Има ли спасение от безпрецедентно скъпата енергия: Какви мерки взима държавата

Президентът Румен Радев събра около кръглата маса представители на правителството, на бизнеса, синдикатите и кметове, за да обсъдят въздействието на скъпата енергия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много ми е странно, как така ние си произвеждаме сами тока и сами си го потребяваме, но когато поскъпне в други държави, задължително го вдигат и у нас. Как пък никой не попита: "Защо е скъп тока"? Ядреното гориво ли поскъпна, въглищата ли поскъпнаха? Ако пък някой спомене, че сега плащаме въглероден данък, затова е скъп, тогава аз ще попитам: А защо, след като това е известно от поне 2 години, сега изведнъж осъзнахме, че го плащаме? Малко като със съобщенията по новините: Декември месец: "Снегът ни изненада".

Корабът потъва, а капитанът бодро праеи лицеви опори

Оставка ! Съд! Затвор!

ЕДНА СТАРА КАУБОЙСКА МЪДРОСТ ОТ АМЕРИКА “Пръднята на кравите и овцете не е толкова опасна за земята, колкото опасни са лайната на политиците” Избийте ги като крастави прасета, за да миряса един път завинаги Майката - планета…

Бреййй, що малоумен герберски трол има, се е събрал тука – както се казва, простак до простака мила мой майнольо, глупак до глупака. А бе ей, неграмотни ачкюпеци, ако се надявате да получите нещо от чекмеджето на Борисов, ще стане на “кукуво лято”, щото той отдавна ви го е “вкарал с двеста”. Не се толкова напъвайте, че ще ви отекат първосигналните мозъчета – поне тези, които ги имат. И престанете с простотиите си – то ако е за простотии, ние можем да накараме майките ви да се подмокрят – за разлика от вездесъщия тулуп, на когото подмивате дирника, можем да го вкарваме и “със триста”.

Хубавото е, че до 14 ноември матрияла ще изпита всички сладости и прелести на комунистическото управление и на комунизма.

Утре 672,80лв./мвч. Понеже има "мерки". Некадърни уроди, поради простотия и безхаберие ще докарате до 1000лв./мегават час. И всичко тотално ще рухне. Кризата при Виденов пасти да яде. Комунягите само за 5 месеца тотално унищожиха държавата. Ще трябва пак да ги гоним с камъни и да палим полицейски коли пред Парламента като когато ги изхвърлихме заедно с Жан.

Че и аз гонел кумансзите с камъни през 1997! Явно пак ще ги гоним, ние старите и патилите от куманизма Младите джендърясаха

Егати тъпия протерастки дебилен трол..пише ли пише простотии...голям кеф как се гърчи в жлъч и безсилна злоба..

От информацията става пределно ясно, че сме изправени пред енергийна катастрофа. Как да не побеснее всеки нормален човек, който знае, че в миналото България беше водеща в енергийно отношение. Президентът изненадващо се изказва твърде дипломатично – да не се политизира проблема. Да не се политизира добре, ако се изправи на съд Борисов. Той е основният виновник за това състояние на българската енергетика. Неговите хвалебствия в миналото, колко енергийни проекта бил спрял, си имат цена – те това е цената, която сега ще трябва да платят всички, както бизнеса, така и обикновените потребители. Борисов да каже, къде са му газовите хъбове (той много харесваше тази дума), къде ни е атомната енергетика, колко ВЕЦ-а е построил и въобще какво е направил за енергийната система на страната. Отговорът му няма да е мъчен, защото нищо не е направил. Очевидно магистралите, с които се хвали, се оказаха най-лесния начин за крадене. Но сега седнал да дърдори тъпотии, колко скъп бил станал тока при Радев – все едно че Радев е управлявал държавата. А бе ей, Борисов, енергийната система на една държава се гради години, а не за месеци. То не може ти да си проявявал десет години престъпна немарливост, да обслужваш чужди за България интереси, а сега нагло да крещиш кои са виновните. Ако правиш такъв списък, тури себе си на първо място и се стягай за затвора. Но изглежда се надяваш да се отървеш, благодарение на глупаците, които пак ще гласуват за тебе. Както се казва, халал да си им, но жалко за всички останали, които не само ограби по най-брутален начин и които хвърли в блатото на вечната бедност.

Проблемите в енергетиката не са от времето на Борисов а много по-назад във времето.

