Изкуствено телешко месо на пазара през 2021 г.

Синтетичното телешко се получава чрез стволови клетки от мускулна тъкан на обикновени крави

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И онкологичните заболявания ще литнат в космоса....

Навярно това има и добри страни.. От една страна - ще намалее избиването на милиони животни всяка година. От друга - част от месоядните биха осъзнали, че е по-добре да се върнат към нормалната за човешкия организъм здравословна растителна диета, отколкото да продължат да се хранят с още по-неестествена храна.

Коя е нормалната за хората храна след като имаш кучешки зъби,очите са ти отпред на главата и си хищник който е ловувал.Аман от вегани,антиваксари и педали

Подкотовка за Марс !

ще се сбъдне любовният девиз: "Ще те ям с ориз!"

най после ще се почувствам космонафт какъвто исках да стана като малък....

Гадост!

каква гадост, бе ганьо? кое му е гадното?

Да им откраднем технологията и да си го приготвяме домашно!

Нещо като киселото зеле? Но ако трябва да избирам между изкуствено телешко и кисело зеле, май зелето ще спечели. ОТВРАТ!

очаквайте в канализацията изкуствени фекалии.

Дърпай шалтера на Човека ! "" първите клиенти на "Моса мийт" ще станат ресторантите."" тия от сега са фалирали ! Ако нещо живо не излиза от курника , сайваната или кочината на село, не го ям!

Значи трябва да станеш селяни и сам да си го отглеждаш барабар с "вкусната" чума.

Вкусната "чума" е обикновен търговски трик за унищожаване на конкуренцията, която не можем да стигнем с качество или цена. Тогава пускаме "чума", "кокоши грип", "свински грип", "трихинелоза", както и всичко от арсенала на диверсията.

Точно така и чумата по човека, тифът и т.н. са все измислени неща да плашат бабите децата преди заспиване. Ти сигурно си някой прост антиваксър и мислиш че Земята е плоста и "те" те лъжат че е сфера.

Аз пък искам да си купя изкуствена манекенка с големи цици, стегнат задник, руса коса и дълги крака, която да е жива, да говори и да е винаги влажна и тясна. И като ми омръзне, да я направя на пържоли и да я изям.

А вие, що си мислите, че това не е факт още от времето на Луи де Фюнес (Крилце или кълка)? Дали "Трикател" не е реален концерн? Ако беше художествена измислица, кълките от Кауфланд щяха да имат вкус на пилешко, а не на талк.

Щото НЕ Е факт. Това са сегашни разработки и то нямащи нищо общо с фантастиката в "Крилце или кълка". Кълките от Кауфланд имат вкус на пилешко, щото са си от пилета. Друг е въпроса как ги отглеждат и с какви хормони ги тъпкат.

че освен купешко пилешко, никакво друго не си ял. Затова живееш с мисълта, че това от веригите (заради защита от продуктово позициониране няма да споменавам фирмени имена) има вкус на пилешко. Всъщност, вкусът му не се различава много от вкуса на стара велосипедна гума и има същата калоричност. А ко говорим за изкуствени хранителни ...добавки, познаваме ги от фитнесите. Много медицина ще е нужна за правилното дозиране на въпросното "телешко".

Който иска може да живее в пещери, а не в изкуствени обиталища, като къщи и апартаменти. Защо трябва да ползвате изкуствено осветление или изкуствен "огън" за пържене и печене. Бе това "изкуствените" неща са страшни. Много по-добре е да си естествен тъпанар-путлераст.

още един любител на изкуствените неща като страпоните,що не се срещнете с dp на гаровия кенеф,и без това там ви е ресора и на двамата

неандерталецо, явно си запознат добре с това нещо страпон, та затова постоянно го повтаряш. Ресора на кенефаджиите дори космически признат на руснаците и на техните педеруски отрепки като тебе.

тъпото дада почна да цвили щото го разобличихме къде си прекарва свободното време

Вкусът и миризмата на такова нещо, отдавна са измислени. Може и да ги приложат (поне в началото, нали трябва да продават). Но хранителната му стойност се равнява на тази на шпертплата. Така че, за да си в крак с времето си, да си модерен и напредничав, направо вземи да си ядеш дъската за хляб, вместо да со хвърляш парите за това нещо. Всъщност, дъската за хляб, може би ще се окаже с по висока калоричност -все пак, понякога, вероятно си рязал и месо върху нея...

Хранителната стойност са най-обикновени химически връзки, изразяващи се във вид на белтъчини, мазнини и въглехидрати със съответните калории. Ако търсиш друга хранителна стойност има да си търсиш. Ако дъската за хляб съдържа достатъчно мазнини, белтъчини и въглехидрати, то щяха да я продават като храна. Няма проблем така отгледано месо да е и подходящо овкусено, като в същото време няма да има грам жили, масти тъкани, кръвоносни съдове и кокали. Ако такова, условно наречено, "изкуствено" месо няма хранителна стойност, то няма никой да го купува и това не зависи от желанието на продавача или купувача, а от прости биологични потребности.

