Игра на котка и мишка: Русия може да не върне чуждите самолети и цял един бизнес е пред крах

Ако лизингодател си изиска машината обратно преди да е приключил договорът, то авиокомпанията ще я предоставя на правителствена комисия, която ще решава какво да се прави

Обратно в новината

Коментари - Игра на котка и мишка: Русия може да не върне чуждите самолети и цял един бизнес е пред крах | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Руснаците се опитват да национализират чужди самолети - договорите са международни, ще ги осъдят в Стокхолм и рано или късно ще платят всичко с лихвите. и Няма такова нещо като плащане в рубли - щом в договора пише евром плаща се в евто. След съдебните решения ще се конфискува руска собственост по света. Та ще си ги платят, и то с лихвите. А "удължената летателна годност" ще важи само на територията на Русия, и после щетите, които руснаците ще платят за неспазвае на договорите с лизингодателите, ще им изсмучат петрола за години наред... И ще се знае, че Русия е бандитска държава, и никой няма да инвестира там. Защото доверието трудно се гради, а много лесно се губи....

да те ева и специалиста

Абсолютно пиратство. ! В в21 век…

а когато Англия задържа яхти на руснаци как му казваш на това. или когато го прави Англия е ОК. когато го прави Русия е пиратство. едно и също нещо с две имена....това е демокрация.

Недейте да пишете глупости - всички руски самолети, закупени на лизинг, могат да бъдат арестувани на което и да е чуждо летище на което са кацнали.

Недейте да пишете глупости. Самолетите са в Русия. Иди ги арестувай.

Е, те руснаците са идиоти - сега ще подкарат всичките лизингови самолети към чужбина, та да бъдат арестувани. Абе,такива като тебе, действащи първосигнално, си мислят, че ще счупят машинката на бръснаря, като си забият пирон в главата. А руснаците все още не са обявили контрасанкции! Колко ли държави и фирми от Запада ще изреват кански след като това стане факт?! Или ние си мислим, че руснаците ще подложат и втората буза за шамар. Да, ама не. А руските шамати като отговор винаги са били болезнени.

Този път финансовия шамар ще си го изядат руснаците, и ще си платят всичко с лихвите - има договори, и лизингодателя има правото да си поиска самолета. И ако не го върнеш, ще те осъди и ще го платиш двойно. А и този самолет, след като му изтече летателната годност, не може да се отлепи законно от летището.... Освен в Русия, там летят с всякакви бараки....

Арестувани и блокирани са руски активи в чужбина за около 200млрд, а самата Русия има намерение да блокира и национализира двойно повече.

Явно нищо не разбирате от търговско право и по -специално от финансов лизинг . Сключен е договор за лизинг за определен срок, това е наем на движима вещ за нейното временно и възмездно ползване. Докато страната лизингополучател изплаща надлежно лизинговите вноски, другата страна - лизингодател няма правото да прекрати договора , а ако го прекрати тя дължи неустойките по договора...докато виновната страна , а именно лизингодатерятлизингодателят , който неправомерно е прекратил договора си плати неустойките , другата страна - лизингополучателят има правото на т.нар. търговско задържане на вещта. Това е правната страна ...ако западът направи нещо друго то ще е кражба.

Ти като разбираш от търговско право, трябва да си наясно ,че при война, /заплаха за имуществото на собственика/ договорките са други.

няма как един договор да бъде променен едностранно и то в полза на заинтересованата страна, която прави промяната и да е легетимно. тук адвокатите ще правят дебели шии години наред.

Само дето в договорите за лизинг на самолети има клауза - и при санкции лизингодателя може да си поиска веднага самолета. А и освен това как си мислиш, че руснаците ще си плащат лизинга - в рубли ли? Дали в лизинговия договор плщането е в рубли? Лизингодателите ще си вземат парите от застрахователите, а те - от руснаците, след като ги осъдят в Стокхолм. И сметката за руснаците ще е двойна... А при търсенето на самолети в момента (нулева) отписването на 450 машини ще дойде добре на лизингодателя.

