Историческо рухване на енергийните инвестиции: имат ли шанс проектите

Въздействието на пандемията се усеща в целия енергиен свят, от енергоснабдяването до ефективността, със сериозни последици за сигурността и прехода към чистата енергия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

в германия плащат скъпа енергия от възобновяеми източници за да може китай да гори "екологично чистото евтино гориво въглища" и да компенсира глупостта на западните еколози за да може да предлага евтина енергия и работна ръка ...... и средно аритметично завърсяването са увеличава!

Всъщност загуби няма!Сметките показват какво е щяло да се вземе в бъдеще.Ако някои намери на пътя монета и му кажат,че струва 10 000 а всъщност му платят 1000лв за нея изгубил ли е човека 9000лв?

Еврокомисията щеше да ни затвори ТЕЦ-овете и тогава щяйхме да внасяме ток на "преференцианли" цени, като втечнения газ от 10 хил. километра. Те тва е енергийната (не)зависимост!

Един гербопитек (подвизаващ се под ника Майор) напомня, че Дау Джонс скочил, че икономиката на ЕС била в "пауза". Много е прав - скочиха индексите в САЩ (след като напечатаха едни нови трилиони долара, които отдавна са по-евтини от хартията и мастилото които се изразходват за отпечатването им). Много е прав и за "паузата" в икономиката на ЕС - тя действително е в пауза, но тязи пауза все повече придобива очертанията на менопауза.

Няма лошо ...

каква пандемия бе да ви бем млекото майчино. Пандемия има само в простите ви изпростели и уплашение глави!

както и останалите енергоизточници. който си ги има реално - ами не ги мисля. шансът е да ги имаш. останалото е бла-бла

Евразийския подчовек или евразопитека гази злато, газ, петрол и диаманти, но въпреки това става свсе по-беден и все по-алкохолизиран! Това е Топ загадката на еволюцията!

са кух балон, който трябва да се спука - ако не сега, то скоро - реалните проекти са много малко, всичко останало е само на хария, парите са отдавна разкраднати - както и в другите системи

Още едно доказателство, че на САЩ не му дреме за шистаците, че Дау Джонс е стабилен последния месец, дори нараства! В същото време вожда на всички путидиоти се оказа скрит в бункер за два месеца скрит от народната лИбов!

САЩ - 8 процента от БВП се формира от износа на горива! раССия - 35 процента се формира от износа на горива! Като сложим АЕЦ също афектирани! Излиза, че НАД 50 процента от БВП на раССия е афектиран жестоко! И тръгнали тук разни неграмотни путидиоти да ми се плюмчат с малоумнните си опорки! Руслямския евразийски союз ЗАМИНАВА при СССр! Просто го приемете, за да ви е по-леко после!

Горивата формират 8% e oт БВП на САЩ, което включва осносвно вътрешно потребление и добив. Износа на САЩ на енергоносители е около 1% от БВП-то им. Русия формира близо 60% БВП-то си от енергоносители, като по-голямата част е от износ - към 40% от БВП.

Дългичка статия, ще ви обясня в резюме! Шистаците се споминаха и повлякоха банките. Печатницата прегря и изгоря. Русия и арабите ще продават, Китай ще купува, Евразия ще добрува, атлантикът няма да върлува и ще си кротува.

Това с фалиралите шистаци е претоплена опорна точка! От много годиния я подмятате! От тогава раССия е в криза, петрола падна от 140$ за барел на 10$ за барел, руснаците си разпродадоха имотите по Черноморието, а вожда плешив е втори месец скрит в бункер!

Т.е. изводите от статията! Догодина без това има кръгла годишнина от разпада на СССр, а това чудесно ще съвпадне с повторния фалит на северна монголия а.к.а. РУ(*ия на плешивия юдо-ислямист кагебеец! 40 процента от износа и 35 процента от БВП на сибирската кочина идва от износа на горива! НЕ Е ЛИ ПРЕКРАСНО!

Ти не си майор, а мейджър шоп, водещ се от вековната си тъпотия - "Я не сакам на мене да ми е добре, я сакам на Вуте да му е зле!" Щял да се свие износа на енергоносители и това те радва, а? Умно, няма що!? Ако изобщо беше прочел статията щеше да видиш причините - спад в търсенето заради срив в икономиката на вносителите на енергоносители. Тоест - на страните от ЕС. А има и спад в зелените (и всички чисти) енергии, а те не се изнасят от любимата ти Русия, нали?! Що бе? Сигурно щото ние от ЕС като основни потребители просперираме, нали? Щото икономиките ни са във възход, а? Вярно е, няма търсене на шопска простотия като твоята - това не е тенденция, това е перманентно!

ЕС не го мисли! Преди кризата си бяхме добре! В момента икономиката ни е само на пауза! Докато руската коччина вече 6 година е без икономически растеж и за това естествено са виновни всички други само не и двупръсточелото ботоксово чучело в кремль!

Значи ние ще си закрива ме въглищните централи заради зелените политики на ЕС, а Китай удвоява броя им. Грета нещо да мръцне?

Ние не ги затваряме все още и няма скоро да го направим.

Върви в китай тогава, путидиотче!

Шистите на глистите не ма такова. Важно е джибрите да са у ред !

Що сти цензурирали коментарите под статията за умрялия прокурор дет под писал за ареста на Тато!!!

и като го арестуваха - кво стана?

ми щото е умрел ма!

Великият Роналд Рейгън накара мужиците да си изядат пушките, а Корона Вирусът ще ги накара да пият нефт и да пикаят газ. Нещата се развиват в правилната посока. Майката Земя ще види сметката на орките!

Да бе ... ти виж какво ще стане с цената на горивата до 2 месеца. Дали няма бензина да стане 3 лева.

Е аз съм на електрическа кола, да му мислят тези които са на конвенционални ;-) Апропо Тесла свалят цените на колите си, в момента в С. Америка но може би скоро и в Европа, така че който може да мине на електрическа. Всяка електрическа кола е гвоздей в ковчега на Путин и на арабите!!!

А токът откъде идва дали си чувал? Да, знам, че според теб е от контакта, но реалността е малко по-различна.

Актьора Рейгън каквото е направил на тях и на нас е сторил същото. Още радваш ли се?

Туй гуйно е пулезен отцепродавец кланяш са на Козяк.

Това е нагла лъжа. Нас ни освободи от руслямски гнет. А с тях няма това как да стане.

пълни глупости. 9% спад аууу голямо вайкане....ми колко да е спада на годишна база като 2 месеца никой не работи? Сега бизнеса ще си тръгне нормално, за повечето неща. Дори според разни анализатори, ще има пик на търсенето специално за енергийните проекти заради паузата от 2 месеца, заради това, че много хора ще работят от вкъщи, заради това, че хората ще ги е страх да ползват обществен транспорт. Чака се петрола и след него газта да поскъпне яко следващите месеци и дори е възможно да има дефицит!!!

Дрънкаш идиотщини, питай Катар газ?

Алчността и корупцията е на път да ни погуби като вид..

дългичка статия, ще ви обясня в резюме! балкански поток който почнахме за да угодим на путин ни струва 3 000 000 000лв. и нещичко отгоре! това са пари хвърлени не на вятъра, а директно в запалената печка!

Засега нищо не сме построили, слава Богу, но имаме 3 ма заболели на строежа, заразени от руснак!

несте, несте, ама 3 000 000 000 лв ги нема!