Ирак пусна нова петролна рафинерия, за да намали вноса

Първа построена от 80-те години на миналия век с такъв производствен капацитет

Обратно в новината

Коментари - Ирак пусна нова петролна рафинерия, за да намали вноса | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

рубашки, венецуела внася дори петрол бе, щото блядовете командват там!

Благодарение на САЩ народа на Ирак притежава своите природни ресурси, а и добива 2 пъти повече петрол отколкото при Саддам

а защо тогава пише че внасят петрол за да си посрещнат нуждите, пак ли благодарение на САЩ!? кво се оказва че при Садам са живяли по-осигурени!?... незнам просто питам къде е истината!?

На това му казвам вода газиш жаден ходиш. Що се прецакаха тия бе. Нали петрол продават, пък бенз да нямат

Благодарение на САЩ и на победилата "демокрация" Ирак дори и бензин вече не произвежда. Като се замисля нашите домати примерно също са внос. Защо ли?

То е ясно. Някой им го източва, но кой ли е той...

Опааа, май руските рафинерии съвсем ще спрат да работят.

лпаа.. за тебе гурбетдобитъка нищо нема да се измени. ше плащаш скъпи горива кат балък.. опааа и тъпия троляеопитек паго дуФФа.. ббаахахаха

Като данък кладенец в бг,имаш вода ама плащаш

Ирак е ясен. Да им е честита демокрацията и ценностите, които им донесаха едни хубавци. Демокрация и ценности имат, държава - нямат. Няма и да имат.

"Опустошен от десетилетия конфликт, разпадащата се инфраструктура на Ирак и ендемичната корупция възпрепятстваха усилията за възстановяване." Някаква Омерта ли има, че не споменават агресорът, който нахлу незаконно и под фалшив предтекст в суверенна страна и изби стотици хиляди цивилни? Война в Ирак (2003) Войната започва на 20 март 2003, когато САЩ и Великобритания, под претекст че режимът създава оръжия за масово поразяване, атакуват Ирак по въздух, суша и море, подкрепени от Австралия, Дания, Полша и Испания. Войната трябваше да елиминира оръжията за масово поразяване на Саддам Хюсеин, но такива не бяха открити.Започването на войната е силно критикувано от редица държави по света поради липсата на нужната декларация от страна на Съвета за сигурност на ООН, която да узакони инвазията на коалиционните сили. Жертви и загуби: 4417 (САЩ) 318 (останалите членове на коалицията) 27 (Турция) над 1300 частни охранители над 12 000 иракски полицаи и военни ~45 000 убити (докато Саддам е още на власт) между 55 и 80 000 бунтовници (след 2003) между 200 и 500 кюрди (ПКК) между 200 000 и 1 350 000 цивилни жертви

..това им донесоха САЩ - демокрация и внос на бензин

Е то е малоумно да спиш върху петрол и да внасяш

Проблемът им беше ,че сами унищожиха петролните си рафинерии по верме на войната. Повечто армията на Садам ,за да не бъдат завзети другите терористи по време на окопацията.

това е добре! нека произвеждат! но имам кофти предчувствия! а бе от дека са внасяли до сега и ко шъ прави досегашния вносител? и най вече що хюндай, а не роснефт примерно???

еее, знаех си че и други имате кофти предчувствие относно роснефт и приходите на путиландия!

Герберастки застаряващ малоумник.