Икономическата 2019-а не е розова

Проф. Ганчо Ганчев: Изоставаме съществено от другите източноевропейски страни, доц. Григор Сарийски: Все още сме едва наполовина европейци

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И никога няма да е розова. Либералите и техните господари отвъд, унищожиха страната за 100 години напред, пък по натам е пак под съмнение.

Да не се заблуждаваме: В България постепенно се оформя средна класа, която не чака правителството и премиера да им оплете кошницата и която, въпреки трудностите, и с малко късмет, се опитват да се измъкнат от мизерията по един или друг начин. Е, много често, това става на гърба на тези, които само разчитат на правителството да ги оправи. Така, в България, се оформиха някой нови направления, които се опитват да издърпат цялата икономика като програмистите, някой зъболекари, лекари, други фирми, търговци и пр.

Сега ако искаме да ги настигнем да вдигнем цената на бирата и цената на наемите и пропорционално заплатите и ще скочи икономиката ни с едно 30% процента. това беше ясно преди 30 години но Перестроичиците тип Иво Христов и гопсодина 30 години зубкаха.....толква дразнят ехоо събудете се ..... и спрете с банкерските псалми щото от тях само се заробват икономики и народи , голям праз че ще вземаш 60 000 евро ако апартамента ти струва 600000 евро

а данъците на 60000 ще са 45-65 % от заплатата

Учат ни,че всяка държава трябва да се специализира в производството на стоки и услуги съобразно специфичните условия - климат,традиции,ресурси и др.обективни,пък и субективни фактори. Интересно защо студентите го знаем това,а управляващите у нас като че ли не го знаят, а просто проявяват безотговорност и трябва да бъдат съдени за безстопанственост. Силно впечатление на чужденците им прави безразборното и масово тютюнопушене у нас,предимно бабички,ученички и всякакви безделници.Наистина пушенето в България е основно занятие на населението и символ на безделието. Но пък от болестите,които причинява има повече работа за погребалния бизнес.

...известна с производството на 1-2 или повече продукта и услуги - арабските страни - нефт,Швейцария -часовници,шоколад,банки,туризъм. Даже най-бедната държава Бангладеш е световноизвестна с производството на юта и най-вкусните банани. В този ракурс кажете с какво сме ние известни? Ами с нищо! Лавадула и тикви от време на време. И ако това е икономика. Известни сме с това,че простаци могат да станат министър-председатели! Раздута администрация и безсмислено чиновничество. Излишен президентски пост. В САЩ президентът всъщност е министър-председател.И на теория се бием в гърдите,че сме на много стратегическо място,а всъщност сме една дълбока провинция. Това особено личи по оскъдните полети от летище София. Срамота!Бива,бива,ама наистина сме мързеливи!

Не е прав професора! Професор Боко други ги разправя.

А какво стана с растежа, със стабилността?

Споко, след 20 години като останат само правителството, мутрите и ромите всичко ще е наред. Но пък кой знае... То и пенсионери няма да има, защото ще са се поминали, така че може и да е добре :)

Може би сегашните пенсионери ще са се споминали, но нали всяка година никнат нови пенсионери бе, човече.

Kenn1111

Реално представяне на нещата.Надали обаче Борисов и компания ще ги прочетат и замислят над тия теми.

Професора дето се изказва, много му знае гагата. Айде той да каже как да се справим с циганите и всичките разходи за тях, със злоупотрбите на докторите по клиничните пътеки и с битовата престъпност. Лесно се дава акъл отстрани, но ако трябва да се даде решение, всеки вдига рамемете.

Други държави са се справили с тези проблеми. За много хора е изгодно, затова тук нищо не се променя.

В Румъния няма никакви руски проекти за да им изсмукват силиците.

Ами я кажи какви и колко руски проекта има в България, които ни пречат! А за Румъния плямпаш без да знаеш! Работата е там, че румънците гле3дат първо интереса на страната си, а не това да се харесат отвъд океана. Да си чул румънски Президент или Министър-председател да е ходил на инструктаж или на гъзолизство оттатък?!! Е затова Румънците са по-европейци от нас! Защото гледат да са в добри отношения в Европа, а не толкова отвъд океана!

Аман от Главесто икономисти. И гърците бяха Баровци до 2009 и идваха за евтини Жени, а сега им изкупуваме имотите и не им харесваме вече курортите.

Ами с 40 милиона за НСО да пазят селския зелен чорап, Деса Простакеса и цялото им обръжение как да се развиваме?

Президентът ползва само това, което му се полага и го задължава по закон. Не го бъркай с други персони, които не смеят да се покажат сред народа, за да не ги освиркват.

