Има ли полезен ход срещу галопиращите енергийни цени: реална ли е заплахата от фалити

Работодателите възприемат ситуацията с енергийните цени за много драматична и предупреждават, че предприятия за застрашени от спиране на работа

Обратно в новината

Коментари - Има ли полезен ход срещу галопиращите енергийни цени: реална ли е заплахата от фалити | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аааааа, дали има полезен ход?......Всич не ни пука .....

Гледам дали ще ме изтриете.

Бъдете истински а не........!

Аве дир до кога ще триете коментари Ве! Цяла България ли трябва да ви го каже?

Продължаваме промянта

Живи да ги ожалиш българските бизнесмени. Май основно минаха на държавни помощи. Със сигурност има промяна, само за неволите на бизнеса слушаме. Тока й скъп, газа й скъп, само скаридите, гъшия дроб и черния хайвер е евтин. И глътка въздух щели да поемат щом няма да се вдига минималната работна заплата. Естествено, те искат само да взимат, не да дават. Любопитно ми е от какво се лишиха бизнесмените, защото знам от какво ще се лишат обикновените хора при тези цени. Сития на гладния не вярва, народа го е казал. Този същия народ, който се хвана като удавник за сламка. В ролята на сламката е Кирил Петков. И Радев нещо се кротна, изгуби ума и дума. Просто Киро да не среща Баба Марта в Канада!

… глупости. Изедници скапани.

Киро простото го вълнуват само пфайзера и ескимосите.

Нали гласувахте за промяна ? Нали беше кофти? Някакви усещания за корупция имахте !?!? При ББ било застой , статукво !?!?! Гребете сега с пълни шепи и празни джобове от ПРОМЯНАТА ,на студено и тъмно!

Ако беше Боко на власт, цените на енергията веднага щяха да спаднат. В световен мащаб, хи хи хи!

хи хи!!

България изнася Само електричеството което Остава След като Вътрешният пазар е напълно задоволен ....и т на Ниска цена от 100 лв на мегават примерно. Каквото Остане ...да го изнасят и продават на международни цени!

Фалитите почнаха! Скоро ще са лавина!

Ще фалират некадърните. Който разбира как се прави бизнес ще оцелее и ще вземе дела на другите. Така е в бизнеса. Не може да се крепи болен бизнес. … Фалитът в хубаво нещо, ако можеш да си изведеш уроци де.

От 21 човека освободих 14.Не се издържа на тези цени на тока. Останалите 7 правят годишен ремонт. После?

Не видях някакви мерки за решаването на въпроса, само уклончиви отговори! Какво правим, господа?

Ми да пратят Рашков да излови "спекулантите" дето вдигат цените на борсата TTF.

Ши трябва да АРЕСТУВА половината парламент 60 човека от НС са ВЕЙ ,соларки ,фирми за изкупуване на ток в газовия бизнес

Решение на проблема с високите цени на тока ИМА , но само ако има правителство да защити страната пред бюрократите от Брюксел!?!?!!! ПУСКАМЕ 3 и 4 блок на АЕЦ-Козлодуй!!!!! За 2 месеца ще тръгнат!!! Специалисти-ИМА!!!!!!!!

Нали гласувахте за промяна ? Нали беше кофти? Някакви усещания за корупция имахте !?!? При ББ било застой , статукво !?!?! Гребете сега с пълни шепи и празни джобове от ПРОМЯНАТА ,на студено и тъмно

Има решение мин.Николов звъни на своя авер гербаджията ОРЛИН АЛЕКСИЕВ внасят 5 кораба с БЕЛО от Колумбия правят пачка и пари с печаЛбата инвестират в съоражения за ДОБИВ на МЕТАН от СЕРВОДОРАДА в ЧЕРНО МОРЕ които е със запаси за 300 год напред

Колко трябва да си тъп, за да оставиш основните ти проблеми, да ги решават на един океан разстояние от тебе?

че ковидарите изпраха парите и умориха народа!

Нищо не може да се направи. Късно е. Бизнеса треаше да се усети преди 10г, кога почнаха "зелените" безумия. Но те си траеха, защото никой в бизнеса (даже европейския) не вижда по-далеч от носа си. Е, сега може да идете в църква и да поръчвате молебен: 1) За слънце 2) За вятър 3) За здравето на Макрон, да устиска на натиска срещу АЕЦ. 4) За стабилност в Русия, щото без газ от там сме за никъде. --- И се препоръчва своевременно(докато има ток) четене на исторически книги на тема: "занаяти и бизнес в ранното(без въглища) средновековие" .

Като има шок, фирмата трябва да реагира с намаляване на разходите. Примерно, намалете заплатите, продайте жипките, апартаментите, затворете временно. . Какво само дайте? Фалитът е хубаво нещо, учи те…. Освен това, научете се да хеджирате, управлявайте си риска.

Не сте съвсем наясно за значението на енергията в някои дейности. За произв на хляб, захар, олио, това не е шок, а падане от 3ти етаж. Нещо ще се потроши и ще е болезнено. За произв на метали, торове, не е просто шок, а удар с нож в стомаха. За производство на каучук, капронови влакна, вискозни.... това не е шок, а куршум в главата. Край просто.

Ами край да. Така е в бизнеса. Като не знаеш как да хеджираш и като в главата ти са само силикон и жипки така става.

Аман от "експерти"

Ковид компенсации, ел. компенсации, евро субсидии, интересно ми е колко от оборота идва от реална дейност.

Ами да фалират. Това е част от бизнеса. При всяко нещо, което се получава и давайте пари, защото ще фалираме. Ами фалирайте.

Не няма! Германия затваря АЕЦ и купува от нас ток за валута!

Има полезен ход разбира се, излизаме от това подобие на съюз наречено ЕС и като Сърбия се договаряме директно с руснаците а електроенергията се национализира изцяло и цената ще се определя само от държавата.

А битовите потребители на газ ще ни компенсират ли или положението е " ДГД бедните"!?!?!?

Сметката ми за газ е с повече от 100% в сравнение с миналогодишната по същото време.

Е й? Да не си минавал на газ. Като беше евтино, се хвалите колко евтино е било. Сега стана скъпо… Какво да направим? Да съберем пари и да платим сметката?

До Вещ: А ми ти приятелю как се отопляваш, между краката на жена ти ли? Минах на газ защото съм съм съвестен гражданин и спазвам призивите на еврогейците за зелен преход и отказ от твърдото гориво. Сега дебелогъзите брюкселски чиновници трябва да ме компенсират.