И Румъния ни задмина по богатство

Икономиката на северните ни съседи дърпа напред, намаляват данъците и привличат инвестиции

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Те изначало са пред нас , населението им е към 20 милиона , а ние сме 5-6 !

Много жалко за нас,и те ни изпревариха.Има ли някой изобщо след нас?

s

ИСТИНАТА Е ФАКТ !!!

Не отчитат тези заблудени швейцарци, че българи имат имоти за милиони на Лазурния бряг, в Швейцария, замъци в Австрия, Италия, Лондон, Испания, Кипър, Дубай, Тайланд, Сингапур. Къде румънци са с такива имоти, тайни сметки в банки. А и кой румънски пенсионер е хвърлил хиляди през терасата? Гледат те 2-3та милиона бедни българи и 1милион бедни цигани

Преди около 25 години живях в Германия и в списание "Bunte" и " Fokus" отразяваха едни от най-големите богаташи чужденци които живеят и работят в Германия.Спомням си само ,че нямаше нито един българин бяха руснаци ,поляци унгарци и румънци, конкретно за Румънеца имаше само 25 Ферарита от колекцията която беше от около 75 екземпляра ,и още 12 чакашти реставрация а имотите му бяха над 5000 кв.км. в целия свят. А относно румънския начин на живот са в пъти по-добре от българите ,защо ли ами няма корупция на такова на високите етажи на властта. И явно не си запознат с икономиката на съседите,те се 28 милиона имат доста неща които ние българите ще имаме може би след около 20-25 години с тези темпове.

Ами все пак някой трябва да е на последно място! Защо да не са българите - тези професори по всичко, които само мрънкат, но си тъпчат на едно място. Както е казал Айнщайн - само глупака повтаря едно и също действие, а очаква различни резултати...

Не е така според правителството на България - румънците са блокирала държава, където държавните чиновници не вършат нищо, за да не ги обвинят в корупция. В България пък ги обвиняват, но погрешно, защото те работели и правели неволни грешки, а не защото са корумпирани. Жалко, че освен правителството никой друг не разбира нещата така. Как едни швейцарци ще знаят по-добре ? А и не отчитат те нито парите под масата, нито цялата паралелна икономика начело с търсените и ненамирани български престъпни босове.

PEYTSCH

Ако е така ЗАЩО СМЕ САМИ в Германия заобиколени отвсякъде с румънски и гръцки съседи ? И става всеки ден все повече, дори от турците...

Браво ,жалко за нас ! Така ще е докато правителството го е страх от реформи и тъпче на едно място ,плахото управление води до крах ,щом и те ни издухаха ....!!

Помня, че преди четиридесетина години румънците си изплатиха външния дълг. Изпукаха от глад, но го изплатиха. И какво стана? Пак го натрупаха. Техния парламент бил най-голямата обществена сграда (след като сринаха част от Пентагона), техния булевард бил 2 метра по широк от Шанз Елизе. А ние пък сме най-добри в самосъжаляването, самоунижението, мразенето, мрънкането и плюенето. Никой не може да ни мине. Срещу нас да тичат няма да ни настигнат. Мнооого сме напред в материала.

в края на 90те години дойде най-голямата корабостроителна компания в света с желание да спечелят приватизацията на българската корабостроителница във Варна. Тогавашните управници, без да споменавам партии и имена, си поискаха 2 милиона долара рушвет ( като за начало) Знаете ли какво стана после? Разочаровани инвеститорите отказаха рушвета и отидоха в Румъния, където и до ден днешен оперират бизнеса си.

Същата история е и с завода на Филип Мориц. Сега румънците ще ни продават цигари, дето тютюн са виждали само на картинка. Друг въпрос е, че си имат нефт и газ, а и Дачия. Не си бастисаха селското стопанство. Иначе и там си е същата цигания като у нас, но си накараха циганите да работят. А и са преки наследници на Римската империя. Кръвта вода не става.

Преди 4 години ходих до Румъния и още тогава видях че са ни задминали по всички показатели!! просто там управляващите имат повече морал, градят повече и крадат по-малко!

