И в Албена очакват по-малко туристи тази година

Някои негативни прогнози сочат до 10% намаляване на хората, решили да почиват през лятото у нас

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След замърсяването с нефт от Иноватора ШЕЛ-компания за нефто добив в Черно море, мръсните хотели ще изглеждат кристално чисти искрящи от белота

Айде, нема нужда - всяка година преди сезона се реве как щял да е най-слабия от години, а в края на сезона всички се тупат по гърдите как бил най-силния. Факт е, че като резервирах за родителите си хотел за лятото, на сайта имаше за тези дати за юли само 2 свободни стаи. В същия хотел миналата година нямаше такова съобщение.... Иначе аз не ходя по българското черномория и ме боли ... за българския туризъм - не стига, че се ползват с незаслужена ставка за ДДС от 7%, която може да бъде за хранителните продукти примерно, но натова отгоре е мръсно, храната е ужасна, дори 4 и 5 звездни хотели са захабени, миризливи, с отвратително отношение, особено ако си българин, и на ужасни цени. Аз почивам единствено и само в Азия в последните години, 5 звезден хотел там е на цената на 4 звезден тук, а само веднъж да се оплачеш от нещо, целият персонал те знае по име и всеки става ужасно досаден в стремежа си да ти подобрят престоя. Последният път като се оплаках, че не са ми прочели имейла, получих безплатни вечери!!!

Егати ти и тъпата статия. Някакъв монополист се оплаква, че туристите не му играят по свирката. Аз мисля, че догодина ще има ощен по- голям спад. Туризъм в България е скъпи, шезлонги и чадъри, лоша храна, скъпи хотели и паркоместа, лошо обслужване. Алчни собственици и монопол. Мръсно море, презастрояване и чалга в ушите и душата. Искате ли да отидете? Май не. Успех жалки хотелиери. Балъците се опомниха.

Две години почиваме в Албена, много сме доволни от качеството на храната, състоянието на целия курорт, а цената на паркиране на паркинга в началото на курорта е 5лв на ден.

243Win

Браво, браво, браво господине, Хубаво ли ти е? А дано ти мине!

Първи проблем на Албена - хубавите хотели са на безобразни цени, в пъти по-високи от сравними такива в Гърция да речем. Достъпните не са пипвани почти от соц времената, съответно са пълни кенефи. Втори проблем - 20 лв/24 ч за паркиране счупи тъпомера по всички стандарти. Трети проблем - ами като не давате нормални заплати, няма как да имате читав персонал. Толкова е просто. Четвърти проблем - освен около първа линия, курортът не се поддържа, занемарено е и пълно с боклуци по алеите.

Ами докато давате смешни пари в тая държава няма да имате нито персонал за хотели,нито спасители нито каквито и да е .....научихте се да ви работят без пари а и най нахално искате и да е качествено !

И руснаците и немците обедняват с бързи темпове.

Мислех тази година да водя семейството в Албена. Очакванията ми бяха за нормална спокойна почивка, без лукс, но без нерви. Всички коментари на познати и непознати са много лоши - скъпи и недостъпни паркоместа, опашки за храна ?!?!?, ниско качество на храна и напитки, липса на шезлонги около басейна заради запазвания, състезания за всяко нещо с глутници румънци, лоша хигиена... Изобщо лоша организация и българско качество. Ами отказах се.

В статията става въпрос за Албена. Според мен Албена остана единствения незастроен курорт в България. Въпреки, че живея във Варна, гледам всяко лято да отида за няколко дни там. Много хора се изказват, че цените били високи и т.н. Моето мнение и наблюдение е , че това което получаваш в Албена (природа, плаж обстановка, храна...) не е никак малко за парите, които се плащат. Подобна услуга може да се получи в Турция, но или май месец или от септември. Относно вирусите, които се хващат по българското черноморие са свързани с ниската соленост на морето ни. Относно Албена , от няколко години печели доста убедително син флаг.

да не забравиме и резервациите за българските данъчни, които сигурно запълват два хотела и се плаща на народни цени и то когато реши държавата да го направи, ама то не са виновни туристите за ширещатата се простотия по бг. черноморие

Това е повод за оставка на Боко,и да го замести Курнелия Нинова на негово място!Да сменим ГЕРБ със БСП и ще цъфнем и вържем и туризмът ни ще се подобри!

