И трите балтийски републики спряха доставките на руски газ

След като ние можем, значи и цяла Европа може, се казва в съобщение на латвийска компания

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЛЕЛЕ , тия фалираха ГАЗ-ПРОМ

САЩ увеличиха доставките на петрол от Русия с 43% миналата седмица. Това заяви заместник-секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация Михаил Попов. Попов добави, че освен това САЩ позволяват на своите компании да изнасят минерални торове от Руската федерация, като ги признават за стоки от първа необходимост.

Тея трите републики, потребяват газ колкото заводите на Фолксваген по време на отпуските в Германия. Горките

И какъв е обемът на газът на трите републики взети заедно? За какъв обем говорим? Трите държави-джуджета са си напълнили хранилищата и могат да издържат година-две. Само че те не са показател за Европа. Никой не е толкова изтрещял, че да последва такъв призив.

Литва е СЕЛСКОСТОПАНСКИ ГИГАНТ в ЕС. Дори внасяне месо и млечни продукти през Белорусь в Русия като "белоруски". България е десетилетия назад в икономиката спрямо Литва. И знаеш ли защо? Защото в Литва има 100% частна собственост.

Когато шизофренията не се лекува, води до умопомрачителни последствия! Жалко за възрастните хора там, които вече са мнозинство (младите забегнаха в ЕС и САЩ), скоро ще трябва на старини да излизат на митинги, защото и ЕС вече спря субсидиите. Траги-комично е, до какво води безумието.

Гледам и не вярвам на ушите си :D Без коментар, но интересно за гледане!

Прибалтийските аборигени няма какво да ги мислим. Не могат направи ,,хуманитарна катастрофа,,. Един катун хора са там. Е, опитват се да вдигат врява, ...да бъдат забелязани все пак.

Прибалтийските аборигени няма какво да ги мислим. Не могат направи ,,хуманитарна катастрофа,,. Един катун хора са там. Е, опитват се да вдигат врява, ...да бъдат забелязани все пак.

Прибалтийските аборигени няма какво да ги мислим. Не могат направи ,,хуманитарна катастрофа,,. Един катун хора са там. Е, опитват се да вдигат врява, ...да бъдат забелязани все пак.

За "пинчерите" не е проблем ама ако спре локомотива Германия кво прайм?

Браво

Лятото иде и тия смело НЕ ЩАТ ГАЗ.

Деня за денацификация на българските фашисти

В някои държави,хората имат топки,само тук,цял живот,слуги на злото!?

Топки за какво, да подскачат ли? Кой не скача е москал, а? Нали и ние скачахме 30 години ... с топките и какво постигнахме,.... най-бедната страна в ЕС, почти ниакаква икономика, липса на каквото и да е сериозно производство на наша територия (е да, това е в духа на либералната демокрация), но виж, вече можем свободно да ходим из Европа (но за САЩ още ни трябват визи), което спомага за по лесното ни имигриране там,.... защото какво да правим в БГ,а? Даваме повече на ЕС (във вид на вноска), отколкото получаваме (защото сме достатъчно развити вече - бедни, но без визи). Нещо не се връзват нещата, ама защо да му мислим, нали е по-добре да не гледаме на тези неща, щом нямаме визи, а?

Какви топки? Къде са им топките на джендърите?

По укрокраварските фашисти до насиране

Чии си хапчетат слуга!!

Даже и хитрата лисица Ахмед Доган поръча миналата година две турбини от Сименс за ТЕЦ Варна на водород! Явно и тук ще се спира рашисткия газ!

Е, явно си се напънал да ПЪРДИШ!

То и водорода май оттам ще идва :)

Внасят газ в момента от Германия! Реверс!

Ма разбира се По земното кълбо всичката газ идва от Русия И Путьо никога не греши Нема начин да не е така, щом руския слугинаж в БГ го казва :D

Значи, за да угодим на наглите американци в завоевателната им геополитика и да подкрепим най-задлъжнялата икономика в света, сме съгласни да купуваме най-скъпия газ, произведен по най-замърсяващия природата начин. Супер!!! Егаси малоумното население! Това създаде умишлено създадения хаос в образованието на Източна Европа. Ужас!!! Да се радваш на всичко това!!! Това е връх на простотията!!!

Хаха Злото в Масква не трябва да се финансира Американците не са нападнали Украйна, нито Украйна е нападнала Московия Путьо нападна Украйна, понел ?

