Иран обвини САЩ, че предизвиква "петролен шок" на пазарите

Една от причините за санкциите срещу Иран и Венецуела е разширяването на пазара за американските петролни продажби, смята Техеран

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мръсният некачествен руски нефт спират да го купуват. ОСЕН ТОВА РУСИЯ ТРЯБВА ДА ИЗПЛАТИ НАД 5 МИЛИАРДА ДОЛАРА ЗА НАНЕСЕНИ ЩЕТИ. А в същото време: Рекордните обеми петрол, които изнасят САЩ, ще се насочат към Азия през следващите няколко месеца и ще отнемат още от пазарния дял на Русия и Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК), информира Ройтерс. Очаква се през юни САЩ за изнасят 2,3 милиона барела петрол дневно, като 1,3 милиона от тях ще бъдат за Азия, коментира високопоставен ръководител в голяма американска компания износител на петрол. По данни на американската агенция за енергийна информация (EIA) петролният износ на САЩ е достигнал 2,6 милиона барела дневно преди две седмици. Добивът на американски петрол достигна исторически максимум, което доведе до понижение на цената му с над 9 долара за барел под цената на фючърсите на Брента вчера. Това е най-голямата разлика от над три години. Тази разлика в цената на основните видове петрол е шанс за азиатските рафинерии да намалят вноса на лек суров петрол от Близкия изток и Русия, след като Брентът и петролът от Залива достигнаха доста доста високи цени, посочиха търговци в Азия. Китай - начело със Синопек (Sinopec), водещата рафинираща компания в региона - е най-големият вносител на американски петрол в Азия. След като намали вноса от Саудитска Арабия, компанията е купила рекордните 16 милиона барела американски петрол, казаха двама източници, запознати с въпроса. Индия и Южна Корея са следващите най-големи купувачи в Азия, като всеки ще получи 6 до 7 милиона барела през юни, уточниха източници, следящи американските продажби на петрол за Азия. Тайванската държавна рафинерия Си Пи Си (CPC Corp.) също е поръчала 7 милиона барела, които ще бъдат доставени през юни и юли. Американският износ за Тайланд ще нарасне с най-малко 2 милиона барела.

САЩ изпревариха Русия по добив на петрол. През август 2018 година САЩ са добивали по 11.346 милиона барела дневно, увеличавайки с 3.8% юлските си добиви. Това става ясно от доклада на ОПЕК за месец август.

Хубаво са ги изпреварили. Сега обаче ми кажи на каква цена им се връзва барела и защо Китай примерно като най-голям потребител не купува от тях.. Защото са глупави нали? Не купуват от най-големия производител

Лъжци комундета, САЩ са производители НОМЕР ЕДНО В СВЕТА на петрол. На тях чужд не им трябва. За целият си престои в Сирия и владеейки най богатите залежи на петрол и газ източно от Ефрат , те не изнесоха дори една цистерна с петрол. Долен лъжец и манипулатор.

Че имат па галям петролен добив ама утре.Журналя осъзнайте се.Перуката вече никой не го ебава.

Истината е къде къде по-банална. САЩ изгубиха контрола над венецуелския нефт, на път са да изгубят основните близкоизточни играчи. Опитват се да оцеляват само чрез виртуални борсови хватки и изнудване. Шистаците пък са адски неекологични и при тях загубите се изчисляват на стотици милиарди за държавата - производителите, на свой ред, са се набутали неистово. Само двугънкови тролове верват на САЩ и като балами доброволци предлагат защитата им.

Какъв смешен червен концлагер е русията. Само една Калифорния има по голям БВП от цялата руска кочина. Ето това само е достатъчно да знаят червените безполезни хлебарки в България.

Пак ли БВП бе? И какво ти помага това, като не ти става п*шката?

е фалирал щат подпомогна от федерацията всяка година.

То и Руслямска държава е фалирала през 1998-9 година и беше подпомогната от Световната банка. Колкото до Калифорния, то Федерацията не помага изобщо, напротив най-голям данъкоплатец към федерацията е Калифорния.

1. Търговията с газ и нефт , макар и в огромни размери е незначителна част от огромния американски износ от 1.55 трлн.- 1550 млрд . долара и е перо без голямо значение за износа за Американската разнообразна икономика. 2. Но за бедна без развита иконимика Русия - 38 млрд. долара проходи от газ, това са огромни пари – и те разчитат предимно на тях! Кога ли ще престанат да бъдеш суровинна колония (бензоколонка) на Европа, Совковите ватенки? Ко значи? Че, като се изчерпи това което земята даром им дава на ватенките без да имат мозък (като маймуна, която чака да падне кокоса и банана) , ще останат само с: Машини и оборудване - 28 милиарда долара. (разбира се ако есе още не са измрели от алкохолизъм, глад и нищета)

Със шистовата революция САЩ върнаха примитивните изнудвачи (били те ислямисти,комунисти или кагебисти)в първобитнообщинният строй където си и принадлежат! Сега аятоласите се хванаха за палците...както и един техен много,,ербап” къс съюзник вече пета година се държи за палците и вика,че американско-европейското ембарго му идва(!!!) добре

САЩ са престъпници

Никой НЕ МОЖЕ ДА ГИ СПРЕ. САЩ се превърна в най-големият производител на нефт в света. САЩ произвеждат на деня 12 милиона барела петрол – повече от всичко по света и напълно се снабдяват своята държава с петрол. И купува петрол от други държави, за производството на петролни продукти за износ, така икономиката и има двойна печалба. Освен това американските заводи СА ЕДНИ ОТ МАЛКОТО, които могат да преработват тежки фракции петрол , като венецуелския . Американците са построили в Европа 21 терминала за разтоварване и съхраненение на сгъстеният си газ. За това са похарчили 60 милиарда долара. Още през 2016 година американците започнаха да разтоварват своя газ в Португалия, Испания и Италия.

Произвеждат ми у я.За това водят войни що имат много.Заспали тиквеници сте.