Коментари - И третият мобилен оператор у нас вдига цените си | Бизнес.dir.bg
назад

И третият мобилен оператор у нас вдига цените си

Месечните тарифи на А1 между 7 и 25 лв. скачат с 15,3%

Обратно в новината
| Редактор : Аделина Томова

Коментари - И третият мобилен оператор у нас вдига цените си | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колко национални предатели Путинопоклонници има тука!!!! В ръката си цял ден държи дисплейче със ЗАПАДНА ТЕХНОЛОГОЩИЯ, а пък се възхищава на ИМПЕРИЯТА на ЗЛОТО

И ти си правен с ганьовско семе, но се възхищаваш на "западни" технологии.

Като няма държава всеки си прави каквото и както си поиска. Ще видите като приемем еврото, те тогава каква спекулация ще има. Мен не ме притеснява еврото, притесняваме че нямаме държваа

Помня при последното вдигане, КУРнелчето как се канеше, че ще има последствия ако го направят. Е, нямаше ... няма и да има. Поздрави, не съм робоТ.

https://www.segabg.com/hot/category-economy/telekomite-vdigat-cenite-durzhavata-im-svalya-taksite

Да си купят свещи с тях за какво правим договор тогаз

мигането с очи - не помага

а народните представители казваха други цифри, МРЗ +9%

Капитализъм, баце...

При комунизма, нито за компютри, нито за телефони се притеснявахме. И за коли, рядко се притесняваха хората. :)))

Тюх, и фейсбук нямаше (освен в големите градове, и то с връзки...

дебил, първо, комунизъм никога, никъде не е имало, а през социализма произвеждахме компютри, такива, каквито имаше и в педераския запад. Мобилните телефони, дебил, се появиха масово след 90-те години. Толкова по въпроса, дебил. Впрочем, дебил, обзалагам се, че не знаеш, че от капитализма до 1944 г. наследихме единствено радиоточки, не радиоапарати, а радиоточки с една единствена програма.Знаеш ли какво е радиоточка, дебил? Аре шибни си един тупаник в простата глава, белким направиш една гънка на мозъка, дето го нямаш и прочети нещо повече от пропагандата на телевизора и на клюките! Останеш ли тъп ще е завинаги.

Имаш договор с ментел за 21 лв неограничено, на следващия месец 40 кинта само преноси на номера, активация, а мързеливите дебели по офисите те лъжат за намалени телефончета.

Да ви ЕПМ! На всяко прасе му идва Коледата!

"Намалявам сиренцето в чинийката" - казал монополистът и щракнал вратичката на капана. Да си дадеш всичките услуги на монополист е все едно сам да си наденеш въжето. Ще ти ги вдига когато и с колкото си иска а ти имаш право само да псуваш и да плащаш като поп. Това е истината. Широко рекламираната диверсификация е, когато всъщност не си зависим от нито един доставчик на услуги. Затова и големите оператори изпопребиха малките квартални LAN доставчици дори и Мегалан не успя да издържи. След като изборът е - или монополист или нищо изводът е ясен - ще плащаш и ще пееш. Инак тц... И като видя реклямите на разни озъбени каки по телевизията колко са доволни от този или онзи монополист ми се драйфа!

В А1 клетките да не са на захранване от потребителската кошница че следят потребителският индекс?

Абе каквото си искат ще следят! Като не ти харесва, прекрати си договора!

Мобилните клетки се захранват с промишлен ток на борсови цени.

Я да дадат от телекомите инфо, колко компенсации са получили от държавата за изразходена електроенергия и тогава пак да си говорим за увеличението!

Каква изненада за всички! Ама никой не е очаквал И третия мобилен оператор да вдигне цените...

ㅤ

В България истинска конкуренция в който и да е бранш НЯМА. Има само КАРТЕЛ. 3 оператора, всеки с по 3 (минимум) програми,всяка с различно име и като се зачетеш ... Опа-а, дейба-вю (тая глупост си я чел някъде). Абсолютно 8дентични и като цени,и като предложения. Е, с дребни нищожни разлики, колкото за прах в очите. Друг интересен казус. Виваком (имена няма да спестявам) ще вдигнат накуп с (до) 2 лв. Ако си платиш сметката през програмата им,ти изпращат съобщение, че поради това ти действие, ти свалят 1 лв. от следващата месечна сметка. Къде е уловката? Няма уловка. Наистина свалят, но не с 1 лв, а с 84 ст.; 16 ст. печалба. Сега едва ли ше действат на същия принцип и ше вдигнат с 1,68 лв. По-вероятно е да вдигнат не с 2 лв, а с 2,32 (2 + 2х0,16) без ДДС. Е, как да не си "горд", че живееш в България!?

