Има ли риск от нови фалити на застрахователи?

Застрахователният пазар ври и кипи след случилото се с „Олимпик“

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кажете коя е компанията със затруднения и собственик в Швейцарско?

Добре де, а някой дали прави ревизия на разходите на ЗК? Много е лесно да кажеш - фалираме, нямаме пари за изплащане. А ако се зарови някой ще открие безкрайни разходи и мега заплати и хонорари. Чисто източване на парите, които би трябвало да са за застраховки. Правиш ЗК, пишеш си 2 млн заплата на година. Събираш вноски, изплащаш докато може. Ако има късмет да няма големи щети, може да мине годината и да започне друга. Ако няма пари - мерси за милионите законна заплата и чао, оправяйте се.

Кой е следващият?

Но днес и Комисията за финансов надзор, и българските застрахователни компании уверяват, че застрахователният пазар е стабилен, което естествено никой не взема на сериозно .

Пак дрънканици за объркване и дезинформация. При товарните автомобили много ли са произшествията или не, в крайна сметка? В последващия абзац се казва, че при леките положението е същото. При кои тогава произшествията са относително малко, за да може да се каже че при товарните и леките са много? При ремаркетата? Там са нула на брой, защото произшествията се записват на теглещия автомобил. Премиите може да са високи, но ако се спазва принципът автомобилът да се възстановява до работещо състояние, а не да ми обясняват, че калник и врата се оправят за 76 лева (личен опит с ДЗИ).

Най-посленсе разбра,че държавата се грижи само за интересите на застрахователите и ни задължава да сключваме ГО,но не прави нищо за да защити интересите на застрахованите.

В нета има статия - "За какво синдиците на КТБ харчат по 6 000 000 лева месечно 2 години?!".. Към нея има списък на удовлетворяване на държавните вложители в КТБ.. И СРЕД ТЯХ Е ГАРАНЦИОННИЯТ ФОНД...

Кой е следващия застраховател? Нищо не се споменава в статията освен в заглавието... Да даде Господ... да няма друг фалирал застраховател, ама надали. Който се сетил, сетил, който си е направил застраховка там, пак ще си направи - за пример Олимпик.

Оная с Поршето ши напуска ли

на застрахователите, разбира се, след като с благословията на правителство и парламент, в едно с подопечните им, узаконяват поскъпването на полицата на ГО, а пътната полиция здраво са запретне чрез "контрол" и санкции на водачите, да им осигурява клиенти за по-високите цени на ГО! Застрахователните компании, дето до една са собственост или чрез подставени лица са пряко свързани с бивши, настоящи или бъдещи властимащи (което се определя от това до колко кому, от тия зад границата, са удобни и потребни) надуват цените, а държавата чрез органите за контрол по пътищата им осигурява задължително изкупуване на по-скъпите застрахователни полици, ето това е пълна симбиоза между власт и скрита престъпност!

Има риск, банки засттахователни дружества и др. след като не се контролират от държавните институции, които са в летаргия и ги обслужват.

Следващото което ще гръмне са пенсипнните фондове..ще взимате чо 200лв пенсия..

Tе и Cик и Bис, бяха застрахователи Hали???? Да не мислите, че Tези,... с "Hовите си имена" са по Pазлични???? Aко не вярвате, питайте "ПРЕМИЕРА" !!!;))

В Боколандия всичко е под риск

Днес по БНР В. Горанов, Р. Агайн и шефът на асоциацията на застрахователите в България по различно време казаха едно и също че за 2017 застрахователите са събрали по ГО 600 милиона лева, а са изплатили малко под 400 милиона лева. Хайде сега някой умен да обясни на мен, простия - как при 200 милиона в плюс застрахователите са на загуба? Рекета в полза та определена управляваща партия не е включен в сметката.

Да премахнат тъпата застраховка. При катастрофа бърза тричленка решава и присъжда. Ако виновният има застраховка, добре, инак отговаря имуществено до долни гащи., който няма, като мангалите - заминава в колония да отработва.

Остави го прИмиера, че никак не му е лесно! Това добро човече пуши месечно пури за 9 хилки, а получава под 6 (официално). Мъкаааааа...

В България никога няма никакъв риск за нищо. Ако и когато се случи нещо, то е по вина на някой друг, но не и на отговорните за контрола.

