Коментари - Изрядни ли са компаниите в даването на длъжностна характеристика на служителите си | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако си стругар е много лесно да имаш изрядна ДХ. Ако изпълняваш по-сложни дейности, които са в динамаика поради естеството на работа - няма как да бъде пълна. Как да бъде пълна, когато трябва да импровизираш според ситуацията? Колкото до това, че част от анкетираните въобще нямат ДХ е в нарушение на КТ.

МНОГО Е ВАЖНО ДА ПОЛУЧИШ ПРИ КАНДИДАТСТВАНЕ И ПОСЛЕ ПРИ НАЗНАЧАВАНЕ ДЛЪЖНОТТНА ХАРАКТЕРИСТИИКА,ЗАЩОТО ТЯ Е ОРИЕНТИР КАКТО НА РАБОТНИКА,ТАКА И ЗА РАБОТОДЯТЕЛЯ. Става дума За трудови права и задължения.И ако не се спазва и двете страни са в нарушение.Ако в процеса на трудовия ангажимент се промени естеството на работата е необходимо да се актуализира и да се предоговорира с анекс към трудовото споразумение.Тъй като ако се увеличи или промени някой от трудовите параметри. Време,методи,обучения...

Живеем в глобална капиталистическа Джамахирия. Сталин е бил прав за Капитализма- няма незаменими хора в Капитализма. И зa друго е бил прав в капитализма смъртта на хората е само статистика.

Смени капитализъм с комунизъм в това изречение, и ми кажи дали нещата са по-добре

Длъжностната характеристика е соц отживелица! Съвременият бизнес е толкова динамичен, че ДХ няма как да отразява точно задълженията. А и кому е нужно?

Нужно е, нужно е. Иначе ставаш Човекът-оркестър. Вършиш работа за 3ма, плащат ти като за половин

И какво от това. Ако си умен, вършил работата на тези теината известно време така, че да стабеш незаменим и после им казваш или тройна заплата и шефско място, или чао.

Фло ............... ако си мислиш че е токова лесно защо не станеш един работодател и на създадеш дребен бизнес. няма да се занимаваш с обществени поръчки и няма да имаш оправдания че всичко било политика. прави дребни неща. отвори си автосервиз, слагай дограма, продавай на пазара, строй къщи. намирай работа. плащай заплати, данъци, осигуровки, отпуски, платени обучения, раздавай 13 заплата. много е лесно да си мързелив работник и да се оплакваш колко много работиш и колко малко ти плащат. за съжаление ситуацията в момента е такава че има глад за работници и в момента не работодателя, а работника определя правилата. а за това колко са добри работниците може да съдиш по отзивите на клиентите в различните сфери - от администрация, през училища, през болници, през строителни фирми, през магазини. почти никъде не можеш да намериш качествени и работливи служители. строителите в момента взимат по 3-5000 лв. на месец и пак не строят качествено. по цял ден пият и се обясняват колко много работят и колко малко им плащат

То, повечето от про$тит€ така си мислите...

Аз съм в държавно предприятие дето от вчера транспортния министър каза да пълним базите и да храним украинците, та в него често ни вменяват да правим неща които ги няма в длъжностната характеристика поради факта, че напускат хора. Когато уведомим за това началниците по-горе, те се отзовават и на другия ден вече имаме нови длъжностни характеристики.