"Има такъв народ" с 18 антикризисни мерки за енергетиката

Осем от тях са приоритетни, другите 10 са средносрочни, каза Иван Хиновски

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

от некадърници предлагат анти кризисни мерки. Смях!

ИТН ?!?!?! ... а тия па кви бяха

след като изброиш всички останали - и.т.н - и тъй нататък.

Скрийте се ве, смешници! Толкова наглост, некадърност и самовлюбеност даже и късния Борисов не е демонстрирал. ИТН - И Това Неможем...

тъпи и нагли комуняги, обикалящи всички "различни" партии и ръсещи САМО ГЛУПОСТИ!!!!! Защо не е готов конектора с Гърция, бре подлоги руски???.....

А космонавт кога?

Късно е либе за китка!

Предлагали пълна либерализация и закриване на регулирания пазар ?!? При тази ситуация ?!? ТИЯ СА ИДИОТИ !!!

Браво, само така! Аз ще взимам 100К заплата и защото шефа няма пари държавата да го субсидира. А парите предлагам да дойдат от печалбата на НАП.

Доказани професионалисти и отговори , няма търговия с министерски постове ,няма НПО-та. Жалко че няма повече нови такива партии за да има повече прогрес и лоялна конкуренция на реформи .

Предложения от чалгари, които се подиграха с народа и държавата . Като са толкова знаещи и можещи защо не съставиха правителство, та да прилагат умните ди идеи на практика? Нещастници!!!

Охо, вие сте пътници в историята. Не ставайте нагли като бсп.

Ще се радвам ако след 14 ноември вече не чувам за ИТН - има такива наглеци.

тоя Хиновски не беше ли оня който преди няколко гидини се пенеше по ТВ колко хубаво било че Доган бил купил ТЕЦ-Варна ? После същият пишман експерт обясняваше как ИТН немали никаква връзка с ДПС ? Ако това е същото лице то тия мерки за които пише явно са част от сценарий за предаването на лидерът им по ТВ 7/8 а не сценарий който да е в помощ за Българският народ...олигархията не я считам за част от тази нация

Повечето от мерките няма как да станат - защото има директиви за държавната помощ и ЕС ще ни подгони и ред други пречки, да не говорим за българските деформации. Това и те си го знаят, но номера е да мине пълната либерализация и зелената сделка, които ще разкажат играта на битовите потребители, ще затворят ТЕЦ и на аванта ще са само олигарсите дето захранват Славчо.

Аз имам 1 идея как от пръднята ми да стане ракетно гориво.

Хиновски, (а.к.а. агента от ДС с псевдоним "Хабов" преди, сега явно също на служба , но при някой друг!) бе водач на листата на Славка в Стара Загора, където е и районът на ТЕЦ-овете „Марица Изток“. В предизборната кампания той не обели и дума пред избирателите си там за закриването им, а след това се изхвърли , че до 2-3 години требва да се закрият. Внимавайте за какви изроди гласувате, бе хора!

Не се прави на луд Хиновски (агент Хабов от ДС). Спирането на АЕЦ Белене е причина за скъпия ток. АЕЦ Белене щеше да дава ток за 70 лв/МВч (142 средна за целия срок от 60 години), а сега цената е 400 лв/МВч. Само да добавя, че според СЗО в България годишно умират 15000 българи годишно от мръсен въздух, като 40% (6000) заради ТЕЦ. Следователно АЕЦ можеше да спаси повечето от тях, което означава че тази които спряха АЕЦ Белене са отговорни за смъртта на десетки хиляди българи Всички с поне малко акъл в главата знаят, че спирането на АЕЦ Белене е най-голямата причина за високата цена на тока. Не се занимавайте с хвъляне на прах, а арестувайте виновниците за спиране на АЕЦ Белене: Делян Добрев Иван Хиновски (агент Хабов от ДС) Мартин Димитров Мария Капоне Борислав Сандов - пишман еколог, който убива хората с мръсен въздух Георги Ганев

Глупости и лъжи. Минимума е 150 лева, а вероятно много повече. Най правилното нещо е спирането на АЕЦ БеляНЕ

Къде е тази цена 400 лева бе лъжльо? Един ден в годината на свободни пазар заради далаверки ли? И това ли е критерият за цена?