Не ми е ясно в чий болен мозък се зароди идеята да се наложат санкции на Русия.,? Ние 40 г.налагахме санкции на Куба,Иран,С Корея,Венецуела и какво постигнахме? Сега налагаме санкции на държава с 1600 ядрени бойни глави.Рсзполагаща с всички възможни суровини и интелигентно,образовани население.И най важното население свободолюбиво което винаги ще подкрепя Путин.Руският народ никога няма да се съгласи Киевска Русия да стане Антирусия по глупав американски модел . Всичко ще завърши с невероятен крах на Европа и САЩ. Русия двойно увеличава продажбите на газ ,петролни водород на Китай,Индия,Пакистан и Япония С какво ще правим ние с липсата на титан,ванадий и пр.рефки елементи? Силициевата долина както каза Мъск става резерват за идиоти.Зстова Мъск не спря отношенията си с Русия

Най-големият идиот в случая си ти. Можеш безнаказано да ръсиш глупости по форумите защото знаеш, че българската държава няма да ти потърсят наказателна отговорност.

Иди в Русия, толкова като се чудиш...

Ако някой не знае все още какви са руснаците: крадци и измамници. Още от 18 век насам...

Каторжниците са най големи убийци и крадци

Ами, след като от ТАСС го набутат врял в гъза нс Виктор Стефанов, след яко друсане го вадят и поливат халката му обилно със сперма за да не прегрее.

Дреме ми на елерона за близингодателките...

Лизингодателите ще бъдат обезщетени с руските пари блокирани от санкциите! А след това те пак ще си поискат самолетите (когато санкциите паднат) и тези самолети се окажат на територията на западните държави, докато изпълняват полети! Така Русия ще ги плати 2 пъти!

Явно нищо не разбираш от търговско право и по -специално от финансов лизинг . Шъ ти го обясня , като на идиот ,щото инак ще ти е 6ложно . Сключен е договор за лизинг за определен срок, това е наем на движима вещ за нейното временно и възмездно ползване. Докато страната лизингополучател изплаща надлежно лизинговите вноски, другата страна - лизингодател няма правото да прекрати договора , а ако го прекрати тя дължи неустойките по договора...докато виновната страна , а именно лизингодатерятлизингодателят , който неправомерно е прекратил договора си плати неустойките , другата страна - лизингополучателят ива правото на т.нар. търговско задържане на вещта. Това е правната страна ...ако западът направи нещо друго то ще е кражба.

То...западът най-много обича кражбите, така че - нищо ново

Лизингодателите да си искат парите от техните правителства - те започнаха войната, те наложиха санкциите, те конфискуват самолети по летищата! Конфискуваните самолети дори само за вътрешни полети да ги използват, няма да са им излишни!

И викаш, това не е кражба?

И знаеш ли кога вече някой ще сключи договор с Русия. Включително и Китай :) Това да запазиш 10-20 самолета и да ги движиш само вътре. И да има перспектива никога повече да ти купят самолетчета. А и да нямаш след 2-3 месеца и части за тях. Знаеш ли как се нарича ? КУБА се нарича. Питай някой кубинец, колко коли има в квартала му и от коя година са. Не го пожелавам на руснаците, но ще е тъжно пак както едно време влака на Дружбата, като минава да тичат дечица заради маратонки Ромика и кенефна хартия. Това още го помня, а ние тука бяхме цъфнали и вързали, ама все пак мааалко по-добре явно. А за това кой е започнал войната :) Лекувай се.. ама няма да ти мине :)

ами те руснаците си имат собствено производство самолети. подобен ход на "световните" фирми ще бъде посрещнат с адмирации от руското самолетостроене....

Тия самолети ще си стоят паркирани. Китай вече отказа да им препродава части. Някои ще загубят пари, други ще пътуват вече с влакове

те и да не седят паркирани, могат само вътре да си летят. пък то чак такъв трафик, особено в такава криза, няма откъде. та ще си седят, наистина.

Войните са резултат на неимоверно его, властолюбие, мерене на кой е по-по -най и тотална липса на човечност.Историята показва кои са най-големите агресори.Тази война е резултат на поне една 20 год.история с Украйна, но лошото е , че ние изтеглихме късата клечка да бъдем малко или много потърпевши.Бог да се смили и сложи край на този кошмар.