Кой нормален човек ходи на българското Черноморие? Грозно, мръсно, шумно, престъпност, масирани атаки от джебчийки - каква работа имаме на нашето крайбрежие. В Гърция, в Турция, в Хърватска е почти двойно по-евтино, има уважение към гостите, има комфорт и няма, никъде няма бетонни джунгли като в България. Никъде освен в България собствениците на хотели не правят ежедневни опити да измамят гостите си. Ако искате хубава ваканция бягайте в чужбина, Никога на българското Черноморие!!!

там,където се печелят лесни и бързи пари там са бившите БКП функционери,милиционери,партизани и ятаци,бивши военни на БКП армията,застрахователи,рекетрьори,преачи на пари,държавни и местни феодали,адвокати,съдии,професори,доценти,артисти!Ето ,слънце,море,природа,минерални извори,тук не се иска акъл като да развиваш машиниостроене например,като гермнците,японците,китайцте,и все пак и в този бранш има конкуренция и тази конкуренция е проблемът на българската мафия в туризма,строителството,недвижимите имоти!всеки нещо трябва да има мярка и човещина за да се развива,а алчността не е добър съветник!ето вижте произхода и миналото на всички притежатели на апетитни имоти на оживени търговски и печеливши места!не са случайни хора!затова ако лъжем някого то се лъжем самите себе си,а не американеца клравар,руснакът мурзилка,европейците еврогейове,а самите нас балканджиите българи бай ганьовци!

С прогнозата за по малко туристи започва подготовката за голямото лятно криене на доходи от хотелиерския бизнес! И така всяка година!!!

Тази година и аз мисля да прибавя още 1 към годините откакто не стъпвам на нашето море. Бетон, мръсотия, обслужването е някакъв ужас. За ден даваш за шезлонг колкото пътя до морето в двете посоки. Ако не искаш, ходи на камъните в свободната зона.

Ама на слънчака се очакват 200% повече чалга, мутри и шантонерки.

някога имаше курорти и почивни станции детцки лагери и много туристи сега има само бетон мутри бизнесмени и малко туристи

Истината е че както в много други сфери няма вече персонал, а в туристическата индустрия това е най-важното и най - красивия и хубав, хотел, курорт, ресторант т.н няма как да работи без да има качествени служители, (готвачи, сервитьори, управители и т.н). Така ще бъде и ще става все по зле до като на някои не му хрумне, че хората вече пътуват масово и виждат как се работи и живее по света (развитите страни). Малко останаха "балъците" с образование и умения които работят за парите които масово се плащат у нас във всички сфери не само в туризма. Тази година и украинци и молдовци няма да дойдат, защото хората не са малоумни и не искат да ги лъжат и да се подиграват с тях. За съжаление има малко на брой но хубави и добри хотели по Черноморието, но и те няма да просперират заради така наречените батки, то не е само да имаш пари и да направиш 1 хотел, за да го управляваш се иска и акъл, или ако си тъп, то поне да се сетиш да си намериш адекватни мениджъри и персонал, но това батката, който си мисли, че S класата е най-голямото постижение на човечеството няма как да го разбере. Лека Вечер.

наближава краят на комуно-ДС-мутро-чалго туризма

Закривай!

Ехоо, кога ще се събудите?! Или в туризма така ви изнася - да се правите на заспали. Ако мине номера. И задължително на печалба минимум 300% за един сезон.

Ами хубаво. Точно ще има повече място за нас.

Всяка година разтеж и все им е малко Откраднал пари купил хотел и трябва да стане милионер за година! Ако ли не - О ужас!

Ходихме миналата година на Албена , заради аквапарка. Наистина , за семейство с малки деца, ми допадна. Но нямаше много туристи. И масово бяха румънци, а те не обичат да харчат много. Не бях ходил там от близо 30 години. Иначе курорта не се е променил толкова много, в сравнение със Слънчев бряг или Златните.

От няколко години вече не посещавам нашето море. Омръзна ми с това презастрояване. По плажовете няма къде да си оставиш хавлията. Няма въздух. Нека си държат празните хотели.

Няколко години ходех с Голямо Удоволствие през Лятото в Албена .От 3 години този комплекс свали Драстично Нивото - Мърсотия навсякъде , плащаш два пъти за кола . Виждам че не съм Добре Дошъл в Албена и няма да ходя .

Цецо апартаментО да отиде и да си задели някое ВИП апартаментче на бетонираното черноморие..

По малко туристи били очаквали . Ами като лъжете по рекламните сайтове че хотелите по Албена предлагат това което всъщност не предлагат , кой глупак ще ви повярва на следващата година

не са свършили будалите д а им ходят на тези по скапаните курорти?!?

