Коментари - Интересът към саниране ще надхвърли близо 6 пъти наличния ресурс от 1,2 млрд. лева | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами то си има начини за стмулиране на икономиката бе, драги! От строители винаги ще има нужда, а има достатъчно бригади, които знаят как. Дайте безлихвени кредити на хората и им намалете данък сгради ако санират, намалете помощите на здравите мъже между 20 и 55 години. Така ще стимулирате мързеливите да се хванат да строят. Баумит пакет система с всичко е 35 лева, още толкова за труд, джамове и имате приветлива къща, за която ще полуите повече пари ако продавате или най-малкото инвестицията от 30 000 за еднофамилна къща ще се избие от топло за десет години! И сега е момента, юрнат ли се всички, спукана е работата - цените за материали от завода няма да скочат, но за работа и към крайния клиент това, което сега е 70 лв/м2 ще е, да кажем, 180. Търсенето определя предлагането! Санирането на ГЕРБ беше ясно - по комунистически - милиард за пилотен проект, от който 200 милиона за подизпълнителите, останалото за когото трябва, да надзирава. Тази порочна практика трябва да спре!

Щото “кражБата” е коляча а качеството го няма!

За повече пари треба се лапа писуна на съюзо

Къв интерес не се разписах и ме викаха в общината да ме заплашват боклуцииии . На кой да се оплача на арменския поп

Лъжеш.

„На този свят безплатно е само сиренето в капана за мишки ” (Маргарет Тачър).

Тъпо клише. Напротив всичко истинско и жизненоважно е безплатно. Въздухът слънцето водата и храната. Да не говорим за любовта и приятелството. Добротата, любезността, усмивката.

Аз какно го разбирам, банките искат парче от баницата. Не им харесва така бе кредити, без лихви.

Ами няма да вдигате постоянно пенсиите и заплатите и парите ще стигнат за топлоизолация

И ти няма да го вдигаш постоянно всяка Коледа и Великден сега на 2години по веднъж

Извършеното до сега НЕ е САНИРАНЕ!!!!! Тава се нарича ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ!!!!!!

Ами то затова се нарича "енергийна ефективност" . Иначе трябва да се нарече "коструктивно укрепвае"

Трябва да забранят санирането на панелни сгради докато не си ремонтират металните връзки между панелите . И да не смятат тапетите за противоземетръсни шайби .

То хубаво ще си оправят заварките, ама това как ще помогне за топлоизолацията и нулева емисия? Да вземат да ги санират, пък дали ще издържи на земетръс е друг въпрос.

Струва си тричането.

Първо саниране, после - експроприиране...

Като духне някой вятър по новините пак ще има репортажи за паднали парчета изолации.

Пари хвърлени на вятъра. Никога не могат да се избият от спестена енергия. Не се прави цялостен ремонт на сградите, а само се облепят с изолация. Това не удължава живота им. Казах ли, че са пари хвърлени на вятъра. Вече са около 5 милиарда. Можехме да имаме нов АЕЦ за тези пари.

Абсорютно сте прав/а, пари хвърлени на вятъра .....

Не е точно така, инвестицията няма да се избие бързо, но ще се намали изразходването на енергия, ако всички сгради са санирани, за какво ни е АЕЦ? Второ, блоковете стават много по приятни, все пак е хубаво човек да живее на приятно място, а не в коптор. И трето, монтират се противопожарна система и гръмоотвод, това ще спаси животи.

Акоискте да живеете на приятно местенце, можете да си платите и да ви санират жилището. Не трябва държавата да го прави! А като спрат въглищните централи умнокрасавците ще разберете бързо защо ни е АЕЦ. А да, и ел. автомобили уж ще караме.

Прав си, ама не те разбират. Първо 80% от парите са по европейски програми, т.е. плащаш само 20% и не само, че се избиват, ами че си е страхотна сделка. След това, ремонтира се изцяло фасадата, сменят се дорамите. Разликата ще я дам с пример от преди няколко години - отпление през зимата, преди саниране и смяна на дограма 180лв, след саниране и смяна на дограма - 60лв. За външния вид да не говорим - блока заприличва на такъв в Кьолн (същата архитектура и не можеш да познаеш, че е комунистическа панелка). Като добавим, че това намалява значително зависимостта от електроенергия, газ и топлофикация и то само с това, че намаляваш многократно разхода за горива и електроенергия.

Ти си голям умник. Вземи си една 60 годишна жена, облечена като 20 годишна. И къде прочете за противопожарната инсталация?

Да бе!Да ги бяхме дали на ,,братушките” към онези 22 милиярда за гьола Белене и ненужните реактори които ни натресоха със помоща на наши БСП миндили… И да гоиздухаме мощно.Без санироне и без АЕЦ

Тоя па, а внуците на Бойко с 4000000000 по малко. От Аеца най много милярд да се отмъкне. Ти не учи хората как се упрВлява