Румънците привличат инвестиции защото са 3 пъти по-голям по численост народ от нас. Нашите прости политици не могат да разберат, че хората са най-голямото богатство на една държава. Ако няма хора държавата загива. А те правят всичко възможно да прокудят млади, стари, инвалиди и всякакви от малката ни родина.

ЗАКРИВАЙ!

Нещо за пенсиите: При нашите съседи, които не са членове на ЕС и не получават милиарди еврофондове, пенсиите са увеличени, за Македония от 206 евро за 2017 г. на 220 евро през 2018, съответно за Сърбия от 220 на 240 .А в нашите приятелски евро страни, минималната пенсия за 2018 година е: за Румъния 260 евро, за Полша 270 евро,за Чехия 500 евро, а в съседна Турция 320 евро. Любопитно е, че в Хърватска и Словения, минималните пенсии са по 500 евро, но там партиите трета възраст са коалиционни партньори в парламента!!! Минималната пенсия от 101 евро у нас е значително по ниска и от тези в Гватемала от 160 евро,в Еквадор от 190 евро и .в Габон от 210 евро. Редно е финансовият министър да обясни, как при БВПЧ от 5060 щатски долара за 2017 г.минималната пенсия в Македония е 206 евро, в Сърбия при БВПЧ, от 5294 щатски долара минималната пенсия е 220 евро, в Албания при 3900 щатски долара БВПЧ минималната пенсия е 150 евро. И нещо което силно впечатлява БВПЧ у нас е 7091 щатски долара, а в Румъния е само със 100 щатски долара по висок, а именно 7195, но минималната пенсия за този период е била 83 евро у нас а в Румъния 220 евро или 265% по висока при приблизително еднакъв БВПЧ? Необходим ли е коментар, въпрос на политическо решение на управляващите , а не на липса на пари, както се оправдават или по скоро на липсата на реакция от страна на огромното лавина пенсионери, която може да помете всяка власт.

Холмс , недей търси обяснения от Горанов той толкова си разбира

Обяснението е много просто - никъде по света хората не се пенсионират на 52 години като Българските полицаи и военни. В България има 60 000 полицаи при население около 7 млн.души. Във Франция полицаите са 120 000 души при 60 млн души население и не се пенсионират на 52 г.

Грешиш приятелю. И в редица други държави от ЕС ранното пенсиониране на военни и полицаи е нормална практика. При това там пенсиите са значително по-високи от тези в България и няма таван както е у нас. Например в Румъния пенсиите на военните са равни на 80% от брутната им работна заплата за произволно избрани 12 месеца от последните 5 години служба, в Белгия - 85% и т.н..

Евростат: През януари 2018 г. България е имала най-ниската минимална заплата в Европейския съюз, съответно 261 евро, следвана от Литва с 400 евро и Румъния с 408 евро. Минимална пенсия в България към средата на 2018 г. е 90 евро, а в Румъния - 260 евро. А при влизането в ЕС през 2007 г. България бе по-добре в икономическо отношение от Румъния. Помня как при поемането на властта от ГЕРБ Бойко продължаваше да твърди, че България се развива по-добре от северната ни съседка. Оказва се, че не било така.

ТАЗИ НОВИНА Я ПИСАХТЕ ПРЕДИ ГОДИНИ.....

хаха прави сметка щом са я писали преди години и сега е същото положението в какъв икономически разцвет сме при управлението на тиквата

Eeh Bulgaristan , и Румъния ни задмина

Не е вярно, никой не може да задмине Бойко и неговата банда, те са винаги пред другите, дори когато другите ги задминават.

Кучето в гардероба се казва Съдебна система. Не се ли започне от там, скоро и Того ще ни е недостижим. Да не очаквате от Цецка да реши проблемите там? Това са му кадрите, дето и за кадро не стават, пък за работа да не говорим.

В Румъния имаше разследване срещу крадците във властта и затвор. Тука крадците с власт могат да те оберат и след това да те вкарат в затвора, така че тука народа вече са е примирил с орисията си и с крадците си.

