Иван Костов призова за връщане на данъчния модел от преди 2001 г.

Хората с високи доходи не са ангажирани с контрола на изпълнението на функциите на българската държава, смята експремиерът

Обратно в новината

Коментари - Иван Костов призова за връщане на данъчния модел от преди 2001 г. | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Откъде ви намират всичките тези от държавна сигурност за да се появите моментално да плюете. Не чукате ли, не си ли гледате внуците не ядете ли като хората не готвите ли все сте тука и фраската като ненормални като се появи нещо сносно.

Историята многократно е показала как бедните винаги подкрепят идеи, които уж ще вземат от богатите (та и те да станат бедни), вместо конструктивни идеи които да се опитат да вдигнат доходите на всички. Като резултат винаги се оказва, че новите данъци всъщност пак се плащат от бедните... Прогресивните данъци се правят с някви прагове, които държавата ще "забрави" да актуализира години наред докато през това време инфлацията и обезценката на лев ще ни превърнат всички в "богати" по закон и ще плащаме максимални данъци - МНОГО УДОБНО Костов - ама не си познал!!!

Защо ДИР снимката на другаря Костов е от преди 20год. в ЕС няма такива фалшове, а актуални снимки !? Сънища на Костов, ако се приложат ще убият чужди и местни инвеститори, а големите ф-ми ще крият тройно по-големите данъци, а Малките и средни ф-ми ще бъдат разорени с двойни данъци Виж печалбата им е от 10 до 15% Предварителен анализ показва, че целта на Костов е ПРОВОКАЦИЯ завист на ГЕРБ и най-успешната 2018год с ръст над 4% и БВП над 108 милр или 500% над този при соца и това плаши черния Ваньо подлога на БСП и разрушител на десните идеи Виж как разби СДС и Реформаторския блок!

След 10 години бас хващам,че Командира ще поиска да върнем модела от преди 89 и пак ще има дебели дето да го величаят!???

Политическия труп се обади от гардероба за да напомни за себе си.Държавата с "най-ниски данъци" е пълна лъжа.22 % за ДОО , 8 % за здравно,10 % данък общ доход и косвените 20 процента акцизи и ДДС или от 100 лева другаря Горанов гепи обратно 60 лева.И ако това са ниски данъци здраве му кажи.

Никакъв икономист не си след като не знаеш за какво става въпрос и каква е темата , а тя е данък печалба от 10%, а черния Ваньо иска да се въведе прогресивен данък до 38%, което ще убие бизнеса и инвестициите...

Е нали той довлече тези процеси, поради незнание и поритическата си амбиция. Всички помним мизерията от неговият икономически модел.

Правилните идеи десарите ги пускат за огласяване от неправилните хора, за да засерят всяка надежда още в началото.

Последната ми заплата беше 2500 щатски долара за работа онлайн 12 часа в седмицата. Сестра ми приятел е средно 8k за месеци сега и тя работи около 30 часа в седмицата. Не мога да повярвам колко лесно беше, след като се опитах. Потенциалът с това е безкраен. Това е, което правя>>>>>> Ecash10.COM

Костов отбеляза, че колкото повече растат над максималния осигурителен доход доходите на облаганото лице, толкова повече делът на данъчните и осигурителни вноски клони към 10 процента. Общото облагане на хората с високи доходи клони към 10 на сто, а на тези с работна заплата под максималния осигурителен доход, данъчната и осигурителната тежест е 42,7 процента, каза Иван Костов По думите му всичко това означава, че хората с високи доходи не са ангажирани с контрола на изпълнението на функциите на българската държава.При приблизително едно и също натоварване на БВП с данъци и осигурителни вноски - 29,9 на сто през 2001 година и 30 процента през 2017, приходите от облагането с данък доходи физически лица и здравноосигурителни вноски са с много по-малък дял от общите данъчни и осигурителни приходи - през 2001 година те са 44 на сто, докато през 2015 те са 38,9 на сто от общите, което е за сметка на увеличаването на приходите от ДДС, отбеляза Костов. --- Перфектен анализ на Костов. Няма нужда от коментар! "Социалистическата" триглава ламя, която въведе "плоският данък" през 2008 и в същата време пусна банковата гилотана чл. 417 от ГПК върху хората, подари "по социалистически" още повече приходи на богатите, съдирайки бедните и чрез ДОД и чрез ДДС, който ДДС в крайна сметка бива плащано от крайният потребител! Двойна секира на "Червената" "социалистическа" Олигархия, върху "малкият човек!