След като застрахователите реват че не им излиза сметката,а държавата вижда че да не стабилни,защо държавата не почне да застрахова.все пак тя е наложила задължителнс ГО,а не някоя мутра

Виж сега, в тази сметка не си сметнал, че: 1. Това са обезщетения за изминали години. Статистически не повече от 30% са по полици от текущата година. 2. Горното, както веднага ще изчислиш, ще повиши печалбата на застрахователя, но пак няма да си прав, защото останалите 70% трябва да се заделят като резерв за бъдещи плащания, защото щетите по Гражданска могат да се предявяват в следващите 5 години. 3. Да не забравяме, че застрахователите имат разходи по продажбите на тези полици - реклами, комисионни, заплати и т.н.

Чевената калинка/преоблякла се от "партизанска" принцеса в царска такава по времето на НДСВ/ се изкара и жертва и героиня,щото самолично си била хвърлила оставката.А трябва съд,защото: сега всява смут,че и други застрахователни компании щели да изгърмят.Сега ли точно уведомява ей така ,между другото и злобно,че я махнаха от държавната хранилка.Сега уведомява,след дъжд,качулка.И подло напада и бившите си колеги,че била ги уведомила.Кога- на чашка кафе,уиски или на някой банкет.Устното уведомление във високи държавни структури/и не само при тях/ е все едно" Една жена каза през плета".Ами дай си писмения доклад,анализирай,дай си съображенията и вижданията и като колективен орган го обсъдете и излезте с общо решение.Направи ли това,бе Раличке,сладка и червенка,а?Ами що да си нарушаваш рахатлъка,като може и да мине,ама не мина.

със територия 111кв.км. и население под7000000 души,но със 613 застрахователни дружества по Агенцията по вписване.Хвала на такава демокрация

Много са алчни!

дай да я направим направо 1000 лв за масовите автомобили, та нещата да тръгнат в правилната посока....! За чорбаджиите застрахователи, де !

Само бизнесмени , едните щети плащат след 6 месеца други направо бият кепенци .

40 години въртя гевреко...и без нарушения ! А сега с по 40 дни зад геврека правят Грандиозни изпълнения ...навсякъде!?

че застрахователите са на "загуба" може да върже някой съвсем захлупен ! Ако беше така, нямаше да я има тази навалица да ставаш застраховател! Колкото може да фалира бензиностанция, толкова може и застраховател...! Е,ако избяга с парите на Карибите, може, но това е друг въпрос...!

никакъв шанс да оправят нещата , защото при този застарял авто-парк да приравниш каско и ГО като цена и да го искаш от собственик на МПС което е над 10-15 години става икономически нелогично и те това го знаят. Аз лично неразбирам защо водач на мпс който има редица нарушения , висящи актове , фишове плаща същата ГО както водачи на МПС които с години и даже никога не са били глобявани т.е какво излиза че изрядния плаща мизерлъка на джигитите и изрядният водач е наказан с по-висока ГО защото е изряден?! Тогава каква е мотивацията да си изряден водач на МПС ? Демотивират изрядните на пътя и това е много опасен прецедент!

на въпроса, така поставен отговаряме с ясното - да! с условието, че пирамидалните структури (понци) си разшириха обхвата от банково-офшорни и застрахователно-офшорни структури до масово грабителски, не без съ участието на държавни структури. държавите не могат да реагират адекватно, защото са тотално парализирани от рева гороломен на "толерантните" и многополовите, които са възбудители на всички видове престъпления без граници. включая и цензурната им пропаганда. вие сте мат. нямате ходове, но продължавате играта, което никак не е на добре!!! предупредих ви!

Възможно ли е "катастрофата" на ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР да има връзка с фирмени бакии от "олимпикско" естество в застрахователния сектор, рефлектиращи в хора от "държавното ръководство", които ако бъдат "ударени" и си отворят устата ... Нее ... Едва ли ... Не сме таквиз ний!

ами КТБ , ами ипотеките вписани в нейна полза дали са там???;)))

акъв смях, само????;)) Банка гръмна(КТБ ), Tърговски регистър се срина, Aгенция по вписванията потъна, застрахователна компания изплющя над 200 000 застраховани?????;)), Tези, ми говорят за приемане в Eврозоната??? Aко, Tези сривове в Tърговският регистър и Aгенцията по вписванията не са направени, заради замитане на кражбата от КТБ , здраве му кажи!! Tа тези европейци им трябват 100 години само, да разберът къде са потънали милиарди от кражби????!!;)) Hа всичкото отгоре,.... и публикуват Hовина, че имало още един застраховател които щял да изплющи???? Kакво управление Cамо, какви политици , Bсичкото е Kенеф Pабота!!;))

Застрахователите от 9 кладенеца вода ще донесат, само и само да оправдаят поскъпването на ГО! Само един въпрос: Като са на загуба от ГО, защо не се откажат от нея!? Явно са на печалба, но печалбата им се струва малак и сега намериха оправдание и начин да я повишат значително.

