Иван Иванов: Ако слушаме ЕРП-ата, парното и токът ще поскъпнат с 50%

Битовите потребители не могат да понесат такава цена, категоричен е шефът на КЕВР

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

трябва да бъде обесен на най близкия стълб и то вчера ... той знае защо ! Заедно с Шулева .

Моето мнение е, че всички надпенсионна възраст , които са на позиции на дъжавни, трябва да освободят мястото си на желаещи и можеи кадърни хора със доказани качества. Не може разни пенсии да ми определят цената на живота. Не може пенсиии да заемат позиции в БАН след като има п-кадърни тях. Разни пенсии от сорта на народни представители.. Да се оттеглят. СЕГА и ЗАВИНАГИ.

Съвсем скоро хората ще се надигнат и ще стане страшно за всички мародери, които печелят в момента на гърба на Народа ! То се търпи до едно време, после вече тръгне ли веднъж - няма спиране !

Експертите на Мая Манолова да бяха изчислили "увеличението" на цената на парното за 10 годишен период, а не за 3 годишен. Чекай да им помотнем на псевдоекспертите: Цени за МВтч на топлинна енергия /топлоносител гореща вода/ за битови и стопански потребители 2012 г Топлофикация София 104,87 лв 2013 г Топлофикация София 96,14 лв 2014 г Топлофикация София 101.57 лв. 2015 г Топлофикация София 94.40 лв. 2016 г Топлофикация София 77,42 лв. 2017 г Топлофикация София 95,04 лв. 2018 г Топлофикация София 103,14 лв. В момента Топлофикация София 111,36 лв. От 2012 г до сега увеличението е от 104,87 на 111,36 лв Или увеличение от 8% за периода Но ако сме експерти на Мая Манолова Ще сравняваме 2016 г. когато цената, забележете, е спаднала с близо 30% на 77,42 лв. лв Тогава 77,42 лв до 111,36 увеличението е към 50% И излиза другарката Мая и подхвърля плувка за шараните и червената сган почва да плюе.

Кой ще плаща алчняци? Спираме всичко и на тъмно и без вода и на студ но поне няма да сме длъжници

Понеже сме вървели към общ европ.пазар и комисията не можела да задържа изкуствено цените, както е посочено в статията, искам да питам говорещия на мега силен диалект Иванов - докога слугинаж на ЕРП-тата, докога ще сме най-бедните в ЕС..Егати тъпата комисия, да си отговаря министъра за тва, а не някви скъпоплатени българопродажници!

Абе хора, докога ще ги търпим тези крадци, лъжци и мошеници!? Писна ми! Боклуци!

А ние за какво ти плащаме заплата бе толуп дебилен? Явно я взимаш от тях!

Не смятате ли, че с тази логика за няколко сезона от 5 години насам вие пак го увеличихте с 50%. Така, че погледнете статистиката от този период за преките и косвените данъци и помислете за хората, не само за своите апартаменти!

Миналите избори бяха без значение,защото бяха за мъртви души! Но придстоят местни и е време за мислене!

Абе баш си ги слушкате ама айде - от нас да мине, верваме ви :)

Защо поне веднъж вашата "комисийка" не свали цените бе лешпер, защо всяка година по 2ва пъти ги увеличавате

В по-долен коментар е обяснено. Експертите на Мая Манолова са изчислили, че за 3 години увеличението е от 50 %, само че постепенно, а не еднократно. Така че при смяна на конюнктурата надолу, цената на тока не я следва надолу, а следва трайната тенденция, нагоре!

и на "комисията"

българи ИЗЛИЗАМЕ ВСИЧКИ НА ПЛОЩАДА И ЗАДРУЖНО СВАЛЯМЕ ГЛАВНИЯ ВИНОВНИК ЗА МИЗЕРИЯТА В БЪлгария СЕЛЯНИНА ОТ СЕЛО Банкя -софииско. Друг начин НЯМА.Ако не желаете УМИРАЙТЕ РАНО,ТИХО И СМИРЕНО В МИЗЕРИЯ,ИКОНОМИИ,ТЕРОР И БОЛЕСТИ. Видяхте се на изборите 30% гласували.Боклуци продажни и прости.Заслужавате си ада щом търпите.Навсякъде в Европа ни се смеят,мислят ни за цигани. Вижте гърците какво правят и не само те. Долно българско племе,събуди се още Ботев ви го е ,,рекъл". А може и да не знаете кой е Ботев.