Много убедително! Поради огромната отрицателна енергия, съдържаща се в алкохола и в тютюневите изделия, както и в марухуаната, допинга и синтетичните дроги, бизнесът на всички в тази сфера трябваше отдавна да е мъртъв. Но не е. И това не е заради ползата от тези продукти, а заради огромните печалби от тях. Затова и изкуственият продукт от статията няма да се изгуби от витрините. Напротив, ще зарибява все повече и повече баламурници с идеята, че чрез това нещо, са по модерни и съвременни. А относно коментара ти за дъската за хляб, само установявам, че няма смисъл да споря с теб -ти явно не желаеш да стигаш до смисъла на текста. Иначе щеше да знаеш, че думите имат и контекст.

Може да се окаже по-качествено от това, което ядем в момента.

като хранителна стойност и липса на вредни съставки - сигурно, но като вкус, текстура и т.н. - едва ли... Най-малкото ще липсва резултатът от фактора "тренираност" на мускула. Очаквам да е като пихтия заради това... Абе ще стане като оранжерийните домати, помни ми думата... уж по-добро, уж не боледува, ама... пластмасово! Друго си е да го пекне слънцето, да го духне вятъра, да го наплющи някой дъжд... Променя и вкус и консистенция и всичко!

Забравяш факта, че човешкият организъм не е приспособен да се храни с химия. И не се знае как подобни храни ще се отразяват на здравето като цяло. Подобни разработки трябва да се забранят със закон. Не може само заради едната печалба де се жертва здравето на хората.

Всъщност човешкия организъм е приспособен да се храни с "химия". И благодарение на такива разработки средната продължителност на живот е нараснала последните 100 години с над 30 години. Та здравето на хората едва ли ще е по-добро, ако се хранят с чумави кози и овци.

Аз също не съм възхитен от идеята да ядем месо от пвц но това, с което се храним днес.... знае ли някой какво ядем??? Кой знае какви отрови и л.йна поглъщаме от нашите производители на колбаси (за кренвиршите и малотрайните да не говорим), както и с каймата разбира се!

то това ще е истинско, биологично месо, а не някаква химическа имитация на такова. В смисъл - няма да е като ГМО-царевицата. Сега, за разтворите, в които ще се отглежда - там вероятно има основание за притеснения, а и е сигурно, че след време ще "оптимизират" процеса с цел печалба, спестявайки някои от необходимите съставки и условия. По-скоро от друго естество са ми опасенията, както писах по-горе...

и изкуствено човешко да се отгледа? Е тогава вече ще стане купоня!

ПО СЪЩИЯ НАЧИН МОЖЕД ДА ОТГЛЕДАШ И МУТРИЧКА :)) ... САМО МУСКУЛ - БЕЗ НЕВРОНИ :))

Ясно беше,че се убиват умишлено животните,за да се пусне това изкуствено месо. Спирам месото окончателно. Нали ЕС подписа СЕТА и от Канада идва демократично месо.

Най-накрая една чудесна идея! Сега вече ще мога да ям месо без за него да са пострадали животни.

то и сега си ям фекалиите ама това е друга тема,не е за тука а за гаровия кенеф

какво общо има с фекалии, че не разбрах?!?!

Ами а дано!

"Пропища"? Днес да не сте си си забравили ченетата?

Я ви думам че оних лъжат за чумата. Сичкото това е за да ни пробутат изкуственяците си. ГледАла съм го у филмо "Крилце или кълка" - там дьо Финес го предсказа.

Сега следва акция(реване) на веган ите, и мощен пазарен дял на изкуствените меса ще e на ход.

всичко ни стана изкуствено.Изкуствени хуйве, изкуствени циц, изкуствени интелекти, изкуствени меса, изкуствени нокти, изкуствени мигли, ....нема ли кой да ни утепа и да се свРЪшва.

Ми че като изкуственото е по-добро, кво да правим

явно си фен на изкуствените неща като страпоните например

само БГ изкуството е истинско...... :D:D:D:D

наред с изкуствените хора...

Искам да поръчам на холандците месо от стволови клетки на наши управници, ш ги ръфам с кеф.

Тъкмо до 2021г. може да падне ембаргото за рашките и вече няма да се хранят само с варени картофи.

нема нема и некой глупак от сороската дружинка на тъпанарите се изкаже солово

Къде го чукаш, къде се пука?! Обсебен/а ли сте?

Ние месо не ядем, на нас ни трябва само Боярищник.

Явно по-скоро от колкото си мисля ще започна да си отглеждам животни за да ям нещо нормално и с добро качество. Скоро да очаквам да се вдигнат доста цените на парцелите близо до големите градове!