Изливайте ОЩЕ БЕТОН и вижте какъв ще е резултата догодина ! С тази тотално дезориентирана министърка на туризма нищо добро не ни чака ! Сега се “сетила” , че заради провала на летния сезон 2019 по морето , щели сме да развиваме конгресен туризъм !!! Ало моме : през 2019 се договарят конгресни мероприятия за 2020,2021 !!! А за “съветник” по въпросите на туризма у нас най-големи капацитети се оказаха хора нямащи нищо общо с туризма от т.н.р. БОРД ПО ТУРИЗМА , включващ и такива световно признати капацитети , като : Поли Карастоянова , Мартин Захариев , и един хотелиер и жена му наскоро открити в Испания във вилата на Жоро Шопа . Има достатъчно ДОКАЗАНИ , ДАНЪЧНО ЧЕСТНИ , МЕЖДУНАРОДНО ПРИЗНАТИ стопански субекти в сферата на туризма в БГ , но те не отговарят на идеята едни 10 000 000 лева да се откраднат за реклама например , каквото е последното искане на т.н.р, БОРД ПО ТУРИЗЪМ !!!

Няма начин и да не даде толкова дългогодишен къртовски, мутренски труд и агентура на бившите служби- да осерат цялото черноморие, е за планината още не са успели, защото планините ни са много повече и не става това нещо за 10 години. Иначе какво да очакваме като не предлагаме нищо качествено освен долнопробни хотели, долнопробни заведения и услуги... как да дойде богат турист- ами тях ги няма, а сега явно цялата "стратегия" е прогнила, след като 2години имахме шанс да дръпнем клиентите на Турция, но нямахме с какво да ги завладеем и задържим... а сложете и корупция навсякъде, фалшиви проверки, сега и нови касови апарати, но и те няма да помогнат, защото проблема не е в касите, а в това, че всичко е шуро-баджанащина и точно тези, които най-много крадат тях не могат да ги глобят.... Ето това е отвратителната реалност.

Що бе, не вървят нещо хотелчетата ли? Образованието от Държавна Сигурност не помага ли в бизнеса?

Еми как да вървят хотелчетата като бетона е твърде малко и чалгатеките са много тихи. Като се бетонира всичко и чалгатеките почнат да се чуват в Румъния и Турция ще се оправи положението - веднага ще се напълни с туристи!

Ама още ли има баламурници да ходят на бетонните площадки по нашето гъзоморие??!??

А и всички останали туристи та нашите хотелиери да се научат, че българинът е платежоспособен повече и от тъпите руснаци и тъпите западняци. Аз например за последен път през 2008 г. Бях на влас...форд нокс. Обслужването бе такова, че от тогава не съм стъпил на нашето море... италия, жранция, испания... беше прекрасно и по много пъти. Никаква гърция и турция...

А кои са собствениците или е тайна?

е акционерно дружество но големия пакет акции се държат от много бивши и настоящи политици и така наречени големи бизнесмени.

Не може хотелиерите да се оплакват, че имало спад на туристите, при положение че те са тези, които само си ги изгониха. Особено Албена. Бях редовен клиент, но то 2 год. насам направиха всичко възможно, за да ме изгонят. Плащам си за ВИП-стая, отивам, нямало свободни такива. Казвам-ето, аз съм си платил за такава, отговорът е-късно съм дошъл и са я дали на друг. Няма да споменавам и 20-те лв. на ден за паркинг, за който аз научавам след като пристигнах, въпреки, че изрично пише безплатен паркинг. Обяснението беше, че това не било такса за паркинг, а такса за екология. С мутро-милиционерския си подход, нашите самозвани хотелиери изгониха туристите. Да не говорим за мизерното заплащане и персонал от бившите соц. републики без грам познания на български. Поръчвам си питие а те ме гледат като извънземни, и ме питат "Инглиш?" Идва някакъв Мунчо, представящ се за мениджър, и аз му обяснявам, че съм в БГ и ще си говоря на български, а той ме пита в Англия дали говоря на български и как те били международен курорт и затова се говорело на английски. Затова предпочитам далеч по-добри дестинации-Анталия, Гърция, Доминикана, Египет - туриста е цар и правят всичко, за да се угоди и да няма грам недоволство. Пожелал съм фалит на всички български курорти, да дано им светне лампичката защо се случва така.

Йеее, мен - на слунчака е истината! Алкохол и ... фсичко ефтино та ефтино! А мацките - те пък без пари!