НСО не пази само Президента и жена му бе плямпало! Ами Боко, Министрите, Председателя на Парламента и депутатите кой ги охранява - пак НСО! НСО е Национална служба за охрана, а не президентска бе, чорап!

Само глупакът повтаря едно и.също и очаква различни резултати, а България прави точно това.

Тези двамата имат връзка с руски шпиони, или са взели подкуп от Орешарски за да клатят стабилността /цял кашон с белязани пари на задната седалка на автомобила/. Може ида са ОПГ с трейд груп. Макар че и само двама правят ОПГ. В краен случай имат наркотици по джобовете, или скрита оранжерия за канбис в апартамента. Нормален човек на тяхното място би се молил да светне като коледна елха, че има вариант да се засекат с побеснял и сексуално озверял сипай.

Ами с този министър на финансите какво да очакваме. Но нали той е задоволен, спокойни сме. Пък и цялото правителство добре се храни.

По-добре последни в ЕС, отколкото първи в СИВ!

Ама в СИВ беше по-добре. Бездомни, цигания и национално енижение нямаше. Яж демократични банани , дано се задавиш.

Поредният идиот...

Очевидно говоириш за себе си! Прав си. Точно се характеризирашл

Ситуацията не е никак добра и това го знае всеки, който се занимава с частен бизнес, в рамките на България и извън схемите на държавните поръчки, и администрациите, които усвояват държавни пари.

Само тези, които са в схемата са ОК. Останалите си знаят...

Поредният ревльо срещу борда. Ами хайде да махнем валутния борд и да изберем Румен Гечев за министър на финансите.

По каква логика свързваш излизането от валутния борд с Румен Гечев?!?! Отдавна трябваше да излезем от този борд, за да тръгнем с по-голям растеж. Чехите, поляците, латвийците и т.н. излязоха след като вече нямаше нужда от валутен борд, който да сковава икономическия растеж и отидоха далеч пред нас. Борда е нужен до определено време, след това вече е излишно да се стои с валуген борд и да искаш да постигнеш растеж. Борда е нужен за първонално преструктуриране на икономиката на пазарен принцип и спазване на строги парични и финансови правила заради което се и въвежда.

Само, че в България нито има истинска икономика на пазарен принцип, нито "строги парични и финансови правила"...

Боко тиквата каза че сме в подем.

Имал е предвид лойта по задника си!

Да,много сме зле.Кооперацията,в която живея,областен град,няма място за паркиране,а и по целия булевард.През уикенда през лятото границата с Гърция е блокирана от 250-300 000 българи отиващи на плаж.Работодатели търсят работници,ама няма.Ставаме все по зле.

отпуска....хем доста пари....Що да не ходят по гръцко? Ти да си чул колко милиона коледни бонуси ще глътне цялата административна машина?

На пенсионерите за коледа по 20 евро. В тази същата Гърция по 700 .

Уточнете! На най-ниските пенсии, за другите нищо.

По-точно е предпоследното изречение. Няма подготвени хора, които да работят за ниски заплати. Вярно, повишават се заплати и какво от това? Учителите се радват, но учениците са все по-неграмотни. Системата, човеко!

Лъжат. Бойко е прав

Абе розова е , ама от онова кафявото розово.

Професорът и доцентът вероятно са прави, но по-прави от тях са ББ & co, защото никога не свалят розовите очила. Нека си спомним предприсъденитиления период, когато истерично крещяхме, че сме къде-къде по-напред от румънците, а сега засрамено мълчим, виждайки къде е Румъния и къде сме ние. Абревиатурата ГЕРБ обяснява всичко.

Това не е вярно! Другарят Борисов ни казва, че в реките тече мед и масло, от чешмите тече коняк Мартел или марково уиски, и народът се чуди за какво вече да харчи огромните си заплати! И аз му вЕрвам, неговото мам.енце!

В реките действително тече масло/отработено/ и лай....

И мед има. В махалите що бакър са свалили от стълбовете.

В Холандия 2 бири 14 Евро кога ще ги стигнем такива като теб ще ни продадат на банкерите за фалшив стадарт

пие ли?

Какво искаш да кажеш с това?

В Амстердам бирата е 2.80-3.50 евро за 0.4 литра. И това е от миналата седмица. Аре у лево!