Разликата м/у Румъния и нас е че ние имаме Горанов и Боце Тиквата а те нямат :) Ако имаха щеха да кретат на опашката като нас. Там има диференцирано ДДС тук в Бустаня Горанов недава , там има необлагаем минимум тук Горанов недава , там държавата подпомага покупка на първо жилище тука горанов дава 10% на държавната хранилка , там когато някой политик жегне народа на площада има 50 000 а тук когато някой се изгаври с 500 по форумите една тълпа паляци му пригласят и го подкрепят... Тъ с каруца мерцедес неможе да стигнеш

Преди приказката беше - кога ще ги стигнем американците и звъчеше оптимистично. Сега е кога ще ги стигнем румънците и звъчи страшно.

като вкараш ракети и слушкаш.

не ракети де. всяко нещо си има цена.

Нашите слушкат даже повече и там е проблема, че защитават чужди интереси а не нашите!

Ти гледай на жена си да го вкарваш, че и там вече без да те питат може да е станало.

ти се грижи за твоята, вместо да пишеш простотии в дира.

В Б-я няма да дойдат инвеститори докато не се прибори корупцията. Проблема е че управляващите обявиха че такава няма.

Има огромна разлика между румънците и нас. Те думнаха диктатораси, а ние на нашия му дигаме паметници. Затова управниците там си имат така едно наум дали няма и тях да ги настигне нещо такова като Чаушеску.

А това какво ще кажеш:Банков документ от досието на Бойко Борисов /в европейска страна/ за 50 тона злато депозирани през 1982 година от България в централна банка в Европа, на стойност около 2 милиарда долара, на името на Тодор Живков, през 2005 година първия траснсфер от сумата отива към Фондация „Аденауер“, след което от Фондация парите отиват към политическия проект ГЕРБ.

там комунистите ги разстрелват, тук ги внедряват в СДС и БСП-ДПС-Евророма...

Ох стига с фалшивите новини. Прочетете доклада пък тогава пишете!!!! Не само, че не са задминали Унгарците, ами все още са по-зле от нас. Ако разбирахте поне малко от икономика!!

Когато станае скандал с държавен управник в Румъния излизат по 50 хиляди души на площада . Тук 500 клети майки на инвалиди ги правят на маймуни вече половин година и едно голямо НИЩО. Румънците си оправиха съдебната система и вкараха корумпираните политици в затвора, респективно тръгнаха западните инвестиции и си вдигнаха стандарта. Ние тук ще седим в кочината , докато не разберем че корупцията е нещо ужасно.

Корупцията поражда бедност.Примерно техният корабостроителен завод беше много по зле от бургаската корабостроителница.Сега са много по напред.Мисля ,че я дадоха на концесия или я продадоха на норвежци или холандци.Високи заплати ,много български работници отидоха да работят там.

В Румъния има Съдебна система,която изкорени корупцията във властта!!! В България имаме корумпирана Съдебна система и от там всичко друго на всички нива е корумпирано!!!! В България ГЕРБ не промени нищо,ама абсолютно нищо в борбата с престъпността и корупцията,няма нито един политик осъден на затвор за корупция,ГЕРБ реши,че няма да бори мафията и се превърна и тя в мафия,като вместо да взема от крадливите и алчни богаташи започна да взема от народа!!!! ГЕРБ за 10 години управление не докара увеличение на доходите на хората,а напротив,съдра ги от данъци,такси и сметки и увеличения на цени!!!! Хванат някой,че е съсипал някоя институция и само го уволнят и преназначат на друго място,да съсипва и краде другаде,а после започнат да вземат от народа,вместо да вземат от крадеца!!!! Народа плаща кражбите на политици и феодали в България!!!! Хванаха шефа на Градския транспорт в София,че е източил институцията и направил цели 5 палата на по 4 етажа,източвал милиони и само го уволниха,оставиха го да си живее с милионите,а на софиянци вдигнаха билетите от 1 лв на 1,60 лв,като така те ще платят кражбите на този крадец!!!! Така е във всички институции и държавни учреждения! В Букурещ въпреки,че заплатите са двойно по високи от София,билета за градския е = на 1лв!!!

