Коментари - Храните в Северна Корея поскъпват значително | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И в циганската махала е така. Цъфтят та прецъвтяват.

Не знам кави са храните в Северна Корея , ама със сигурност знам , че от десетилетия наред имат съвсем траен ПОЛОЖИТЕЛЕН ЕСТЕСТВЕН ПРИРАСТ на населението ! Което някакси НЕ МИ се връзва с пропагандните глупости , че там едва ли не , хората пасели трева ...

Либерия 4,5% Афганистан 3,8% Нигерия 3,49 Уганда 3,2 Бенин 3 Йемен 3 (МИНУС) Япония -0,2 Германия -0,7 Та къде каза, че е по-добре??? да ти имам прости аргумент Прираста нияма нищо общо. Имат 0.33% ... колкото Монако... сега ми кажи, че всички имат яхти и живеят в къщи на 3 ката. Де ви намират бе????

Сравни го и с прираста на Южна Корея

Храните в Северна Корея поскъпват значително А има ли въобще там храни. От статията разбирам че там ядат само "силаж".

Ако живеят както ние при комунизма, много жалко. 2019 сме вече. Надявам се да са мръднали напред все пак.

в Северна Корея цените са комунистически. Ако една батерийка е струвала 1 цент, вече струва 2, което е 100% увеличение. Както у нас при комунизма. Заплати по 250 лв, билетче за автобус 6 стотинки. Сега при демокрацията заплати по 500 лв, и билетче 1.60лв

Ми че то затова няма вече комунизъм. Такива цени са невъзможни и накрая парите свършват. Особено пък когато червените бандити крадат. Това не го разбирате вие комундерите.

да бе, нямало комунизъм, А комунистически Китай, комунистичска Русия, социалистическа Европа със социалистически правителства и европарламент ?

Поредната нагла лъжа и спекулация. През 1989 г. цената на едно билетче беше 10 стотинки, средната заплата беше 232 лева. Сега билета в София е от 1,2 лева до 1,6 лева. А средна заплата за София е 1513 лв. Разликата се дължи н цената на петрола, която през 89г е 15 долара, а сега е 60-70-80 долара. Обаче да сравним храните. Месо без кост около 6,5 лева сега при 5 лева през 89 г. Яйца s-6, M-8, L-10 и XL-13 стотинки през 89 г. Сега са S-16, M-20, L-26 XL-30 ст. Сирене 89 г. 2,6 и 3,6 лева, сега от 4,6 до 15 лева Хляб 26, 36 и 48 ст сега 1 до 2 лева пакетиран и нарязан от същия тип. Кашкавал 89г. 5,6 и 6,4 лева, сега от 9 до 20 лева за същия вид Т.е. при 7 пъти по-висока заплата храната е около 2-3 пъти по-скъпа. Та не се напрягай. Разбира се писал съм срената заплата в София, защото си дал цена на билет за София сега.

Северна Корея ще се оправят един ден,ние никога до пълното изчезване на нацията.

и за много хорица в Русия,с около 30% по-малка минимална заплата от тази в България.Така е и за идиотите от Венецуела,Куба и пр.смешни държави,които се кефят на джуджето Путьо.Тъпи,рости и страхливи са северно корейците,каквито бяхме и ние преди 1989г.

Не знам за Северна Корея, дали е така, както пишат " независимите западни медии регистрирани в офшорки"- но в България на ЕС храните на всеки 3- 4 месеца поскъпват с по 5- 10- 20 %. В България на ЕС за 24 часа миналата година, хляба поскъпна с 20 %. Уж срещу нас няма санкции, уж сме демокрация и " пазарна икономика"- обаче цените се увеличават постоянно с по високи темпове отколкото в Русия, Северна Корея, а заплатите не- 3- 5 лв. на час чисто или бруто в почти цяла България на ЕС( изключение София и още 2- 3 града).

Еми, ако ти се струва по удобно в Русия или С. Корея, чимадана и вакзала!!! Ние че ти пляскаме с ръце и с духовна музика ще те изпратим!!!

или си почистваш кочинката-)

пий си хапчетата по-редовно бе човек.Ти имаш ли представа за коя държава говориш?На Виденов и другарите времето мина отдавна

Време и ЕС да се загрижи за Северна Корея и да се съобрази със собствените си санкции като престане да купува морски деликатеси от другаря Ким,маскирани като сингапурски стоки, та да има повече храна за тези на които им се налага да наблягат на несвойствената за тази страна царевица;)

Провал ли? В София, а и в много други градове няма къде да се спре, много хора се чудят какво да ядат, дори и за най - бедните има храна. Може и да има трудности от организационно естество, може да има корупця и на много хора да им е трудно , но в сравнение със Северна Корея, животът дава в пъти повече избор. Дори изборът да можеш да напуснеш работа или да пътуваш за чужбина е несравнимо по- ценен от липсата на стоки в Северна Корея.

а отказват заплата от 510 лева в която се включва единствено клатене на крака пред компютъра за винетки. Виж коментарите - никой не иска за 260 евро да бачка... дали се чудят какво да ядът или се тюхкат че нямат пари за новия модел на Самсунг?

и си пропуснал изискванията-) А ако наистина има човек който отговаря на поставените от администрацията изисквания то той отдавна ще си е намерил работа и няма да чака на държавата за тази мизерна заплатка;)

Ти на обезлюдяването на селата и градовете в България на ЕС заради масова безработица след реформите на МВФ, ЕС, СБ, САЩ, НПО-та на Сорос, прилагани от местни политици- свободен избор за работа ли му казваш? У нас цените растат главоломно, заплатите са мизерни, безработицата висока- затова българите напускат България, не щото имат свободен избор, а защото нямат работа- ако се върнат 3 млн. гастербайтери в България, знаеш ли с колко ще скочи безработицата- с около 50- 60 %. И разправяш, че сме били по добре икономически от Северна Корея хахахаха.

Поредната нагла лъжа и спекулация. Ако отвориш границите на Северна Корея поне полвината ще се изнесат, а ако им разрешиш да ходят в градовете, може кьорав селянин да на остане. Това е свободен избор. Точно сега заплатите растат по-бързо от цените, а безработицата е символична. Та малоумните ти крякания са чиста спекулация, особенно когато пишеш на компютър през интернет, за каквито неща 90% от Севернокорейците дори не са и чували.

ТАР.. .да де.. ТАСС много са се загрижили за С. Корея :))) Ама нали не могат да им доставят газ - нищо няма да направят.

като нема кво да пишем ша пропагандираме

кое е пропаганда бе сладуранке?

онова дето те мъчи бе третополовия

чоко, минзухар, едва ли има по-третополов от бездетния, разведен и плешив ботокс от кремль!

бе,пак ли чекаш да дойде оджата да те подкани към килим