Изкуствено телешко месо на пазара през 2021 г.

Синтетичното телешко се получава чрез стволови клетки от мускулна тъкан на обикновени крави

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мотото на алчните е "Винаги с вкус на", а какво има вътре е фирмена тайна, обект на авторско право, класифицирана информация от световно значение... пълен фъш ИЗЪМ!

Прекрасно и дано се навлезе масово по-скоро!Ако цената е и достъпна, по този начин ще се избегнат редица проблеми - от възможността за зараза с болести от животински произход до убийството на животните заради храна.Едно е да вземеш само клетки от кравата и да направиш пържоли, друго е да причиниш смърт, която няма как засега да се избегне, защото човечеството така или иначе яде.Не съм от сериозните консуматори на месо, но дори и да бях с удоволствие ще заменя естественото с изкуствено създадено, даже и да има някаква разлика във вкусовите качества.

Тоя свят върви на *&^& ти страна....Тъпите холандци малко, че произвеждат домати с вкус на рибешки задник, а сега ще ни прецакат и пържолата. Дано фалирате гадове....

А не е ли по евтино да се научим направо да си ядем лайната?

А който иска истинско месо да дойде при батко с големия колбас ;-)

скоро и гов ще проядете.... щом ЕС ви го диктува...

Ще има и "човешко" за канибали, сега те са в Европа, по покана на г-жа Меркел и още се срамуват да си похапват любимото месце, затова ще са благодарни на холандците за изкуствено такова..

Ние отдавна вече ядем подобни лайна - постижението на "евродемикрацията"

Нож да си носим или си имаш?

Скоро ядох холандски "свински" пържоли ... за нищо не стават!!! Няма как да има пазарен потенциал ако вкусът е подобен, т.к. ние тук все още ходим по селата и ядем естествени меса , зеленчуци и плодове от време на време. Глобализацията обаче е на път да затрие селата и децата и внуците ще трябва да му мислят.

ами то след изкуствените вулви и членове това беше следващата стъпка към гмонизация на и без това зомбираното население

Ей джурналята, това не е синтетично месо, а е биологично, органично, отгледано в епруветки, но може да проядем и камъни по директивите на ЕС.

Изкуствени цигари, безалкохолна бира, надуваеми жени, сега и това ..... Мечтата на всеки един евро джендър.

Ние аборигените сме свикнали, вече 30 години ядем колбаси, кремвирши и наденици с изкуствено месо, костно брашно и нишесте.

Явно по-скоро от колкото си мисля ще започна да си отглеждам животни за да ям нещо нормално и с добро качество. Скоро да очаквам да се вдигнат доста цените на парцелите близо до големите градове!

Тъкмо до 2021г. може да падне ембаргото за рашките и вече няма да се хранят само с варени картофи.

Искам да поръчам на холандците месо от стволови клетки на наши управници, ш ги ръфам с кеф.

наред с изкуствените хора...

нема нема и некой глупак от сороската дружинка на тъпанарите се изкаже солово

Къде го чукаш, къде се пука?! Обсебен/а ли сте?

всичко ни стана изкуствено.Изкуствени хуйве, изкуствени циц, изкуствени интелекти, изкуствени меса, изкуствени нокти, изкуствени мигли, ....нема ли кой да ни утепа и да се свРЪшва.

Сега следва акция(реване) на веган ите, и мощен пазарен дял на изкуствените меса ще e на ход.

Я ви думам че оних лъжат за чумата. Сичкото това е за да ни пробутат изкуственяците си. ГледАла съм го у филмо "Крилце или кълка" - там дьо Финес го предсказа.

"Пропища"? Днес да не сте си си забравили ченетата?

Ами а дано!

Само да продължа списъка за някаква пълнота : ГМО соеви продукти, изкуствени оцветители, овкусители, селитра за измиване на гранясало месо,преди това тъпкано с женски полови хормони (хормони на растежа) и с антибиотици и т.н. все "полезни" и "безопасни" съставки. А властимащите в т.ч. тези,дето се изживяват като господари на света ядат само био продукти. За плебеите хранителната индустрия бълва/произвежда и продава отрови, а елитът я покровителствува, защото е бързооборотна и печеливша и спокойно чрез нейните продукти може да се управлява популацията на населението . За незнаещите - тъпканите с женски полови хормони животни акумулират в млякото и месото си същите и по този начин се влияе пряко на репродуктивното здраве на момченцата и мъжете (и на жените разбира се,но в по-малка степен), а за антибиотиците разбира се всички знаят - хората стават неподатливи на антибиотично лечеие, отслабва имунна система, има бум на алергиии и автоимунни заболявания. Общо взето нещата са свързани : индустриално псевдоконтролно земеделие и животновъдство, хранителна индустрия-фармацевтична индустрия, война за територии, ресурси, намаляване на популацията (планова и непланова) и т.н.

Най-накрая една чудесна идея! Сега вече ще мога да ям месо без за него да са пострадали животни.

