Храните продължават да поскъпват и в началото на февруари

За една година цените по стоковите тържища са се повишили с 23.97 на сто

Обратно в новината

Коментари - Храните продължават да поскъпват и в началото на февруари | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Той министъра каза че не са поскъпнали,на графиките ясно се вижда!

до оня ден у вашия сайт се прокламираше как си1чко у нас поеФтинява,как така сега поскъпва,вие знаете ли що за купени журналя сте

Спокойно след една година минималната работна заплата ще се вдигне с огромните 60 левчета.... Бедноста и държавата превърната в кочина от една шепа крадлива мръша са налице.

ако са обикновени некадърници няма да са в тоя платен сайт

Един омлет в Париж излиза 4 лева, в Лондон 5, а във Враца 7 лева!

Храните ще поскъпват поне следващите 30тина годинки бавно и неомолимо. Причина: войната в Украйна глобалното затопляне, изсичането на горите в Амазония, санкциите срещу руските торове.

плаща нещо на тая "държава", да спира да го прави! Не се ли убедихте вече, че тя съществува само и единствено за зверско ограбване на населението и брутална гавра с него? Това не може да бъде наричано "Родина"!

100% спекула в действие. А пък на БГ-управниците им е през оная работа - по-важно им е сега дали пак ще влязат в НС, за да си корумпирстват на воля и на корем.

В Хърватия поскъпването от въвеждането на еврото се оказа 0.2%, според тяхната държавна статистика. А тука всеки се е нахвърлилл да граби българите.

Поредната тенденциозна статия, цените се надуват от "братските" европейски хипермаркети. Отдавна съм ги отсвирил, с малко обикаляне на пазара цените са 20-30% надолу.

Цените поскъпват, защото плащаме за войната в Украйна. Нали подкрепяте украйна, какво пищите сега. Хляба е 3.50 лв. на промоция. За следващия месец ще е 5-6 лв. До края на годината 50-60 лв. Докато не излезем и да пометем тази джендърска върхушка няма се получи. Следващата стъпка е да скопяват мъжете.

А бе то шопската салата от 4,50 стана 10 лв и колко други стоки в пъти, а те ми говорят за процентчета :)))

Всичко вече е внос от гей съюза и търгашите които са вързани с управляващите си играят със цените както си искат....за жалост това беше целта,България не е способна да си изхранва народа защото всичко е разбито.......срамота е да внасяме картофи от германията Развалени меса от полша и испания за от сащ и аржентина да не говорим и още какво ли не внасяме

"държавата" България се подиграва по всякакъв начин с мен, бидейки уж неин гражданин от български етнос. После някакви селяни, за които в медиите ми обясняват, че били управляващ елит, се чудят защо не съм съвестен данъкоплатец и как така демонстрирам липса на уважение към законите. Ами каквото повикало, такова се обадило, драги "политици"!

Абе и при нас статистиката казва инфлация 17%, ама прясното мляко в млекарницата, в която пазарувам отиде от 1,90 на 3,20.

Аз в Лондон си купувах прясно мляко, което ми излизаше през курса 0.72 лева за литър.

у нас се протестира само ако протеста е платен, така свалихме герб от власт, с платен протест

Не само войната а и огромните дългове на едни наши приятели/ господари :)))

Славянин на повечето европейски езици означава роб. Какво очакваш ?

Най смрадливата държава в света,с най смрадливите бизнесмени отрепки,цигани ,паплач нахвърлила се върху обикновения човек в тая свършила комунистическа държава

Аз съм да излизаме,стига вече подигравки с тоя народ.....и само се хилят в тоя парламент....да излизаме и да метеме

На времето се замервахме по бригади със зеленчуци за стотинки, сега ги кукуваме ,,изкуствени,, като хайвер :)))

Аз мисля че дълговете още не са започнали да ни ядат достатъчно. Ама тия 200 млрд евра за Украйна ги плащаме яко да не говоря и за делтапланерите от САЩ и кораби и подводници и т.н.

От диваци ,,комунисти,, след това станали диви капиталисти какво да очакваш :)))

Късно е приятел. САЩ ще предизвикат веднага военен конфликт в България. Ние имаме проблем с всеки съсед а сега ни вкараха и Македония "Украйна". Наще политици сраха на главите на Русия и вече нещата се оплескаха.

Спокойно ЕС прие закон да се използват какалци и червеи за изработване на брашна и грани. Няма да умрем от глад, тия джендъре мислят за нас.

Сега като ви набия еврото, ще паднат. Рязко. Ма не цените на храните. Качеството ви на живот ще падне и малкото ви суверенитет. Ма като не искате да хвърляте камъни по нас, така ще е. Слава на Масонското братство. Векове сме ви клали, векове ще го правим пак.

