Интелигентна индустрия, енергетика и климат: Големият отсъстващ е в държавата

Заключенията на модератора на панела в конференцията на Dir.bg и 3E-news "Зеленият преход - решения и предизвикателства за България"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

grainis

Имам въпрос към всички набедени Еко-Герои : Бихте ли посочили ПО-ДОБРА Технология за Устойчив, Интелигентен и Евтин Комплексен Зелен Преход на Енергетиката и Икономиката на България, от RGBB-Технологията ? Технологията е базирана на RGBB ( Rapidly-Growing Bamboo Biomass ) или Бързорастяща (1м/ден) БАМБУКОВА БИОМАСА - ( БББ ) - https://www.guinnessworldrecords.com/world-records/fastest-growing-plant/ - Най-Бързорастящият Сухоземен Организъм на Земята . Бързорастящият Бамбук може да бъде отглеждан Оранжерийно, Хипер-Интензивно, върху Рото-Рафтове, в напълно автоматизирана Вертикална Многоетажна Аеропонна Ферма ( В-Ферма ) - https://vertikalna-ferma.alle.bg , предлагайки ежедневни жътви и гигантски добиви от хиляди тонове дневно, и е ЕДИНСТВЕНИЯТ ВЪЗМОЖЕН РАБОТЕЩ ХОД за Интелигентно Зелено Спасяване на ТЕЦ-овете, Енергетиката и цялата ни Икономика, в кратки срокове, и на извънредно ниска цена. Една 50м висока В-Ферма, изградена върху 2дка площ, може да предложи ГИГАНТСКИ ДОБИВИ - над 3000 Тона на Ден, от 100% Карбон-Неутрална БАМБУКОВА БИОМАСА ( консумираща стотици тонове дневно СО2 - Емисиите на ТЕЦ Марица 1 и 2 ), с редица Опции - може да се ИЗГАРЯ Директно с калоричност 20MJ/kg ( на Лигнита е 17MJ/kg ) в пещите на ТЕЦ-овете, без каквото и да било преустройство и допълнително оборудване, или да се продава (70Е/тон), да се преработва в БиоГаз, БиоЕтанол, БиоМетан - и Не-Електролизерен Каталитичен Зелен Био-Водород от него ; БиоДизел , Горивно Олио и ИФО-Аерозол - https://biodizel.alle.bg ; както и в цял нов клас БиоХрани - https://foods-of-the-future.alle.bg , Фуражи, Протеини, Масла, Захари, Пулпове, Торове, Влакна, Биополимери, Строителни и Структурни СО2-Складиращи Материали, и много други, на Резултатна Себестойност, близка до НУЛА - https://nula-energia.alle.bg . Под 5% от произведената Биомаса ще се ползва за добив на Електро и Топлоенергия чрез Газо-Прахови Горелки - ( wtsab.com ) и Турбини - Ел. Генератори, за нуждите на Фермата, плюс топлината от хилядите LED лампи . За момента в света НЕ СЪЩЕСТВУВА подобна КОМПЛЕКСНА Технология за комбиниран добив на свръх-евтини и чисти Биогорива, Храни, CCUS-Материали и др., която ДОРИ ДА СЕ ДОБЛИЖАВА по Ефективост, Цена ( на Инвестицията и Поддръжката ), Напълно Затворен Енергиен Цикъл, Разнообразие, Поливалентност, Чистота и Рентабилност до гореописаната. Няколко такива В-Ферми, изградени в срок от няколко месеца, на обща площ от 4-5000 дка, ще спрат изцяло ВНОСА на Руски Газ и други Горива, ще стартират гигантско родно производство, и ще разкрият хиляди нови работни места, носейки няколко БВП-та годишно, във вид на приходи от Експорт, в размер на стотици милиарди Евро годишно. България може да се нареди сред най-богатите, успешни и щастливи страни в света, в рамките на десетина години - https://bg-razvitie.alle.bg .

Пробвах се да прочета това. Толква шаблони натикани на еденица площ немаше и в учебника по научен каомунизъм. Това ше свърши МНОГО зле.

Празни приказки. Бих препоръчал на всеки който може сам да си направи някакви инвестиции в използване на слънчевата енергия. Когато всеки го направи за себе си, ще допринесе за намаляване на електропроизводството и преноса му по жиците. В битовото потребление на електричество голям е дела за загряване на вода - бойлера. Можете да си инсталирате слънчеви панели за да си греете водата и едновременно с това да запазите електрическите нагреватели за да сте сигурни когато няма слънце. Слънчевите панели са основно два вида - едните греят вода, антифриз, въздух...те са с по-високо КПД, другите произвеждат електричество, но са с по-ниско КПД.. Аз лично съм си монтирал електрическите панели. НЕ ползвам енвертор и/или батерии защото това оскъпява системата. Кабелите са вързани директно в бойлера за допълнителен нагревател направен по поръчка. Така системата е много проста и не изисква никаква поддръжка. Водата /бойлера/ в случая за акумулатор на енергията.

Интелигентна - планова икономика

Предишнагта стратегия на Брюксел бе програма 2020 - пълен провал, няма наказани. А тази утопия ?

Словоблудство, от най-висока степен!

За да се случи всичко това, необходими са интелигентни управляващи.