По-лошото е, че е видно, че бетона не се нрави, но и малкото диви места, които задържат все още интерес се опитват да бетонират - за справка - Липите на Синеморец - плаж попадащ в национален парк, незнайно как, въпреки защитения си статус се "оборудва" вече с джетове, барове и т.н.. Хората от селото протестират, но няма кой да ги чуе - според слуховете от човек от ДПС. Жалко, беше последната причина заради която все още ходехме и на нашето море.

Ми не може да ми искате 2100 лева за 5 нощувки двойна стая и да ме храните с кренвирши, чаршафите ги сменяте на 4-5 дена. Не става така! За същите пари ходихме с жената до Бали, като бяха включени и самолетните билети в тази цена. Не може да искате нещо, което струва примерно 800 лева, да го продавате за 2100. Няма как!

Твърди ,че са се увеличили,но нищо не подобри,нито спря бетона,нито намали сянката,нито спря мазута и лайната

Всяка година казват че няма туристи и ще са все по-малко. Всяка година хотелите са пълни, слушаме колко пияници има и какви простотии правят. Всяка година едни и същи лъжат и прикриват данъци, да работят маймуните да плащат данъци, че да стават хора.

Не си прав, миналата година в Албена наистина нямаше много хора, а на Златните само руснаци и то в пик сезона, въпреки това не смъкваха цените. Нека още по-празно да е и без това много хора не е приятно. Ходихме и Несебър и Созопол - на входа на града те посрещат по 15-20 души с табели, че дават под наем. На всяка врата седи надпис имаме стаи. Хората се научиха да не ходят по български курорти.

Честито! Все по-зле ще става!

Ми смъквайте цените! Не е нормално в комунистически курорти да е по-скъпо от Турция и Гърция, че и мръсно, че и храната гадна, че и плажа не е чист.

Гърция,Турция,Италия ,Испания дори Албания е в пъти по-чисто,по-евтино и за предпочитане! Долу Албена,Слънчев бряг,Созопол и т.н. Светът е отворен! Проблема на България е алчността ,лакомията и далаверата,е вечно няма как да стане,все някога ще получите шамар от нас!Парите са си наши и ще сиги харчиме по чистите курорти!

вярно ли че чесъна ви действа като наркотик? студент съм по фармация и пиша дипломна работа над темата как при пенсионерите ензимите се променят и ако един пенсионер не изяде поне по една глава чесън на ден, не може да функционира нормално и фъсти по пенсионерски много по-миризливо отколкото ако не яде чесъна си.

"фъсти по пенсионерски" ха-ха-ха скоро така не бях се смял!

3та година не стъпвам на лайноморието и продължавам в съшия дух 4та подред

Красимир Станев, бившия ДС агент плаче за туризъм. Извикаха некадърни молдовци да им работят за без пари, после реват че няма кадри

Хахахха - "не скри разочарованието си от украинските студенти, наети миналото лято в ресторантите и хотелите на курорта. По думите му, те не са свикнали на високите стандарти, по които се работи в Албена, не се получава нужното качество и редовните посетители веднага са отбелязали този факт. " Изгонихте " питомното " сега гонете " дивото " - ДомусчиеФФФ??? Кадри се обучават - не идват на готово....а вие изгонихте образованите... Кой ще ви работи за мин. заплата?

нема ви стъпим!!! ей тъй на пук щото сте алчни царвули!!!

Германски стругари и английски алкохолици са размислили значи! Скоро черноморието ще бъде посещавано най-вече от български бетонджии и никой друг. Е няма да може да стане като Люлин, защото няма толкова много хора.

В самият въздух на морето мирише на мафия! Пълно с вируси и бактерии. Вземете си повече лекарства за да не се посерете и не си търсете правата,за да не рдете бои!!

През 2011г с потапянето ми на централния варненски плаж в течността, наречена море, хванах наведнъж 3 вируса. До днес ми мирише на урината по цялата крайбрежна ивица на Варна, наглите таксиметрови шофьори, грозния пейзаж, разрухата на инфраструктурата създадена преди 100 години. Повече никога "българско" черноморие.

Нещастници ,не сте загубили чуждите туристи а най-вече българските ,всичките ми близки и познати не стъпват от години на нашето черноморие ,хората ходят в Турция ,Гърция ,Албания и къде ли не още ,но не и на бетона по нашето море ,най -фрапиращото е че напоследък забелязвам в Гърция все повече варненски и бургаски коли ,дори и местните бягат на други морета ,така става и с Банско все повече скиори търсят други места и най вече в Сърбия.