Южен поток го спряха комунягите. Спря го Орещарски въпреки, че беше правил първа заварка в Расово. Ремонта на Чаира го спряха комунягите и месеци наред се хвалеха по медиите и от трибуната на Парламента. Язовир Яденица също го спряха комунягите. Комунистите 12 г. крадоха милиарди от Белене без да подпишат договор. с руснаците. Борисов го спря защото нямаше пари. Комунистите бяха изпокрали всичко. Борисов все пак успя да плати и да достави реакторите. Мързи ме да продължавам още. Но определено трябва да се търси отговорност за комунистическите безчинства.

Ти си голям глупак, бе! В момента в България няма дефецит на ток - напротив произвежда се повече от нуждите на българската индустрия! Проблемът е, че търговци изкупуват големи количества от него и спекулират на борсата! Изхода е елементарен: забранява се износа на ток и цената ще падне на половина от сегашната. Защото в момента търговците купуват субсидиран от държавата ток (чрез договори за гарантирано изкупуване от ВЕИ-тата и Е-Ес и Контур-Глобал) и от АЕЦ Козлодуй и го изнасят предимно в Гърция, където цената е висока. Ако се спре износа ще има излишък на вътрешния пазар и големите консуматори ще могат да закупуват тока си от производител.

Май искахме пазарна икономика...Ама сега не искаме скъп ток и газ...

Зимата пак ни изненада....

пропуснал си да поканиш на срещата най-видния енергетик на България в последно време Ахмед Доган. След като се доказа като хидроинженер сега му е времето да се включи в разрешаването на безпрецедентна енергийна криза срещу хонорар естествено.

До 14 ноември матрияла ще изпита всички сладости на комунистическото управление и на комунизма.

когато шефове в енергетиката са само юристи и икономисти, това е резултатът. Дори на днешната среща няма нито един енергетик. Пародия.

Има няколко сценария на спасение 1. Фентъзи - политиците калинки се махат от власта и пускат там грамотни хора. 2. Научна фантастика - политицте калинки се отказват да се занимават с енергетика и оставят тая работа на енергетиците. 3. Нереален - народа се надига и разкарва политицте калинки (нереален е щото други немаме). 4. Възможен - извънземни разумни окупират тая тъпа планета и въвеждат ред.

Високите цени са функция на бездарните шефове на ЕК и на марионетките им от правителството на ГЕРБ!!! Австрия и Унгария защо получават евтинагаз, а ние не? Сега дружно ще плащаме на Путин новогодишни бонуси и ще си мислим кого да турим за министър-председател, та да не се повтаря същото!!! А за форумните тролчета специално от САЩ ще доставят "демократично-чист" еврогаз :) , ама някой друг път!!! Смех....

Повтаряй го още 10 години и...сам ще го повярваш. Ние никога. Ваксиниран ли си ?

Вече 6 месеца имаме най-лошите кабинети. Радев съдаде хапса и се надува до пръсване да му дадат още 5 години. Как ? Ако ГЕРБ управлява пак ще се крие зад бюрото си и ще прави лицеви опори.

Муне докато ковеш демокрацията и стуржеш мутрите изева майката на държавата. Голем си. Разбрах, че детскатати мечта е била да бъдеш министръ председател.

Има ли спасение от безпрецедентно скъпата енергия: Какви мерки взима държавата? Лоени свещи , кюмюр и дрЪва и разбира се боклуци и стари гуми.

Спасението от безпрецедентно скъпата енергия е изгонване на Радев и некадърното правителство на 14 ноември. То както е тръгнало за изборите може да няма ток, така че и избори може да няма. Ще трябва да ги гоним с камъни и да палим полицейски коли както стана при Жан Виденов.

Утре 672,80лв./мвч. Понеже има "мерки". Некадърни уроди, поради простотия и безхаберие ще докарате до 1000лв./мегават час. И всичко тотално ще рухне. Кризата при Виденов пасти да яде. Комунягите само за 5 месеца тотално унищожиха държавата.

Мютренския сайт пак манипулира яко. Стягайте се! Балотаж няма да има! Тогава ще се видите колко сте обективни! Цели 12 години години Мютрятя се чоплила носът и не построила нито една базова мощност, а сега президентът бил виновен. Аферим,ашкоусун, машаала!

А червените какво построиха? 14г. крадоха милиарди от гьола без да построят нищо.

Има Спасение ! Арестувайт Лицето Методиев Борисов и ще спасите Българската енергетка !

