Хранителните стоки поскъпват

Индексът на тържищните цени се повиши през тази седмица с 1,61 на 100

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А, ЗАЩО ?? Защо не обяснявате причините за това ? Поевтиняването на долара и турската лира ли ? Инфлацията на лева ли ? Или просташката алчност на търгашите по веригата, които негласно са контролирани от Властващата мафиотска мрежа оплела страната, “намекваща” на митингуващите, че “А, правителството е подало оставка страната ще бъде хвърлена в икономически Хаос и нечувана инфлация , както по времето на Жан Виденов за да разберем , че без Те да ни яздят не можем !! Дано само членството ни в ЕС сега им върже ръцете, щото иначе жална ни майка ! Тези крадливи гадове, които за 10 години окрадоха поне едногодишния БВП на страната няма да се замислят и ще ни навлечат всички икономически престъпления на “Прехода” наведнаж !!!

са поевтинели ябълките. Вчера гледам "Златна превъзходна" за 5,99 на промоция в Л...

Повече хора на площада - по-малко хора на полето - по-скъпа продукция.

Които иска по евтино на село с мотиката и да си копа доматите и краставиците. Няма какво да плачете тук че ви е било скъпо.

Да благодарим на банкянския тулуп за грижите ... от площада!

Нали трябва да вземат на пенсионерите 50-те лв., които тулупа раздаде. Цените всеки ден нарастват! Мутроландията трябва да краде!

Естествено, гледат да наваксат с цената и печалбата преди зимата, когато клиентите ще намалеят поради усилването на мерките, както беше април-март.

Клиентите ще намалеят и чисто физически.

Да споделя, че в Германия доматите са около 75 цента, в Кауфланд има и по 66 цента (1.2 лв) за кг НА ДРЕБНО. Как цената в България е 1,65 лв НА ЕДРО- недоумявам.

75 цента може да са холандските пластмаси , което само по форма е домат! Иначе немското(което също не е кой знае какво на вкус) под 2 евро килограм трудно ще намериш! А нде ти ли прави впечатление , че килограм червени чушки е 3 евро , че и нагоре ?

И немските са такива да ти кажа. Fleischtomaten (немски) и Rispentomaten (холандски) са с почти еднакъв вкус, т.е. почти никакъв. Оранжерийните домати в България не са много по добре. Как ми се яде истински розов домат с малко сирене и зехтин...

Немски домат на клонка няма да намериш под 2 евро за килограм ! "Месния" домат и той основно е холандски или белгийски (един и същи боклук са) . Същото е и с ягодите когто ги има - немските не с по-добри от испански или италиянски , но са на двойна цена, така е и с аспержите и всичко що е немско ! Понякога пускат марокански , те по имат вкус , но най-близо да вкус на домат са коктейлните доматчета.

Ами, според НСИ в България, ние сме “натрупали “спестявания, живеем “охолно” , плаще най-скъпия ток в ЕС... ‘що и храните ни да не са във високият ценови клас ... Няма значение, че сме с най-ниски доходи в целият ЕС ....

Не знам къде ги намираш тия домати в Германия по 66 цента. Сам лятото стават малко под 1 евро и то само когато са в промоция и само тия най-скапаните пластмасови домати, които дори и бедните хора не искат да купуват. Иначе зимата и те стават около 2 евро, т.е 4 лв. Маааалко по сносните домати са по 3-4 евро килото. Хубавите домати са по скъпи, да не говорим за коктейлните или чери домати дето са на цена по 7-12 евро кг. и ги пакетират по 150-200 гр.. Като цяло доматът в Германия е скъп, евтини са само гадните боклуци, все едно дали е холандси, немски или белгийски.

Да ми ядът кривата краставица безплатно Тулупите от Гроб.МУТРИ ВЪН!

А ти да ядеш мойта краставица тъпако.

Това е...... радост .....

Дреме ми на тиквичката! Ние с шиши намазахме 1 000 000 000 в петък от Виваком, пука ми за шибаната робска тая!