Ще пускат ново чалгапарче " Ще ти скъсам жицата".

Това са мерките които ни трябват: 1. трябва да се работи по 7 блок в Козлодуй. Никакво Беляне. Евентуално след 10 години по 8 блок в Козлодуй. Никакво Беляне. Втора централа има много допълнителни разходи, които в Козлодуй така и така си се правят. 2. да се махне ДДС за изграждане на домашни фотоволтаици (така както е на практика за големите производители на ток с регистрация по ДДС) и изкупната цена да е цената на крайната потребителска регулирана дневна цена на кВтч за домакинствата минус пренос през разпределителната мрежа Ниско Напрежение и ДДС. Примерно за ЧЕЗ при крайна цена без ДДС около 18 ст/кВтч изкупната цена трябва да е около 14 ст/кВтч и без преференциален период, т.е. докато работи централата да се изкупува на тази цена, защото няма пренос през мрежа Високо Напрежение, На практика няма загуби за далечен транспорт и ВН, няма трансформатори за ВН към НН, няма такси зелена енергия или каквито и там измислици да има и не се товари Електропреносното дружество - като то си прибира тези 4-5 ст пренос през разпределителната мрежа Ниско Напрежение 3. да се включат домашните фотоволташици към енергийната ефактивност и със средства на ЕС и дори от държавата да се субсидира инсталирането с поне 25%. Кредити без лихва. 4. да се субсидират фирмите произвеждащи фотоволтаични панели у нас. А такива има няколко. 5. да се завърши накрая проекта Горна Арда със съответната ПАВЕЦ Проект, който вече 20 години се мотае.

Най-важната мярка е: Агент Дада и Агент Хабов - в затвора! Вие унищожихте българската енергетика, за да крадете!

Това го казва долно руско мекере, продало се за копейки. Ае у лево боклук. Такива като тебе трябваше отдавна да са в затвора и щяхме да сме значително по просперираща държава.

ПЪРВИЯТ И ПОПСЛЕДНИЯТ ВЪПРОС към итн е ЗАЩО ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ШЕСТ МЕСЕЦА ? ЗАЩО СЛЕД КАТО СВАЛИХТЕ ГЕРБ ?

28 мярка - изпращане на "експертите" в космоса заедно с един македонец. без възможност за връщане обратно на земята.

Десни боклуци, поредните месии финансирани от САЩ. Колко по-бързо напуснем потъващия кораб ЕС, толкоз по малко разруха и глад. Централите са на народа, свободно можем да ги даваме тока на реална производствена цена без спекула, чак тогава остатъка можем да продаваме на търг.

Като в Северна Корея и Куба. Тъпак!

Слава Богу, "мерките" на чалгарите няма как да се случат, ще се пошуми малко в медиите, ще се поговорят глупости и всичко ще утихне. Мързи ме да се аргументирам защо не могат да се случат тъй като е много за писане.

Първа мярка- разформироване на БЕХ. Втора мярка- разформироване на НЕК. Трета мярка- закон за гарантирано задоволяване на нуждите на населението от електричество при нормални за средностатистическия доход цени преди осъществяването на какъвто и да е износ на енергия. Четвърта мярка- оборудване на всяка единица от освободената от длъжност администрация с по една мотика, земеделски терен от половин дка и материал за посев на зеленчуци.

Иван Хиновски през 2013 година. АЕЦ Белене не ни е нужен, защото цена от 75 Е/МВч (усреднен за целия период от 60 години експлоатация) от АЕЦ Белене е страшно висока и АЕЦ Белене ще работи на загуба. Иван Хиновски през 2021 година: Цената на тока стана 400 лв/МВч е продължава нагоре: Дръжте крадеца! Въпрос с повишена трудност: Къде е мястото на такива "експерти" - в Парламента или в Затвора?

