Иван Иванов пред Dir.bg: 40% по-скъп ток удря бизнеса, който не си избере търговец

"Ако бяхме удовлетворявали всички искания на компаниите в сектор "Енергетика", сега щяхме да имаме двойно по-високи цени на ток и парно", заяви председателят на КЕВР

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

F word

фуцк?

Kenn1111

Мисля че след Борисов този е отнесъл най много Псувни от българите.Голям дебил трябва да си че да вършиш тая мръсна и лъжлива работа но човешката алчност е безкрайна.

Този михлюзин мноооооого отдавна трябваше да е в пенсия но му хареса да си папка и ще стои в КЕВР докато пукне като куче на бюрото си.

Е що само на бизнеса? Дайте не всички де... 40% не са нищо...

Който си избере търговец пак ще плаща 40% по скъпа енергия. Параграф 22 но не по Джоузеф Хелър.

С колко се вдига цената като си избереш търговец на ток,който също трябва да печели???

И къде ще отидат тези 40% накрая, в крайния потребител и нещастник българският народ.... Олигофрен!

Има недостиг на енергия и финасови дефицити в енергетиката. Скоро цената на ел.енергията ще скочи драстично. Най-вероятно след изборите.

С колкото се вдига цената когато си избереш търговец на салам. Зависи и от търовеца и от салама.

На пазара има недостиг на енергия фирмите скоро като застудее ще лапат бахури. А след изборите през март и останалите 80% дебили ще лапкат бахури.

Този бездарник отдавна трябваше да си взима пенсията от 200лв

тая доставчици с баничарки ли ще мъкнат тока?

Една част от тези 40% ще отидат при производителя, друга при търговеца, трета като комисиона на борсата, а четвърта в държавата.

Ще го карат в кофи а по назадничавите в дъбови бурета.

Всички комунисти при генерала!

Пенсията му ще е над 1200лв. 1200лв. месечно ще му изплаща НОИ. А той има още две осигуровки, сиреч ще взема още две пенсии.

трябва да са поцинковани, за да се заземяват

а давам си две апартменти за живеене по 60 кв под наем като фирма . Небитов , защото фирмени . Но свободният ток идва например от Испания , когато използваната отсечка на мрежата е най-натоварена и доставчик взема заради по-скъпия трафик повече процентулна комисионна за негова услуга . Например , пречка има ли относно таква практика ? Не , в България това няма да е урегулирано , докато например в ФРГ имат базов регламент който не позволява такива колосални колебания в ценоразпис . Освен това , щом няма регулатив в тази посока , какво прече от таргетинг на определни консоматори ? Targeting , целенасочено поставяне под определени условия ! От 30 години насам пълен демонаж на всякакви гаранционни механизми в законна форма , дали става въпрос за социална защита , съдебви изпълнения спрямо жилище , трудови договори и осигуряване , сега свободния пазар на ел-енергия. А как се става доставчик ? Едно инсталация за фотоволтайка или една перка за генериране на ел-енергия всъщност си е първата стъпка за достъп до борсата на енергията и съответно предлагането услуга пренос в мрежата . Хайде бе , какви алгоритми , каква търговия , какви тарифи !

Неприятен и манипулативен тип от номенклатурната генерация. Как 40% по-скъп ток ще удря само бизнеса бе скапаняк? Нали ще ни ги начислят върху крайния продукт/услуга на обикновения потребител,който не е регистриран по ДДС и няма ка да си го върне като бизнеса!!!

Избор на доставчик може да е вярно, и да си абсолютно правилно, обаче. Тая работа че сте корпоративно независими ги разправяй на баба ми. Бог да я прости ама и тя нямаше да ти повярва.

Една базова инсталация с генерираща мощ , един назначен технически правоспособен инженер , един лицензиран склад за ел-материали и уреди като представителство на няколоко производители (внос от Китай , откъде другаде ?), и една LDAP инсталация за търговията , както и една LAMP инсталация за отчет и комуникация с стадото овца .

Удрят тези които ги е мързяло досега да си изберат доставчик. а те са едно малцинство тарикати дето се опитват да минат между капките. Така така че ти ако си вдигна цените хората просто няма да купуват от тях.

Де го видя тоя недостиг на енергия? Доколкото си спомням само тая година на два пъти спираха реактор в АЕЦ Козлодуй за профилактики и ремонти. Аз се разбрах че е спрян само по съобщенията. Отражение върху енергийната мрежа нямаше.

Много мазен и крайно подмолен елемент е така наречения Иванов. В ТУ се занимаваше с политика, защото и като преподавател беше силно посредствен.

Иван Иванов и Соломон Паси трябва да са отдавна в затвора. На въпроса защо не са няма кой да отговори. Това са хората които най-усърдно работят против България и за себе си.