Значи при 10% се укриват данъци ОК. При по- висока данъчна ставка кво се очаква. Хиляди ще застанат пред данъните служби с куфари да плащат. Или ептен никой няма да плаща ииии малко увеличение на сивия сектор.

Иван Костов не спечели нито едни избори след 2001 година, всичко, което изречеше губеше сила, хората, които предлагаше губеха. Пълен провал, за който може и да не е виновен, но ори него имаше тежка икономическа обстановка и въпреки нея можеше да въведе 10% данък. Едва при Дянков нещата започнаха да се променят. Лошият ЕС помогна да се съвземем като икономика- нещо, което никой в България не може да направи.Сега някой в България иска да срути всичко.. Кой ли? Само Нинова и Костов предлагат прогресивен данък- пита се що за съвпадение е това?

ЕЙ ЧУДА СЕ НА АКЪЛИТЕ НА ХОРА,КОИТО НЯМАТ ПОЛИТИЧЕСКА ПАМЕТ.ПОРОВЕТЕ СЕ В АРХИВИТЕ,КОИ СЪСИПАХА СДС.КЪДЕ Е ЙОРДАН ЦОНЕВ,КЪДЕ Е БЪКАРЖИЕВ,КЪДЕ Е СОФИЯНСКИ С КОГО СЕ СГОДИ А?.А КОСТОВ ДЪЩЕРИТЕ НЕ СЕ ОМЪЖИХА ЗА СИНОВЕ НА ОЛИГАРСИ НАЛИ? НО БЪЛГАРИТЕ НЕ ОБИЧАТ ОБРАЗОВАНИТЕ И ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ ХОРА.БОРИСОВ КАЗАЛ "АЗ СЪМ ПРОСТ И ВИЕ СТЕ ПРОСТИ ЗАТОВА СЕ РАЗБИРАМЕ"Е ПОНЕ КОСТОВ НЕ Е ПРОСТ И ЗАТОВА МНОГО ОТ ВАС НЕ ГО РАЗБИРАТ.ТОЙ НЕ Е ЗА ТОЗИ НАРОД ТРЯБВАЛО Е ДА СЕ РОДИ В БЯЛА СТРАНА.

С какви пари изучи, ожени и подари бизнес, домове, банкови депозити на дъщерите и зетьовете? Всички знаят колко е една премиерска/депутатска/лекторска заплата и ако могат да смятат, да си направят изводите... А как един сервитьор стана банкер номер 1?! И изброените лица са същите, крадливи и порочни. Просто си го проумейте, че "няма малко бременна" в българската политика на прехода. Всички са бъркали и продължават да бъркат в кацата с мед, кой повече, кой по-малко.

Ей много ДС много чудо единствения свестен който ни измъкна от блатото

черню да си признай за куфарчетата с пари от фондация аденауер дето ги раздаваше на областните координатори на сдс ,за кой не скача е червен!!!

През фондацията на жена му колко пари се изпраха и се уредиха със спечелени поръчки "за вчера", т.е. лишиха държавния бюджет от милиони несъбрани и скрити данъци. По време на югоембаргото - същото. Сега седнал да чете морал и да дава акъл как държавата да въведе подоходно облагане. Но какво? Такова, че да вземе повече от 50% от приходите на хората, които издържат тази страна. И защо включва осигуровките в сметката?! Защото у нас те нямат осигурителни функции, а данъчни вземания, направо ограбвания... като знаем как ги преразпределя държавата от негово време, че до сега. И с КГБ плътно са си играли това семейство. Нека си спомнят едни 80 000 долара от Швейцария, фирма "Теленорд", зад която стои Григорий Лучански, КГБ. как влизат като благотворителни по сметките на "Бъдеще за България".