Причината е в ниските локални цени и във високите наоколо. Което винаги води до износ отвътре навън, поражда дефицит на вътрешния пазар и упражнява натиск за изравняване на вътрешните цени с външните(по ниската цена расте за да се изравни с по-високата). Което означава, че или турците трябва да си построят атомните централи та да спрат да купуват или нашите цени да се изравнят с турските. Втората причина е борсата на ток, която като всяка борса спекулира. Токът е особена стока, за който няма нито излишъци, нито дефицит по чисто технически съображения така че цената може да расте само нагоре. Изходът е в бай Тошовското самозадоволяване, апропо начин също да се оползотворят дребните парцелчета земи в години на дефицит на селскостопанска продукция(или ускорен износ за СССР срещу технологии)

Ихаа, седнал като един същи Цар и оправя енергетиката.

Сутрин 50 лицеви опори Вечер 12 коремни серия Не се плашите

Свободен пазар в енергетиката няма. Това е силно олигополитизиран бизнес. Като с банките и телекомите. п.с. Санираха сгради за 4 милиарда! С тях можеше да сме построили още един ядрен реактор. Още повече, че беше произведен и платен.

Интересно ЗАЩО НЕ СА НА СВЕЩИ ?

Радев пътувал в трамвая. Изведнъж му прилошало и повърнал върху една жена. Възмутена жената извикала: -Прасе! -Аз ли съм прасе!? Я се виж ти на какво приличаш!

Скъпия остава за нас Спасението е в тоягите!

разбрахте ли защо е този съвет? Утре ще има на практика национална стачка, като онези от 90те. Включват се Подкрепа, КНСБ, АИКБ и още няколко съсловия. Всичко това е защото сметките за Август са двойни на миналата година, а за Октомври, при това развитие на борсата, очакват да са двойни спрямо септемврийските... Като фалира бизнеса и хората спрат да вземат заплати - ето тогава ще се види ефекта от революцията на Радев. До преди 6 месеца основните проблеми на хората бяха - ще отидат ли на море в Гърция, какви ще са условията за пътуване до Занзибар... Сега вече ще се чудим - ще имаме ли работа, ще имаме ли доход за кредитите, за децата ни... Прекрасно е бъдещото с модела Радев

Семейство Радеви отиват на ресторант. Радева си поръчва: - За мен както обикновено - лайна с праз. Радев: - А за мен същото, но без праз - ще имам публична изява.

Всичко е от просто по просто. Енергиината борса е създадена от държавата видя се че не работи както се очаква. Решението е закрива се и всичко си идва на мястото.

В планините що народ измря,защото държавата няма спасителен херикоптер!За гербавите това не е важно,а се занимават с някаква нелегарна гемия!И за там няма техника?!Къде е?!?А бе гербавите??Къде са АЕЦ с евтиния ток!

Баща със сина си минава по пътя за вкъщи покрай триото, протестърите и около тях Радев с Деса. У дома малкият се хвали на майка си: - По пътя видяхме трима идиоти, седем говеда, петима глупаци, девет мърльовци и един бабуин прегърнат от травестит

Радев, иди си с мир!

Този мерзавец Мунчо Кауня вече половин година съсипва държавата. И докато цялата тази сган, която Фатмакът назначи, не бъдат изринати,.... всички тези мошеници, от откровени бандити, като шефа на НАП, до перфидните шмекери Кирчо и Кокорчо с цялата им кохорта крадци в ББР и ДКК, ще потъване като онова корито Вера Су, само че с далеч по-бързи темпове.

Има спасение разбира се, пълна национализация в енергийния сектор и цените ще паднат.

В кабинета на психиатър, Радев се оплаква: - Докторе, имам проблеми в работата, не мога да се концентрирам ... - Какво работите? - Президент съм. - А какви са проблемите ви? - Ами като седна на бюрото и веднага почвам да мисля за правителството на Борисов! - Направете си служебно -Направих!!!И пак мисля само за правителството на Борисов!

Живял си нормално Радев, имал си жена, даже президент бил и т.н. Един ден отишъл на работа и Божков му позвънил... - Много си готин, много добре работиш, но трябва да те уволня, защото всичко осираш и колегите се притесняват - казал Божков Умърлушил се Радев, решил да се прибере вкъщи и да сподели мъката с Деса. Но какво да види - тя си събира багажа! - Какво правиш? - попитал той. - Ами... много си готин, добър любовник, обаче всичко осираш и ми писна всички да ми се подиграват. Напускам те! Отчаян, нашият решил да се самоубива. Търсейки правилния начин, видял една шахта. Приближил се и се навел да види колко е дълбока. От вътре се чул глас: - Ей, копеле, ако се изсереш ще ти е*а майката!