То човек винаги се е страхувал от невежеството си или от това, от което не разбира

Ние аборигените сме свикнали, вече 30 години ядем колбаси, кремвирши и наденици с изкуствено месо, костно брашно и нишесте.

Само да продължа списъка за някаква пълнота : ГМО соеви продукти, изкуствени оцветители, овкусители, селитра за измиване на гранясало месо,преди това тъпкано с женски полови хормони (хормони на растежа) и с антибиотици и т.н. все "полезни" и "безопасни" съставки. А властимащите в т.ч. тези,дето се изживяват като господари на света ядат само био продукти. За плебеите хранителната индустрия бълва/произвежда и продава отрови, а елитът я покровителствува, защото е бързооборотна и печеливша и спокойно чрез нейните продукти може да се управлява популацията на населението . За незнаещите - тъпканите с женски полови хормони животни акумулират в млякото и месото си същите и по този начин се влияе пряко на репродуктивното здраве на момченцата и мъжете (и на жените разбира се,но в по-малка степен), а за антибиотиците разбира се всички знаят - хората стават неподатливи на антибиотично лечеие, отслабва имунна система, има бум на алергиии и автоимунни заболявания. Общо взето нещата са свързани : индустриално псевдоконтролно земеделие и животновъдство, хранителна индустрия-фармацевтична индустрия, война за територии, ресурси, намаляване на популацията (планова и непланова) и т.н.

Много обичам да чета неекспертни мнения по експертни теми. Развеселяват ме. Законът на Дънкин-Крюгер в действие

Много точен коментар. Тава се прави отдавна в така наречените напреднали страни. Пак ни заробват но по нов начин. Дано повече хора да се събудят, защото нещате се случват бавно, постепенно и човек не го забелязва, докато един ден се събуди и целия свят е изкуствен. До тогава новите поколения, навярно изкуствено заченати, ще са тотално обработени и няма да имат никаква представа за истинския живот. Точно както в "Матрицата". Г-н Смит ще е навсякъде. Това ни готвят......Все пак вярвям, че хората ще дадат отпор на това безумие!

Изкуствени цигари, безалкохолна бира, надуваеми жени, сега и това ..... Мечтата на всеки един евро джендър.

Ей джурналята, това не е синтетично месо, а е биологично, органично, отгледано в епруветки, но може да проядем и камъни по директивите на ЕС.

ами то след изкуствените вулви и членове това беше следващата стъпка към гмонизация на и без това зомбираното население

Скоро ядох холандски "свински" пържоли ... за нищо не стават!!! Няма как да има пазарен потенциал ако вкусът е подобен, т.к. ние тук все още ходим по селата и ядем естествени меса , зеленчуци и плодове от време на време. Глобализацията обаче е на път да затрие селата и децата и внуците ще трябва да му мислят.

Ние отдавна вече ядем подобни лайна - постижението на "евродемикрацията"

Ще има и "човешко" за канибали, сега те са в Европа, по покана на г-жа Меркел и още се срамуват да си похапват любимото месце, затова ще са благодарни на холандците за изкуствено такова..

скоро и гов ще проядете.... щом ЕС ви го диктува...

А който иска истинско месо да дойде при батко с големия колбас ;-)

Нож да си носим или си имаш?

А не е ли по евтино да се научим направо да си ядем лайната?

Тоя свят върви на *&^& ти страна....Тъпите холандци малко, че произвеждат домати с вкус на рибешки задник, а сега ще ни прецакат и пържолата. Дано фалирате гадове....

Прекрасно и дано се навлезе масово по-скоро!Ако цената е и достъпна, по този начин ще се избегнат редица проблеми - от възможността за зараза с болести от животински произход до убийството на животните заради храна.Едно е да вземеш само клетки от кравата и да направиш пържоли, друго е да причиниш смърт, която няма как засега да се избегне, защото човечеството така или иначе яде.Не съм от сериозните консуматори на месо, но дори и да бях с удоволствие ще заменя естественото с изкуствено създадено, даже и да има някаква разлика във вкусовите качества.

Друго си е от ранни детски години да си се научил кое е вкусно и полезно и съвсем друго е да те приучават (и децата най-вече) към ГМО продукти, хормони всякакви, Е-та всякакви, антибиотици всякакви - все продукти на хранителната индустрия, поднесени в лъскави опаковки и с етикети кой от кой все по-безумни, че изкуственяците са полезни. Е, при наличие и на овцата Доли, какво пречи да клонират и политици? Иииии ... войната на клонингите , следващ епизод ... Еха, след като има малоумници, които се прехласват по "изкуственото месо", "изкуствените продукти", защо и да няма и такива, дето да искат свободно клониране на човешки същества?

Мотото на алчните е "Винаги с вкус на", а какво има вътре е фирмена тайна, обект на авторско право, класифицирана информация от световно значение... пълен фъш ИЗЪМ!