Христо Алексиев: ЕК не спира износа на нефтопродукти от руски петрол, доставен по море, но ще я питаме пак

Забраната засяга само изделията, произведение от пренесена само по тръбопроводи суровина, твърди вицепремиерът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

най-мразим православните. Нека питат-отговора ще е НЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

"Няма изрична забрана за износ на нефтопродукти, произведени от суров руски петрол, внесен по море. Само по нефтопровод." ДИВЕРСИФИКАЦИЯ на МАРШРУТИТЕ на РУСКИЯ петрол... ЖАЛКИ!

Гаден русофил!

Не ви ли казаха, че заедно с този от снимката работите за страна подкрепяща тероризма?

Ако Лукойл спре бензини дизел ньяма да има поне в 5 държави и зената ще стане двойна заради тъпите ЕК ЕС и дугите американски подлоги.

Брюксел не вярва вече на сълзи.

Дерогацията да го духа. Продължаваме Пеша.

Русоробите на фаТмУнчо облизват съвецкият гъС и с влажни очички чакат да им подхвърлят някоя рубла.

Никой няма да посмее да прецака фирма на Ротшилд носеща им толкова пари. Някои се чудят как така Лукойл плаща малко данъци в България. Не Лукойл не е руска собственост, Ротшилд са големият акционер там.

ПАК ОПОРКИ .

Доста държави го направиха. За справка Румъния и глобата им за Лукойл за над 200 млн. евро за данъчни измами.

Абе,Христо! Абе Матросов! Ти правиш ли разлика между зареждане в резервоар / дори и на самолет/ и износ със цистерни или танкери на горива? Ако си заредиш леката кола в България и тръгнеш с нея за Нидерландия,износ на гориво ли правиш?

Кой каквото да говори става дума за пари, много пари.

Абе, да бе, не важи за пристанищата, ама друг път. Затова сърбите не могат да си доставят руски петрол за рафинерията през хърватските пристанища. Точно по морски път доставяния петрол беше спрян, защото е по- лесно да се премине на доставки на алтернативен. Унгария и Словакия си издействаха дерогация, защото твърдяха, че нямат достъп до пристанища и възможност да купуват петрол от друго място, освен от Русия през тръбата. Ама накрая тия, които се радват на глупендерите от служебното, хем няма да получат по- евтин бензин, хем чрез данъците си ще плащат санкции, заради това, че България се чуди как да угоди на Лукойл. А руснаците пак няма да платят данъци и държавата ще остане с пръст в уста.

Само че Лукойл е на Ротшилд ,како. Руснаците ,само доставят суровия петрол и то евтино .

Че какво се интересуват от печалбите на Ротшилд тогава. Да изнасяме Лукойл по най-бързия начин от България!

Този мармот пак ли прави изявления. Много плосък човецеч- кой видя в него някакъв капацитет. Слушал съм го как говори - много "семпъл", а ние разчитаме проблеми да се решават тая зима. Добре, че падна цената на газа на световните борси....

На Муньо кохортата.

Този е пряко назначение на пловдивските дебелаци ПИМК и Петко Ангелов - тези с по 1000-та камиона. По-наблюдателните помним как в ден 1-ви от министерстването си публично обеща да бутне ТОЛ системата и да трансферира парите в сметките им. И го повтаря през 2 седмици. Така инфлацията борел...

Та по повод на ПИМК да кажа, че БДЖ има с тях общ имот зад централна гара и голяма е битката да им го харижат. За това и подчинената на Алексиев от НКЖи е вече в Съвета на директорите на БДЖ....

НАгъл, по-нагъл, най-нагъл, гербо-депесар, служебник на Мунчо.

КАКЪВ ШЕНГЕН ИСКАТЕ БЕ, НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ КОЙ ВИ УПРАВЛЯВА???

Този само като му видиш излъчването и тис тава ясно, че е политик и на КОГО служи.

Служебниците на Радв продължават да се държат като търговски представители на Газпром и Лукойл. Учудени няма.

... тоя на коя закачалка му виси ватенката ... гледам му физиономията и се чудя от кой нафталин го изрови мунчо.... ама то кучетата си лаят керванът си се върви .... по едно време като доиде някой писамце за спиране на средствата от там където живеят и учат децата му (дано няма такива) ... ще запее съвсем друга песен ... ама аз не бях ... ама то ние не бяхме сигурни ... ама ... с ама няма да стигне далеч ... после ама нас що не ни искат тука и там ... що няма Шенген ... ми няма да и да има , Евала на белия свят , знаят ги много добре кой какъв и на кого се подлага .... кармата си знае работата колкото и да си богат накрая се гъташ и до там Терминал(НО)2

Средства БГ получава само е ЕС. Е някои хора, организации получават и други средства от други държави, но те не отиват в държавата. Напоследък ЕС не е никак щедра. Средствата за възстановяване от Ковид, някои държави си ги взеха и похарчиха още преди повече от година. А на нас са ни "обещали" първи транш до края на годината ... да видим дали няма да намеря причина да не изпълнят обещанието си. Та средствата от ЕС пресъхнаха с падането в власт на партията създадена от ЕС: ГЕРБ.