За България промени се налагат със заплахи, наредби, глоби, бухалки. Това се маскира като "свободен пазар"

LDAP=Lightweight Directory Access Protocol - нещо такова ли ?

Този боклук отдавна трябваше да умре на хуя на бай Ставри!!!

Хайде сега да видим българския "бизнес" как ще приеме "заплахата "... в нормална държава иам около 2 часа докато се съберат всички потребители и му натикат там където не огрява слънце това изказване със вдигане на цените на нещо ей така.

Говорим за ел-енергия . Ама още сега плащаме само за достъп до мрежата . Това почти сигурно и предсказуем ще води до поскъпяване на самият мрежов-достъп , заради тълпа състезаващи се доставчици . Не енергията ще е форс-маджор зад крайните цените а неминуема натовареност на мрежовите осечки . Въпрос относно 20% данък поставя после отчетно последният гвоздий в ковчега на малкият бизинес . Тогава има само едно решение - неконкуренто-способна калкулация на фирмен продукт вслучай че фирмата играе под 50000 оборот . Плюс огромна администраци вслучай че фирмен продукт не е масов , а по-скоро единичен и сериален .

на едното поръчката и понасочване , а на другото терминал за абонати , въпроси , обратни комуникации , снимки , who are we и прочее

Абе бастун такъв. Не е ли твоя работа да не допускаш бизнеса да го удрят с по 40%? В тая комисия само безгръбначни има и за това монополи и олигополини скубят както си искат.

Разбрахме вече как ще плащаме сметките на римляните и след 2025та. Такъв долнопробен цинизъм и мафията с горивата не успя да съчини. Що корупция и подкупи ще се развихри за да се пишат "енергийно уязвими" богаташи и всякакви други тарикати не ми се мисли.

Още ли е жив тоя бълхарник?!

В енергетиката определени хора - тарикати крадат безогледно милиарди десетилетия наред. И това се знае не само от 80те % дебили ами дори и от гаргите клечащи по дърветата. Но там прокурор не пипа. Че пипне ли трябва да започне от министърката. А надолу по веригата такава смрад ще изригне, че и управляващи и опозиция, всичко ще потъне в лайна. За това дори устатата Лъжа се спотайва и не смее дума да обели по въпроса.

Нищо няма да мъкнат. Ще паразитират и гушкат комисионни. Още едни глисти в червата на реалната икономика.

Скрий се там, откъдето си излязъл, склеротик нагъл и крадлив!

истинско лицемерно копеле , крадливо до безобразие

Кой си ти та на този човек ще казваш марш ? ИИ е един от малкота честни,знаещи и работещи човеци .Така че не си позволявай .

На тоя

Ся всеки малък бизнес е натоварен с това да разбира и от електроенергия... баси глупостта

На тоя мерзавец не му вярвам за нищичко, иначе изглежда доста достоверен ако не се запиташ- нещо полезно свършил ли е?

от 500 милионна европа само бсп и слави трифонов искат машинно гласуване. дори не цялото бсп иска машинно гласуване. около 500 000 в България да сиакт машинно гласуване. какви идиоти.

Когато начело на една техническа комисия стои техническо недоразумение трябва да се очакват само неприятности -каквито ви дойдат наум!

Политиката в енергетиката може да се синтезира само в 5 думи. "Не мърдайте, това е обир!"

Благодарете МУ на Бай Хой, че ви докара до просешка тояга да сте работещи бедни!!!! Плащайте скъп и прескъп ток и вода на цената не на златото, ами направо на платината! Давайте 90 на сто от доходите си за ултраскъпа отрова наречена храна, изсипвайте по 2-3 куфара пари за апартаменти по 20 квадрата реална площ, а по документи 100 кв.м!Пълнете МУ гушата на този мръсник и на неговите олигарси, създавайте тяхното щастие с цената на вашето нещастие и бедност и бъдете щастливи и доволни! Всъщност вие наистина сте щастливи и доволни щом страхливо се криете по дупките си вместо да сте по площадите с тояги в ръце! Страхливи мишки, не народ, а МЪРША!!!!

....... защо всички като ги поставят на "отговорни" постове обръщат палачинката и работят срещу обикновените граждани..... е всичко е пари, а този загроби много пара на простолюдието, но говори като дебил.....

В момента товарът на системата е 4078 МВ а дори още не е станало студено. Като застудее ни очаква катастрофален дефицит на енергия и космически цени на електроенергията. За да бъде ситуацията още по хубава язовирите са празни, за вецовете няма вода, а на почетният председател на ДПС, г-н Ахмед Доган ще трябва да му направите по няколко усърдни и дълбоки минета за да включи ТЕЦ Варна, тъй като вече не му плащате такса за студен резерв.

А сега се сетете от коя партия са така наречените търговци на ток.