Коментари - Храните на едро отново поскъпнаха в края на януари | Бизнес.dir.bg
назад

Храните на едро отново поскъпнаха в края на януари

Преди това (16-20 януари) поевтиняха за пръв път след 15 седмици на непрекъснат ръст, а за една година цените по стоковите тържища са се повишили с 25.89 на сто

Обратно в новината
| Редактор : Георги Вулов, 3е-news.net

Коментари - Храните на едро отново поскъпнаха в края на януари | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като има загубеняци да купуват на тия цени така ще е! Будала да будала, особено в София.

Цените са нормални все още. Благодарете се , че новите господари не са ви натъпкали със чипове за да ви направят ходещи г0BEдA. Който иска да му е без пари , отива в гората на лов ,отстрелва диво прасе, опича го, изяжда го . Който иска в града от магазина да купува всичко , си плаща .

В днешно време, при тази преноселена с хора Земя. Хората не могат да живеят от лов. Защото няма достатъчно дивеч, риба ..., даже и гори вече няма, изтекоха ги. Хората са живеели от лов, риболов и диви продове, когато всички хора на Земята са били 200 милиона. Сега когато са 8 000 милиона не става вече.

Аз не помня много 1980-те години бях ученик, сметките ги плащаха родителите ми. Пращаха ме да купувам хляб, цените бяха 0,40-0,55 лева за бр. и кашкавал, салам, кренвирши и трите бяха около 4 лева за кг. Сирене почти не купувахме, защото миришеше ужасно и почти не го ядяхме, само с домат можеше са се яде . Помня баничките, кифлите, сандвичите с кайма, лимонадата, швепса, кока колата и едно отвратително менте на кока-колата. В началото ми даваха по около 20 стотинки за закуска, после ми даваха около 50 стотинки на ден, т.е. десетина лева на месец. Намерих информация, за цената на електричеството при Тодор Живков. Първоначално През 1970 г. е струвало 0,022 лева за кВтч , през 1980 поскъпва на 0,032 лева за кВтч, а през 1985 до 0,045 лева за кВтч. Това е над 100% инфлация за 15 години.

Попитали радио Ереван. Кога ще започнем да живеем добре. Радио Ереван отговаря. Вие вече живяхте добре. След пораженията дето нанесоха всички тия трапосерковци на Лайньо Радев, Лъжльовци, Кокорчовци и всякаква пасмина от типа на Чашков и Лайнарджиев, вдъхновявани от Нексимир Онаниев и други подобни политически чекиджии, ще ни трябва години да се оправим. Или поне да дойдем на нивото от преди две години

Да кажеш нещо и за пораженията дето нанесе трапосеркото на Цар Симеон 2. За РазБойко те питам?

Родината бавно и мъчително се възстановява от комунистическия апокалипсис! Народът се съвзема, Бедността от комунизма е спомен! Народът благодентства! Българите започнаха да се завръщат в Родината. Нямаше Коледа, Великден! Имаше само 9 септември! Нямаше шишета, каши и пюрета за бебетата! Хляб да купиш - война, бяла и черна техника - война, талон за урина - война,  за всичко - война в мирно време! Всичко работеше, нищо нямаше! Нали сте гледали Баш майсторът.  Където да отидеш, носиш шише ракия или пари за рушвет! Повсеместен дефицит, мръсни магазини и некачествени стоки!   Помните ли изразите - къде си изчезнал като червения пипер и българско родно никога негодно! Ние бяхме най верните. Нямаше унгарски, чешки и полски събития. Младостта ни мина с кпсс - бкп, рапорт даден - рапорт приет и накрая фалит!  Бай тошо нарече социализма Недоносче, спряха  да обслужват заемите на страната, присвоиха си държавната собственост, станаха капиталисти и младите се разбягаха по света, за да се спасят от банкрутирала държава!

Извинявай ама ти на Луната ли живееш. Нито младите се връщат нито имат намерение ,нито хората са се събудили нито държавата се оправя. Излез навън виж реалността

Рефередум за еврото ............................................................

Шило

Няма клиза, бе! Няма инфлация;ция, няма обедняване! Да живей международното положение

Измекяри. Тия цени нямат нищо общо с магазина. Аз пазарувам по-евтино от борсата, значи.

България е една изключително скъпа държава.