Румънците разбраха къде са проблемите който ги съсипват и взеха мерки направиха чистки и драстични реформи в полицията и правосъдието и нещата се оправиха!

От свръх алчни и богати робовладелци,от крадливи и корумпирани политици,от покварена Съдебна система вие,какво очаквате?!?!? Тук е царството на мизерията!!!! Бойко Борисов и ГЕРБ одраха хората за 10 години управление и не промениха нищо след управлението на мафията БСП-ДПС-НДСВ!!!! Нищо не промениха,просто се обявиха за по малкото зло и съсипаха живота на хората! ние сме единствената държава в света,която вече 30 години продължава да пропада,доходите ни 30 години вървят надолу,въпреки,че ни лъжат,че имало икономически подем!

Някои помнят, как румъноподобното квазижурналистче преди 30 години рева и създава фалшиви драми на площада в Букурещ, а после се оказа, че нямало защо.И сега продължава същата комедия.

И пак сме почти двойно по-богати от сърбете според тая статиски/

Да се гордеем, братя!

Малко ви е маниполаторска статийката. Значи Румъния задминала по богатство Унгария на Орбан ама пак да се натърти за България лошо

е така, но там има държава, а тук е бардак!

Нашите тикви правят точно обратното - повишават данъци и всякакви такси и нови правила, утежняват бюрократичният апарат и не дават на бизнеса конкурентна среда защото само фирмите на баджанаците успяват. За да сме добре трябва да го заявим категорично на нашите управляващи както румънците го направиха, че няма да търпим корупция и далавери по най-високите етажи на властта.

РУСКАТА ПЕТА КОЛОНА!

Румъния е голяма и по население и по територия има автомобилостроене и какви ли не отрасли в промишленоста....

Вие на кого вярвате, на разни статистики или на бат Бойко. Аз вярвам на бат Бойко, той казва, че сме най-добре и най-стабилни във Вселената.

Ми, не. Вярваме на Румен ( Фалита) Гечев. И Боко не казва, че сме най-добре. Казва, че не сме като при въпросният, виден опозиционер.Да ти припомня ли тогавашното състояние на България или сам ще се справиш ?

Преките чуждестранни инвестиции в България се върнаха до нивата от времето на Виденов. Повече няма какво да се каже.

Ти си трол, затова ти се плаща, да не вярваш на никого освен на главатаря на бандата.

Гарантирам Ви, че ако ние имахме толкова петрол и газ, колкото имат румънците, статистиката щеше да е с обратен знак!

Румънците застреляха Чаушеску като куче. Ние погребахме бае Тодар с почести.

кой е извършил преврата в Румъния.

НАПРАВИХА ЛУСТРАЦИЯ 2009 ГОДИНА!

С това правораздаване и беззаконие ширещо се във всички области никой не би рискувал капитала си.

Никой не иска да има нищо общо с крадливото ни племе.

Където има обвързване с Русия, там има мизерия !!! Румъния се откъсна от енергийния рекет на източната империя и резултатът е налице !!! Румънските комунисти се бяха изолирали от Москва по време на комунистическите диктатури в източна Европа !!! Съответно мафията , която създаде Русия от зависими ченгета в посткомунистическите страни , по-трудно се осъществява в Румъния , защото руснаците нямаха "готови кадри" !!! Спомням си времето , когато Иван Костов управляваше една по-богата от Румъния страна, обаче комунистическата марионетка от Мадрид "оправи" нещата !!!:(((

Божо, Божо проблемът е вътре не е вън.

Проблемът на Източна Германия вътре ли е , или някъде от Изток ????

Истината е, че Румъния не е ограбвана от Русия, както става при нас. Те са енергийно независими от Империята на злото. Това естествено дава резултат. Унгария с гъзенето на Путлеристан ще закъса рано или късно, особено с набутването в АЕЦ Пакш.

jingiby

Щом румънците задминаха унгарците, ние кого да гоним сега по стандарт?

албанците