къде го това бе ?:)) да знаем къде да одим че в Амстердам за хот дог от който имах разстройство ми вземи взеха 6 евро заедно с колите и някъв бургер отидоха 20 евро

След като такива запеци ми ръководи ха икономиката години наред как да се оправим, скъсай си дипломата заради теб нещата се сринаха

Вчера гледах един разговор с двама еколози по една тв....по едно време стана дума за мръсния въздух в София.... Водещия направи едно съждение с цел да пързулне екологията.... Абе то гражданите в София са станали особено придирчиви,защото са си вдигнали благосъстоянието,и като едни същи европейци...вече им е широко около врата и мислят за чистотата на въздуха.... Обаче единия еколог го върна веднага към реалността...като му припомни че една малка част са си надвили на масрафа,и че неравенствата в доходите са толкова големи....че хората просто нямат избор както за това с какво да се топлят,така и за това колко стари коли да карат. Повишаването на жизнения стандарт на българите....това му е майката...защото никой не избира лошото и не прави напук,ако има възможност да живее по-добре.

Как ще е зле годината? Ето, аз си купувам нов самолет.Супер е.

Розово или не, важното е, че сме втори по харчене на пари за въоръжение след САЩ и сме лоялни партньори. Така каза премиерът. Той твърди, че икономиката бързо се развива и излишъкът може да се харчи за какво ли не. Че сме най-бедни едва ли има значение.

Написал си накратко казано: Може да сме най-бедните, обаче важното е че сме неповторими-Идиоти без какпка мозък ! Браво !

"Русия ще продължава да ни възприема като нестабилен политически партньор, като партньор, на когото не може да разчита ---- я възприемаме като окупатор, искащ постоянна повинност и роболепие към себе. да не говоря, че светът гледа на нея с ръка върху кобура!

Русия не е агресор. Западът не гледа с добро към нея основно заради огромните природни ресурси, с които тя разполага. Историята многократно го доказа.

москал!

"С Русия или трябва да се играе честно, или изобщо да не се играе". Ото фон Бисмарк Не си ли загрял, че въртидупевците никой не ги уважава - напротив, презира ги!

Половин Европа в дъгова криза, а ние сме половин европейци и ти ли чадо бачкаш за банкерите които поробиха половин Европа с дългове или си скъсай дипломата или отивай при господарите си

При управлението на ГЕРБ дори и гастербайтерите не искат да инвестират в България. Нали те бяха основния източник на инвестиции.

Да бе... Перестричицитепак се обаждате

администратори

Дайте да видим световната Икономическа карта, за да разберем Русия къде е? А ние сме горд член на Ес .. Оня ден в Китай потече най-после Руската газ, в Индия, Япония....а това е най-големия пазар и Европа остава обсолютно ненужна за Русия и без никакво значение.....Даже Руснаците написаха : Сбогом Европа ! Боли ги чепа....Сега Фонд Дер Лайна да ходи да им налага санкции....И да обяснява за праховите частици на 5 милиардните Китай и Индия !

в китай е профора... абе как може да си градиш икономиката, върху една тръба?

Дай да видим ние къде сме , щото Русия е изостанала, Бедна и оръфана, а ние сме горди Европейци?

Идиот пълен захлупеняк още разсъждава в тип перестроика нали Турция ни давайте за пример, къде е Турция зад нас сега Румъния която е много малко пред нас... Половин европейци пълен идиот скъсай си дипломата... Заради такива като теб половин Европа е в дъгова криза

Напредваме с много бавни стъпки, което постепенно ще ни доведе до провал, смята доц. Сарийски? Не ! Вървим с бързи стъпки и след около 100 години ще настигнем европа, ако те тръгнат срещу нас!

И ще е катастрофална, ако комунистите вземат властта!

би ни се случило без валутен борд? Веднага щяха да ни налазят ниши и чужди "играчи"....а сметката ще плащаме ние. Не ни е виновен валутния борд за ниското ниво на инвестиции,а корупционната среда и неудовлетворителната съдебна система. След като качествените кадри предпочитат да напуснат страната,поради ниско заплащане....на кого да разчита чуждия инвеститор? Абе важното е правителството да е стабилно,администрацията Му сита,и едни 500х.да напират по празниците към границата.

Това не е вярно,истината е ,че икономиката е кредитна и търговска ,и понеже не е индустриална ,затова сме не зле,а доста зле.

Точно казано ! Нас ни няма на Икономическата карта ..... Обаче медиите старателно пропуснаха новината,че тези дни в Китай потече Руска газ..... Китай, Япония, Корея, Индия....Даже Руснаците казаха по медиите : СБОГОМ ЕВРОПА ..., боли ги фара

Какво стана, бе моето дете? Нъл бехме цъфнали и вързали?

Да, такова е положението, аз им вярвам и смятам, че са прави.