Мега малоумно мнение от Другаря Костов. Ако искат да бъде еднаква осигурителната и данъчната тежест за всички доходи решението е елеметарно - премахват максималния осигурителен доход, като същевременно премахват и тавана на пенсиите. Който се осигурява на 5000 лв. - да получава адекватна пенсия. Но в случая не им изнася и затова искат да се увеличи данъка - от него пенсия не идва, а потъва в държавните обществени поръчки и мерцедеси.

Скриий се бе некадърник. Най-добрият модел е плоският данък 10% с въвеждане на необлагаем минимум.

Интересно как троловете изместват темата от данъчната система и кражбите на това какъв е бил Костов преди намсиколко години. Всичко това което казва е абсолютно вярно. България е една от малкото територии, където тези с високи доходи процентно плащат много по НИСЪК данък от тези с ниски доходи. В белите държави това е абсурдно.

на кое казваш високи доходи?

Какво значи плащат по-ниски данъци? Ако получаваш 1000 лева плащаш 100, ако получаваш 10000 плащаш 1000. Кое му е несправедливото? Получаваш 10пъти повече, плащаш 10 пъти повече. Каква е логиката да получаваш 10 пъти повече и да плащаш 60 пъти повече?

Какво значи плащат по-ниски данъци? Ако получаваш 1000 лева плащаш 100, ако получаваш 10000 плащаш 1000. Кое му е несправедливото? Получаваш 10пъти повече, плащаш 10 пъти повече. Каква е логиката да получаваш 10 пъти повече и да плащаш 60 пъти повече?

ей Ванката много ги разбира... полит икономията на социализЪМЪ, що не го направят ПАК поне министър?

Ванка, зае..би тези лакардии, ами разкажи как направи доверения ти сервитьор пръв приватизатор на Златните - хахахах

Тоя негодник изтегли милиона си от КТБ, в разрез на закона, докато други изгоряха. На тъпата му щерка - 15 хил месечна заплата, пак от там, за направените от баща и услуги. Взел циганина за българския народ да се кахъри...

Безсрамник без капка съвест и свян!

Ане от ДС много мртазите Костов. Що така? Толкова много, че доведохте един хазартен тип.

Ванчо, не беше ли в играта ? Тъпака си мислеше, че Симеон ще става президент няма да му клати стола, но глупака се излъга. Та какво за ДС и цигането ?

Не съм крала никога през живота си, затова не съм видяла хубавото тогава.

ДС подцени Костов. Изпусна да го превърнат в кукла на конци и си играят с него, така както го правят с почти всички останали по върховете по време на прехода ни. Това бившите служби, които редяха дневния ред на прехода не можаха да си простят. И какво им остана друго освен да го дискредитират и маскарят с лъжи и манипулации по медиите на които се връзват най-неуката и елементарна част от населението.

Що не проследиш просперитета на ВИС, СИК, МУЛТИ ГРУП при този "мачкан" от службите. Да проследиш приватизационните сделки при този "корифей" , възхода на Варненския областен управител Добрин Митев и ликвидацията на корабостроителницата, разпродажбата на активите на БГА "БАЛКАН " и т.н. и т.н.

Къне, Къне, ама много си заблуден брат.Всеки който иска да управлява тази държава, трябва да прочете какво е казал Андрей Ляпчев-со кротце , со благо и со малко кютек.Иванчо дойде , за да съсипе държавата-това е.Ако искаше той све още имаше възможност да се обърне към военните и да ликвидира ДС.Без силова структура си винаги за мустака.Никой, колкото и умен да е, не може да управлява без сила зад гърба си.Я виж баце какво прави с мутрите зад себе си-чудеса.А Костов си мисли, че е в детската градина и си играе на магазин-нарязват парички от вестници и продаватДругото.Кой е луд доброволно да пусне кокала.Я виж сега какво става-само последните две седмици.Бой ще има за мангизи.Кой дава доброволно.Ако искаш да си успешен премиер, ако си патриот и родолюбец, първо и единствено трябва да имаш сила зад гърба си-груба сила и да си безпощаденИначе формулата-мутри-магистрати-Бойко работи перфектно.Така ли е?А Костов,къде е ръгнал милия със неговите хуморески и вяра в доброто