Този "експерт" го познавам още от времето му на голуем шеф в Енергопроект. Даже присъствах на техническа среща с чужди фирми, където въпросният експерт се изказваше - срам, срам. Винаги е бил на разни длъжности, на които нищо не се прави, но се дават повечко пари. Да не забравяме, че е голям противник на Белене--вече. Преди му беше пръв поддръжник...Изобщо...личи си комуниста, станал демократ, и сега голуем експерт. За цената на тока, не само у нас, а по цял свят, с моментното развитие на техниката и ресурсите, може да се разчита само на ядрената енергетика. Това ветрове, слънца, батерии...забрави...само на пръв поглед изглеждат толкова обнадеждаващо...Дас, има и опасности, но при Водоводни реактори и спазване на елементарни правила за безопасност няма никакъв проблем.

"Винаги е бил на разни длъжности, на които нищо не се прави, но се дават повечко пари." Уреждал се е по ченгесарска линия. Бил е доносник на ДС - агент Хабов, има много публикации по въпроса и той даже не го отрича. След това явно работи за други служби, защото бившо ченге няма. Не е трудно да се сетим, кои са тези чужди служби, които могат да БУТАТ техните агенти в българската политика.

Македонец да не е полетял вече в космоса?

Що за глупости?! Какво общо имат мрежовите оператори с доставчиците от последна инстанция, та да консултират( за какво?!) клиентите им?! По-добре консултирайте мрежовите оператори как да си покрият загубите от разликата в реалната цена, по която купуват технологичния разход и цената, която им се признава.

Нали послушахме Хинковски и сие миналата година. Да приемем цената на газа да се формира на база средноевропейската БОРСОВА. И си променихме договора с руснаците. Щото експертините ни бяха много, много читави и на нови "Ванги" ни се прайха тогава. Експертини, които не видяха, че цената на нефта - по която получавахме газ дотогава, се изменя много по-плавно от скокообразния взрив на газовите борси. Какво стана с цената на газа от арктическите студове в Мексиканския залив през ноември 2019 и след това, пак ураганите там, запушването на Суецкия канал и т.н. Днес цената на холандската борса е достигнала 1090 долара за 1000 куб.м. Това отговаря на цена на барел нефт от 182 долара. А дали от 2018-та година досега цената на нефта е имала изгледи да скочи до тази цена? На 6-ти юли тази година бием рекорд спрямо 2018 с цена от 77 долара.. И що ли глупавите унгарци побързаха да сключат нов 15 годишен договор с Газпром? Нали и на тях американците осигуриха газ до 1 млрд куб.м. от терминала на остров Крък. Дето го построиха на хърватите.? А за обещавания ни през 2013-та терминал в Александропулис от тримата американски сенатори онуй ЩЕ ВИ ГО ПОСТРОИМ, за нас вече е ПОСТРОЙТЕ СИ ГО..

Късно е либе за мерки. Имахте шанс да направите правителство и мерки. Сега следва - дела, дела и пак само думи. Дет се вика - моите деца декларации за добри намерения не ядат!

БРАВО ! ИТН , Не се занимават с Тикви и Кауни , а гледат да измъкнат България от този Економически Колапсас ! Тиквите търсят някой Сульо за Кандидат президент , но Магаретата Умряха и останаха Крокодилите и Мисирките , скъпи Толупи !

Аз ако знаеш какви предизборни мерки мога да напиша…….ум да ти зайде. То ако ставаше с декларации, НЕК щеше на нас да ни плаща да ползваме тока

Какво браво!!?Когато трябваше се правиха на интересни, дори си изтеглиха правителството да не би случайно то да мине.Сега, когато никой нищо от тях не очаква и внимание не им обръща, предлагали!!?

