Иван Нейков: Министерствата бяха като гръмнати от новината за увеличенние на бюджетните заплати

Увеличението на заплатите е реакция, която има за цел да намали конфликта в обществото, е на мнение Нейков

Обратно в новината

Коментари - Иван Нейков: Министерствата бяха като гръмнати от новината за увеличенние на бюджетните заплати | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не си мислете че ще увеличат заплатите на всички! Ще увеличат с 10 % заплатите на "техните хора" - на ГЕРБаджиите, а другите ще го духат с 2-3 % увеличение! Така е било винаги и при всички "увеличения" на заплатите!

Те и сега отлично съзнават, че изобщо не си оправдават заплатите, а на всичкото отгоре и ще им ги увеличават!

Ами за администрацията /раздута над 50%/ и за циганите ще има. Ама да видим от къде Боко ще вземе тези пари за увеличението! Е да, може да намали пенсиите, да въведе ново задължително здравно осигуряване, да свали и втората риза от гърба на работещите българи, да изстиска още малко законния бизнес /колкото е останал/.

Ще ми плащате заплатката, и още как, аз крепя държавата!

Държавните служители колкото и да са прости и лакоми за пари, все пак би трябвало да имат някаква ценностна система и да не се продадат срещу тези 10% увеличение на заплатите, гласувайки отново за Боко Тъпото и компания на предстоящите предсрочни избори. Проблемът е, че българинът не мисли с главата си, не вижда по-напред от носа си и в резултата на това безхаберие на власт идват отрепки като Тъпото.

Сложи прост човек начело на държавата и очаквай видими резултати - на куково лято. Какви чудеса да очакваме Боко Тъпото, който за 10 години власт, успя да съсипе и обезлюди България. Добре, че е демокрация - иначе щях да предложа за такива боклуци като него единственото решение - бесило.

За никого не е тайна, че цялата администрация е ГРОБАРСКА. Очакват се нови избори. Гласоподавателите на гроб трябва да бъдат "нахранени и мотивирани" за да гласуват за мутрьо и ко...

Циганите дали се смятат за държавни служители ? Щото и те са на заплата към държавата.

Борисов подготвя изборите. Гласоподавателите на ГЕРБ получават в аванс финансов бонус. Цецо пак ще брои бюлетините и ще проверява протоколите. Огромната държавна администрация се стяга за нов изборен успех на ГЕРБ. Обществото се разделя на две - държавни служители и облагодетелствани фирми срещу останалите.

PEYTSCH

Колко са гласоподавателите на бюджетни заплати? Е, кой иска предсрочни избори и заяо ?

PEYTSCH

Ах, да...Прибавете и семействата им и пълнолетните деца...Махнете си циганите плъзнали в чужбината...Остават галошите от Бузлуджа и Копринка...И от пенсионните клубчета на трупчета...

А аз мисля , че като пада рейтинга на някой той иска да си го вдигне !

Заплатите в държавния сектор вече са по-високи от тези в частния. Отговорности - никакви. Облаги, колкото искаш. Само от корупция един данъчен или катаджия си докарва по още две-три заплати месечно. Тия които нямат достъп до кацата с меда по цял ден си клатят краката и пият кафенца. Ако искаш някакъв документ или справка те гледат, все едно си им изял закуската.

че увеличението на бюджетните заплати ЩЕ УВЕЛИЧИ напрежението в обществото ! Ще го намали, ако приемем, че обществото са само бюджетните хрантутници!

това е явно купуване на гласове-стига кур..ски номера другарю Борисов ,сега ще си сърбаш попарата ..но пък той обещава щот не вярва да се задържи на власт и подлива вода на следващия кабинет...долен и мръсен и в помислите си е това мутрагенче...

Тоя глупак каква работа свърши и какъв проблем реши за последните години 30 години, че непрекъснато ръси мозък по студията като някакъв неземен експерт. Докога ще каните такива безполезници, бе?

Кое е безполезното в случая ? Че властта се опитва да замаже очите на хората ? Че задава конкретни и важни въпроси какви ще са последиците ? Ти да не си на бащицата чадо ?