ЗАПОЧНАХА ДА НИ САПУНИСВАТ, ЗА ДА МЪЛЧИМ.................МАЛКО БИЛИ ПАРИТЕ?????? ТЕ ЗАТОВА ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ ЖИВЕЯТ В БУНГАЛА.............:))))))))))))))))) ЧОРБАДЖИИТЕ ИМАМ ПРЕДВИД !!!:)))))))))))

Фалити на Застрахователи е нещо лошо но не е фатално! Има условия за фалити на Банки!Има доста подготвени и опитни хора в банковия сектор! Нивата на депозитите са големи и тези пари трябва да се вземат нежно с финес!

В профила си във Фейсбук Атанасов заяви, че компанията е регистрирана в Кипър, но "скритите собственици са хората на Бул инс". Той прави паралел и с охранителната фирма Аркус, която стана популярна около задържането на Митьо Очите: "Вчера Борисов между другото каза по повод измамата Олимпик, че хората трябва да внимават, когато си избират застраховател. А бе, наглец! Ти /държават а/ си въвел ЗАДЪЛЖИТЕЛНА застраховка "Гражданска отговорност". Който кара без застраховка, го грози репресия от Органите. Пуснал си на пазара определени компании със законовото съдействие на държавата да събират пари за определени рискове. Народът, изпълнявайки закона, си плаща. И сега им казваш: платете пак! При условие, че всички в държавата са знаели, че компанията е регистрирана в Кипър, но скритите собственици са хората на Бул инс! Което още повече означава, че измамата е известна на служби, КФН, М–во на финансите и т.н. И... тишина. Това като с охранителната фирма на Митьо Очите. Тя има лиценз от МВР за охранителна дейност макар всички да знаят, че е собственост на осъден за наркотрафик. И сега 250 хил. измамени. От кого?! Защото очевидно тази измама е осъществена с мълчаливото съгласие на Държавата на Борисов. В една парламентарна република това би трябвало да приключи със СПЕЦИАЛЕН ЗАКОН за обезщетяване на увредените от бездействието на държавата и задължителна ОСТАВКА на министъра на финансите!!!"

Да не бъркате застрахователна кампания с брокер на застраховки. Застрахователните компании, които предлагат Гражданска отговорност са не повече от 20.

Добро предложение, но ако приемем такъв подход ще ни пуснат в Европа "кога цъфнат налъмите". Въвеждане на граничен контрол и визи ще е първатат стъпка.Ще пострадат не само частните автомобили, а и целия транспортен бизнес.

Какво излиза мерките които се вземат за намаляване на катастрофите са неефективни и същевременно вдигат гражданската отговорност, само че тя не може да бъде вдигана до безкрайност. Какво ще стане ако катастрофите продължават да се увеличават, а гражданската отговорност е толкова висока, че хората не могат да си я позволят, а ги задължават да я имат? Ако не се вземат сериозни мерки, вдигането на гражданската отговорност няма да реши, а ще създаде нови проблеми, които не е изключено да доведат до нова криза. След като КФН е проспала проблемите с "Олимпик" вероятно е проспала и други проблемни компании, така че риска да изгърми друга компания е много голям.

Aleko

Има рискове за други фалити и те са съвсем реални според мен. Просто има хора, които чак сега започват да разбират какво представлява застраховката "Гражданска отговорност".

Застрахователите, га ядоха кифтеата ни реваха. Сега малко им били парите. Опитват се да си решат проблемите на гърба на всички - без значение дали водачът е рисков или не. Да стиснат зъби и да въвеждат системата "бонус-малус" - големи отстъпки за коректните водачи И големи надценки за проблемните водачи. На застрахователите обаче им е най-изгодно само да стрижат. Ако те са коректни към застрахованите ще срещнат същото отношение и от клиентите си. След като закона ти казва "Дай там едни пари на едни наши момчета", то хората ще се опита да получат максималното срещу парите си - разбирай застраховката си.

Застрахователите постоянно ни "подготвят" за нови по-високи цени на ГО, но проблема е, че поради липсата на истинска пазарна конкуренция и наличието на картел в застраховаенето - в края на краищата нещата опират до възможност от страна на редовия БГ данъкоплатец да плаща определена цена - т.е. ще се стигне до ситуация, в която голям процент автомобили ще се движат без ГО и нещата ще станат още по-зле! Друг е въпроса ЗАЩО не се въвежда "бонус-малус"???

Задължителната застраховка гражданска отговорност -задължително в държавна застрахователна компания.

Подкрепям!