Второ място - Марица Изток няма да си връща кредитите а ще хеджира на чалгарите празмите кратуни. Хиновски е идиот. Трето място - ще ликвидират пазара на едро и ще го трансформират само в пазар на дребно. Такава колосална глупост нямаше дори и при комунизма. Цената ще отлети в космоса. Следващо място - ще правят клиринг с газ. Е те такава идиотщина няма. Друг е въпросът, че гърците няма да се вържат на тази глупост. По времето на Живков Електроимпекс правиха клиринг с Иран. Само, че не с газ а с петрол. Българските предприятия захапаха дървото. По следващо място -- Чалгата от лудницата ли вади идиотите или си ги създава сам?

Всъщност третото място е за форуърд сделки. Ми то такива сделки има от край време. Централите редовно правят търгове и продават пакети на фиксирана във времето цена. Тези глупаци са взели терминологията на валутния пазар и си мислят, че са открили топлата вода. Учиндола да им дава по един микрофон и да пеят и танцуват а да не се занимават с неща които не са им за работа.

да добавя , то ид се иска по сегашните правила на БНЕБ няма как да ги направят, няма Клиринг, няма и продукт. С тази регулацияна всяка 1 година на рег.цени , кой ще предложи продукт 2 или 3 годишен договор на пазара, като не знае за следващия регулаторен период КЕВР колко ще му определи за обществен доставчик.

не е клиринг , казва се суап , суапова сделк и се прави много често в търговията с природен газ . Нищо ново не са открили. А това от с"свръхпелабите" да се дава на бизнеса е чист поплузъм. А загубите на НЕК(заради регулираните цени определни от КЕВР-1,5 милиарда лв.) и МИ2 кой ще ги покрие. Извеждането на блоковете на АЕЦ кой? има два национални фонда по който няма постъпления от няколко години , за да се държат ниски цените на АЕЦ за регулиран пазар, бяха освободени от тези вноски.

Обърнете винмание към края на "програмата" : "закриване на регулирания пазар на електроенергия". Т.е. цените за домакинствата с 300% нагоре!

Искаш не искаш трябва да стане, като си гласувал Директива 2019/944 , трябва да се премахне , но директива задължава задължително мерки за защита на енергийно бедни и уязвими клиенти. Е С тези мерки е проблема, че МТСП не се разпознава, щото за контигета за който сега се грижи от маалата , половината трябват да отпаднат, щото не са клиенти, а си го крадат.

А мярката с пътуването до Луна кога?

Уран има в България, МНОГО УРАН има в България!Продавайте уран и внасяйте електроенергия ОХЛЮВИ!

Ами явно има такъв народ щом ги траем такива лъжци да се пъчат пак по медиите!!

Не съставиха правителство, а сега предлагат мерки, които някой друг да изпълнява и за които някой друг да отговаря. И аз мога така, дайте ми благо местенце в парламента!

те изпълниха поръчката даправят хаос докато големите червени хиени дигат цените сега ще ни спасяват можем само да споменем майките им и майките на ония будали, които им повярваха скоро никой умник, скубещ пуйки в Англия не ни е давал алъл що ли

БЕХ е с 1.5 милиарда лева задължения. НЕК е с 1.5 милиарда лева задължения. ТЕЦ 2 е с 1.2 милиарда ззадължения. Но държавната енергетика била със свръх печалби. Абе, Учиндола от къде ви намира такиваа "експерти"? Като онзи плигиата. Тъпаци.

АЕЦ работи когато няма вятър, вода,слънце, въглища,газ, петрол. Хората могат да живеят под Земята с помощта на АЕЦ. Идва ерата на електро автомобилите ,ток ще трябва в огромни количества. Идва глобално затопляне и всеки ще има нужда от климатик. Стройте АЕЦ.

АЕЦ работи ли без уран, щото като няма уран с вятър, слънце, вода се работи, глобалното затопляне води до още повече ветрове и слънце. Защо да строиме АЕЦ като Урана след 100 години ще свърши, а се строят още 50 блока и до няколко години цената на Урана ще е високо в небесата.