Нагло е- по този престъпен начин да се прахосват парите на данъкоплатеца с цел бъдещо печелене на избори, които се очакват напролет!!! Известно финансово правило е, че заплати се повишават там, където има резултат от дейността! Каква е ефективността от работата на държавния апарат в България? Защо държавата ни е на последните места във всички негативни европейски и световни класации??? Защо се продължава с тази престъпна политика на насочване на ограничения обществен ресурс в нереформирани и лошо работещи сектори??? Защо само се говори и симулират реформи и нищо не се прави за да се промени това статукво??? Кога държавния апарат, който по последна статистика достигна 30% от заетите в тая държава ще започне да плаща осигуровки???С тази продажна политика ще прогонят всички работоспособни и успешни хора от България, създаващи национален доход!

Естествено, че е така! Тъпата тиква не може да мисли на високо ниво, и затова ходовете са му като на бавен... за всекиго са ясни. Но, освен че са ясни, те са и безумно ПЛИТКИ.

Нейков, "какво ще е влиянието върху малките и средните предприятия" и какво ще е влиянието върху тавана на пенсиите. "Обещахте" да се махне още 2010г. Сега измислихте 2019г. ?! Защо точно 2019г., а не 2015 или 2020 или 2025. Толкова много "свои" хора ли се пенсионират 2019г.? Работихме близо 30г. след 1989г., осигуровки на макс., Иван Костов и ти "обещахте" справедливост (кой колкото е дал, а не кражба), нова конституция (демократична). Е, отговори !

Да електоратът трябва да бъде стимулиран, за сметка на обедняващия народ-

Аз още не мога да се начудя на акъла на уж сериозни хора, които се втурват да правят анализи след поредната плясната в пространството лъжа на боко-тиквата! Естествено, че всички ще са ошашавени, с изключение на финансовия министър, щото той си знае, че това са просто приказки на ангро от самозабравилия се комуноиден мутро-милиционер. А ние всички сме виновни, че продължаваме да търпим гаврите на тая клептоманска шайка /по определението на А.Тодоров!/.

Не разбрах как увеличениет с 10% на заплатите на симпатизантите наГроб, ще помогне за подобряване на икономиката????? Това каза вчера някакъв по ТВ.!!!! ВЕРНО СЪМ ЗАТЪПЯЛА!!!!@

Верно си затъпяла, защото си червена!

А ти си морон

Как може един човек, който беше пълен провал като министър да бъде наричан Експерт?! Експерт по какво?! По празни приказки?!

Всъщност беше най-добрият социален министър, който сме имали от 90 та година насам. Започна изключително трудна реформа, защото му стискаше и имаше визия какво трябва да стане. Популистите след него ги хвана страх и стопираха реформата, поради тази причина 28 години след 1990 та, все още говорим за нуждата от реформа в социалната сфера.

Това е абсолютна гавра, на фона на ниските пенсии, на увеличението на цените на ток, парно. Дали ще бъдат увеличени заплатите, благодарение на успехите в борбата с корупциятя, престъпността, по-доброто здравеопазване, обезлюдаването на селата, увеличение на бедността, смъртността и намаление раждаемоста на населението или в явен опит за осигураване гласността на държавната администрация в предстоящи избори. И до кога държавните служители няма да плащат лични здравни и социални осигуровки????????????????

Лиленце, никой няма да се бори с корупцията за минимална заплата. Осигуровките им се плащат от министерствата, което ощетява работещите в бюджетната сфера.

Осигуровките им се плащат от държавата, т.е. от всички нас, плащащи осигуровки и данъци и пълнещи бюджета.

Освен с калинки ГЕРБ започна да се пълни и с други представители на фауната като мравки, дамски пеперуди и т.н. Всеки министър с идването си на власт си взема и антуража около себе си, а освободените места се заемат от други калинки или верни на ГЕРБ мравки, които също търсят място под Слънцето (БМБ). Но идва момент, когато и мравките свършват и идва редът на дамските пеперуди и т.н. По този начин тези 433000 бройки вместо да намаляват, продължават да се увеличават. Ето това е реформата на държавната администрация, както я вижда ръководтвото на ГЕРБ.

Поредният ход на герб- предстоят избори/1/, увеличава се недоволството срещу същата тази партия- мафия/2/. Сега ще бъде притиснат бизнеса, за да го рекетират и той да вдигне заплатите/3/, обикновен популизъм,а в перспектива- купуване на гласове/4/. Нищо ново под слънцето. За това сега започна стария ход, доказал се като печеливш- непрекъснато обикаляне и непрекъснати хвалби, тупане по гърдите като Алековия герой. От друга страна- въпроси, придружени със злоба и омраза- защо пък други партии също ще ходят сред народа. Пълна порнография, не казвам цирк, защото цирка е ИЗКУСТВО!Управление- от скандал на скандал, от престъпление на престъпление. Че защо тогава се изненадваме, че младите панически напускат България?

