Износът на петрол от САЩ удря цените на ОПЕК и Русия

Очаква се през юни САЩ за изнасят 2,3 милиона барела петрол дневно, като 1,3 милиона от тях ще бъдат за Азия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябва да благодарим на америте, че цените все още са ниски!! Ако не бяха те-сега литър бензин щеше да е вече 2, 80 лв!! Мръсните рушнаци и чалмите са за бесило!!!

Невероятно е какъв буклук може да е някой...

Газпром и така е губеща компания, така че сега тя ще бъде още по-голяма. Към днешна дата, т.е. на 29 май 2013 г., задълженията на "Газпром" и "Роснефт" възлизат на 7,5 трилиона рубли. Скоро будет капу-фалит…

ти се ама малко е късно и инфото ти е ЛЕКО лъжливо .Колкото повече подобни новини се появяват толкова повече в ЕС отчита рекордни покупки от Газпром и към днешна дата пазарният му дял е 44 % от Евпропа.А пи 2 долара надолу цена на барел петрол : 1/3 от американските шисит ззатварят щото не име езгодно и не не конкурентни.И внасят и газ и петрол от Русия както през вече миналата зима.

Е айде де. От години скимтите а резултат - нулев.

Ха ха!Лъжлива новина!И как ще отиде петролът до тези държави?С телепортация ли?Транспортът ще увеличи двойно цената на петрола,в сравнение с руския!

Русия е като бананова република. Ватенките се хранят само с това, което пада от дървета - в случая подаръци, които земята дава. И когато свърши, Русия без развита икономика умира…

бе другарю партиен сек.А те знаят ли .Ама ША ги умориш от смях тия руснаци ма.Макма им медийни гении : досега фалираха Русия поне 1569- пъти ама в две три студия на медиите, а те руснаците да не знаят.

Сериозно? И моста за Крим е виртуална реалност? Де да бяхме и ние такава бананова република. Ама не. Ти не се грижи за тях. Знаят те какво правят. Само дето не са те питали теб...

Гербът на ватенките трябва да бъде променен, кардинално. В него задължително трябва да има петролна кула , тръба и гола бедна задница. Всеки трябва да има в дома си икона с изображението и цялата страна трябва да се моли всяка сутрин и всяка вечер върху тях, за да не секне единствения доход на руската помийна яма….

"рекордните обеми пренатоварват инфраструктурата за износ в САЩ" САЩ май се превръщат в регионална сила разчитаща предимно на износ на суров петрол. Но имат проблеми с инфраструктурата поради технологично изоставане.

Лъжеш тъп ватен трол. 1. Търговията с газ е незначителна част от огромния американски износ от 1.55 трлн.- 1550 млрд . долара и е перо без голямо значение за износа за Американската разнообразна икономика. 2. Но за бедна без развита иконимика Русия - 38 млрд. долара проходи от газ, това са огромни пари – и те разчитат предимно на тях! Кога ли ще престанат да бъдеш суровинна колония (бензоколонка) на Европа, Совковите ватенки? Ко значи? Че, като се изчерпи това което земята даром им дава на ватенките без да имат мозък (като маймуна, която чака да падне кокоса и банана) , ще останат само с: Машини и оборудване - 28 милиарда долара. (разбира се ако есе още не са измрели от алкохолизъм, глад и нищета) Русия е само една бензоколонка за Европа. 70% от руския БВП пада върху газта и петрола. Общо 95% от БВП на империята пада върху природни суровини, а само 5% падат върху други индустрии, включително оръжие. Първите пет позиции за износ на САЩ и недърната Русия: САЩ Потребителски стоки - 198 милиарда долара. Автомобили - 158 милиарда долара Селскостопански стоки - 133 милиарда долара. Самолетите - 121 милиарда долара Химикали - 77 милиарда долара. RF Суров петрол - 93 млрд. Долара Нефтопродукти - 58 милиарда долара. Природният газ е 38 милиарда долара. Дизелово гориво - 23 милиарда долара. Машини и оборудване - 28 милиарда долара.

верно ли бе ама лъжеш като дърт овчар на паша.Айде малко иннфо от СБ и МФВ и Прайс уотър хаус: САЩ : ИЗНОС 1,05 ,ВНОС : 5,5 ТРЛН.Търговски дефицит : -4,45 тлр. дефицит по платежният баланс : 4 трлн. Русия : производството на всички видове енергийни суровни създава " колосалните" 8,9 % БВП за 2017г. Русия износ : 750 млрд.долара , внос: 225 млрз Трърговски излишък:500 млрд. изилъш по тикущата сметка +90 млрд.долара годишно /4-то място в света/

Ахъ, 21 трильона долара дълг има баба ми от село

А сега де с руснаците какво ли ще стане сега.

Ще минат отстрани на парцали. Щатите неслучайно отпуснаха въжето на цените малко, и те ще изсмучат каквото е останало от петролния пазар в следващите 3-5 години.

Кво ще стане ? Като и предшественика им СССР - ще фалират.

ще, ама петрола преди 4 години стигна до 30 долара за барел и Русия вместо да фалира иззе всички пазари и увеличи излишъците си а САЩ -фалира 3/4 от шистовите си компании .Сега е над 70 долара за барел и петролният пазар всъщност се контролира от РУСИЯ -уолстрийт джърнъл го е написал пише многто ясно.

Надай се. Няма да го доживееш. Нито децата ти

Китай намали вноса си от Саудитска арабия за сметка на Русия. Там търговията е в юани. Освен това внася и от САЩ. Причината е, че Китай има голям запас от долари и иска да ги върне на янките.

А на арабите с агнета ли плащат вместо с долари?

Плаща с юани. Вече има петроюан, заместител на петродолара