И хибридната пшеница навлиза на световния пазар

Ползите от новата реколта в САЩ все още не са сигурни, във Франция резултатите са разочароващи

Обратно в новината

Коментари - И хибридната пшеница навлиза на световния пазар | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имахме селектирани изключително добри директни сортове, идеално приспособими за нашите си условия. Всичко отиде по дяволите. И ние на там сме тръгнали.

Само с товане бяха но тровили

ядем такива ГМО-та дето и те сами незнаят какво са. в кУХлайнанд продават груцки краставици, които имат мирис на риба. Като ги накисна в оцет и чесън - стават за таратор... инак ре ужас

Поредното американско биологическо оръжие срещу "съюзниците", срещу местните и живи сортове. Живи са тези сортове, на които може да ги посееш зърното и да дадат пшеница, която става за семе. Тези хибриди са мъртви: ако засееш плода няма да даде нищо. И ако опраши друга пшеница и тя става мъртва. Убива нашите живи сортове. Да не говорим че хибрида може да е с ракова човешка тъкан. Но все ще се намери продажен политик убиец, тип Кирчо Кокорчов, Боко или Зрленочорапков, който за да може да граби няколко месеца ще е готов да олиже задника на всяка американска фирма и да убие пшеницата ни.

Това е руска пропаганда.

Яж си ваксините. И месото с хормони от САЩ за да станеш с дебел задник като американски негър.

Много сте прав!!!

А ще може ли и хибридни американци да направят? Да ядат от хибридните хамбургери създадени от хибридната пшеница. BTW, не се лъжете че е просто кръстосване, говорим за ГМО процес.

Мислех си, че Българинът разбира само от футбол и жени, ама уви. Знай, не знай - коментира. Няма шанс само с 10-15 % по-висок добив да се наложи на пазара. Това, че трябва всяка година да се купува семе е нерентабилно. А ако цената е поне толкова колкото елитно семе - отпиши ги.

Covid LGBT Ukraine (прокси кенефа) Екология Следене ГМО

Изключително ядящ соствен хляб и неограничено мед. Дотук. Вече само на зелено, чисто месо от щастливи животни и основно ориз. В моменти на изчистване само гречка. Товъ е лападово растение, което е абсолютен заместител на пшеница. Също и чия като добавка. Двете растения са супер храни, нямат глутен и растат свободно без химикали и ГМО. Стеблата им закриват всичко под тях и нищо не расте. Най -много 2 пъти ядене на ден, като времето от последното до първото за следващия ден- мин. 18 часа. Така свалих 9 кг от 93 кг при 182 см. Тялото има изключително енергия и мускулната треска от щангите я забравих. Човек е това, което яде!

Животните ядат ли я ?

Не. Дамо веганите.

Ами понякога. Както е написано в Корана за храните, които ня са чисти: само ако иначе ще умрат ог глад.

"Намаляващи добиви" е ала-бала лъжа за идиоти. Няма намаляващи добиви от пшеница. Миналата година е рекордна по добив, 2022 също е с високи резултати. Просто новата мантра да се купува ГМО култура с цел заробване на производителите. Щото където го засеят това, нищо друго не става и не никне. Поредната писта, на която световните фашисти се напъват да наложат своето. Мръсна измет, която трябва да бъде изтребена!

"за да убедят фермерите да купуват нови хибридни семена всяка година". ГМО тук там, не трябва да употребяване растения, за които фермерите не могат сами да си отглеждат семена за следваща реколта. И как става така а ? Фермера сади някакво семе ама нищо не пониква, само компанията сади някакво семе и о то чудо на чудесата, нещо пониква. Да се басираме ли какви ще бъдат реакциите на партиите ни? ДБ - о тава е чудесно, а и отгоре на всичкото такава пшеница расте и върху почви, отровени при добив на шистов газ. Останалите са ясни.

Горките фермери. Купуват си ГМО (преименувана на "хибридна") пшеница. Но трябва да се отчетат колко са произвели (спечелили) от реколтата. Та да знае компанията с колко да ги цака следващата година. Не, не може да си запазят семена от реколтата - трябва да купят нови семена, по нови цени. Ако не купят, или поръчат по-малко - им се пращат момчета с черни костюми и кафяви бухалки (практиката беше запазена марка на Монсанто).

Хайде няма нужда от още ГМО продукти!

Има разлика между ГМО и хибридна. Хирбридните сортове са естсвена кръстоска, докато ГМО-то е с пипнат изкуствено геном ГМО-то са забранени за продажба в Европа, а още по-малко за отглеждане.

Това го зная. Но ти наистина ли вярваш, че няма да е ГМО? Чувал си за "Монсанто", които бяха закупени преди години от "Байер". Тези не са по-различни

Хибридна е когато са вкарани гени от друг вид. Например когато са вкарани човешки тумор и гени за да расте по-бързо. И не е ясна устойчивостта на тези гени, обикновено е отрицателна, т.е. разпадат се, защото не са необходими за растението. Така че разликата между ГМО е че хибрида е специфичен ГМО продукт.

Този, който пише за "човешки тумор" разпространява руска дезинформация. Трол е.

Няма нужда от такива като тебе - които не четат статията, а коментират само заглавието. Много сте, прости сте и всичките сте рублояди и гласувате за поредното превъплащение на Бялата Златка - тоя път с индийско-шоколадов тен и произход. Баста!

Пак са копирали. Ама явно пак ще са първи. Щом и за това опряхме до тях смятай колко сме зле.

Това някаква реклмна статия ли е?!? Хибридна пшеница се прави и сади от много години!

Тез "ложни техники за кръстосване" за получаване на нови сортове, се използват векове в растениевъдството.

Що за глупост... Всички пишат за намаляващото производство на храна и повишаващите се цени, а в реалността цените на едро в момента падат, и хиляди Европейски фермери се чудят какво да правят със зърното си... И няма да коментираме, че цяла Европа е залята от евтино украинско зърно, и затова местните фермери са пред фалит - какви проблеми има с износа Украйна, че не разбрах?... Живеят в някакъв паралелен свят журналистите... За каквото им платят, такова пишат явно...

Украйна вероятно няма какво друго да изнесе, а войната струва много. Тези оръжия дето получава едва ли са безвъзмездно, все по някакъв начин ще трябва да ги плати и ... изнася зърно. Цените на зърното може да са ниски, но следващата преработка с баснословно скъпата енергия води до скъпо брашно и хляб по веригата. Инфлацията НЯМА да свърши скоро, защото все още ядем евтиното зърно от предишна реколта, получена при по-ниски цени на горивата и торовете. Следващата реколта ще е по-скъпа и съответно всичко по веригата поскъпва. Същото ще е с електричеството в България. За сега АЕЦ Козлодуй работи с руско гориво закупено по стари цени. Вече има подписан договор за доставка на друго гориво, не руско, и съответно цените ще са други, но това едва след 1-2 години...

Украйна не може да изнесе жито, защото 80% от обработваемата и земя е дадена под аренда 100 години на фирми като Монсанто. Тази "украинска" пшеница на Монсанто предизвиква болести например при кравите (възпаления на червата), защото съдържа над 85% глютен. Е същото предизвиква и на хора, болест на Кхорн.

Малко ГМО за стадото

то по друг начин няма как да отвикнат стадото да яде хляб...