БРАВО за написаното!!! Много точно и правилно изказване!

Тези, които слагат минусчета под/на този пост, са изгубена кауза. По-добре без вас, герберски политически шизофреници, държавни работници и прочее..

Поредният ход на герб- предстоят избори/1/, увеличава се недоволството срещу същата тази партия- мафия/2/. Сега ще бъде притиснат бизнеса, за да го рекетират и той да вдигне заплатите/3/, обикновен популизъм,а в перспектива- купуване на гласове/4/. Нищо ново под слънцето. За това сега започна стария ход, доказал се като печеливш- непрекъснато обикаляне и непрекъснати хвалби, тупане по гърдите като Алековия герой. От друга страна- въпроси, придружени със злоба и омраза- защо пък други партии също ще ходят сред народа. Пълна порнография, не казвам цирк, защото цирка е ИЗКУСТВО!Управление- от скандал на скандал, от престъпление на престъпление. Че защо тогава се изненадваме, че младите панически напускат България?

Поредният ход на герб- предстоят избори/1/, увеличава се недоволството срещу същата тази партия- мафия/2/. Сега ще бъде притиснат бизнеса, за да го рекетират и той да вдигне заплатите/3/, обикновен популизъм,а в перспектива- купуване на гласове/4/. Нищо ново под слънцето. За това сега започна стария ход, доказал се като печеливш- непрекъснато обикаляне и непрекъснати хвалби, тупане по гърдите като Алековия герой. От друга страна- въпроси, придружени със злоба и омраза- защо пък други партии също ще ходят сред народа. Пълна порнография, не казвам цирк, защото цирка е ИЗКУСТВО!Управление- от скандал на скандал, от престъпление на престъпление. Че защо тогава се изненадваме, че младите панически напускат България?

А аз мисля, че увеличението на заплатите е реакция, която има за цел да увеличи броя на избирателите на ОПГ-то

ВЕРМИШЕЛЕВы С КУРИЦАМИ! Това ще рече КОКОША СУПА С ФИДЕ!

Държавната администрация е близо 500000 човека! Като се добавят и членовете на семействата, ето ти електората на ГЕРБ. За останалите е да подухват суп вермишелевы с курицами !

Аха, едните ядат кокошката , а останалите духат бульона да изстине от дъното на тенджерата.

"Увеличението на заплатите е реакция, която има за цел да намали конфликта в обществото, е на мнение Нейков". Тук не съм съгласен с господин Нейков, въпреки че много го уважавам като експерт и човек. Според мен това е нож с две остриета. Ще спечелят гласовете на 433000 държавни служители и членовете на семействата им, но има голяма опасност да настроят срещу себе си 2300000 пенсионери, които при задаващото се сериозно увеличение на цените ще бъдат принудени да излязат на улицата.

И не само пенсионерите - на колко извън бюджетната сфера ще бъдат увеличени заплатите!? Лично моите работодатели няма да пипнат заплатите...

Безпардонното раздаване "на калпак" на принадлежащото на всички българи (но само на верните "калинки" и "бръмбъри") вече прелива чашата на търпението...!!! Така че Президент Радев абсолютно правилно заяви: - "Ако политическата класа е неспособна да се справи с проблемите, българите ще бъдат принудени да открият нови пътища за тяхното решаване."... Мутромилиционерогерберасти, очаквайте "новите пътища" по които ще пристигне при Вас СЕГАШНОТО НАРОДНО НЕДОВОЛСТВО, противостоящо на "Вашето лично бъдещо благополучие"...!!! ТРЕПЕРЕТЕ...!!!

Кой ще се вдигне? Бай Ганьо ще умре стискайки в ръка мизерната си заплата и пенсия, но никога няма да се вдигне за да защити правото си на живот. Това е Бълхария.