СДС бяха 16 партии. Какъв гръб имаше Костов с хора, като Бонев, Бакърджиев, Бисеров, Цонев, да не изброявам още и още , които и до днес не спират да го клеветят. Костов не можеше да си избира екип самостоятелно защото всичките тези 16 партии спечелиха изборите тогава и трябваше да се съобрази и има и техни представители. Можеше ли той да откаже на Петър Стоянов-президент да приеме Бакърджиев, който му изнесе кампанията. Той беше сам сред вълци и поради това не успя.

Ако не беше разпродал българските активи за жълти стотинки, човек може и да приеме някои от анализите му. Впрочем, мястото му е на друго място.

Няма да простя на Величеството, което се върна да оправи България, ако не се бе върнал тоя България да е друга. Шапка свалям на Костов. ДС много плюеше по него.

Явно си си мислел, че безкрайно ще папаш при циганчето Ванко, ама Негово Величество Цар Симеон втори дойде на време, за да спре тази хайдушка шайка на черния ром Иван Костов.

Дойде, да ви доведе. Да си гласувате чл. 12 и да заграбите властта.

Може би защото ти е секнал кранчето и няма от къде да крадеш.

Искам да ми се легитимираш, ще те съдя! Аз една стотинка не съм взел, крадци долни! Затова сте на власт, за да крадете! П.а.ч.а!

Може би като си отиде ти от проста и долна стана интелигернтна с титли и красива като чалгаджийка.

Илиана, ти разбра ли?В България имало човек който не крадял.Звъни моля те на 112, че умирам от.....сарказъм.

Ха, няколко милиона са- и са ограбени, ама явно за такива като вас да не се краде е невъзможно. Не се притеснявай - от крадци нямаме нужда.

Костов може да е всякакъв, да е направил много поразии при управлението си, но анализът му е изключително съдържателен и точен! Плоският данък, въведен от Станишев е един законов начин за грабеж от най богатите на бедните и средните класи. Абсолютно аргументирано отбелязва, че за най-богатите данъчната и осигурителна тежест клони към 10% от доходите, докато за най-бедните е над 40 %. Дано се вслушат и върнат данъчното облагане такова, каквото беше по негово време!

Костов винаги е прав.

Противник съм на Костов и много неща от неговата политика, но нека тези дето слагат минуси да се аргументират. Кое от неговият анализ на данъчната и осигурителната система е невярно? Иначе така само от омраза да слагаш минуси е доста примитивен подход.

Ами тези, които свалиха Костов са си примати. Ти какво си мислиш, кои управляват в момента?

Не си прав бе Този,как ти беше името, че го забравих.Я виж сега колко паранга идва на готово.Днес били на екскурзия в Бирма и донесли бая пара от там.Ако не бяха ги кътали, до сега щяха да са на асфалт.

Иване, Иване, що не си мълчиш Иване, защото след твоето управление великото някога СДС набързо умря, после умряха и всичките там разновидности на СДС-та и уж десни партии. А някога Иване всички или по-точно мнозинството от тоя народ наивно вярвахме,че променяме към добро България. Помниш ли Иване как някога се пълниха улици, площади и булеварди? А после Иване, кръгла маса и не знам си още кво....Е, каква я мислехме уж заедно с вас Иване, каква стана тя в последствие? За това по-добре не се обаждай и знай че истинските десни хора ама въобще не ти вярват и не щат и да чуят за теб. Теб не те желаят дори твоите бивши хора, пък да не говорим за останалите.

Не игнорирай "Кънчо" и "дада"А бе те да не са мъж и жИна от еднополов брак?