Какво му обясняваш на този илитерат!?!Болшевишките наследници,край нямат!!!

Слава России!

Честито! АКО ИМА ПЕЧЕЛИВШИ!

Горките хора в тези държави, сега ще плащат скъпо заради глупостите на продажните си политици.

Сега ли се сети? Закъсня със 7- 8 години.

Сега Германия им препродава руска газ , Полша малко американски газ и от Норвегия ако внасят и тръгнале да се хвалят . Русия ако спре газта , Германия е на колене . Катар отряза германците за газ.

Ами да им е честито, там и без това живеят общо 5-6 милиона души; те са също много бедни с шепа олигарси - преходът от социализъм към капитализъм разби по един и същи начин всички източно-европейски държави. Русия изобщо не се тревожи от това спиране на газ за шепа хора, дори за целия ЕС да спре износа на газ от Русия, това почти не се отразява на Русия. Още повече, че със санкциите, те не могат да ползват еврото, платено за газ. Т.е. така или иначе Русия не получава парите за изнесената от нея газ вече повече от месец. Явно не разчита изобщо на тези пари. Освен това, изтеглянето от пазара на един продавач неминуемо ще вдигне още повече цените на газ, и всичко след него. Проблемът си остава за гражданите в тези държави на ЕС, които поемат последствията от тъпите действия на политиците им.

Балтийските дтрани имат доста по -висок стандарт на живот от Русия.

Явно хабер си нямаш и никога не си говорил с хора от тези държави. Да не говорим, че не си ходил изобщо до там. Те са реално по-бедни от нас дори, защото цените им са много високи и без това. Същото е в Словакия - имат малко по-високи доходи от нас, но заради близостта си с Виена цените има са австрийски. Хората там едвам издържат.

Най-голямата мъка на троловете и тяхната стара тьотка е, че вече няма да сме зависими от руските манипулации. На мен лично вече ми писна цената на газта и тока да скача всеки път, когато някой некрофил в Москва се събуди кисел и реши, че светът му е крив.

Ама ние от 32 години насм сме зависими от американските маниполации. Имаме само политици, изрично избрани вместо нас, от политиците на САЩ. Нека сега САЩ ни доставят газ на по-ниски цени, тогава ще се съглася с теб. И не само газ, уран, да извозват ядрените ни отпадъци, да ни доставят алуминий, желязо - пак на по-ниска цена от тази, която плащаме на Русия за всички тези стоки и услуги. А то като измрем от глад и студ, "независимостта" от Русия можеш да си я завреш...знаеш къде.

Коментара е показателен за грамотността на русофилите. Купчина от граматически грешки. И това е нормално. Само ниско интелигентен човек може да оправдае поведението на азиатските маймуни.

Колко сме креативни! Няма да купим руска газ а направо немска.....

Колко сте тъпи

Точно така, следващите!

Чакайте ве Литва Латвия Естония нали бяхте част от СССР на времето братски страни една страна един съюз защо бягате сега? Толкова ли беше лош СССР тогава че сега не искате да имате вече нищо общо със Русия? Как може да мразите тази хубава и дружелюбна страна която толкова много ви обича? Я вижте русоробите колко много обичат Русия и само хубави неща говорят за тази страна а вие не искате нищо общо да имате с нея! То като се замисля кой ли иска да има нещо общо с едни диваци които на чело на държавата си имат един диктатор които управлява от няколко години и както се вижда ще управлява докато не пукне а знае ли човек след като умре може да му направят клонинг или да го канонизират във светец и рашъните да почнат да му се кланят като божество

Като ги гледам троловете и неделята заработват.ЛЕКА РАБОТА ВИ ЖЕЛАЯ.Дано поне двойна надницата да взимате.Па като се управиме и тройна.

Милиардер, подкрепен от санкционирания от Кремъл държавен производител на оръжия, предостави начални инвестиции на лондонски фонд мениджър, който сега има активи от 1,2 милиарда долара. Gemcorp Capital, инвестиционен посредник, фокусиран върху развиващите се пазари, базиран в Mayfair, продължи да преследва сделки, включващи руски държавни компании, включително неуспешен план за посредничество при продажбата на ваксини Sputnik V Covid-19 на Гана. Капиталът, предоставен от Алберт Авдолян на първия фонд на Gemcorp през 2014 г., който инвестиционната група не е публикувала, илюстрира сложните и припокриващи се интереси на руски бизнесмени, които инвестират активите си в лондонското сити. Основана през 2014 г. от екип, включващ Атанас Бостанджиев, бившият лондонски шеф на руската държавна банка VTB Capital, Gemcorp стартира с 250 милиона долара, предоставени от компания, контролирана по това време от Авдолян и тогавашния му бизнес партньор Сергей Адониев, според запознати с инвестицията. Парите идват от продажбата на Авдолян и Адониев на телекомуникационна компания, подкрепена от Ростех, разрастващ се държавен отбранителен конгломерат, чиито танкове, бомби и ракети са били използвани за атака на Украйна.