Аз като истински българин излизам само за да свалям правителствата на русоробите, които работят срещу България!

до българин (нерегистриран) : ти си явно АНТИ-българин

Никола, ако приемем, че на русоробите викаш българи, аз съм анти тях! Това е точно така!

Криворазбрана емоция, човек е готов и мазохист да стане.

Експертите на Мая са изчислили,че за последните 3 години цената на парното се е увеличила със 50%- все на парченца ,но редовно.Ако, не ги цакаме, те ще продължават да ни цакат- на парченца,но редовно. Не е за траене вече, на пусто шубе....... Ще ни ръгат до последно.Тва е положението!

Повишението е с 50% в продъжение на три години, на место еднократното повишение! Мая Манолова е абсолютно права!

Увеличението от 50 % сега е в продължение на три години, а не еднократно! Мая Манолова е абсолютно права!

Все пак ще дойде момент, в който няма да можем хептен без парно. Намаляваш, намаляваш, но и то си има край.

Изборите минаха и започнаха увеличенията. Жалко е че ще плащаме всички, а не само боковите избиратели. Жалко стадо , сега си извикайте гербаджийските евродвпутати да защитавават интересите ви. А ако знаете скоро каква тесла ви говти здравната система. Спете спокойно винету бди над вас

Антоне, а няма ли да е по-сраведливо да плащат само тези, които не са Бокови избиратели, а Боковите да са освободени!

Антоне , това за здравната система е ясно. Анани ще започне да дъфка наесен същото което дъфчеше и миналата година. За всички е ясно че Анани ще продължи да лобира за да вкара застрахователи в здравето на хората. ясно е че масово това не се приема от пациентите

несъстоятелна,само лапа тлъсти заплати и обслужва монополистите. Да се закрие и министрите да си поемат отговорността,а не да се крият зад "експерти" избрани от от управляващите.

Абе, майна, вие тази годишна инфлация я компенсирате по три пъти годишно бе! А много лаехте срещу бай Тошо, щото токът беше някакви стотинки, дето като си го плащах въобще не ми се отразяваше на бюджета. Имахме акумулиращи печки, енергоемки бойлери и ел.уреди и пак този разход беше пренебрежимо малък. Обаче нямахме банани свободно по магазините. А сега имаме банани! Даже почерняват и ги изхвърлят, щото не можем да ги изядем!

Дърто, цената при Бай Тошо на тока не беше пазарна! Сега за да е такава, трябва да изберем само Тодор Славков, унуката му! Иначе, няма шанс!

А кое му е пазарното сега? можеш да си го купиш от избраноот теб дружество ли? Или цената на мегават е такава и на запад? Я кажи ти как така цените ни западни заплатите под рудките дори?

сме българи ВСИ

Само мернах сутринта, че Мая Манолова е казала, че има предложение цената на газа да падне, от където няма защо да се увеличава цената на парното.

А ако сме единни като Българи и предложим на ЕРП-тата тояга може и да свалят цените с 50-60%. Вече разбирам смисъла на народния съд !

Двама българи могат да са единни! А трима?

Като ЕРП-тата ни ги наложиха от ЕС! Както искат за газопреносната мрежа. Нашите трябва да изкупят обратно поне ЧЕЗ, който се продава.

АКО СЛУШАТЕ ИВАН ИВАНОВ САМО 100%

Да се откажат тогава ЕРП-ата и да оставят бизнеса след като са на загуба ама не така са се хванали за кокала и не пускат а този смешник лъже ли лъже ...за къде бе чиче нали ти остават няколко години живот и всички те псуват и ще останеш в спомените с лошо ,бъди мъж и кажи истината за да се отеглиш с чест ако знаеш какво е това.

На един келеш какво друго му остава, освен да псува и кой се съобразява с келешите, та той да се съобразява?

Напротив ! Народът ще понесе и 100% увеличение . Ще псува , мрънка , плюе по всички , но ще си го понесе ! Овчи народ . После гърците били маляки ...... жалка нация сме и това е !!!