Много сте прав за съжаление

Каквото и да правите пътници сте си ГРОБАРИ мръсни и крадливи. Съсипахте за 10 г. България, родината и държавата ни, хората избягаха от вас, няма работещи институции, свобода на словото липсва, извършихте геноцид спрямо собствения си народ, извършихте предателство спрямо родината ни, заробихте следващите поколения с милиарди заеми, изградихте пътища убийци и ............ На идиотите които вярват още на ГЕРБ и смятат, че всички други са БСП, мога само да кажа БСП са опозиция години наред заради кражбите и провалите си до 2009г. При тази инфлация която имаме в момента и ще имаме през 2019г. тези 10 % ще са смешни!!!

"Най-вероятно това увеличение ще помогне на хората да посрещнат увеличението на цените" - ееееееееееееееееееееееееееее, как ще стане , като вече ни взехте 30-40 процента от доходите с тези увеличение - ТИЯ 10 ПРОЦЕНТА , КАКВО КОМПЕНСИРАТ ????????????????????????????????

Май вместо да увеличават заплатите на БЮРОКЛАТИТЕ,които и без това са МНОГО ПОВЕЧЕ от необходимите,първо трябваше да ПОСМАЛЯТ доста администрацията.Така парите щяха да стигнат и до най-нуждаещите се .Жокер: пенсионерите, ако някой не се досеща.

В министерствата кой допуснат да работи? - само връзкари, "наши хора", затова принципът е "другите да мрат, за тях пари няма!"

На бюджетни заплати са още учители, лекари, полицаи, съдебна система, депутати и т.н. Някои от тези хора нямат нужда от увеличение на заплатите. Наистина е най-добре да вдигнем само заплатите под 1000 лв. Останалите засега се справят.

На това му се казва борба за оцеляване във властта и неистов страх!

Увеличението на бюджетните заплати може да се само на тези, които взимат под хиляда лева. Останалото е подигравка с народа и разхищение на парите му. Ние гладуващите нямаме повече пари за депутати, съдии, прокурори, министри и прочие народни тунеядци. Ако искат да направят нещо със смисъл, да увеличат парите на тези, които наистина имат нужда, а това са всички българи, които взимат под 1000 лв. Не може да продължаваме да храним дебелите и крадливи търтеи за сметка на болните, инвалидите, майките, бедните и т.н. Стига вече. Мислете с главите си, а не с мутрите в държавата!

Това е пореден абсурд! Управляващите не ги интересува нищо друго, освен бъдещо спечелване на изборите и бетониране във властта! Интересно е само, кой ще заработва тези средства? С тази политика през последните 10 години изгониха работоспособните хора от България! Тук ще останат само държавни, съдебни и общински чиновници, полиция и пенсионери!

Управляващите току що си вдигнаха пак заплатите, ако не си разбрал.

Така ще е!

.....и циганите на социални помощи.....,а дали ще ги заработват депутатите?

гусин Нейков, само изказването, че полседните няколко години "нямало инфлация" ме мотивира да ви поставя в графата от хората нямащи връзка със земята.

Идват избори, трябва да се купуват. Купуването на гласовете на чиновниците не става само с кебапчета. Купуването на гласове от ГЕРБ е най-скъпото. За изборите на ГЕРБ ще се изхарчат над 1,2 милиарда лева.

Идват избори и администрацията ще гласува за ГЕРБ по четири души в едно семейство 800 хиляди Ето 3 милиона

Ние от частния сектор, които заработваме парите ще блъскаме за да увеличават заплатите на бюджетните хрантутници. Вземат от тавана на пенсионерите и го дават на минималните пенсионери не квалифицирани, не работили и тарикатстващи цял живот. Разделяй и владей, и печели избори. После защо младите хора бягали от страната ? Геноцид и терор.

инвалид?

За частния сектор и бюджетните хрантутници съм напълно съгласен. За "минималните" пенсионери - не съвсем. Рано ми за пенсия и не знам точно правилата, но познавам достатъчно хора, които си имат и квалификацията и не са "тарикатствали"особено, но така се получило, че сега изнемогват с минимална или близка до минималната пенсия.

Да прав си пенсиите не се осъвременяват с истинският процент и за 15г. пенсията губи 2/3 от стойността си. Това го знае всяко правителство но така им отърва, да плюят по тези пенсионери, че не са работили или осигурявали.

E стига бе все пак бащицта реши да даде милостиня за вярната администрация т.е за членската маса на ГЕРБ защото на държавна ясла са само верните на Цветанов и ББ.