Кои градове в България са на ТЕЦ? Много малко са, така че няма да ни уплашите.

Русия да си държи газа ще се оправим и без него.

питай мама и тате ,дето те издържат дали е така!

И както казват ората естети:Връвете заглава.

Абсолютно можем и без газ.

Аз и комшията сме си инсталирали слънчеви панели и захранваме 2 къщи и продаваме излишъка на електродружеството.А лятото даже сме на печалба.

Трите прибалтийски републики, подпомогнати със стотици милиони евро, успяха да довършат техния си интерконектор с Полша, той трябва да заработи от първи Май. Идеята е трите прибалтийски републики да получават газ от Норвегия, който пък Полша ще получава по газопровода който пък технически трябва да е готов до Октомври месец тази година, и в началото на следващата да достигне проектната си мощност. За този газопровод ЕС също хвърли стотици милиони евро... Интересното в случая е че и Полша и Литва си имат терминали за втечнен газ... но въпреки това вземат заеми за да си осигурят доставки на тръбопроводна газ.

Комар ме ухапал като спрат газта, аз не ползвам такова нещо.

Ако се върнем към мощности от въглища, вместо газ, колкото точно синьо гориво се потреблява в България? Няколко стотин автомобила, няколко кооперации и парника колко консумират?

Заревали за газ, ама тя не е нещо важно.

На село съм със слънчеви панели и се отоплявам с тях даже продавам ток на енергото.Тоя газ за какво се използва?

Аз даже съм ги инсталирал така, че лятото и сянка ми пазят пред къщата.

И сега като почне една куфарна търговия, що поточета ще изникнат нелегално на руско латвийската и другите граници. що пари ще се направят по време ма ембаргото охааааа

Тия проблеми са решавани вече много пъти. Например, с износа на диаманти от "проблемни зони на конфликт". Спира се износа от зоната с война, щото с диамантите се купува оръжие и се трепят. И от някоя съседна страна, в която никога преди не е имало диаманти изведнъж почва яко да изнася диаманти в големи количества, които не са проблемни но са разбира се по-скъпи. В зоната на конфликт продължават да си се трепят, а американките пак си имат годежни пръстени с диамант.

пуПладжийските тролове, от рано сутринта са се захванали да пльокат опорки по темата, говори за страха, който тресе кочината путлеристан, че ще изгуби милярди До тук 4 държави са отрязали путлеристан напълно; Полша и трите прибалтийски републики Останалите взимат мерки да намалят максимално вноса, който осигурява над 200 милиарда годично за путлер Дори България Най-накрая За тва МУТРОфанова се опитва да ни убеди че от газовата връзка с Гърция и азерския газ нямало смисъл Мъни, мъни, мъни

не просто мъни мъни мъни, а точно рубли рубли рубли

Само така си мислят. В Щатите фракингът е "силно противоречив", както се изразяват политически коректно, пък и американците си внимават за износа, да не останат пак като по-миналата зима да умират от студ. Така че накрая пак ще купуват руски газ "през танкера", само дето ще си имат "middle man". Прекупвач на български, познайте кой.

Като почнат да пищят за газ, ще вземем руска и ще я им продадем като азерска ! Това е да имаш бизнес нюх и да задоволяваш нуждите ма потребителите !

Трите имат нямат 5-6 милиона заедно, т.е. по-малки от един голям европейски град, какво ще ми ги сочите за пример. Без ресурсите на Русия цяла Европа ще даде фира, а ние ще сме първенци !

Нема да се плашиш, то и ние сме по- малко от един мегаполис. :))))

Бай_Кольо

То тъй, ама простотията ни е по-голяма от тази на Китай и Индия заедно !

Следователно ние ще сме най-най-последни на опашката като цял ЕС ревне, че иска порция газ от току-що пристигналия (един) танкер. Да не говорим, че точно поради това ние чисто и просто няма да можем да си позволим да си го платим.

