Има ли бъдеще Европейският водороден гръбнак с дължина 40 хил. км

Общите инвестиционни разходи ще са между 43 и 81 млрд. евро, сочат изчисленията на авторите на най-новото проучване на консултантската компания Guidehouse

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Голем педерасизъм се задава от Европа!

Инфраструктура за природен газ е изградена от стомана и не е подходяща за водород. Ще трябва да се строи паралелна мрежа от други материали. Икономическата логика на подобно нещо не бих коментирал защото такава липсва напълно! Иначе въпросните 80 000 000 000 сигурно ще дойдат добре на "Някой"

Някой може ли да ми каже ако сравниме калоричността на 1 кг водород и 1 кг бензин кой от двете ще е по изгоден?

потърсете energy density. Водородът е най-изгоден ако гледаме на единица маса. Но ние най-често използваме обем. Резервоарите ни са с обем, складовете ни са с разполагаем обем, варелите са с обем, бутилките също имат обем като основно свойство. Водородът на единица обем няма кой знае какви значими качества понеже е лек. Даже и някои споменават, че водородът се използвал като ракетно гориво но търсенето показва, че нито една от известните ракети не използва водород. Точно поради това, че има ниска енергийна плътност на едница обем

Днес поемах по два кура и за малко да ми скъсат гъза, но оцелях ! Хареса ми ! Особено после като ми ги подадоха в устата ! Напълно съм в тон с новата педерастия ширеща се в Европа.

Всичко е възможно, само НАТО и САЩ да не направят някоя щуротия като вчерашната, че от Европа нищо няма да остане.

Журналята винги са ми били сменшни. Газопровод, електропровод, водопровод са добре, но какво е това тръбопровод, тръби ли пренася това съоражение? Или като ел инженер трябва да почна да ползвам жицопровод

Явно си някакво "инженерче" с жълто около човката. Думата винаги си е съществувала. Може би не ти харесва, че идва от руски, но не всички сме се поддали на антируската пропаганда.

И защо трябва да ползваме тръбопровод, след като думи като газопровод, нефтопровод, водопровод съвсем конкретно даже си описват за какво са предназначени?

И защо не използвате общоприетото проводник или кабел и жило? Или не сте запознат с терминологията в теоретичната и практическата електротехника, господин инженер?

Добре, поправям се, значи вместо електропровод трябва да почваме да казваме кабелопровод или жилопровод след като е вярно да се казва тръбопровод.

Жицата си е нещо като жаргон при електричарите, поне в мястото където работя. Също недей забравя, че има разказ "По жицата".

В Европа има бъдеще само педерастията.

А аятолах шаломов още миналата година заповяда на рашките да му направят КАМАЗ на водород ! И това само няколко месеца след като заповяда рашките да стъпят на Сатурн ! Като крайно заповяда да не вдигат цената на олиото ! Резултатите са видими :)))

И на Болярщика.

то и на вас ви казаха да дращите навсякъде където има разминаване с новата идеология. На която зеленият водород е една от основните опорки. Резултатите са видими

Не ми стана ясно само как точно ще става транспортирането по тръбопроводната мрежа на хиляди киломтри на силно запалимия и взривоопасен водород?

Също както възпламенимата природна газ , не прочете ли или чукча писател ?

Павеле, разбрахме, че си педерас, че лапаш на негри и цигани, ама що не се поограмотиш малко по повод преноса на газ, че яко се излагаш !

Галфон, набий си в прапагандаторската тиква, че водород е различно от метан. Водородът се състои от два атома водород от първи ред, с по един протон, взаимодейства с желязото и мигрира в кристалната решетка на метала. Метанът има въглероден атом, който има 6 протона и 6 неутрона в стабилната си форма и държи водорода с ковалентни електростатични връзки и затова никакво мигриране и взаимодействие с метала няма

Нивото е потресаващо ниско!

Водород през стоманени тръби? Лоша идея. много лоша.

Преди век и половина са твърдели същото и за природната газ.....

Павелчо много си зле бе брато. Ясно ли ти е как се добива водород? От газ и (или) с много евтина енергия. Европа ги няма и двета, а Русия ги има в неограничени количества.

Верно ли тавариш ? Да си поговорим пак през 2030та?

схема...

ЕС в конвулсии пред разпадане и безумна идея след безумна идея. Миналия месец се бяха събрали и като почнаха да делят едни 40 трилиона, щели да завладяват Африка, че да не я завладеели икономически и политически китайците. Нито ги имат тези трилиони, нито могат да ги усвоят, ама ей така - да се правят на велики. Какво стана с "Галилео" да попитам ? Какво стана с общата армия, общата валута, общата конституция ? Гърчове пред разпад. С общото зарядно, какво стана ? :D :D

А у рашка пак закусили с удобрение ? Тегаво ви е на рашките хибридки , че скоро и газта никой няма да ви я иска ?

_stankow

Потреблението на руска газ в Европа стабилно нараства. Изчерпват се английските, холандските и норвежките находища. А мине не мине месец - пак зима, пак трябва енергия.

От кремль не харесват тая новина !

Интересното е откъде ще взимат толкова водород. Май пак ще чакат от Русия да ги подхранва по Северния поток. Е тогава вече Европа падна под руско робство. Путин наистина е много умен.

Ще чакат водород от рашка говняшка , ти сериозно ли :)))

Тези защо възлагат скъпи съмнителни проучвания по важни проблеми на сульо и пульо, като има форум?! Ей така безплатно форумът ще им разчепка материята и ще им каже ясно и категорично: "Не може, не става, глупости някакви!". И баста!

Яко има далавера американците ще ги спират тези преноси на водород да може те да са доставчици и те да командват пускането .

Ше има бум, маанете ги тия простотии! Само простотии слушам бе! От тъпанаре все с блясък в очите!

транспортирането на водород в Европа на дълги разстояния може да става относително евтино, благодарение на отличната съществуваща газова мрежа и инфраструктура Когато неуки калинки или току що завършили инженери пишат рапорти защото им е казано да пишат, се стига до такива глупости, където не правят разлика относно технологичните изисквания за пренос и съхранение на различните видове газове - водород в стоманени тръби е бомба със закъснител, явно не са чували за водородна крехкост на метлите, за критично съотношение водород - въздух .... абе някой е взел много пари за да напише един куп глупости за да може друг да вземе още повече.

Я кажи за производството, колко ефективно е производството на водород чрез електролиза? Да не се окаже че да копаме биткойни с кафява енергия и да си купуваме CO2 емисии ше излезе по-евтино и безопасно?

МНого е просто. От Н2О (вода) махаш "О"-то и по весяка мивка/тоалетна ще тече водород. Ако неми вярвате, питайте Боко и Теменужка.

По принцип сте прав, но течния водород може да има много форми - примерно амоняк или смес от водород и природен газ . Ще измислят и някоя друга.

И вие по принцип сте прав, но нека споменем и КПД-то и екологичния ефект на крайния резултат от такива преобразувания - ще видим, че по принцип от нищо става само нищо и няма как да стане от нищо нещо!

Не. Не е безопасно да се прекарва водород през стоманени тръби. Идеяга да се използва газопреносната мрежа за пренос на водород е безумна и ще доведе до много много невинни жертви.

Кратко и ясно: НЕ