С гумени лодки ли да вадят кораба!?!?буци и дебелян нярязаха спасителната техника за скраб!ревете ли гербавите!?Има защо......!!!

.

Да обесят Кунева, Костов, Дянков, Тиквата и всички които саботираха АЕЦ!

Правтелство Взима заеми и прави дългове .А спасението е да изчегъртим Радев . Радев

Нещастник

Тока поскъпва от юли. Съгласно директивата за ценообразуването подписана на назначените от него харварди. Радеф вече разбра че тока поскъпна. Голямо постижение. Очакваме да си даде сметка че има такъв вирус след година две. Дотогава ще изчегърква българи тормозейки ги с QR издаден в Германия и дано останат повече от милион. Все пак понякога действа и по-бързо. Че има един кораб взел на абордаж България си дадоха сметка само за 12 дни.

Каквото и да дрънка фигуранта и придворните му партизани, фактите ги знаем! Без значение кое е на власт, енергетиката и горивата абсолютно винаги са били под пълния контрол на червените кхмери от БСП!!! Ама винаги!!! Сега е изгодния момент да цоцат населението! Имат президент и служебно правителство което всеки ден да хвърля вината по предишните и зад този параван да си правят каквото искат! Въпрос - защо до март месец нямаше такива сътресения? Отговор - защото на Лукоил и на енергийната мафия не им стискаше, щото Боко веднага щеше да ги разобличи! Сега няма кой да ги разобличи, има кой да ги прикрива!!! Ама докато народа се радва на лицеви упори и празни приказки, ще е така! При една и съща консумация на енергия, фирмата ми за Август плати 1500лв ток, този месец е 4000лв! Най-вероятно Борисов ми е виновен, нали?!?!?

1. Президентът ще направи видео със 80 лицеви опори за 1 минута 2. 25 последователни коремни 3. Ако горните две не подействат ще си направи рокада от ляв крачол на десен.

243Win

Толкова е просто решението: СПРЕТЕ ИЗНОСА НА ТОКА ОТ АЕЦ-а, това е държавна централа и държавата може да решава на кого да продава тока и на каква цена.! Нали всички руско-герберски калинки но обясняваха, че като имаме АЕЦ, тока ще е евтин? Нали имаме работеща АЕЦ? Защо тогава тока ни не е евтин?!?! Защото мафията го купува от АЕЦ-а и го продава със 100% печалба у нас и в съседните страни. И 10 АЕЦ-а да имаме, ще е същото, щото мафията ни е същата руско-кагебейска клика, дето върти държавата от 1944-та.

Решенията са прости ако се мисли за интереса на народа! Тук важно е да се защити интереса на енергийната мафия!! В период на мъгливо единовластие се правят най-големите далавери!!

Тока поскъпва от юли. Съгласно директивата подписана на назначените от него харварди. Радеф разбра че тока поскъпна. Голямо постижение. Очакваме да си даде сметка че има такъв вирус след година две. Дотогава ще изчегърква българи с QR и дано останат повече от милион. Все пак понякога действа и по-бързо. Че има един кораб взел на абордаж България си дадоха сметка само за 12 дни.

Червен картон за Мунчо и служебната му хунта!

Скъпия остава за нас, Българите! Оставка на престъпното управление!

Видео в ПИК за хакери на РР срещу сайта.

Това затваряте и гоподменяте със Фотоклетки.... за да може някой друг да продава ток на балканите.... Не се прави на ощипана мома, общо баланаса от евтени източници на ток е около 60 процента, най евтиния ток в Европа, но ние купуваме скъпия защото олигарсите които ти пусна изкупуват евтиния и го продават навън ......ТЕЦ „Марица изток 2” ЕАД е най-голямата топлоелектрическа централа в Република България и на Балканския полуостров. Централата се състои от осем енергоблока, с обща инсталирана мощност от 1 636 MW. „ТЕЦ Марица изток 2” ЕАД използва местни лигнитни въглища, които се добиват от въгледобивното дружество „Мини Марица-изток” ЕАД. С оглед спазване на екологичните изисквания са въведени модерни сероочистващи инсталации. Предмет на дейност на централата е производство и продажба на електрическа енергия, с възможност за предоставяне на студен резерв, балансираща енергия, първично и вторично регулиране на честотата и регулиране на напрежението. „ТЕЦ Марица изток 2” ЕАД е основен производител на електроенергия, осигуряващ потреблението на домакинствата и бизнеса в страната и износ на електрическа енергия.