Една от причините е много по-високото 20% ДДС за всички храни и лекарство. Докато в другите държави ДДС за някои храни и лекарства е в пъти по-ниско. Друга причина са алчните ненаситни "чекмеджета" на управляващите върхушки. Да сте видели някой бивш кмет, депутат, министър, президент... да рови в кофите за смет както правят много бивши професори, инженери ...

Какви цени! Сега животът е прекрасен! Сега СРЗ 1800 лв, бензин 2.50 лв. Купуваш близо 800 ЛИТРА.  Освен това, СРЗ сега е доста по висока, защото 700 хил. се водят  на мрз, а получават доста повече. 1989 г. СР3 274 лв., бензин.0.80 лв. Купуваш 350 литра. Същото година за да купиш един скапан телевизор - гълъбарник тежащ 100 кг. , трябваха четири СРЗ!

инфлацията у нас няма нищо общо с икономиката - просто ние сме нация, съставена от АНДРЕШКОВЦИ

Ако си учил по литература, ще знаеш че Андрешко е п позитивен герой.

позитивен е в "твоята " литература :)

Явно си учил литература по комунистически.

Андрешко е дребен селски хитрец, опитващ се да заобиколи ситемата, върху която е изградена ВСЯКА една държава, опитващ се да напулни гушата.

Качествения блак ангъс, пармезана, черния хайвер и дом Периньон не са мръднали. Яжте си гнусното надценено оводнено вносно Гмо свинско. Тъпи ганьовци, прошляци и роби. Малко са ви енали турците.

Да ти еба майката соросоидна.

Туй като те чета ми приличаш на ИТ-специалист безродник, селско първеню, видял се с пари и гледа отвисоко

Близо си. Крипто милионер избягал от кочината и видял как е по света.

Мдаа... Нали трябва безплатно да храним укропитеците, и негрите в Украина! Храните ще поскъпнат още!

Да благодарим на Кировата хунта

Ех тоз Киро. Вече 8 месеца не управлява и пак е виновен за всичко

готвят ни за еврото, първо правят цените двойни после от лева в евро и накрая хляба от 1 лв ще стане 2 евро, честито на печалившите

Живеем прекрасно сега. Със средна заплата от 1987 г. е можело да се купят 369 кг брашно или 709 л мляко, 47 кг кашкавал, 49 кг птиче месо, 43 кг говеждо месо, 43 кг свинско месо, 31 кг шунков салам, 156 л олио, 180 кг плодове и 156 кг захар. А ето какво може да се купи със средна заплата през 2018 г.: 1350 кг брашно или 621 л мляко, 72 кг кашкавал, 230 кг птиче месо, 120 кг говеждо, 130 кг свинско месо, 117 кг шунков салам, 455 л олио, 900 кг плодове, 518 кг захар. Нека да погледнем и с колко средни заплати спрямо някои други държави се купува примерно цветен телевизор. В България цветен телевизор се купува с 3,9 заплати. В Унгария - с 3,4 заплати. В Австрия - с 0,3, в Англия - с 0,2 заплати. Хладилник от 180 л в България се купува за една заплата и половина, в ЧССР - за 0,3 заплати, в Унгария - за 0,4 заплати, в Австрия - 0,09 заплати, и в Англия - за 0,08.

а банани колко е можело? а то тогава нямаше банани ве верно

купи си банани сега бе,нали има,ама леб нема

За една година не е 25, а около 50%. При цени на дребно. Не ми се струва вероятно цените на дребно да растат по-бързо от цените на едро. Как ли ги скалъпват тези статистики!

мегдан за спекула значи!

Заради високите цени производители, вносители и търговци изхвърлят тонове непродадена и развалена продукция.

За кои цени става въпрос. За цените на Производите ли или за цетите от складовете на едро.. и без шашми

Еми требе колелета за танковете…

трудно си учи уроците на историята. Затова винаги е на опашката на най-изпадналите нации. Българина е уникално тъп. Българина беше съгласен Буци да стои на власт 10 години. Заради това свое съгласие Ганьо тъпанара ще бере плодовете на Буци крадеца още 30 години напред.

Ганьо трябва да бъде смачкан и накаран да си продаде държавата за бази на краварите!

От старите хора съм научил една мъдрост. Когото ти сложат да ИЗБИРАШ за премиер между комунист и магаре, избираш магорето. Бължарите са тъпи, ама не чак толкова тъпи, че да предпочетат комунист пред магаре. Лошото е, че се оказа, че магарето и то било комунист. Т.е. българите, без да разберат са избирали между комунист и магаре комунист.