Това са пълни глупости, казани от лаици в областта на енергетиката за да се замажат очите на хората за предстоящите избори. Защо не кажат къде отиват парите от тези цени, защо не обяснят на хората че нашата евтина електроенергия се продава извън България и огромната печалба отива при търговците? Вместо парите да останат в държавата отиват в джобовете на търговците.

Каквото и да предложат, ИТН вече са изпята песен.

Тока от АЕЦ Козлодуй е 52 лева за мегават Тока от ТЕЦ Марица е 232 лева. Тока от ВЕИ е 650 лева . Полза от АЕЦ нямало.

Себестойността на електроенергията от ТЕЦ Марица изток 2 е около 80 лв. 160 лв плаща за емисии, т.е. заради зелените политики на ЕС Ако този измислен данък не бе наложен, то тогава цената щеше да бъде три пъти по ниска.

Няма разбира се, не виждаш ли, сам си го написал. За всеки с ВЕИ с гарантирано изкупуване, за всеки с ТЕЦ със студен резерв АЕЦ е тотална щета.

Сигурен ли си че в тази сметка са включени всички разходи в бъдещите хилядолетия за съхраняване ма радиоактивните отпадъци, за които пречиствателни станции не са възможни? Или и ти ще кажеш като нашите предци, за които било най-лесно да ни оставят под турска власт: какво ме интересува бъдещето?

преференциалните цени на електрическата енергия за двете групи ФтЕЦ до 5 kWp в размер на 193,33 лв./MWh и за групата над 5 kWp до 30 kWp в размер на 160,11 лв./MWh, без ДДС Като това се отнася за преференциален период от 15 години.

Вземете парите на несретниците дето бухат в радиацията в Козлодуй и купете по още един Ролс Ройс и по още едно Ламборжини на бизнесмените. Вземете парите на НЕК, който има 1.5 милиарда дългове и купете по една яхта на бизнесмените. Браво! Е те на тва му се казва "експерти".

Къде бяхте 5 месеца ? Спахте и пърдяхте ли ? Тези предложения кога ще влязат в сила ? След 5 години ли ? Мафията няма полза от тези реформи. За нея е добре цената на газа и тока да е космическа.

Не знам защо въобще някой пише и обръща внимание на партийка от мизансцена, която ще събере под 10%. Хайде моля, имахте шанс, показахте се. Довиждане. Най-смешното ще е ако всъщност някой около тошко-славчовци е вярвал, че на третите избори ще вдигнат още резултата.

Изобщо да не се бяхс явявали на избори, сега сигурно някоя друга протестна партия щеше да е направила вече правителство. Нямаше да има трети избори таз година и щяха в хазната да останат няколкостотин милиона лева в повече за бизнеса! Ама друго си е да се направиш на много важен. Изкуството искало жертеи…

Хи-хи-хи-новски! Експертен герой под наем! Тоя ако го слушате яко ще загазите!

И той ли се е явявал на кастинг?

Бившия министър Василев каза едно вярно нещо! Нее нормално държавата да третира търговията със стратегияески суровини както търговия с домати и краставици или като търговиш с криптовалута и да се позволява спекула и прекупвачи да диктуват цените! И за газа и за петрола и за водата и тока държавата тряба да сключва ДЪЛГОСРОЧНИ договори за доставка които да гарантират стабилност и устойчивост и на икономиката и на гражданите! Другото е предателство и за съд и затвор.

Ами че точно в последните шест месеца вие и Радев създадохте този хаос не само в енергетиката ,а в цялата икономика на страната, опитвайки се да ловите риба в мътна вода! Само че мътния порой не ви изхвърли на гребена на вълната, а ви заби някъде долу, в тинята. Затова гласът ви е труден за чуване.

От средата на юни цените са така високи, какво ми го предлагат 3 месеца по-късно. Нали бяхте там по това време!

Чалгарите говорят за "хеджиране на риска"! От дайрето до хеджирането...