Подобни коментари може да имат смисъл но такива личности като Костов Плевенлиев ,Муравей Радев и т.н. не трябва да се допускат до никакви средства за масова информация

Шило

Бат Ваньо, пак празни приказки. Който крие данъци, пак ще ги крие. Дори при тези налози, подобри ли се събираемостта, освети ли се сивия сектор, България ще цъфти и процъфтява.

Сигурно е така, ама който крие данъци влиза в затвора. А в случая Костов казва че "криенето" при плоския данък е съвсем законно и в последствие трудно доказуемо плащане на ръка без счетоводсво.

Шило

И прогресивен да е, пак ще е същото. Не проблемът в това, какви са ставките, а двойното счетоводство, фалшивите фактури, осигуряването на минимума и т.н. Не мога да отрека, че Костов има нещо в главата си, ама се чудя, що ги говори тези дивотии? Данъци плащат там, където няма как да се скрият.

"двойното счетоводство, фалшивите фактури, осигуряването на минимума и т.н." нямат нищо общо с данъчното облагане. Напротив при прогресивно данъчно облагане работодателя или е трябва да плати данък да кажем 50% върху личните си доходи или да плати на работник заплата с данък 20-30%. То и сега хората бягат заради стиснати работодатели, които обаче нямат проблем вечер по баровете да хвърлят хилядарки само като бакшиши.

Ще се самоизядем едни-други, като кучета. Толкова ли сме зли и отмъстителни. Колко премиери в историята на България бяха убити, заклани. И Костов ли искате да пусне кръвчица, зверове. Ето защо умните хора бягат от политиката. Настаниха се там само хищници, мутри , бродяги, където другаде не могат да прогресират.

Шило

На никого не пречи, ама просто да не се изказва. Че след него, бившето СДС и всичките му производни, просто изчезнаха

брей, брей, че си умен, а Солидарност, къде е. да си чул че революциите изяждат децата си.

Шило

Е коя беше тази революция, де изяде Костов?

Шило

И още нещо- Солидарност си стои, но вече не е в политиката, щото няма причина да е. Появи се такава като контрапункт на комунизма в Полша. Комунизмът си отиде, поради което, този синдикат вече няма причина да съществува в същия си вид

стига с тъпите и неуместни примери бе мангал.Костов и "солидарност" ще сравнява.Ама давай, искрено се забавлявам с кокошите ви мозъци

Тъй ,тъй Кънчо .Браво.И ний кат не моем другаде,драскаме с теб по форумите, а Дада ни поучава, щото е по ---тъпак от нас.Ама нищ, ши съ упраим.

Десният избирател е омърлушен и няма за кой да гласува днес. Иван Костов се оказа последна искрица надежда , който знаеше и можеше да управлява достойно държавата ни. Представяте ли си редом да застанат Костов и Боко и какво могат да си кажат двамата и какво разбира Боко освен да си чопли носа. Факт е, че самото произнасяне на името Костов, след толкова години, предизвиква фурор и това говори за неговата значимост. Другите с какво да ги запомниш. Какво допринесе един Симеон, който обеща че не иска нищо от България, а като се възкачи на министър-председателският пост, драпаше да си вземе имотите.

Десният избирател даже не знае кои са всъщност десните у нас и има ли ги въобще! Тия дето се пишат десни нали ги видя как се сдърпаха преди време.

Десният избирател е омърлушен и няма за кой да гласува днес. Иван Костов се оказа последна искрица надежда , който знаеше и можеше да управлява достойно държавата ни. Представяте ли си редом да застанат Костов и Боко и какво могат да си кажат двамата и какво разбира Боко освен да си чопли носа. Факт е, че самото произнасяне на името Костов, след толкова години, предизвиква фурор и това говори за неговата значимост. Другите с какво да ги запомниш. Какво допринесе един Симеон, който обеща че не иска нищо от България, а като се възкачи на министър-председателският пост, драпаше да си вземе имотите.