Нормално!

интересна гей логика имат европейските и американските политици. за запада е напълно нормално да конфискува активи на руски граждани и компании обаче е странно че Русия прави същото

като цяло, си прав :) но са малко не сравними нещата - в единия случай конфискуват активи на определени лица (депутати, олигарси); в другия случай схемата е - всички под ножа което не е неочаквано де. Най ми харесва как си представят, че някое западно предприятие ще могат просто ей така да го конфискуват и оперират ми то специалистите като се евакуират, като им спрат всички ИТ системи, прекратят достъпа към централите на съответната компания, прекъснат се доставките .... и то какво остава - едни халета със някакви машини вътре (примерно), дето я работят я не. не са толкоз прости нещата.

Всъщност нещата са по различни. Русия започва война а конфискуват парите на Абрамович примерно. Що? Той ли е почнал война? Ама бил приятел на Путин. И? Какво от това? Няма съд, няма присъда, няма доказателства, няма нищо. Едностранно действие от страна на фащ. И това е нормално?

Едното е мерки срещу навлизаща в друга държава страна с армия. Не обявила война. Има договори които описват какво се прави в тези случаи. Другото е - мерки на реципрочност - за отмъщение с други думи - Щом ти на мен тогава аз надцаквам е тъй на. Няма почва за сравнение . сори.

Русия спокойно може да емитира едни хартийки в замяна на блокираните си активи и да ги дава на всеки който има претенции. Общо 600 милиарда са блокираните дългови книжа, така че има мегдан.

Не е като да ги напечата и да ги раздава на всеки. Ама сте кухи лейки.

така е, ама мислиш ли, че някой ще им ги иска. то едно е, Путин да приеме някакъв си закон, друго е какво пише в съответните договори, трето какво ще се случи. тегаво ще е . А и тия самолети сега които са един вид "отвлечени", с тях могат да летят само вътре в Русия. Иможе би до Китай (не е сигурно). Та не е голяма печалба и за тях

Така е, всеки който е лизал Русия отзад, а не Чупа-Чупс го чака крах! Да са мислили по-рано тизи извращенци!

Тези самолети за вътрешни линии не могат да се използват поради липса на пригодни полоси. Отделно ако тръгнат по света всяка лизингова компания ще може да арестува самолета си.

>не могат да се използват поради липса на пригодни полоси Викаш "рашастан" не може полоси да си направи. А дали ви сърби отзад?

то може, ама за какво? до преди две седмици, както всичко беше "розово" там, защо не са построили? в Русия вътрешния трафик не е като в щатите - той е много слаб. И за него самолети си има. тия са в повече откъдето и да ги погледнеш. ще седят като заложници .

Скоро няма да имат части за "западните" самолети. Ще настане за кратко "канибализъм", а после един по един ще ги спрат и ще им останат само руските щайги с ниска надеждост. Скоро с каляски из руската шир, ще хранят конете с шишарки.

И кога тва?

има вече статии и коментари по въпроса. зависи. един самолет от съвременните се нуждае от непрекъснато обслужване, и нон стоп нещо в него се подменя (компоненти). трябват му специализирани течности, трябва му обновляване на програмното осигуряване и т.н. та вероятно година, година и нещо. Не веднага.

Самолетите без поддръжка не летят. Лизинговите компании ще си вземат парите така или иначе, но Русия няма да има летящи самолети. Нека се возят на танкове.

Ше земат рублите. А дали дебилите ги признавате за пари само времето ше покаже.

Дали лизинговите компании нямат застраховка за недобросъвестни наематели?

edin39

И като ги гепят какво, тези самолети са високи технологии, искат скъпа и висококвалифицирана поддръжка, един по един ще спират да летят, може и някой да падне. Ватнешка им работа.

ШАХ ...и МАТ.

Абрамович и компания ще ги ползват вместо яхти

от всички досегашни санкции запада се стреля ту в крака ту в ръката вече стреля в корема остава слепоочитето .Западните компании които бяха брутално смачкани с налагането на тези измислени снакции изтрили им вече десетки милиарди да обесят олигархо фашистктата хунта която управлява държавите им.