Нито са били комунисти, нито са били капиталисти и никога няма и да бъдят. Те са просто измамници, за съжаление цялата ни нация е на това ниво. Която и фамилия да вземе властта ще се държи по същия начин.

Не, не, НСИ каза 15.3%...

Половин кило брашно от скакалец - 40 лева.

Има една много. ама много стара българска поговорка че в стар геран не се плюе, защото не се знае кога ще ти потрябва. Е това българите трябва да си го изрежат с нож на дланта и на всяко новородено дете трябва да го напишат. Всеки знае за какво става дума.

не купуваме храни от стоковите тържища, а от магазини на дребно. На дребно годишното поскъпване е много по-голямо. Например в тея таблички цената на киселото мляко 400 гр. е 1,23 лв. а в една голяма търговска верига цената е от 2,20 до 2,80 лв. Цената на киселото мляко при производителя сигурно е левче и включва цената на прясното мляко, закваската, кофичката и разфасоването, съхранението, труда, амортизационните отчисления, данъците. А при търговците на едро и дребно цените и печалбите им нямат спирачки. Те печелят много повече от производителя и това е абсурдно.

За Българите 40 х 3.14 като по-далеко от Брюксел.

Няма значение, важното е западните кукловоди да печелят и да плащат с наши пари да се убиват наши братя.

Когато разберете цялата истина за западната демокрация, ще бъде много късно. Даже вече е късно, българия ще бъде разкъсана и разпродадена - разграбена. Тази национална сигурност е работила винаги за чужди държави.

Пак гласувайте за Киро-олигофрена и Асен-крадеца.

Бюджета за тази година ще се прави в средата на годината,никога и никъде не съм виждал такова нещо не знам как да го нарека........направете сметка каква сган ни управлява и колко мисли за държавата и народа......оцеляването в държавата е жив ад,а те си се смейкат в парламента,мирните протести май им се виждат комедийки некви ама ????

Наскоро ми увеличиха заплатата за трети път. Но нещо явно не мога да смятам, защото според изчислението преди да ми я увеличат съм можел да си купя 900 литра мляко първо качество на дребно от магазина. Сега след третото увеличение мога да си купя 3 пъти по-малко. В първокачествено българско бяло саламурено сирене съотношението е - 95 кила преди и 40 кила след увеличението. Къде е грешката?

Но те ще ти кажат, че са увеличили зпалатите и са и мсе качили сметките за ток и транспорти затова. Ще те излъжат ест. Поскъпването е над 100% а горните им разходи са под 30% по-големи.

Целта е да обеднеят българите и да започнат да ипотекират имотите и да им ги вземат банките. Капитализма не работи добре когато пролетаеиата не плаща ипотеки за коли и дом. Ще има и бизнес за мафията с бързите кредити!

"...Всекиму според труда" Разпределение според потребностите не е имало.

Сигурен ли си, че с последния си ред не си обидил собствения си партиен пеф?

И къде го продават това сирене по 7 лв килото? Ако е първо качество Маджаров или верея в кутии, ше закарам микробуса и ще си купя 100 кила. Щото ние го купуваме (ако можем) по 30 лв килото. Въобше, какви са тия цени дето ги пробутва официалната статистика? То съвсем няма връзка с реалното.

Ама ти идея имаш ли си с това 1 кило рашно колко манджа може да се направи? То е чист протеин. 10% стигат на смеска. Значи 1 кило брачшно е 10 кила храна.

Ей комунистите са виновни,не са балъците които си продадоха държавата без пари!!!!

Овцете докато търпим така ще е ,ще ни доят,ще ни изстискват,ще ни пробутват гнусни боклуци за ядене.То затова рекламите са само за лекарства.Българина е болен и обича да го мачкат,а той да хленчи само.Простоват е народа доста.

Важното е,че още повтаряте като папагали,че комузмът е най-голямото зло за народа!!!!!

Според доклад  на секретаря на цк на бкп Емил христов социалният минимум за работещи през 1987 г. е 209 лв.,  за подрастващите 111 лв.. Или за 4 членно семейство 640 лв., при срз 234 лв., т.е.  доход от 468 лв., което е почти 30% под социалния минимум от 640 лв. Почти цяла България е била не само под социалния минимум, а е била бедна. Да живее ЕС, който ни даде богатство!

Само дето ние избираме сганта, която ГЛАСУВА БЮДЖЕТИТЕ.. Щото дупетатските плати и кИфтета инфлация не ги бори.. А те пък що да правят правителство? Нъл пак ша бъдат същите и следващото парларе.. Да са псуват кат каруцари..

Пак ще гласувам за тях.Само тяхното правителство работеше добре.