Нека и аз да Ви кажа за моите страхове. Тъй като в момента наистина застраховка ГО е взел Кольо ,дал Кольо,големите застрахователи се справят някак си ,защото имат голям портфейл-т. е. могат да покрият загубите от други печеливши застраховки .Ама тъй като не е изгодна и на практика не печелят от нея а има доста работа по обслужването на застраховката, някак си хитричко оттласкват клиентите от сключване на ГО с тях-ами при нас е скъпичко, ако не ви хареса, идете другаде. Ама нали за да имат застрахователен лиценз трябва да предлагат и тази застраховка-имат ли я-имат я пък била и по-скъпа Да не забравяме и неказаното поскъпване наложено ни от ЕС-зелената карта Знаете ли че само хартийката- зелената бланка струва над долар? И защо от Брюксел натоварват с този масраф нашите застрахователи и дядо Кольо дето ходи от едното село до болницата в града ?Кога ще излезе той в Гърция или другаде ?Ама дай да натоварим допълнително простия българин .като му обясняваме ,че така e навсякъде по Европата и така защитаваме неговите права. Не е ли много по справедливо това оскъпяване да отпадне-имаш хубава кола,кара ти се по Европата-искай да ти издадат зелена карта .Еднократно,за цяла година. Като нямяш нужда ,защо трябва да купуваш нещо дето няма, ама никак няма да ползваш-.Тъпотии и грабеж. Тия дето сме ги пратили евродепутати в Брюксел, не видяха ли че ни бръснат на сухо? До скоро зелената карта не беше задължителна-настоявам задължителността да отпадне . И накрая искам да попитам всички политици настоящи и главно бивши умници-защо продадохте държавния застраховател бе? Знаете ли колко пара изтича навън и храни чужди държави и попълва техния бюджет? Кой ви спира сега да създадете наново държамно застрахователно дружедство ?Така ще можете реално да въздействате на този пазар .Погледнете Франция-тs отказа ли се от държавната застрахователна компания, да не би французите да са по прости от нас ?

при тази корупция,некомпетентност и престъпност,започваща от най-високите етажи на властта ,всичко е възможно,България е страна от третия свят ,не напразно сме изтикани на опашката ,държавата ни е във фалит/до тука ни докараха Боко и компания/,вие сте тръгнали за застрахователни дружества да питате....

++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Точно така, но след всичките тези изредени далавери, Боко Тъпото продължава да се прави на умен и капацитет във всяка една област. Надявал се на късмет, за да се оправел Търговският регистър, попита компетентно колко стара е мазилката в могилата край Маноле, готвел ни за еврозоната, отбелязва с тъга по простовата си муцуна, че всички евроледери отбелязали огромния ни успех при европредседателството, само БСП му играела контра и т.н. Хора, колко издънки трябва да направи още Боко Тъпото и компания, за да бъдат наритани в дебелите задници, къде спахте, че гласувахте за Боко Тъпото и Цецо Разума?

Този, който визират е Маджо. Той живее от много години в Швейцария и има банка и застрахователно дружество у нас. Казват се Асет и двете.

Между другото имам чувството, че много от пишещите тук и представа си нямат за какво служи застраховката Гр. Отговорност и какви загуби носи тя на всички застрахователи у нас. На някои промити мозъци все им се привиждат рекет, ограбване на народа, политици, партии и все от сорта глупотии. Чуйте сега мнение на застраховател от над 20 години, ама не от Вис и Сик, а от другите, училите: Тази застраховка е силно губеща. За да работи тази застраховка, както в Европа цената и трябва да е европейска. Там средната и цена е над хиляда евро полицата за година и се плаща ОТ ВСЕКИ! Ето защо ви плащат цигански по нея -защото всички ние плащаме циганска цена, та затова, а и българина мангалее масово и не я плащат, особено в провинцията. И положението става все по-лошо. Българите тръгнаха масово по чужбина и там правят много катастрофи. А щетите там по гр. отговорност се плащат качествено. Подписали сме споразумения с Европа и застрахователите плащат, като попове всяка присъдена щета по пазарни стойности. И смеят ли да не платят? У нас може, ама в Европа - забрави! Последствията може да са ужасяващи. Дъмпинговите цени на Олимпик и платеното под масата мълчание и съгласие на КФН видяхте до къде доведоха. Невъзможност за изплащане на обезщетения и фалит. А вие още търсете под вола теле, политици, мутри, Бойко, Маргини и т.н. Дъмпинга на Олимпик трябва да се следи от КФН, ама се оказа, че нямало писан закон касаещ точно това. Реално Ралица Агайн си е вършила работата перфектно според закона. Само дето отдавна е трябвало да да ангажира политици да гласуват текстове за дъмпинг. А тя си е яла рушвети години наред без да сигнализира нагоре управляващите.