Икономисти предлагат по-висок данък за каране в задръствания

Новата система ще намали трафика и ще подобри екологичната обстановка

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПОПАДАШ В ЗАДРЪСТВАНЕ И СКАЧАШ И БЯГАШ ОТ КОЛАТА ! ДА МУ МИСЛИ НЕИЗВЕСТНИЯТ ИЗВЪРШИТЕЛ-КРАДЕЦ ! ПО-МАЛЪК ТРАФИК, ЗА СМЕТКА НА ПО-СКЪПИ ПРЕВОЗНИ ДОКУМЕНТИ В ОБЩЕСТВЕНИЯ ТРАНСПОРТ !!!

глупости на квадрат

Това е пълна простотия! като се насочим всички към по-ненатоварение маршрут той ще стане натоварен и после обратно. Това лутане ще води до още повече вредни емисии от МПС-тата. Тези учени са толкова учени, колкото аз съм астронавт. Трябва да се направят "зелени" вълни на светофарите поне по основните булеварди в големите градове. За едеалните централни части на градовете може да се въведе по-скъпа винтека (дневен, седмичен, месечен стикер) или да се направи пропусквателен режим на МПС-та на базата на четни и нечетни номера на колите, и т.н. Варианти има, но никой не иска да се бърка в петролния монопол, който разчита на МПС-тата.

ГОЛЯМА ПРОСТОТИЯ .... НЯМА НИКАКВА ПРЯКА ВРЪЗКА МЕЖДУ ЦИТИРАНИТЕ В СТАТИЯТА ПРОБЛЕМИ И РАЗРЕШАВАНЕТО ИМ ПО ЦИТИРАНИЯ НАЧИН ....

И с широки крачки към....пълна забрана на лични МПС. Само бонзите и мутрите ще останат на пътя като външен израз и белег на благополучието и превъзходството / на Борн/ им над плебса! Така постъпиха и с имотите и почти се самонастаниха с бохчите от село, изфъчквайки разни все още живи бабички и старци-наследници от преди 9-ти 44-а като мил атавистичен спомен от периода на мандрите с кашкавал и сирене / който знае за какво става дума/.

карайте с колкото висока скорост можете, не спазвайте никакви светофари и т.н. така ще минимизирате времето си на пътя и по логиката в статията ще дължите минимални данъци!

И за съжаление стана нетърпим вече в последните десетилетия. Но е факт.

Дрането няма ограничения. Стадото ще се стриже колкото е фантазията на властта и нейните съветници. Направо да слагат данък живот, за да се намали населението на планетата до нужната бройка и да приключим с мъките. Иначе идиотите няма да се свършат. Важното е да се държат далече от властта от нормалните хора

в България икономисаните пари ще бъдат усвоени от наши хора.

. . . СЕ НАРИЧА ИСТИНСКИ СОЦИАЛИЗЪМ И КОМУНИЗЪМ ! !

Двигателите на колите с онлайн връзка към регистър за времето, мястото, продължителността и параметрите на работа на всеки от тях, идентифициран с номера и данните на собственика плюс още нещо ... Малко по малко, всичко в регистри онлайн - как дишаш, къде дишаш, защо дишаш тежко, с кого или сам, какво дишаш, какво издишаш и откъде, какво мислиш в момента - а вчера, а утре, и данъци, данъци. И санкции, разбира се.

То явно и икономистите са , като политиците в БГ , сиреч за нищо не стават . Много празни тикви , от скапаната дрога ли е ? Или от Чернобил ?

Ако това се дължи на Чернобил, предложенията щяха да бъдат по-прилични.... Тия ядът уранови пръчки - като им чета предложенията.

Задръстванията се получават там където инфраструктурата не е сметната правилно. Значи какво излиза, че ползвателя освен, че вече е платил един куп данъци, винетки, тол такси, застраховки и други, ще трябва да плаща и за инжинрни грешки, които не е направил той. По-голяма глупост не бях чувал.

Не съм чул някой който знае къде е задръстването да се бута в тапата.Всеки гледа да стигне по-бързо до крайната точка т.е сам си търси алътрнативни маршрути дори и по дълги ,което прави идеята пълна тъпотия.

По тъпо парче от икономист или т.нар accountant няма. Тесногърди коне с капаци са за мен всичките икономисти. Единственото което гледат е да прецакат средния данъкоплатец. Говоря за страните изброени в статията, а за бг икономист,кранист, тракторист - се тая...

И за дишане трябва:))

Ааа, всеки ден напоследък се убеждавам, че на запад има и по-големи идиоти от нашите "експерти". За някой лев ще предложат каква ли не законодателна простотия.

стадния ефект ще го отчетат ли някъде?в моментът в който системата изведе съобщение - карай на дясно за по малко данък, карай направо за по голям - сичко завива на дясно. и там вече е сериозния трафик... и системата преизчизлява и казва на новопристигналите - карай на право за по малко данък.... да, ма какво става с ония отпред - дето вече са били с по високите данъци? системата ще им ги намали ли? или през 5 минути ще сменя данъците?

Подобен закон си е чист идиотизъм и изцяло лобистки. Значи по някаква случайност заради катастрофа или друг инцидент попадате в задръстване и заради това трябва да те цакат с данъци което е крайно глупаво и несправедливо. Никой не е глупав да се навре сам в задръстване и да пълзи с часове изразходвайки нерви и гориво , но свят голям - хора всякакви.

Euro99 Аз пък си мсиля че всички са адски глупави и всеки ден се доказва... пускам си регистратора докато шофирам и после гледам записа и какво да видя, защо имало задръстване, ами защото всичките стоят в трафика и си чатята, гледат социални мрежи, пият кафета, цигари, телефончета, сутрин и гримиране, всичко друго, НО НЕ И ДА ШОФИРАТ... доказан факт и ако това не смяташ че е идио ско просто не знам какво е... същото е и с цигарите, и с преяждането и с наркотиците, знаят че вредят и се тровят, а по лошото е че карат пияни и друсани.... да продължавам ли да ти давам факти, за глу па ци те, които са МНОЗИНСТВО?!?!?!?!