ти свалят таксата с 1 лев, защото 0.84 + 20%ДДС е 1 лв. Виж увеличението ще е 2 лв +20%ДДС= 2.40

Цените на плановете и устройствата започнаха да се качват, още докато Нинова блееше, че тя няма да разреши поскъпване.

Това не е напълно справедлив подход.Имам план към А1 още когато работех и всички в семейството са в този план,Интернер,телефони два,телевизори два допълнителни канали .Но сега ,даже нямах индексация на пенсията и това ще се увеличи влизайки в таксите с горно потребление. Поне можеше за пенсионери увеличението да е една по малка сума.Колко са тези които вземат високи пенсии,беше изнесена тази информация.Много малък процент.Не е справеливо Даже и така да се каже не е едно и също на един работещ с доход 2500 лева и един пенсионер с доход 605 лева.

Къде си тръгнал да търсиш справедливост при мобилен оператор, това са кожодери от класа...

Защо допуднахме чужди монополисти да се гаврят с нас, руска рафинерия, руска атомна централа, чужди електро РД, телекомуникационни компании, водни разпределителни компании, банки, супетмаркети, ….комунягите ни продадоха на чужденците деба техната мама деба. Защо няма нищо българско, де факто отново сме в робство

Рафинерията и централата 60 години не ти пречеха, сега кво стана?! Уроди!

Всеки адвокат ще ви каже, че не могат да вдигат цените на вече сключените договори, могат да правят това само с нови договори, но ако вдигнат цените на същедтвуващите договори ще ги съдим масово за неспазване на договорите за милиони. Нека се задействува КС и омбудсмана.

Инфлацията е вече повече от 10 месеца. И да имаш договор за още най-много 14 месеца, пак ще ти вдигнат цените. С договор само временно може да се задържат цените. А делата ще продължат повече от 24 месеца. Т.е. и дело да водиш, след няколко месеца ще плащаш по-високи такси.

на нов договор, оставаш на старата тарифа и нямат право да те спрат.

за индексация на цените. Ще платиш и на асвоката и разноските

Виновни са руските говняри, заради тяхната специално шибана военна операция се сговни всичко по целия свят, всичко поскъпна, затива дружно да ги бием техната мама болшевишка

Виновни са комунистите , че са позволили да се родиш .

Имаме фиксирани двугодишни договори, КЪДЕ СА НИ ПРАВАТА НА ПОТРЕБИТЕЛИ ПИТАМ КЗК С ОТДАВНА ИЗТЕКЛИ МАНДАТИ

ㅤ

Отговор: в кръглата папка.

Имаме нужда от още един мобилен оператор ! Свободните честоти останаха малко, но може да стане интересно. В Румъния ( digi ) ,както и в други страни малки оператори се представят доста добре и влудяват големите играчи. В диапазона 1800Mhz има 215Mhz (което е ок) и в ниските честоти 800Mhz и 700Mhz има 210Mhz и 2*20Mhz свободни. За покритие на територията ниските честоти, а за градовете 1800Mhz. С добър маркетинг ще стане напечено за голямата тройка.

Да се чете 215 , 210 , 2*20 Mhz.

Пак се осра ...

Глупости,пак ще направят картел,но ще са четворка. Трябват закони,бг власт,а не слуги,идиоти и крадци начело.

На предплатената карта, ако се нагъзите ще ми вдигнете най-много ХЕЯ? Определил съм ви бюджет от 4лв на година. Колкото да фигурирам като номер във Вайбъра Обирджии гнусни

Заплатите кога ще вдигнат дебилите в парламента?

И за ГО реване. И за телефоните реване. Е те не са задължителни. Живял съм без кола и без смартфон. Ще се научите и вие. Като не ви изнася не ползавте и толкова.

А бе това ясно, ама не мога да разбера за какво е цялата врява?! За 5лв. на месец голяма олелия стана, а това, че онея горе крадът и с гъза си нема проблеми.

5лв по 3 милиона на месец, нищо ли са бе каун?

Значи отиваш на попивка резервираш си хотел, и в края на седмицста ти казват че стаята която си резервирал за 120лв трябва да се доплати 15% щото били вдигнали тока и водата и заплатата на камериерката!?!

Много си О-никален

Дай същия пример и с проститутка, моля те ...

И после не било картел....то май тая територия е един огромен картел...

А заплатите и пенсиите кога....????????

