Из турската преса: Първи подпис - в София, за газовия хъб - в Турция

Медиите припомнят предложението на Владимир Путин турската държава да стане център за газови доставки като най-сигурен маршрут към Европа

Обратно в новината

Коментари - Из турската преса: Първи подпис - в София, за газовия хъб - в Турция | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Шостана с хъбо на Баце?

турците с държавна компания булгаристан с посредници и часни кърлежи...и пак руски петро; и газ..на 4 цени

Нищо ново под слънцето - дира пак хвали путинска Русия и султанска Турция. В битката между цивилизования свят и автократичните империи, дира ни пъха да ставаме роби!

хъбови сметки са без кръчмар! На кого ще продава резака блядската газ, като Европа ударно преминава на възобновяема енергия и газта ще бъде елиминирана от уравнението, да не говорим пък за газ с произход " от бункера" Никва газ резака и джуджето няма да могат да продават в Европа! Мокри сънища на двама диктатора!

Що се чудите в България, ние в Турция избираме политици, които мислят за държавата, в България политиците мислят за себе си и за своите господари. В крайна сметка това е положението.

И ся кво? Досега руснаците ни държаха за топките, сега турците направо ще ни ги откъснат...

Този газов хъб, и "газов център" трябваше да е в България-при Варна. Нали Южен поток щеше да излиза с тръба директно към Варна, и България да изнася газта, и събира транзитни такси. Но-на 8 юни 2014 г БСП правителството спря проекта , и тръбата беше направена до Турция. Вместо България-сега Турция е газов център . Ще печелят, като транзитират руска газ. Турците ще ни продават руска газ, а досега десетки години ние им транзитирахме руска газ-срещу солидна комисиона. Вместо Турция да купува Руска газ през България, сега България ще купува руска газ от Турция. Соросоиди, протестъри и бесепари крякаха против южен поток, и проектът беше спрян. Но тръбата е направена-до Турция, вместо директно до България. За десетки години напред ще плащаме на турците комисиона за руската газ, минаваща транзит. А можеше ние да сме първия вносител на тази газ, и България да събира комисионите за износ-и към Турция, и на запад.

И защо подписа Турция? Защото бат Бойки ви построи инфраструктурата. Плюйте и дерзайте. Слави и Тошко да изчегъртват. Радев скри юмручето.

Инфраструктурата и още над половин милиард км. магистрали, ама това е то лош матреал.