Тази цени за ток, парно и вода са такса корупция. 1. Ток - кражби в енергетиката и изхранване на двата американски ТЕЦ - Мариците- такса спокойствше на Борисов да краде на спокойствие. 2. Парно - топлофикациите по места издържат политически номенклатурчици, които спомагат да се държи властта на корумпетата по места и да се изнудват бедните хора, 3. Вода- воден цикъл, европейски средства, корупция за стотици милани, изнудване на цели ромски квартали с безводие и пускане на вода. И в обратно посока.

Това че в момента подставените лица не могат да увеличат тока с формално поисканите нива(защото ще заминат и те и правителство и цялата свинщина), не означава че защитават двете страни! Това увеличение трябва да бъде съпътствано с обяснение и търсене на отговорност от лицата заради подписите на които продължаваме да пълним гушите на тарикатите със зелената енергия и на американските марици, както и за заблатените пари около белене, за такса пренос на тока за износ и несъбраните пари покрай изнесената енергия, за далаверите на ЕРП-тата с източване под формата на услуги от приятелски или дъщерни фирмички и т.н. .....

Който иска да търси, търси, мерак да имаш!

Към общ европейски енергиен пазар сме вървели и цените трябвало да се изравнят. А към общи европейски заплати що не вървим? За един приятел питам...

Защото заплатите не зависят от пазара, а от принадената стойност на конкретния вид труд. И в България е така. Цените са еднакви, а доходите, различни, според изработената принадена стойност!

Общият Енергиен пазар няма да се случи скоро поне за битовите абонати , защото случи ли се държавата ще трябва да дотира 99% от населението. Днес пишат че около 2 милиона са пенсионерите само които живеят с пенсия 200-350 лв на месец. Миналата година казаха че 67% от населението отоплява зимата само 1 стая , защото няма пари за останалите. Към тая сметка не се прибавят работещите бедни които според данни от миналата година са около 5-600 хиляди , не се прибавят и онези които работят на граждански договори т.е в големи отрязъци през годината може да се окажат на борсата (безработни) , тук вероятно в предните групи не влизат и една трайно привилигирована група от обществото ромите , освен това никой в България неможе да даде официални данни колко са безработните , защото напълно измамно е да мислиш че само онзи които се е регистрирал в Бюрото по труда е безработен. Не малко хора не вярват на тези бюра и си търсят работа чрез близки и познати , обяви и тн.. Тъ ние знаем а и те онези отгоре знаят че бедността е масово явление и няма как да изравнят цените в Западна Европа с тези в България.

Вдигайте цените, за да може държавата да събере повече ДДС, че има самолети да плаща.

На този ще му е трудно да спечели приза абсолютен лъжец, все пак Тиквун здраво е стъпил на него.

cheeseus

Наскоро научих нещо, което променя до голяма степен общата картина на електропреноса и електроразпределението в България. Частните ЕРП-та са собственици и съответно отговарят за поддръжката единствено на системите за пренос под 100 киловолта. Тези на 100 kV и нагоре са собственост на държавата. Горното ще рече, че непрекъснатият рев на частните ЕРП-та за големите разходи за поддръжка на електропреносната система е неоснователен, просто защото те поддържат само една част от тази мрежа. Доскоро аз, а предполагам и много други неосведомени, си мислех, че те поддържат всичко буквално от изхода на ТЕЦ-овете, ВЕЦ-овете и АЕЦ-а. Същевременно всички ние лесно виждаме, че по тази по-нисковолтова (под 100 kV) мрежа ремонтите и поддръжката се правят само когато възникне абсолютна необходимост от това. С други думи, ако ЕРП-тата твърдят, че разходите им са повишени и затова искат повишение на цената на електроенергията, то повишението им е почти изцяло в разходите им за заплати, командировки, нови автомобили, отопление (всички сме виждали как се отоплява всеки един офис на ЕРП – всичко набичено до дупка, като стане горещо, се отварят прозорците и вратите) и прочие нереални разходи. Тоест основания за повишаване на цената на електроенергията към потребителите едва ли имат реални.

Хахахахаха, направо промоция, та то само това да беше.... Но, изборите си показаха нагласите, та да си траете!

Долу се задава въпроса, защо енергодружествата са продадени! Отговорът е пределно ясен, защото държавата, по-точно българската държава, е лош стопанин. Какво щеше да последва от това? Пак е пределно ясно. Енергодружествата щяха да са на загуба!

........ лъже като пазарджишки циг..... нали миналата година беше 27%, защо плащаме 100%..... а комисионните и заплатите ви вървят по часове....