ми запитай се що така за нас няма ... огледай се ... виж кой кара влака последните година две ... виж сега кой само се мъчи да кара влака ... виж темите за Къщи за гости ... за Саниране ... за Ковид добавки ... виж кой се гласи за помощи тип соларни инсталацийки (повечето ще са на тия къщици пълни с гостени) ... пък може да прогледнеш що така за нас е друга песента ама то за копейки ... не се купуват очила ... Терминал(НО)2

Die EU hatte Ende Mai ein Embargo gegen Öl aus Russland beschlossen. Vom 5. Dezember an ist die Einfuhr für Rohöl aus Russland über den Seeweg verboten. Ausgenommen von dem Verbot ist Pipeline-Rohöl. Dies soll vor allem osteuropäischen Ländern wie Ungarn mehr Zeit geben. Damit bleibt auch die wichtigste Pipeline „Druschba“ offen, die auch Raffinerien in Deutschland und Polen erreicht. Beide Länder haben jedoch bereits erklärt, dass sie von den Ausnahmen keinen Gebrauch machen wollen.

Ицката Алексиев става единствено за оперативен работник на терен. Не става за стратег или тактик, тъй като му липсва интелект. Момчето се оправя добре в усвояването на обществени поръчки и прилагането на схеми за източване. Няма как да разбира от международна политика, геостратегия и геополитика....

ЕК е толкова гъвкав в санкциите си, че скоро сам ще си направи фелацио.

Българите са безгръбначни предатели!!!! И народа и политиците!!!!! Затова и България е кенефа на Европа и никой не ни иска, НИКОЙ!!!!!!!!!!

абе, Мунчо, как произведените от руски нефт продукти са български..? Всички продукти от нефт са на Литаско от Люксембург(фирма собственост на руската Лукойл), която не плаща и стотинка данъци за "ишлемето" и тук...

Уж умен човек, голям човек, жив министър, но разсъжденията му са като на пионерче та дори и чавдарче. Дерогацията се дава кокретно и само за нуждите на България, а не за нуждите на Лукойл, та било то и те да са практическият директен бенефициент. Дерогацията не предполага, оставяне на един агент, който спокойно може да си преработва руски нефт и да си продава продуктите, на който си иска из ЕС и отвъд, а цели една зависима от една рафинерия страна да може да избута още две години докато намери алтернатива било то чрез преустройство на рафинерията за да работи с друг нефт или намиране на друг източник.

Този с поредните си прорушлямски изказвания и лъжи! Чурапа кога най-после ще разпусне тези служебни некадърници подлоги на Сатрапия???? КОГАААА???

Тия, горките, явно много яко им е платено и още им е обещано от съветска страна, на тях и човекът на ген. Решетников. Генералисимус МУтрофанова бая се е разплащала и обещавала. Те затова всичките гледат тъпо и са като в небрано лозе. Ще плащате, скъпи, ще плащате, заедно с Тулупа, който за 15 години ни докара дотук, за да кацне България на Радев. Ще плащате, запомнете го. Нека леля Радева добре усвои как се прави корейско кимчи, а не да седи като дървена там, че може да й се наложи с това да изкарва прехраната на любимия летец!

Е как да няма като ви отговориха вече от ЕК че не може да продавате ! Еййй толкова голяма борба от служебното правителство за защита на Руските / Кремълските интереси не сме виждали до сега. Ако така се бореха и за Българските интереси щяхме да сме райска градина !

Този от ГЕРБ ли е? Абе длаверата е над всичко, затова са ту евроантантици, ту ......зад......

От ДПС произхожда това човече.

Какво стана с тавана на петрола? Ами тавана на газ? Ами тавана на двореца в Кремъл? Засега ще спираме само ... легалният внос. Контрабандистите вас чакат г-н Министре, но Вие се знаете там. Австралопитеците от Америка на Радев са същата стока както са Канадците и евро-питеците. Учили са всичко, но не и ефектът на търсене и предлагане върху пазарите. Хората не им дреме с какво да си возят задника или да го топлят, но ако няма алтернатива те 100 от 100 пъти ще изберат да го направят както и да е. Алтернативата е прекалено 'зелена' за техният скромен джоб. Няма смисъл да коментирам ефектът на да кажем 100 хил. 'Тесли' в/у ел. системата на НРБ. Муахахахахха....

Спират го, спират го. Само този мунчовски хитрец ли не го разбра или просто всички малоумници, назначени от Зелен чорап, са измислили заедно с гербоподобните да помагат на Путин и съответно да продължат краденето. Ще ходите при бай Ставри май, заедно с Дебелака и "американския" льотчик с дрънчащи в тиквата петолъчки. Всички сте за там, всички служебни полуидиоти, защото и за пълни идиоти не ставате.

Значи, ако нефтът е доставен по тръбопровод има забрана, а пък ако е доставен с танкери - няма забрана за износ на произведените от нефта нефтопродукти - много странно тълкуване. Отделно на никой ли не му прави впечатление, че произведените нефтопродукти за износ не са собственост на България, а на Лукойл?

Ще донесат вода от девет кладенеца само и само да защитят интересите на лукойл...нека пак се обадят на ЕК да ги попитат. Ще изглеждаме за пореден път като андрешковци в очите на комисията.