Измама: Печелят пари от наложен платеж за фалшиви пратки

Пакетите се доставяли до адреса на фирми от името на мними консултанти

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Наложеният платеж се събира от куриера в продължение на определено време (пр. 2 седмици), след което се изплаща на клиента им. ЗА ВСЕКИ КЛИЕНТ ИМА ПОДПИСАН ДОГОВОР С ВСИЧКИ ДАННИ ЗА КЛИЕНТА, ВКЛ. бАНКОВА СМЕТКА, ФИРМА, МОЛ, АДРЕС. Освен това, винаги съществува възможността "стоката" да бъде върната в рамките на 2 седмици, както е по директивата. Въобще, има достатъчно информация да хванат бандита. Трябва само малко добро желание.

май не си прочел повече от заглавието

Има супер много следи при пускане на каквото и да е по куриер. Бандита трябваше вече да е задържан.

Ами ако куриера е фалшив, какво правим тогава!

Как ще платиш за нещо, което: 1. не си поръчал 2. не знаеш какво е съдържанието 3. не ти позволяват проверка без заплащане. На такива, директно щях да им бия шута и на тях и на пратката им, а на изпращача щях да му обясня, че ако нещо е задължително за приемане, то, то би трябвало да е безплатно. Пример: ПРИЗОВКИТЕ

там където работиш само ти ли поръчваш? Измамата е съвсем реална и успешна, добре е че предупреждават.

1. Може друг от фирмата да го е поръчал. Големите фирми получават по стотина пратки дневно, не може да помниш всяка. 2. Виж 1. 3. Всички фирма вкл. Еконт искат преди отваряне да им се плати обратния транспорт, така че това е практика. Измамата е ти вземат пари за транспорта, а не за стоката която ще откажеш като отвориш.