Коментари - Икономическите щети от популизма | Бизнес.dir.bg
назад

Икономическите щети от популизма

От десницата до левицата - в много страни се налагат ограничения за чужденците - работници, студенти

Обратно в новината
| Автор: Галя Горнишка, БТА

Коментари - Икономическите щети от популизма | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Правилно. Нека да разгледаме едно по едно - вдигането на заплатите вдига инфлацията, което ограничава достъпа до капитал за бизнеса - безплатното образование и здравеопазване се заплащат от данъците, които някой трябва да плаща. Обикновено не е популиса с неговите мижави заплатки - пропорционалния данък води до несправедливо разпределяне на данъчната тежест. Най справедливо е данъкът да стане такса, дължима от всеки по равно, който няма да продава каквото има - идеята за ниска безработица е крайно порочна защото ограничава властта над работника. Принуждаваме се да наемаме неквалифицирани работници и отиваме на точката с инфлацията - идеята за спиране на имиграцията ограничава конкуренцията на пазара на труда - социални плащания изобщо не трябва да има, кой каквото си заработи, това е - държавни регулации също не трябва да има, желанието на популиса да живее в здравословна околна и работна среда е химера, излишни разходи, намалени продажби заради раздути цени и т.н. , минимална заплата също не трябва да има. Има и още ама ще стане дълго

Защо ограничаването на миграцията ни се представя като огромно зло, което ще убие държавата ? И съответно наличието на безконтролна такава - гаранция за просперитет ? Аман от левичарска пропаганда !

Икономиката съществува само и единствено за да обслужва интересите ни. Когато местното население е застрашено от хрумките на едрия капитал за ефективност/конкурентоспособност/данъчни предимства и подобни щуротии се налага да се влезе в режим самозащита. Да не споменаваме и съвсем основателните подозрения за конспирация сред рептилския "елит". Реално в последните 1000 години човечеството се ръководи от лица, чиято принадлежност към него е спорна.

Вземете напишете някоя статия и за икономическите щети, които "евроатлантизма" е причинил на България за последните 35 години!