Ще видим на края Господинчо,САЩ гледат само себе си и не им пука за никой и в момента когато нямат нужда от някой му забиват нож.такаче нади търпелив и ще пишеш пак.

Некаква кифла в администрацията на Обама и сега на Байдън дава интервю в "Панорама" в петък. Май сега е в БГ дошла. Та, Василев я пита има ли възможност да заместим газа с ядрени централи. Тя вика, о ама разбира се. Василев вика, ама САЩ внасят обогатен уран от Русия в момента. И тя му вика, е да но ще почнем пак да си правим, като едно време. Василев вика, ама втечнения газ от САЩ не е ли зле за екологията, добива се с кракинг, пък и запасите колко са. Тя му отговаря: "е, да има такива проблеми, но правим всичко възможно". И Василев след интервюто коментира: "Даааа, проблемите са сложни."

Много точно е коментирал. Все пак на такова равнище не можеш да се изсмееш и да им кажеш, че са кръгли идиоти. Той и Путин това ги питаше покрай зелената сделка - дърва ли ще секат, щом като не строят ядрени централи докато си спират газа и забраняват въглищата.

Обаче, виж за "експертите" тука как всичко е просто и ясно. "Ура , бе! Ураааааааа!"

То затова тукашните "експерти" се изявяват по анонимните форуми и двама човека се подписват с 20 различни имена да дращят едни и същи глупости. Въпросът е, че и лидерите на "западните ни съюзници" очевидно са на същото интелектуално равнище като и на Грета Тунберг.

За какво се използва това нещо газ? Чувам че спорят за него.

Ми за климатици, електромобили, вятърни централи...е, и за торове.

Vodka, vodka, play the balalaika!

държавите една по една се отказват от руския газ и петрол. Вие много сте се загрижили за това как ще се справят без тях. По добре се молете за оцеляването на руската икономика на която и остават броени месеци да рухне

"ЕС свали от масата идеята за енергийно ембарго на Русия. Докато балтийските страни настояват за петролно ембарго, Германия и Италия, които зависят от руския газ, отблъскват такова искане заради и без това високите цени на енергията. ЕС е силно зависим от Русия за своите енергийни доставки. Повече от 1/3 от енергията в ЕС се генерира от петролни продукти, а друга 1/5 се генерира от природен газ. осква осигурява повече от 40% от вноса на природен газ в ЕС, 26,9% от вноса на суров петрол и 46,7% от вноса на твърдо гориво като въглища."

Ще видим на края Господинчо,САЩ гледат само себе си и не им пука за никой и в момента когато нямат нужда от някой му забиват нож.такаче нади търпелив и ще пишеш пак.

Аз именно за това говоря. ЕС явно си мисли, че незабавно ще почне цял флот танкери от САЩ да обслужва Европа в същите срокове и същите цени като руския газ по тръбата. Т.е. не ЕС, защото ЕС ясно каза, че спирането на руските доставки не стои на масата за преговори, ами тролчетата, които "не се топлели на газ" и според техния мироглед следователно газ не ни трябва.

Не само икономиката, а цялата им измислена държава ще се разпадне. Ще се плячкоса от съседите, а украинското знаме ще се забие в Кремъл. Цяла България се надява на това.

София да му мисли за газта, България не е на газ и не е София.

Газ се използва най вече в промишленост -автомобилна, хранителна, фармацевтика, машиностроителна и много друго. Сега селяните с кймюри вогат да продължават да се репчат че не им тралябва газ. Хляба ще печете на кюмюра

Печем хляб и до момента и не искаме да знаем какво е газ.

Сега със зелената сделка ще трябва да го печете без кюмюра. От примитиви, печащи хляб на кахлени печки и огнища, ще станете на първобитни човеци.

Софиянци да му мислят в останалата България сме на слънчеви панели, на дърва и на ток.

Не знам за какво се използва газ и не ми трябва.

Ей сега с европейската "зелена сделка" ще си останете само на слънчевите панели. И на каквито дръвца съберете поединично от кварталната градинка или селската гора, разбира се.

На село нямаме квартали и градинки, а дърва колкото искаш.

Няма селски гори, а гори с дърва колкото щеш.

Предлагам ви да ги налазвате отсега за съчки и клонки. Че то цялото село ще е там, а дърводобивът е регулиран със закон. Даже се сещам каква песничка ще си пеете, докато събирате съчки да запалите малко огънчец - ще бъде точно на място след като ви изклатиха така хубаво.