Има риск от недостиг на храни в света заради пандемията

Несигурността може да предизвика вълна на ограничения в износа

Обратно в новината

Коментари - Има риск от недостиг на храни в света заради пандемията | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кат нема леб ш ми ядете у я

Всяко зло за добро - както казва българинът. Тъкмо ще се реши проблема с недостига на тоалетна хартия.

Милиони деца умират от недохранване всяка година. Сега пък се появиха и загрижени.

Точно от такива заглавия имаме нужда в момента. Това журналистче утре ще отиде до супермаркета да наднича и да пише как се опразват щандовете. Нещастник!

Полицаят, който ме пусна до село ще го почерпя с плодове и зеленчуци. Добре, че има и такива хора.

В България не може да се умре от глад форевър. На много други места може би,но не и тук,просто ...лозето ще иска мотика.

То да има лозе, ще си намерим мотиката, няма къде да идем.

Оффф,свободни,празни,запустели,необработваеми земи в милата ни родина коооолкото искаш.Е,няма да е лозе за грозде,а за картофи и лук.Няма страшно!

Просто ще има рестарт, както в повечето отрасли. И надявам се по-разумно потребление. Имаме шанс да направим всичко много по-ефективно.

То и работници няма да има при тази карантина,които да засадят и накрая оберат породукцията... След вируса ще ни докарат глад световните политици!

На наш Ганьо едно кило банани му е най -ценното нещо ! За кило банани чудо прави и после лаком гъз .... ит.н. ! :))

Това ще стане и в България с тия неадекватни мерки на скапаното правителство. Пускайте хората да си работят селските и вилни имоти, поне те да произведат нещо. Иначе лятото те ще имат, ама народа - ще яде ....

Земеделците да се замислят какво ще се случи догодина ако доставките на семена-хибриди на Монсанто се нарушат (по каквато и да е причина). Щото те дават плод само една година и след това нищо не раждат.... Дано да имат семена от поизчезналите вече български растения, щото ако нямат.... жална ни майка!

А,такаааа!Съсипахте селското стопанство-краставиците били криви,доматите дребни.Ядохме гумени зеленчуци,сега ще рупаме родна трева,щото няма да има нищо!Бравос!

България изнася годишно 2,5 МИЛИОНА тона ЗЪРНО Тази година 2020 това трябва да СПРЕ, зърнени запас да се използва за хляб и фураж за Животни

Споко, така е било и в Аржентина при кризата през 90-те. Страната изнася, а населението изпуква, щото няма пари да си купи храната. Износа е бил много по-печеливш.... И не само там.

Ииии колко хора са умрели от глад по време на кризата в Аржентина? Я стига се рисували апокалиптични картинки.Глад тук-абсурд!

Само че ченгетатане ме пускат да си ида до село и разсада ми отиде на кино ! ТВА И ПРЕЗ ТУРСКО НЕ ГО Е ИМАЛО !

Къв разсад вън вали сняг

Явно идея си нямаш как се отглежда разсад....

...излез! Не се колебай! Навън те чака дебелия ..........."168 часа". Имаше такава реклама едно време. "Шшш" знае как се отглежда разсад, но ти явно не знаеш как се сади. Кой сади разсад, когато навън вали сняг? Това ти е казал "Шшш". Ама ти искаш да го садиш, нищо че вали сняг.

Ами Русия ще помага, те нали са по "помагането"! толкова са лапали от другите държави, хайде сега те да произвеждат храна и да "помагат" на света да не умре от глад! От нас само колко плодове, зеленчуц;и, цигари, коняци и всичко останало заминаваха натам!

Е стига вече де! Помогнали, ами хубаво! Защо трябва чак толкова да ви бърка в душицата това? Злобата никого не докарала до добър краѝ

И за какво да ти помага бе? За това,че постоянно и за всичко ви е виновна? Нали сте в европейския съюз,изповядате някакви "ценности",краварите са ви приятели,член сте на нато... Ха те да помогнат този път!!!

А ако не заминаваха натам към САЩ ли щеше да ги изнасяш или сам щеше да си ги ядеш / и цигарите/?

ще видите кон боб яде ли :D

Боба зрелия го забраниха и изчезна от пазара ,заради метана който отделя и чрез него короната излиза и заразява околните

А сега, по - чия заповед изклаха прасетата? Кой се постара, да се заличи частното сропанство? ЕС ще се гърчи в агония, поне година, две.

Казват че август 2019 година когато 170.000 ПРАСЕТА от Шуменско и Русе НЕ са били изклани и заровени заради АЧС (АфриканскаЧумаСвине) всъщност НЕ са заровени в земята а са ИЗНЕСНИ тайно с хладилни камиони за ИТАЛИЯ, а като бонус са получили и субсидии от ЕС Мафиотска ГЕРБаджийска схема И носителите са същите коит въртят схемите с ВНОСА на ИТАЛИАНСКИ БОКЛУЦИ

Стига с това "казали". Някаква жена на Женския пазар, ама докато се обърне не видях коя е. Много достоверна информация. Това не е защита на ГЕРБ или друга партия. Просто ми писва от политиканстване и разнасяне на селски клюки и градски легенди.

Блокирани са само сезонните работници от източна към западна Европа. При това може и да има липси на плодове и зеленчуци. Ние си имаме всичко в Бг Сега е момента да произвеждаме и да продаваме

Всичко върви по план. Недостигът на стоки води до така желаната инфлация.

На 1 май всички да отиват по вилите и да произвеждат плодове и зеленчуци, колкото могат повече

За тия дето имат мъни ли става въпрос или за .........

Това е абсолютна ГЛУПОСТ, този който е пуснал трябва да го заключат. Няма причина да се стигне до недостиг на храна, пандемията е вирус който минава и заминава, и този вирус с нищо не вреди на почвата и посевите. Това насаждане на страх у хората в този момент е престъпление.

При карантина няма кой да работи бе мишок

Ще ядеме пасти.

Ами това ще е следващото - от глад ще умрат стотици хиляди.нали това е целта на шоуто -да се намали населението на Земята ' много било.

Ами като никой не произвежда нещо и не се е земята пролетно време какво друго очаквате.

Тоя мързелив народ трябва да се научи отново да се изхранва сам...Много народ се научи на леснията. Дори циганите, дето минават по кофите и те пробират, защото кофите за отпадъци са пълни с храни. Народа се ояде и вече изхвърля това, което му идва в повече. Е времената ще се променят явно и хората трябва да се променят.

Забранено е. Няма да ходиш на вилата.

Ако продължава така парите ще си изгубят смисъла в недалечно бъдеще. А тогава лошо...

ще става още по-интересно

Е нали има! Свинско по 20лв, телешко по 40, лимони по 8, картофи по 4... берекет. Пък като свършим кинтите, ше си пазаруваме с патлаци

Байо,свинско и телешко и пилешко и пр. ще има на тези цени ,докато има кой да го купува.Като намалее силно броят им и цените ще са други.Като доматите и краставиците-миналата седмица бяха над 4лв.,а от понеделник на кварталната сергия са по 2лв. и 2,60лв.Пазарна икономика!

А сега да ви видя... като няма какво да ядете и ви стържат стомасите, дали ще ви пука за пандемия от китайски грип. Извънредните мерки за да се спасят 1000 души ще убият 1000000!

Има такъв елемент. Трябва мерките да са балансирани, не пречи например с маска да си на работа и да пуснат хората да си ходят по селата, да гледат животни...

Тия пък! Боце каза, че храна има!