За проЗтия дебилен комуноид каквото и да му кажеш ще ти избълва куп тъпотии само да покаже робската си психика та тук са само прокситата на гнома и ще си измрат с надеждата пак да им слугуват както са свикнали

Китай няма да помага, скоро Путята ще му кацне на другаря Си. Ще има русоляви китайчета.

.

Когато прост човек като Зеленски е на отговорна политическа позиция прави прости неща

Когато артист е на политическа позиция става театър от " високо равнище"

Съдът: - Господин Президент Путин, какво ще правите със чуждите самолети, как ще уредите почтенно сметките си? Путин: - Кражба́ колкото може и това е....

Няма война, била тя и икономическа, само със загуби от едната страна. Запада би трябвало да го знае.

Пак крадат руснаците, а? Що ли няма нищо учудващо в това?

Русия ше върне самолетите, кога запада върне яхтите

Руснаците смело крачат към 19 век...

Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия Долу рОсия

Факта е, че Русия скоро ще остане без вътрешна авиация, как ще се транспортират по тази огромна територия не знам.

Санкциите никога не засягат само санкционирания. Всички ще ядем дървото. Русия отдавна е предвидила всички ходове на НАТО и ЕС. Не одобрявам войната в Украйна и съм преди всичко българофил. Обаче познавам руснаците. Не са продажници като други. Руснакът ще я кара на парче хляб, но няма да отстъпи. Европа май е забравила уроците от близкото минало.

голяма работа шъ знайш, всичко предвидил, ти да видиш. Ще яде голям тупаник, язък за руснаците, пак ще минават на купони.

Интересно какво ще стане с кредитният рейтинг на руслямците. Едвам кретаха БВП на Испания. Ще дефинират реитинг Путин след рейтинга боклук. Дали китайците ще им дадът заеми срещу петрол?

.

Ще си ги удържат от олигарсите няма страшно!!!

400 самолета, за 10 милиард, че те само в Англия на Абрамович и разни други са им взели 15 милиарда.

А запорирани да не ги ползва.

От тези 10 милиарда лизингодателите няма да видят нищо. Да пият една студена вода.

Колкото ще види и Абрамович.

Убити в Донбас (Донецк и Луганск област): 3,393 убити цивилни (349 in 2016–2021) 13,100–13,300 убити; 29,500–33,500 ранени 1. Инж. Иван Милев – жив изгорен в Одеса на 2 май 2014 г., деец на българската общност. 2. Александър Николов – мирен протестиращ, разстрелян в Одеса на 2 май 2014 г. 3. Опожареният Български културен дом в Одеса на 2 май 2014 г. 4. Разкъсаните 15 български знамена в Киев на 7 юли 2015 г. преди посещението на българския Президент. 5. Оскверненият преди 3 март Паметник на българските опълченци 1877-1878 г. в Болград – поруганите им имена, омазани с украинска жълта и синя боя, на 29 февруари 2017 г. и написаната на него закана към местните българи „чемодан – вокзал – София“ 6. Българинът Василий Кащи – публично жестоко пребит пред залата на Общинския съвет, а очите му залени с антисептична течност, в Белгород на 30 май 2017 г. 7. Първият акт на преврата в 2014 г. – отмяната на законите, гарантиращи права на българския език. 8. Прекрояването на Болградските общини през 2020 г., за да изгубят българите мнозинстното си в тях, международно осъдено с Декларация на Народното събрание на България от 20 май 2020 г. 9. „Закона за коренните народи“ от 1 юли 2021 г. грубо дискриминиращ, живеещите от векове там българи

Интересно как от цял свят само руснаците ги видяха тия "истини". Междувременно от изтормозения Донбас бягащите са все на запад и почти никога на изток. Ех тези зли фашисти значи...

тея на изток ги убиват с изстрел в гърба. пускат да бягат само отявлени наци-та, а те в Русия нямат живот.

пак някак си части щяха да намерят отнякъде ама за самолети няма . Плюс това сега техните орехвалени ракети с които обстрелват Украина няма да могат да бъдат компенсирани с ново производство след като Америка им спря чиповете. Много интересно с какви чипове ще ги правят след като Китай също не може да им помогне Китай работи само с американски чипове. Бензиностанция без ракети както някой беше казал наскоро.