Коментари от рода на директни обиди като боклук ,нещастник и - виж по надолу не се трият Да правя ли предположения или читателите сами ще се сетят как се прави :) Видяха хората как го правят ФБ и решиха че и те могат Е правете го малко по тънко де ако не знаете как питайте

А "на сапун, на сапун" индиректна обида ли е? Глей са когато един боклук обижда достоен човек, то той е боклук и това не е обида, а наричане на нещата с точния начин.

Шило

Цър Ваньо ли е достойния човек?

Само да питам за статистиката Колко коментара от рода на " Що не е в затвора" Изтрихте :) Това да не е платена статия Не ви съдя де всеки трябва да яде лошо няма просто ми е интересно

Че това коментари ли са ? Някакви тотални идиоти ръсите простотии и лъжи и нищо конкретно по темата. Не виждам нещо да са изтрили щото такива идиотски коментари на отрепки има колкото искаш.

Българската приказка за дясна политика- слаба държава и кражби.

Може и да е умен за себе си, но пропиля нашия шанс.

Напротив пропиляха го избирателите с умелата червена пропаганда и царска намеса на метеното. А Костов им откри огромен шанс.

На калпавия танцьор и топките му пречат, на Костов избирателите му виновни, а на теб липсата на гънки и ряпа вместо мозък.

Едно си ТРОЛЧО знае, едно си БАЕ. Повтарят като обезумели лъжите на СерГей и вече дори им вярват. Хич и не се замислят, че модела който им предлага ще напълни хазната с парите на работодателите, а те самите ще плаща по-малко данъци. Пусти му тъпанари комунисти. Те не искат да им е ДОБРЕ, искат Вуте да е ЗЛЕ.

Ликвидаторът на българската икономика и селско стопанство пак е тръгнал съвети да дава. Абе Иване като ти беше уж толкова успешно управлението, що мнозинството не ти повярва за втори мандат бре? Сега някои пак са тръгнали да те възхваляват, даже и те оправдават, че видите ли Костов бил започнал, ама не успял да довърши започнатото. Много благодарим ама няма нужда то стига само няколко от сделките да се споменат дето се сключеха по негово време и плодовете още им ги "берем". Така че тоя ликвидатор на всичко българско направи повече от достатъчно като започна цялата тая безумно бърза приватизация, та няма нужда нищо повече да довършва точно пък той. Освен това сегашния премиер се справя повече от успешно със спуснатите му директиви от сегашните Господари.

сигурно си още млад и зелен. попрочети история. приватизацията я започна Виденов.

Коя история предлагаш да се чете и да се приема за истинска? Тая преди 10. 11.1989, тая след това, по-следващата от времето на кобурга или на тройната коалиция или пък историята дето се пише сега за ерата на ритнитопковеца от Банкя? Та коя е историята дето предлагаш да се чете като истинска???

сигурно си още млад и зелен. попрочети история. приватизацията я започна Виденов.

сигурно си още млад и зелен. попрочети история. приватизацията я започна Виденов.

Кои сделки бе кретен? С фалирали предприятия, които не затвори като СирГей и Боко ли? А хиперинфлация и банкови фалити на десети банки как ти се виждат, тъпако?

Колко милиона евро е получил лично Г-н Костов за продажбата на Bulbank на Unicredit и какъв % данък е платил върху тях?

Нито лев не е получил и съответно няма как върху нищо да плати данък различен от нищо. Като си информиран що задаваш тъпи въпроси?

Без намесата на на ДС, която изкара от нафталина така нареченият Цар, СДС щеше да спечели втори мандат и сега България щеше да е на друго дередже, а не да се е оплела, като пиле в кълчища, както сега По времето на Костов, Румъния ни дишаше прахта, сега по времето на Боко е далеч пред нас-факт!

ИВАНЕ, КАЖИ СИ !!!

Какво да си кажа Петре ???

Костов - единственият от управляващите - достоен син на майка България. Защо не го уличихте в някоя далавера или незаконно придобит имот или бизнес, като е толкова льош. Ей такива, като Доган заслужава бълг. народ, защото видите ли бил голям философ и мъдър политик, и като Боко Тиквата, защото показвал мускули.