Значи за клиентите с планове между 7 и 25 лева, колите на оператора горят с 15,3 процента повече. И толкова повече ток се харчи в офисите им. За тия с планове над 25 лева, от всичко с по 2 лева повече.... Значи, ако си на такса 24.99, като те индексират, поскъпването е с 3 кинта. Ако си над тая такса, само два. Я кажете официално ей така от индексация, колко повече пари ще взимате? Няма да кажете никога!!!

Т.е. ти си против не, че са вдигнали цените без причинно, а в това, че на теб е по-зле, а на Вуте по-добре? Аре у лево.

тапанар

Разбира се, че съм против, но защо индексацията е на някакви нива? Еднакво за всички, които са индексирани и дотам. Инфлацията е всеобща все пак, не в за част от населението.

В Yettel го направиха точно както искаш! За ваички планове 15.3% нагоре. Аз пък с това не съм съгласен, защото моя план конкретно, поскъпва с 6лв. Т.е. три пъти повече отколкото при другите оператори. Хубавото е, че имам още 2м. до изтичане на договора и им тегля чертата

Ментърджии от класа! На крак те карат да подпишеш договори, които няма как да прочетеш до края на работното време. В сумагохата ти пробутват и някой излишен договор. Накрая като идват сметките, набираш техен оператор. Той сладко ти обяснява, че това е само първия месец. Само и само да се откачи от тебе.

Гениални! На тези с малките такси вдигаме с 15%, а на богатите с над 25 лв. с 10% и по-малко. Смешници!!

Еми почваш да има плащаш ПОВЕЧЕ, за да имаш по-малко увеличение?!? Не се ли сети, че тези с високите планове ги доят много, много повече и няма накъде? А евтините планове са субсидирани... Като иска само да платиш два лева.. почваш да плащаш 10лв повече.. и следващия път ще си на далавера...

От 7 години съм абонат на Виваком. В началото плащах за 4 телефона, Интернет и ТВ 70-80 лв. После станаха 120-130 лв. Две години по-късно 160-170 лв. Вече е към 200 лв. Заплатата ми е същата като преди 7 години....

По тази формула трябва Пенсии и Заплати да се вдигнат с 15,3% ? Много са бързи Мобилните Оператори , така се прави - още не е излязла официалната статистика от НСИ .А Държавата чака до средата на годината и отлага . Мое мнение - увеличението на сметките помпа Инфлацията .Служебното Правителство трябва да наложи Мораториум до Ново Правителство .

Точно увеличенията тласкат инфлацията - те ти казват - висока е, защото се вдигат цените. Те самите вдигат цените и другата година ще кажат същото - понеже си вдигнахме цените миналата година и инфлацията е висока, ще ви ги вдигнем пак. Защо не свалят цените за разнообразие за да намалят инфлацията? Няма такава дебилна операторска логика. Това, което е по-забавно е, че и трите оператора го направиха и комисията за защита на конкуренцията трябва да се самосезира. Потребителя няма накакъв избор, няма къде да отиде, поради липса на конкуренция.

Нещо КЗП (Комисия за Защита на Потребителите) няма ли да каже ? Такива вдигания на таксите не са ли съпроводени с автоматично разваляне на подписания от абоната и оператора договор ? Струва ми се доста справедливо, искат индексациа ок, но абоната остава на безсрочен договор и задължението му да плаща таксите до края на срока отпада !

- никаква юридическа стойност, само фасада за работа на некадърници. Назначават пи помирителна комисия. От мобилния оператор ти не се явява никой и това е достатъчно да си прочетеш поговорката "битият бит ...."

Плановете трябва са се премахнат, те заробват хората. Как токът и водата не са ни на планове- колкото изразходваш - толкова плащаш! Плащам за телефон 15+ лв/месец , не си изговарям 600 те минути безплатни , реално сговоря за 4-5 лв..Тоест всеки месец ми обират по 10 лв за НИЩО , което за година е 120 лв . Не че ще обеднея, но те определено ще забогатеят защото грабя така от милиони хора. Освен това не влагат нищо за подобряване на мрежата и т.н за бизнеса си , а само гледат как да обрират хората и да има за хилядите офиси , униформи, подаръци и бонуси на персонала. Има начини,учете се и се спасявайте от тези крадци !

В Германия 1000 минути (само в Германия, без роуминг) + 10ГБ мобилен интернет = 80 Евро. Картела нататък е тръгнал и ако знаете от кога им е блян да го постигнат.... При фиксирания интернет 15 години сериозен дъмпинг на цените, да убият малките оператори, и почти са успели, после елате пиленца по 40-50 Евро за 20-30 мбпс скорост ще бъде евтино.

Така, е тук години на ред Мтел, А1.. не желаят една клетка да сложат - не било в плановете им, в същото време стотици абонати нямат покритие в дома си! А оператора не желае да ги освободи от договора, който имат! Тотал щета са, истинско мете.