За какво са им чипове, като ракетите и до сега са има безаналогови? Сега просто ще почнат да ги правят и безчипови. И те така.

Ако можеше някак с тия автобуси дето спасяват бежанци от Украйна, да вземат на отиване да натоварят всички платени или заблудени апологети на таварищ Путин и Матушка Русь и да ги стоварят да живеят в тая страна - мечта. И те, и ние тук ще сме крайно доволни

Но затова пък тези автобуси могат да закарат вас "евроатлантиците" към мечтаната ви Западна Европа, вие спокойно може да се поберете в тях!

Ние си ходим където поискаме. Само гледай ти да не останеш тук сам другите празноглавци, че ще умрете от глад. То с мързел и комплексарщина толкоз

Русия НЕ отказва връщане на самолетите!! Проблема на "запада" е че въздушното пространство над страната е ЗАТВОРЕНО за тях!!!Общо са 620 самолета! Дори и да ги върнат на лизингодателя-КОЙ ще влажи пари в стара техника?? Кой ще КУПИ нови самолети??? Русия СПРЯ износа на ТИТАН!!!Този отрасъл получи добър подарък от ПУТИН!!! Честито!

Ред глупости Путлеристан дори не е най големия износител на титан А пък това , че нямало какво да ги правят лизингодателите... Просто не заслужава конентар

Титанът, от доста време, не е чак толкова рядък метал, ама се трае да не му пада цената. Примерно, англичаните разработват нови титанови мини в Кения и т.н.

тези самолети са неизползваеми без западна поддръжка и части. Ще направят 2-3 полета и това ще е с тях. И до къде полети? Китай? С. Корея? Венецуела? То други няма. Все ми е тая как дъщерята на Рогозин ще се запъти към С. Корея да си прави селфи и да го постне в VK. Няма кой да лети на тия самолети.

си

никой не коментира,че първите самолети останаха на земята не по технически причини,а заради спрени застраховки.

и това е вярно, но за вътрешни полети може и да станат тъй като човешкия живот там не е много скъп (за убитите войничета дават по 1 млн рубли или наче казано - една Дачия на 5 годни .... ) ... поне 3-4 пъти, след което за старо желязо.

Сега няма да ги върне , после ще плати два пъти с лихвите , само тотално изгърмял идиот може да са го помисли това

Да бе, те замразяват активи за милиарди.. ти ще връщаш с лихви.. как мислиш става тази работа...

ДА ЗАМРАЗЯТ И АКТИВИТЕ НА ТРЪМП В СБЕРБАНК КАТО ОТВЕТНА РЕАКЦИЯ ХА ХА ХА , ЩЕ ПЛАТЯТ И ВЕЧЕ ПЛАЩАТ ЗАЩОТО САМОЛЕТИТЕ НЕ ЛЕТЯТ НО РАЗХОДИТЕ СЕ ТРУПАТ ,ДЖУДЖЕТО ЯКО СЕ РАЗМАЗА С "ОПЕРАЦИЯТА " и един ден като свърши войната нали не си представяш как изведъж русия става световен лидер по производство на електроника ,самолети ,автомобили , чипове ? за момента нямат и идея как се произвежда мобилен телефон , и ако искат поне да си купуват такива неща ще платят и лихвите или се връщат 18 век

МС21 излезе пълен боклук по техни думи. Без западни двигатели не става дори за изложение. Направиха един тест с руските и вече цяла година нито един повече. Другия им самолет избухна като факла и го спряха завинаги. Без украинското самолетостроене са пълна скръб

Само да ви светна малко от братско съчувствие, защото вие сте доста професионално и партийно групово деформирани и не се сещате за какво става дума. По ония държави не съм бил на екскурзия, а както всички други нуждаещи се от топло, светло, храна и да кажем нещо интимно близко. Та така! На руснаците им дреме на папиросите колко струва един долар и как трябвало да дават 150-200 а ако искате и 1800 рубли за долар.Там доларите вече не вървят! Не мразя Путин, но съм огорчен от това,че отвърна на азовските и други бандити по желан от Щатите начин и ще ви обясня на разбираем език. Топлото, светлото, храната, леки колективни забавления, сделай сам..... не мога да ви опиша- там животът е много по многоцветен отколкото в Щатите дето човека си говори с Алф в гаража и се прави на кандидат Едисон с инструментите си. В Русия има всичко!!!Ако, направят организация да не се краде толкова много- като ония дето Лондон им секвестирал или замразил милиардите ама не се е погнусил,като ги е получавал, то тогава всички санкции са удар в празното пространство. Повярвайте ми!Руснаците са странни хора..... мисля,че ние се надценяваме!

