Италианското правителство инжектира почти 1 млрд. евро в затруднена банка

Италия спаси най-големия кредитор в слаборазвития си юг. Десетки хиляди акционери в Пополаре ди Бари ще изгубят парите си.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колко са 0.9 млрд за 60 милионна Италия с над трилионен БВП. 6 милионна България с 0.08 трилионен БВП ръсна по разни банчици къде 5-10 милиарда.

Италианците с тези 1 милиард - бълха ги ухапала ! Нашите мафиоти с руски господари окрадоха бюджета с 2 милиарда евро с КТБ , а България е 7 милиона , а Италия - 60 милиона .

Това на Cosa Nostra банката ли е?

И ко стана с пазарната икономика? Отсвириха я!

Освен България, където някакви 2 - 2.5 милиарда евро са нищо и решиха да приемат загубата им, то в другите държави национализация и спасителен план за оздравяване са опция, която може да коства пари, но ... загубите не са милиарди. Защото освен преките загуби има и огромни косвени за всеки добър бизнес свързан с тези банки. Истината е, че проблемът е в надзора на центалните банки, които са неспособни да спрат загуби преди да са фатални и стигнали милиарди.

Истината е, че проблемът е в надзора на центалните банки, които са способни да спрат загуби, преди да са фатални и стигнали милиарди, но не искат.

Средиземноморска Европа и особено Италия и Испания трябва да се отделят в Южно евро и да се развиват паралелно със Северното евро, в което да си останат холандци, германци и други екстремисти. Югът е тежко фалирал и задлъжнял както никога.

Значи в Италия можело, а в Бълхария КТБ си замина та се не видя.

щото в Италия, нали няма мафиоти и измами... за една седмица по пицарии и магазинчета така и не видях катов бон в тази "държава"... даже във Венеция корабчетата в лагумата за туристи взимаха на ръка без документ... няма такава държава. България изглежда като някаква Швеция...

Като са стабилна иконимика и не са във валутен борд няма пречки централната банка да подкрепя търговските;))

Ситуацията е малко като една наша банка дето спешно я спасиха с едни 1.2 милиарда

Ситуацията е като във всички банки, където меринджеите прибират парите под прикритие на "лоши кредити", пък назначените посредством техни пари правителства ги "спасяват". "Лемън брадърс", в САЩ, ги спасиха със 600(шестотин)милиарда, в последната криза.

Не знам кой филм си гледал, но Леман Брадърс НЕ БЯХА спасени ... фалираха си и бутнаха първото домино, за да се стигне до AIG, която вече спасиха, защото беше системно важна и ако не бяха всички фалираха . И 600те милиарда дето ги говориш също са изсмукани от пръстите - за къде-къде по-голямата AIG бяха наляти 180 (а може би 185, не помня точно) , което те върнаха до края на 2014 с все с лихвата... върнаха почти 200.

Казал съм го най-обобщено, че чрез банката бяха прибрани 600млрд, което стартира кризата, а правителството тръгна да "спасява", разбира се, с чужда пита.

Започва се... Един въпрос обаче виси без отговор. Защо "държавата" трябва да спасява туморни - еврейски образувания като банките, с парите на частните инвеститори и всички останали граждани? Отговорете си сами кой управлява света и ни тика към пропаста.

Самият ти въпрос показва колко си бос в тази материя.

Така ли? Моля, тогава да обясниш на мен и на всеуслошание как ти ги виздаш нещата. Иначе си просто поредния, бос трол.

хахахха Мечтай си да съм "бос трол" :D :D :D Щом си изпуснал тези лекции в университета - лошо ... но моите не са безплатни :)