Ирландия отхвърля корпоративен данък, по-висок от нейния: 12.5%

САЩ предлагат глобалната ставка да е поне 15%, но други развити икономики настояват за 21%

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Четем коментиращите по- долу.Типични ганьовци без грам познание.Викате екстра е да е нисък корпоративния данък.За това Лукой ви дере 10 % е в бг корпоративния данък и с малко врътки става почти 0 % вижте как излизат на загуба големите корпорации и компании.Да ви го обясна по просто ганьовци.Шефа ви дава 900-1000 кинта,държавата си зима 25-28 % вие зимате чисто 650-750.После пазарувате храна държавата пак ви Е с ддс на храните и накрая щерките ви стават к понеже сте прости ганьвци без пари.Корпорацята от своя страна печели тая година 800 милиона да кажеме плаща данък 0.Справка Луколйл.Иначе Сащ са ви виновни и да даже не минимум 15 а требва да е минимум 20 %

Предложението ти нищо не променя. И по-висок да е корпоративният данък, големите корпорации пак ще го заобикалят. Единственото, което ще постигнеш е да натовариш малките бизнеси.

Добре, че са Иралндците да се противопоставят на откачените глобалисти. Нашите малоумни политици веднага биха дали г*за. Такава феноменална простотия като световен данък ще ни унищожи. Според мен дори 10-те % в България са твърде високи. Данъците са КРАЖБА!

Браво на Ирландия! Не може САЩ да определея какви ще са данъците на всички държави по света.

Идеята да има минимална светована корпоративна данъчна ставка от 15% е много добра. Може да се спори за това колко да е тя, дали 15% дали 12,5% или 10%, но е важно да я има. Аз лично смятам, че трябва да е някъде между 5% и не повече от 20%. Американското предложение за 15% е много добро предложение, като се отчете днешното състояние на света. Ако големите и силни държави САЩ, Гемания, Франция, Япония, Италия ... Китай, ... Русия стигнат помежду си до съгласие. Няма да има никакво значение какво казва и какво иска Ирландия. Ирландия може да компенсира своите граждани и корпорации, като намали другите данъци като ДДС и данък върху доходите. Но Ирландия, да не е си мисли, че ще предлага данъчни убежища на американски, германски, френски, канадски ... корпорации. И големите и силни държави ще и позволяват да печели за тяхна сметка и за сметка на техните граждани. Против такава единна корпоративна данъчна ставак, са само големите корпорации и алчните милиардери. Които могат да си местят офиисите навсякъде по света и така да укриват доходи. Но не и малките и средни фирми, които не могат да си позволят да си местят седалището и счетоводството.