Ми че като изкуственото е по-добро, кво да правим

то и сега си ям фекалиите ама това е друга тема,не е за тука а за гаровия кенеф

явно си фен на изкуствените неща като страпоните например

Друго си е от ранни детски години да си се научил кое е вкусно и полезно и съвсем друго е да те приучават (и децата най-вече) към ГМО продукти, хормони всякакви, Е-та всякакви, антибиотици всякакви - все продукти на хранителната индустрия, поднесени в лъскави опаковки и с етикети кой от кой все по-безумни, че изкуственяците са полезни. Е, при наличие и на овцата Доли, какво пречи да клонират и политици? Иииии ... войната на клонингите , следващ епизод ... Еха, след като има малоумници, които се прехласват по "изкуственото месо", "изкуствените продукти", защо и да няма и такива, дето да искат свободно клониране на човешки същества?

То човек винаги се е страхувал от невежеството си или от това, от което не разбира

Много обичам да чета неекспертни мнения по експертни теми. Развеселяват ме. Законът на Дънкин-Крюгер в действие

Ясно беше,че се убиват умишлено животните,за да се пусне това изкуствено месо. Спирам месото окончателно. Нали ЕС подписа СЕТА и от Канада идва демократично месо.

ПО СЪЩИЯ НАЧИН МОЖЕД ДА ОТГЛЕДАШ И МУТРИЧКА :)) ... САМО МУСКУЛ - БЕЗ НЕВРОНИ :))

Много точен коментар. Тава се прави отдавна в така наречените напреднали страни. Пак ни заробват но по нов начин. Дано повече хора да се събудят, защото нещате се случват бавно, постепенно и човек не го забелязва, докато един ден се събуди и целия свят е изкуствен. До тогава новите поколения, навярно изкуствено заченати, ще са тотално обработени и няма да имат никаква представа за истинския живот. Точно както в "Матрицата". Г-н Смит ще е навсякъде. Това ни готвят......Все пак вярвям, че хората ще дадат отпор на това безумие!

и изкуствено човешко да се отгледа? Е тогава вече ще стане купоня!

Може да се окаже по-качествено от това, което ядем в момента.

като хранителна стойност и липса на вредни съставки - сигурно, но като вкус, текстура и т.н. - едва ли... Най-малкото ще липсва резултатът от фактора "тренираност" на мускула. Очаквам да е като пихтия заради това... Абе ще стане като оранжерийните домати, помни ми думата... уж по-добро, уж не боледува, ама... пластмасово! Друго си е да го пекне слънцето, да го духне вятъра, да го наплющи някой дъжд... Променя и вкус и консистенция и всичко!

Забравяш факта, че човешкият организъм не е приспособен да се храни с химия. И не се знае как подобни храни ще се отразяват на здравето като цяло. Подобни разработки трябва да се забранят със закон. Не може само заради едната печалба де се жертва здравето на хората.

Който иска може да живее в пещери, а не в изкуствени обиталища, като къщи и апартаменти. Защо трябва да ползвате изкуствено осветление или изкуствен "огън" за пържене и печене. Бе това "изкуствените" неща са страшни. Много по-добре е да си естествен тъпанар-путлераст.

А вие, що си мислите, че това не е факт още от времето на Луи де Фюнес (Крилце или кълка)? Дали "Трикател" не е реален концерн? Ако беше художествена измислица, кълките от Кауфланд щяха да имат вкус на пилешко, а не на талк.

Всъщност човешкия организъм е приспособен да се храни с "химия". И благодарение на такива разработки средната продължителност на живот е нараснала последните 100 години с над 30 години. Та здравето на хората едва ли ще е по-добро, ако се хранят с чумави кози и овци.

Аз пък искам да си купя изкуствена манекенка с големи цици, стегнат задник, руса коса и дълги крака, която да е жива, да говори и да е винаги влажна и тясна. И като ми омръзне, да я направя на пържоли и да я изям.

още един любител на изкуствените неща като страпоните,що не се срещнете с dp на гаровия кенеф,и без това там ви е ресора и на двамата

това не е химия, а биология. ама какво да обяснява човек на такъв като тебе

Щото НЕ Е факт. Това са сегашни разработки и то нямащи нищо общо с фантастиката в "Крилце или кълка". Кълките от Кауфланд имат вкус на пилешко, щото са си от пилета. Друг е въпроса как ги отглеждат и с какви хормони ги тъпкат.

Вкусът и миризмата на такова нещо, отдавна са измислени. Може и да ги приложат (поне в началото, нали трябва да продават). Но хранителната му стойност се равнява на тази на шпертплата. Така че, за да си в крак с времето си, да си модерен и напредничав, направо вземи да си ядеш дъската за хляб, вместо да со хвърляш парите за това нещо. Всъщност, дъската за хляб, може би ще се окаже с по висока калоричност -все пак, понякога, вероятно си рязал и месо върху нея...

Аз също не съм възхитен от идеята да ядем месо от пвц но това, с което се храним днес.... знае ли някой какво ядем??? Кой знае какви отрови и л.йна поглъщаме от нашите производители на колбаси (за кренвиршите и малотрайните да не говорим), както и с каймата разбира се!

то това ще е истинско, биологично месо, а не някаква химическа имитация на такова. В смисъл - няма да е като ГМО-царевицата. Сега, за разтворите, в които ще се отглежда - там вероятно има основание за притеснения, а и е сигурно, че след време ще "оптимизират" процеса с цел печалба, спестявайки някои от необходимите съставки и условия. По-скоро от друго естество са ми опасенията, както писах по-горе...