А стига бе? Ама верно ли? Не мое да бъде

КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА? Тези в Народното събрание само за собствените си бизнеси и фирми ли мислят? Народните избранници трябва да защитават интересите на народа, а не да гледат само личните си интереси и далавера!

Е как къде са? В бордовете на управление на операторите, там са родните политици..

Отскоро минах на Йетел и съм доволен от тарифа на 21 лева за неограничени минути и неограничен интернет на скорост 50mbps, напълно достатъчно за филми и ТВ. Преди в друг оператор ми взимаха 30 лева за почти същото. Другите оператори се опитваха да ме оплетат в сложни и неясни оферти за повече пари , не получих две еднакви оферти в различните офиси понеже се надлъгваха в различни посоки, тази на Йетел беше най-ясна и изгодна . Като бонус ми дадоха и 5g телефон за само 50лева на промоция по Коледа.

Нескопосан опит за реклама. И трите оператора са един дол дренки. Реална конкуренция, йок.

Съветът ми не е реклама, а съвет да сменяте оператора , ако искате да ви да дадат изгодна оферта , всички се борят да откраднат клиенти и предлага по-изгодни оферти на тези които са склонни да напуснат стария си оператор .Като 8 години лоялен на стария си оператор клиент останах много обиден , че стария оператор се опитва да ме лъже като малко дете и да ме набутва с нови неизгодни тарифи.

Смяната на оператора няма да те спаси от вдигането на таксата, заради уж инфлацията, която и трите оператора увеличиха по едно и също време. И точно за това е новината и възмущението на хората.

Те си вдигат цените, но за да си купя лекарствата, трябва да имам мобилен. И защо така?

Едностранната промяна на договор, го прави невалиден, поне в белите държави е така. Като сключват дългосрочни договори им е добре, но нещо като стане и пак набутват клиентите си.

Следователно да се учреди друг оператор, с фиксирани цени не повече от 12 лева на месец и тогава всеки ще отиде при този но оператор. а тия сещашните да вървят двугади да си правят далаверите.

По време на Пандемията предплатените на Виваком бяха без никакви ограничения при ползване на Интернет. Всъщност ограничението беше около 25mbps скорост при download което си е достатъчно дори за гледане на телевизия за Ютуб да не говорим. Беше достатъчно да имаш някакви пари в картата. Ако имаш 0 лева нямаш но ако имаш 1 стотинка имаш. Около 5 месеца съм ползвал неограничено нет на предплатена на вива докато останалите два даваха подарък с валидност един месец 10 гигабайта. На вива съм правил по 50 гигабайта на месец с предплатена по време на затварянията и зелените сертификати. Свърши Пандемията и неограничения нет на предплатените приключи но съм безкрайно благодарен на оператора. Доста филми съм изгледал с техния нет.

Да ако имаш 1 стотинка не спират интернета, само че скоростта е 64К Сещай се кво може да правиш с това

А заплатата ми кога ще индексират?!

Я преди 12 години. Хахаха

А1 в Австрия от 3г. не са пипали цените. И тука има инфлация и тъпанарски обяснения.

Мобилните оператори са два. Виваком и АЙеттел1. Йеттел и А1 на повечето забутани места ползват една и съща базова станция. Затова и са в картел. Виваком пък притежават повече покритие с по малко станции защото ползват по ниски честоти и наследство от БТК затова странят от останалите два.

Ти това откъде го знаеш? Да не си радиопланиране или нокаджия, който се чуди какво да прави?

Сигурно е. Искаш ли да ти каже служебния номер?

Аз съм си на предплатена на вива и "таксата" ми е 10 лева. Имам минути и смси към всички оператори както и доста Интернет който не мога да изразходя. Дори да свърша мегабайтите ако имам 1 стотинка имам нет 64kbps който става за чат през Вайбър. Единствено виваком имат неограничен Интернет в предплатените си карти. За мегабайтите не се заплаща. Просто е супер бавен.

А аз имам предплатена и на вива и на Мтел.от глезотия. За 20лв минути и мегабанти до припадък. С мечки мед не ям

Ако мобилние оператори могат да увеличават своеволно цените си, трябва всякакви услуги като онлайн банкиране, еконти, спидита и други подобни задължително да се отвържат от ползването на мобилен телефон, Да не говорим за електронните рецепти и разни задължителни държавни задълженийца.

Държавата мълчи... оф, то няма държава.

Верно ли има месечна такса от 7лв?

Има ама става само да, те тътсят

Ако има още един оператор, ще започнат да намалят цените.

да живее НАТО, да живее ЕС