Иван Нейков: Мярката "60/40" едва ли ще е ефективна

Експертите съветват да се дадат пари за дейност, а не за спряло производство, уточни бившият социален министър

Обратно в новината

Коментари - Иван Нейков: Мярката "60/40" едва ли ще е ефективна | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябва да се подкрепят изрядните работодатели,ако има такива?Може и да има.

Само в България българските работници докато работят се чудят,от къде да изкарат пари за да преживеят!

Нейков, к...о!

Не.Вие се бъркате,60-свинско/40-телешко,за кайма става въпрос.Парите е ясно къде отиват.

Този малоумен ли е? Ресторантите например да готвят за социален патронаж? Колко от персонала на един ресторант готви? Повечето обслужват клиентите. Какво да възложим на търговските обектив моловете? Тези съображение са правилни в нормална ситуация. Но сега просто трябва да се помогне.Дали е достатъчно, това е друг въпрос.

Иване, не се прави на "ИКСперт"!!! "60/40" си е направо бонус за "Боковата икономика"!!! Защото парите няма да са в сметката на работещите, говедо Иване, шугаво!!!

То да има за 30г.преход ,нещо да е прора ботило .поне аз не знам..

Искам да чуя какви мерки ще вземат за демографската ситуация в България. Всички черноработници се върнаха да надуват цифрите на заразените и да дозаразят здравото население. Вчера, статия, че общопрактикуващите лекари са на средна възраст над 60 години. Брат ми е реаниматор - в тяхното отделение 50% са пенсионирани лекари вече, другите 50% са около 40-годишни, изключвам специализантите. Повечето му приятели от университета работят като лекари в Германия, Австрия, Канада... и те не се върнаха сега, а си останаха там... Кажете ми каква е стратегията образованото младо население в България да започне да се връща, а не да продължава да емигрира? Че без човешки ресурс и то кадърен и квалицифицар, не мярка 60:40, а и 100:100 да предложите няма да ни оправи положението...

На мен ми е интересно какво ще накара работодателя ми да кандидаства за тези добавки? Ние преминахме на 4 часов работен ден и заплатата съответно отрязана наполовина. Какво ще го накара да вложи усилия по тази програма, за да ни плаща пълна заплата?

Тъй като пишат всякакви неща за процентите, ще ви опиша сумите. Ако заплатата ви за 8 часа е 1000 лв., получавате чисто малко под 700, работодателят дава 1190 с осигуровките. При 4 часа числата са 500/350/595. Държавата му дава 300 (половината на 60% от 1000 за другите 4 часа) и той трябва да даде 295 за да получите още 350. Какво ще го накара? Риторичен въпрос. Може тези, които го направят, да са по малко от тези, които формално намалят работното време, а реално карат хората си да работят 8 часа, само за да гушнат парите.

Абе нормални ли сте бе,защо допуснахте сива икономика,масово се осигуряват на 600 лв,като сметнем 60% и кво хората ще взимат едни 300 лв от държавата.