Хората искат да се топлят с пелети, климатици и газ, но не и на парно

Най-голям е интересът към пелетните печки по програмата на СО за подмяна на отоплителни уреди с екологични алтернативи

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В 21 век еколожка с вид на порноактриса се занимава да сменя печки на дърва с пелети!?! Тое ясно на всеки че най добре е на тец ама да го направят достъпен и да махнат търтеите с топломерите! А иначе нее лошо на територията на София да се забрани ползването на отопление с пушек! Който не може да си го позволи може да иде на село и там да пуши. Всд пак е демокрация и всеки живее където може да си позволи.

Поредният "български" абсурд! в целият свят централното парно отопление е НАЙ ЕВТИНИЯТ и практичен начин. Единственият проблем са първоначалните огромни инвестиции. Ние го имаме и инвестициите са направени отдавна. Защо ни е скъпо!? Ами крадат ни и то в ПЪТИ над реалната цена, а дълговете са имагинерни, защото се източва от десетки години.

Защото не искат да плащат насила нещо, което не са потребили

могат и да се продадат или да се предадат на вторични суровини.

Какъв ТЕЦ в община Панчарево., стига сте писали и коментирали глупости.

Стига глупости ! ТЕЦ е най доброто , но много ПЕНСИОНИРАНИ с привилегии КАЛИНКИ висят там ! Какво да кажем ние с кюмюра 430лв за тон без превоз , и е по екологичен от пелетите , той е внос а пелетите са горите ни ! Светът се отоплява на ГАЗ от 130г а ние след 130г ЗАЩО

абе, тъпанари, да се топлиш на пелети, оцначава да си направил предварително система като за парно на цялата къща и да има къде да натрупаш десетки торби, а на климатик - това е пълен отврат!

Зависи. Климатика е на ток и мрежата може да не издържи в някое гето Печките ,същата работа,ако имаш комшии и им пушиш в прозореца. ТЕЦ е най ОК,но, трябва разумно да се ползва

tonk11

А стига бе. Верно ли е най-голям интереса към подмяната с безплатни печки? Ти да видиш. Нямаше да се сетя. Цццццц. Аз съм супер доволен от тец-а. Няма зор, няма хамалогия, няма мръсотия. Прибираш се , врътваш крана и готово. И топло и топла вода. За миналия сезон сметката ми е 1200 лв за 1000м2 апартамент. За толкоз ще си купят 10-12 м3 дърва и ще се скъсат от хамалогия и мръсотия. За пелетите - при цена 580-600 лв за тон ще ги видя как ще им излезе сметката.

И така да е.Но само защото парното е субсидирано.Теца работи на постоянна загуба.Затова ти е толкова сметката.

На загуба е защото хората не разбират, че няма по-евтино и удобно нещо от това. Отделно от това от години не се управлява правилно и се краде здраво.

tonk11

Не. Теца е на загуба щото има хора които не си плащат. Отделно им позволиха да си свалят радиаторите а не трябваше.

Тва в заглавието е пълна лъжа! Парното е най ефективно, комфортно и евтино отопление, стига да има мозък в главите на ползвателите.

Факт е, че хората не знаят как да го позлват и често това е причина за нереално високи сметки. И като добавим и съседите, които нелегално го ползват....

От цялата статия разбрах, че са подменили 34 печки в селата около София. А всъщност трябва да адресират къщите в централните квартали. Нали за по-чист въздух го правят. Какво ще му изчистят на въздуха в Панчарево или Бистрица?!?

Схемата е ясна: Блокира се предоставянето на единственото екологично средство - климатиците, за сметка на пелетите. Да ама, на третата година, като ти изгори горелката за пелети и трябва някой да кихне поне 800 лева, по сегашни цени, кво праим? Иначе, мойте климатици са на 15-на години, не са маркови и си работят все още. Нека не забравяме, че има и други задължителни операции, като подмяна на дограма, ама с качестевена, саниране на стени и тавани, пароизолации. Ако всичко това си го направиш сам и то, що годе, както трябва, икономията може да достигне и над деветдесет процента. Сега, това е хубаво, че всичко е описано в интернет как се прави

Ако тук в планината ми спре климатика на минус 20 какво правим? Защото само най висок клас климатик ще работи тук. Не вярвам да ти подари общината от най скъпите. Затова хората си искат пелети. А пък вие умните си разсъждавайте. Село в планината не е, като в града.

Когато и да се построи АЕЦ Белене вече е късно, досега трябваше да сме забравили че я имаме. Да си кажем истината АЕЦ е най-евтиното възможно решение за добиване на ток. От 10 годиини се говори че всичко ще минава на ток и газ, ние газ нямаме, но не искаме да имаме и ток! ще си плащаме докато не се върнем в 19 век, повечето хора на село и се топлят с дърва!

Аз пак не разбрах кога ще се премахне рекетът на топлофЪкация ? Нали свободни пазари, неприкосновена частна собственост или нещо не съм разбрал ?

Хората искали да се топлят с пелети,климатици и газ........... Ами това не е че искат, а е по принуда!

Когато затваряха АЕЦ Козлодуй същите тези пишман колеги притриваха доволно ръце и се надяваха да затворят реакторите. Е това стана. Стачкувахме, а те се забавляваха. Сега затварят и тях. Няма да се забавляваме, но е тъжно как се обръща ситуацията. Лошото е, че е с неопбратими последствия за икономиката.

Ние у дома караме на глобалното затопляне. Безплатно и сигурно. Чиста работа.

Пълни глупости,парното е най-доброто отопление, долна лъжа е че на ток е по-евтино. Енергийна война.

Ще те видим ний зимъска, когато навънка сняг забръзка!

А какво става с климатиците? Процеса е блокиран поради обжалване пред КЗК и не се знае кога ще стартира!

Саниране, субсидиране на парно, смяна на отопление! Защо аз плащам чужди сметки? Сам плащам всички подобрения, живея скромно, според доходите си, с някакви нахалници преразпределят данъците без сметка!

Много ясно, че никой не иска да се топлли на порно. Сега нощните температури са 4-5 градуса в София, нооо топлофекация смята, че е топло и хората мръзнат. Същият проблем напролет, а пък лятото като бонус профиклактика 2 седмици. Еми преди 3 години резнах радиаторите и аз. Сега съм на ток и съм по къс ръкав, а отоплението ми е адекватно иии о-боже месечната сметка е 20лв по-ниска.

Засега пич, засега. Като изкарат гражданите на свободния пазар - нещо, което трябва да се случи според евродирективите - е тогава ще видим кон боб яде ли.

Заради тия пелети се унищожават горите наред! А педалчетата дето ги държат - стават милионери.

Не се ли правят от отпадъчен материал от дървообработващата промишленост?

От коя фирма, какви печки и на какви цени се закупуват? Това са трите въпроса, чиито отговор е належащ, но никога не ще получим. Честито на печелившите, схемата е ясна