Икономисти: С набъбващи разходи към всички и за всичко няма да овладеем инфлацията

От ограничаването на програмата за компенсации могат да се спестят милиарди; решенията на парламентарните комисии са като наказателни процедури за служебния кабинет

Обратно в новината

Коментари - Икономисти: С набъбващи разходи към всички и за всичко няма да овладеем инфлацията | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абсолютно всички в този дебат са национални предатели! 1.Инфлация се спира с вдигане на лихвте, не с компенсации!! Който е взимал непосилни кредити - фалит, на борсата и ако трябва социални помощи. Иначе всички да опъваме по един кредит с обещана ниска лихва и да му мислят робите.. Така не може. НЕ МОЖЕ! 2. Бедни се подпомагат със социални помощи а не с таргетирани компенсации, при това гласувани на парламент! А не чрез бюджетна и монетарна алхимия, ако ще и на Пеканов докторантурата да е точно по тая тема! Това е важно, защото държавата ни е социална по конституция и помощта за слабите трябва да идва доброволно и осъзнато от цялото общество! На всичкото отгоре сме и християнсна държава! Реалността е, че неолибералните агенти за влияние поставиха обществените групи в конкуренция, да дърпат всички чергата към себе си на конкурентен принцип и конкурс по важност.. Кой с колко бил добринасял за обществото, трябвало да се награждава повече.. Превърнаха държавата в ООД. Неолиберални квантови иди0ти.

Като се скъса чергата кво прайм? Какво правим, като започнат да свистят куршуми и да гърмят бомби по улиците? Тогава ли ще се сетим колко сме се осрали? Има ли пилот в самолета??

нема и да има ебемтуално AI + ML след някоя друга година ще играе ролята на "пилот" brace in for impact

Ако на това разчиташ, значи нещата са наистина много зле. AI + ML не може да решава хуманитарни проблеми. Дори и да му добавим и DL..

врагЪ ;) колосален обем информация от всякакво естество се пази и продължава да се генерира, знаеш моделите ще ги доусъвършенстват лека-полека, вяравам дръпнатите са доста напред в това отношение и не, не разчитам - според мен това ни готвят като система за управление

не може модел да симулира Дух. Това не е възможно. Духа е противорече, алогичност. Анти логичност. Емоция. Това е Бог. Дори и да може, не трябва да бъде допускано. По-добре човек да греши, отколкото машина.

са за дешифриране и направляване на човешкото поведение (персонално, не само на масите), посредством различните SSSистеми техниката и технологиите са вече на достатъчно напреднало ниво, to make it happen допускане :)) че кой ни пита? прекалено сме разединени, съпротивата ако я има - ще да е спорадична, да не кажем съвсем липсваща

Моделите са статистически приближения с допуск, с грешка. В Божествените дела, в природата, в реалността грешки няма.

Я, кажи къде точно е текстът в конституцията, който определя държавата като социална??? Не минаха ли ония времена, в които формата на управлението се определя в конституцията ...?

С удоволствие. "(Обн., ДВ, бр. 56 от 13.07.1991 г., в сила от 13.07.1991 г., изм. и доп., бр. 85 от 26.09.2003 г. изм. и доп., ДВ. бр.18 от 25.02.2005 г., бр. 27 от 31.03.2006 г., бр.78 от 26.09.2006 г. - Решение № 7 на Конституционния съд от 2006 г., бр. 12 от 6.02.2007 г., изм. и доп. ДВ. бр.100 от 18 Декември 2015г.) Ние, народните представители от Седмото Велико Народно събрание, в стремежа си да изразим волята на българския народ, като обявяваме верността си към общочовешките ценности: свобода, мир, хуманизъм, равенство, справедливост и търпимост; като издигаме във върховен принцип правата на личността, нейното достойнство и сигурност; като съзнаваме неотменимия си дълг да пазим националното и държавното единство на България, прогласяваме своята решимост да създадем демократична, правова и социална държава, за което приемаме тази" Не, не мисля че са отминали. Ето ти и още (3) Традиционна религия в Република България е източноправославното вероизповедание.

Когато броим пари на Украйна нито един икономист не се "притеснява". Изглеждат притеснени когато мафията няма какво да краде.. Всъщност същите тези "икономисти" с "революционните" си псевдо теории така забатачиха всичко че се налага с война да им чистим оборите... Научни прислужници на мафията.