ТИ МОЖЕШ ЛИ ДА ЧЕТЕШ БЕ? ИЛИ НЕ СИ ЧУВАЛ?! НЕ ГО БИЛИ УЛИЧИЛИ? САМО ЗА ДАЛАВЕРАТА С "БАЛКАН" Е ЗА РАЗСТРЕЛ!!! АМА НАЛИ СИ ПОРЪЧКОВ,ЩЕ ВИКАШ НА ЧЕРНОТО БЯЛО...

я се скрий недоразумение, само съд може да реши, кой крив и кой прав.

И каква е далаверата с Балкан, бе малоумник? Фирма във фалит и опит да бъде спасена.

каква по-голяма далавера искаш от това да продаваш държавата на парче, бе тъпо парче.Аз лиисках земя да се продава на чужденци.този трудовак, да не би кръв да е лял за тази земя, че ще я продава.А кой опапа на дядо ми и баща ми пенсиите бе курник .Той е толкова прост, че даже не успя и да пооткрадне.поне това да бе направил, а той подари заводи на циганите да ги нарежат.Пфууу да ....и заблудените ви метиляви овце.

А бе, боклук нещастен, само тъпотии и глупости си написал. и как Костов е опапал пенсиите на дядо ти и баща ти? Айде отговори на този елементарен въпрос бе мижитурко.

Не харесвате Костов, а кой - Сидеров, Симеонов, Марешки, Цецо и Боко ли са за пример? Щур народ, за да не кажа алтав, който заслужава съдбата си.

Е ти явно си я заслужил :)

НЕДЕЙ ДА ЗАБЪРКВАШ ТЮРЛЮГЮВЕЧ ОТ ИМЕНА, НЯМА БАЗА ЗА СРАВНЕНИЕ! СИДЕРОВ НЕ Е БИЛ МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ,НИТО МИНИСТЪР!!! МАРЕШКИ СЪЩО-МАКАР,ЧЕ ТОЙ Е ДРУГА БИРА,ПАРЧЕ БИЗНЕСМЕН!

Перушан, само Сидеров , Симеонов и Бойко ли са в тази държава бе, ненормалник,Аз пък искам да се върне смъртното наказание за тези които съсипаха икономиката с безхаберието си.Костов е на първо място в списъка ми.И той като теб си мисли, че разбира от всичко.За да ги има Сидеров, Симеонов и Бойко-причината е Костов. На всичко отгоре с простотията си Костов докара и онова недоразумение от Мадрид и Сърагея. Хем се вижда свинщината, знае се, ама Кънчо си е Кънчо.Костов та Костов.Да не си му сват, че толкова го искаш.

Защо се връщаме постоянно в миналото? Не е ли редно да се коментира това което е казал И.Костов сега ,за данъчния модел? Защото сме галфони ,затова от всичко разбираме,затова сме на този хал. Пенкелер коментари,ала бала в играта да сме.

Защото е елементарна ПР стратегия Винаги почваш с нещо което е вярно и хубаво а от долу прекарваш "личните " си интереси :) Тоз чиляк е доказателство че няма Бог иначе да го е поразил с нещо зрелищно

И кои са личните интереси "по-надолу" бе кретен?

Деде гола вода и кал под ноктите Не си струва да привеждам аргументи на подобните ти

Айде опитай поне един да приведеш, бе боклук. Ама нямаш ни един аргумент, само плюнки, дано се задавиш в тях.

Защото той драги има мноооого големи "заслуги" за сме сега в това положение. Поради това точно той трябва да си мълчи и да не се обажда!

Точно така той има големи заслуги да имаме заплати от по 500-600 евро вместо 5-6 евро, както беше преди него. Само че той не успя да довърши нещата които искаше да направи и сега тъпаците гледате нещо което е недовършено и ръсите тъпотии.

Абе бивший син командире, бре от твоята безумна приватизация още и сърбаме попарата или по-точно духаме супата, ама ти май си мислиш че хората забравиха какви ги сътвори и пак почна акъл да даваш!