Тоя не е ли вече за Орландовци....

Не им вярвайте на тези държавни предатели. Как така стана, че нещо с гарантирана печалба трябва да бъде дадено в частни ръце?

Кой е гаранта?

малко е, още трябва! нали искат като на запад да е! в Германия токът е 500 € килото!

SU-152

Маври, Бригадири, Гадове и Прамоди.Зельо и Нубииският лъв, Кунка, бай Симе.Фъдъ, Тъпото и Кире Фотото.Бирата и Пурата.Тук и Ваньо.10%.Улибката и Пъпката.Тук плаче Монката.Зад кьошето Папийонката. Две дечица веселушки светят като крушки. Куче влачи рейс. Що е то ?

Те искат с 50% ама ние им даваме само 3% демек работят с 47% загуба ехо то има дебили ама не сме всичките.

Крайно време е народът да си вземе държавата обратно.

Някои коментиращи, а дори и политици, бъркат функциите на тази комисия с функциите на комисията за защита на потребителите. Между двете комисии има фундаментална разлика, те имат различно предназначение. Едната комисия защитава правата само на една от страните. Другата комисия защитава баланса между страните.

Тоя дъртак докога ще е на тази позиция????!!!!!!!!!! Алоооо, бойко много ни разочарова...........

Всяка година с един номер. Операторите , ВИК, ТОПЛОФИКАЦИИ искат 50% увеличение , но ние (КЕВР) се съгласихме на 3-5%, а то предварително е решено. С един и същ ТРИК 30 год. лъжат простия българин и му вдигат цаните на ток, вода и парно, а той се радва, че видите ли, не са му я дигнали с 50%.

- Ало топлофикация ли е? - Не тука е електоразпределение. - Нищо, и на вас да ви * майката!

Значи първо на първо НЯМА КАК ДА ПЛАЩАМЕ ЦЕНИТЕ КОЙТО ПЛАЩАТ В ЕВРОПА ТОВА ТОЯ МАЗНИК ТАКА ЛИ НЕ ГО РАЗБРА! ПОСЛЕ ЗАЩО В НЯКОЙ МНООООООООООООООГО ПО-БОГАТИ ОТ БЪЛГАРИЯ СТРАНИ В ЕВРОПАТА ПЛАЩА В ПЪТИ ПО-НИСКИ ЦЕНИ ОТ НАШИТЕ! А?????? И ТОВА НЕ ГО ЗНАЕ ТОЯ М.ЪСНИК! И ПОСЛЕ ЗАЩО НИЕ БГ НАРОДА ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ НЯМА НИЩО КОЕТО ДА СЕ Е ПОВИШИЛО КАТО ЦЕНА НА ГАЗА И ПЕТРОЛА И КАТО КАЧЕСТВО НА УСЛУГАТА ТРЯБВА ДА ПЛАЩЯМЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ И ТИЯ ЦЕНИ СЕ ВДИГАТ ПО 3-4ПЪТИ НА ГОДИНА! ЗАЩО БРЕ!!?? И НИКОГА НЕ НАМАЛЯВАТ!!!???

Елементарно, се едни и същи се избират да те управляват.

Ти в ЕВропа не си стъпвал, душо! Иначе щеше да знаеш цените там. И никак нямаше да ти харесат.

Я да ВИДЯ твоя коментар?:)))

Ако го направят, аз обявявам фалит и пускам молба до общината да си изградя огнище в апартамента.

И да ги слушате, и да не ги слушате, пак ще го вдигнете с 50%...Полека-лека, неусетно дори, по 3 - 4% на полугодие...По-така, за да не се усеща четвъртития, който ни набутахте, мошеници...

да се разпищят колко е лошо и как увеличение на заплатите с 50лв е немислимо. Мизерия.

Евтини внушения...ако слушаме ЕРП-ата...а не ги ли слушате? Иван Иванов и в най - смелите си мечти не би казал нещо на ЕРП-ата....Но сега за оскотялото население, което трябва да се дере още - ако слушаме ЕРП-ата...Слушате ги безпрекословно, като Цецка Цачева Буда ги слушате. И още откога Румъния е на друга планета - при нас - Иран, Венецуела влияят на цените, но румънците се преместили на друга планета и не ги засягат тези проблеми...ама...спете, като почнат да идват сметките ще ви хареса.

Един рядко честен човек .На него му имам пълно доверие .