Струва ми се си останал с впечатления от Русия от 70-те. В Москва от тогава се строят основно бизнес сгради, хората гледат да си купуват айфони и западни коли. Да, без такива неща се живее, но младите не са свикнали без джаджи и социални мрежи.

Килотрични опашки в Русия, ако се разбере, че някой банкомат пуска долари. Не, руснаците не обичат долари, ама хич.

В Русия банкоматите не се зареждат с долари бе въшльо! Колко банкомата в България пускат долари? Тайба в тъпата козяшка орка!

олигарси що не си държат парите на депозит в сбербанк например ? ами в прогнилият лондон и швейцария ?нали са патриоти

Забрави да споменеш единствената причина за апатията на руснаците, която описва. Казва се водка.

Бе какво да ти кажа! То и по времето на крепусничеството в русия е имало всичко! Ма на премахнаха го! И що така бре!!!?? Нали и тогава са имали всичко! Ма гледам млад си зелен си акъл нямаш а и да се научиш не щеш! Но жокер ти давам! Навремето, гато и тогава в русия "имаше" всичко, та тогава се чакаше по 10-12г за един москвич! За апартамент пералня или бойлер също се чакаше! С десетки години при това! Няма да споменавам телевизор щото то тогава телевизия имаше по няколко часа на ден! Та тогава в русия също "имаше" всичко! Само дето се чакаше десетки години да си го вземеш от магазина! И да, не се плащаше в долари, но пък с долари тогава и сега пък и като гледам и за в бъдеще можеш да си купи ВЕДНАГА (разбирай на момента)ВСИЧКО!!! Та не ми разправяй как преди сега че и за в бъдеще имало в русия всичко! Не за друго ми защото ние сме го видели и преживели това "имане" та такива ми ти неща от близката история!

тогава нямаше банани, а сега има педали. Ти ходиш ли на прайда?

Какъв е този самолет, който няма да лети? Руснаците ще върнат самолетите, просто защото няма да има летища извън Русия, на които да кацат.

Китай няма да праща резервни части за руските самальоти. Джуджето го пребиха

Ще връщат те в рубли ама няма как да стане. Със сигурност договорите им са в долари и евро.

По курса на центранта банка. Тук това го играха с валутните влогове 90-те на 20-ти век. Малък си, а вашите са били голтаци без история... Откъде да знаеш.

С всеки един ден и всяка една такава тъпа и "напук" стъпка Русия затъва повече и повече! С това, което правят, даже и след войната света няма да им вярва и ще ги Избягва за бизнес! Колкото се завряха сами в блатото и повече подскача , толкова повече затъват! Още два - три месеца и ще трябва със сламка, да дишат! До там се докараха, с тоя Путин и грандомснския си инфантилизъм!

Обаче когато Англия краде /замразява/ чужди активи всичко е наред, нали?

НА държава нападнала съседа си с още неясни мотиви! Как да не замразиш всичко! Да отидат да си ги вземат! Или само слабия съсед можем да бием за самочувствие?

Мотивите са ясни - нефтените находища в източна Украйна. Новооткритите залежи във водите около Крим, конкуренция в Украйна ако почнат да добиват от западните си залежи и зависимост от украинските тръбопроводи за доставки към Европа. Та 4 причини са ясни - нефт, нефт, нефт и евентуално газ. То това е руската икономика - кОпаш и продаваш. Производство и друг бизнес почти няма.

Дееба мама ви нагли ватенки миризливи!!! Бахти боклуците!

Един ъпдейт на фърмуера от сателит и тези самолети ще ги ползват за краварници. Ако помните какво стана с едни помпи преди време...