Плоският данък е най-големия грабеж в новата ни история.Използва се само в мафиотски и аборигенски държави, защото се краде най лесно и законно.Нито една нормална държава няма плосък данък.

чети бе абориген преди да се изхрачиш-чукча писател,не читател!!!

Костов е прав за ти неща, но има много начини човек да получи легално парите от печалбата на фирмата. например въ вид на дивиденти. Тогава плаща 5% данък дивидент и пак може да разпредели тия пари нерегламентирано на наетите работници. Единственото спасение от избягването на плащане на осигуровки е да се премахне глупостта, наречена "максимален осигурителен доход". Това е узаконен наин за измама и избягване на плащането на осигуровки. Толкова ли е трудно да се види как са уредени нещата в нормалните държави?! Защо все измисляме някакви глупости, които нямат нищо общо с нормалния свят?! Прогресивното подоходно облагане също има своя смисъл, и затова се практукува в почти всички държави. В крайна сметка покупателната сила на парите не е линейна, така че няма причина облагането да е линейно (т.нар. плоско облагане). Ама няма кой да ги обясни тия неща на хората, та да разберат какво и защо плащат!

Само дето преди дивидента се взима данък печалба - който сега е плосък с 10%. С дивидента става към 15%, което е многократно по-малко то 40-те % за работещите под максималния осигурителен праг. Фирмите не плащат осигурителни вноски върху печалбата. И точно това Казва Костов - прогресивно данъчно облагане, а авантите за фирмите и намаляването на платените данъци да става за сметка на инвестиции обратно в производството. Щото сега кой ще инвестира, като може да прибере евтино парите срещу 15% данък. Ама ако е 40% може да се замисли и за да не плати да инвестира, особено при прогресивния данък, което допълнително ще го стимулира да инвестира в производствени мощности , а не коли, апартаменти и луксозни екскурзии. Всяка инвестиция осигурява преференциален период на намалени данъци и така чуждите фирми ще инвестират и ще имат стимул. ако има необлагаем минимум примерно 1000 лева, то и работодателите ще имат интерес да дават заплати вместо да прибират парите и да ги харчат за щуротии.

за някои неща си прав но пропускаш един много важен факт и той,че много малко държави са били руски протекторат толкова години (имам предвид от освобождението ни с малки изключения) та подобни сравнения пак не са логични

НЕЕЕЕ! НЯМА ТАКЪВ НАГЛЕЦ КАТО ТЕБЕ! ДАЖЕ КУНЕВА БЛЕДНЕЕ, СОФИЯНСКИ ДАЖЕ!ПРИВАТИЗАТОР НЕЩАСТЕН, КОНЦЕСИОНЕР ЛЪЖЛИВ !!! ДАНО СМЕ ЖИВИ ДА ВИДИМ ВЪЖЕТО КОЛО ЧЕРНИЯТ ТИ ЦИГАНСКИ ВРАТ!!! НА ТОЗИ СВЯТ НЕ ЗНАМ,АМА НА ОНЗИ-ЩЕ СЕ ПЪРЖИШ ВЕЧНО В АДА!!!

Не си нормален, с това поведение, никой не ти е виновен, че си нещастник

Как беше наврял комунягите в кучи гъз. Докара ги до просешка тояга, даже пари за тока на позитано нямаха и естествено им го спря :) Жалко, че му докараха царчето, щеше да ги приключи, завинаги

Както приключи Техноимпекса.

Предложението на десния Иван Костов е социализъм,а купона на Ниноваа и БСП в СПА хотела с народни кинти от субсидията е капитализъм. Всичко е наопаки в БГ.

Значи в САЩ и Швейцария, където облагането не само на физическите лица, а и на фирмите, е прогресивно, цари социализъм?! Ти да видиш как не сме знаели досега, че е така!

там да е имало някога комунизъм зомби?Да са станали там милионери за една нощ партийните велможи с откраднатите пари?Какви сравнения само ми дават тия подлоги като изобщо няма с какво да мислят

Ваньо, твоята попара вече я ядохме...

А някои и попара не успяха да опитат, само една студена вода ...