Хиновски: Ако "разярена" Русия спре доставките за "Козлодуй", АЕЦ-а може да затвори след 2024 г.

Председателят на УС на Българския енергиен и минен форум Иван Хиновски с декларация до президента, политическите партии, бъдещето ръководство на министерството на енергетиката и медиите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Виждам различни мнения и препоръки, но едно не мога да си обясня - защо никой от "мислещите" като тикви политици не си зададе и задвижи следното: РАЗРАБОТКИТЕ НА Д-Р ЧУКАНОВ ЗА КВАНТОВИЯ ГЕНЕРАТОР И ВТОРО - РАЗРАБОТЕНИЯ И ПАТЕНТОВАН ОТ БЪЛГАРСКИЯ УЧЕН ИЛИЯ ВЪЛКОВ(ЮЛ БРАУН) БРАУНОВ ГАЗ И РАБОТИЛ И ПАТЕНТОВАЛ ТАЗИ ТЕХНОЛОГИЯ ПЛОВДИВСКИ ИНЖЕНЕР (ДАВАХА ГО ПРЕДИ 2-3 ГОДИНИ ПО СКАТ)!!!!!. Никой от "великите ни умни и красиви политици" и техни "експерти" и дума не обели за това. За сметка на България всичко МОЖЕЩО, МИСЛЕЩО И ЗНАЕЩО НАПУСКА СТРАНАТА.

Национално състезание на българите по плюене в кладенеца, от който вземат вода!

Ако e "разярена" Русия може да и хрумне и по-голяма глупост. Ама както е казал Талев чрез един свой герой, последният болшевик ще умре у нас, а не там.

Всичко руско е безаналогово, безалтернативно , без конкуренция, най-евтино и най-добро. Човек да се чуди как всички най-богати държави не ползват нищо руско и как са станали най-богати и развити без тези най-добри и безалтернативни стоки , а който го ползва все е най-беден, изостанал, корумпиран и с най-нисък стандарт.

Потребяваме 4Гвата И да спре Козлодуй ток ще има Бляди, пошли нахуй

Аре чиба

Русия ПРОИЗВЕЖДА ядрено гориво и за САЩ!!!! 48% от АЕЦ на САЩ са с РУСКО гориво, Франция-42%!!!!!Българияи Турция-100% с руско и т.н.!!!!!

Като гледам коментарите, руските пари за троловете, които пишат тука, привършват!

Алтернативи има, ама да не им върнем отработеното гориво директно в центъра на Москва - разпръскано по малко.

Винаги има алтернатива на всичко.

Недй говори глупости. Всички те знаем чии интереси обслужваш.

От 30г. познавам този "специалист", и 30г. неговата работа е само говорене! Общо познати истини най-вече е и мантри. Кога и къде е "участвал" в управлението на енергетиката?! Лъжец от класа. В чешката АЕЦ Темлин вече се работи за замяна на руското гориво, до края на годината ще има алтернатива. Европа макар и по трудния начин вече си научава урока! Трудно ще и извива ръцете икономическо джудже като Русия. Айде сега , слагайте минуси!

Че те така или иначе могат да ни спрат ядреното гориво когато им скимне, както направиха и с газа. Така е, като сме се оставили през последните 30 години да бъдем тотално енергийно зависими от Русия. Ще правите каквото искаме или ви спираме това или онова. Решението е болезнено, но трябва да се освобждаваме от такива зависимости.

А слънцето пече ли пече... Кирчовци, Бойковци, все педераси ще ни докарат до печки чудо и филии с мас.

Още печка чудо имам и филии с мас ям па не съм умряла

И с какво точно подобна "новина" ще направи нещата по-добри?!!

Раша да прави като вятъра. И то под вода.

Не е важно важното е Кирчо да не се разяри!

А експертът споделил ли е какви промени в аеца могат да се направят така че да купуваме гориво не от руснаците? Той взема ли по едни 4000лева?

Тоз издухан пенсионер който получава манго от руското посолство и той взе да плаши. Мръсн-к долен

Украйна как се справи със ситуацията и АЕЦ Запорожие продължи и продължава да работи дори въпреки войната? Да уточним че се касае за много по-голяма централа от нашата, но със същия тип реактори. Дали не изплува покрай тази дипломатическа криза мръсна пяна от предатели със задача да всяват заблуда, паника и хаос в българското общество. В полза ясно на кого.

Украйна така реши въпроса, че от март месец град Енергодар и Запорожката АЕЦ са под руски контрол. И, разбира се, продължават да работят изправно, снабдявайки Херсон и Крим с електричество.

Ако гледаш коментарите на Боян Чуков можеш да научиш, че украинците продават на руснаците част от новите френски и американски оръжия, които им се изпращат срещу доставка на храни и други услуги. Едно време и македонците продадоха танковете, които им дари българската държава. Така че нищо ново. Другите си гледат интересите, а продажника Кирчо гледа чуждите интереси, защото не се чувства българин.

Кирчо е като едно 3 годишно детенце, което тропа с крак и крещи: "няма да си играя с Русия, нема да си играя с Русия"

Жалко, че само на Кирил му стиска. Другите са продажни подлоги

Въпреки ,че преди много години баща ми беше постоянен член на комисията на СИВ ,по използуването на атомната енергия за мирни цел няма как да бъда компетентен по експлоатация и поддръжка на ядрени реактори,нека само различните тук списващи "специалисти " ,да не си въобразяват ,че атомен реактор е печка на твърдо гориво,в която е без значение какво ще се гори ,дали ще бъдат дърва,или въглища, или пилети, или брикети, или комбинации от тях.Добре е тези "специалисти", да не намесват еврогейският ,демократичен и неолиберален ентусиазъм при коментари тази толкова специфична тема.Вариантите са два,правим каквото каже Русия в частност "Росатом" и реакторите работят, вторият е продължаваме на се правим на въшлясал пудел и,реакторите спират, ел.енергията скача до краят на слънчевата система ,народа масово оскотява,ако това е възможно на къде повече, производството и транспорта спират ,улично осветление изчезва ,камерите не работят ,престъпността ,кражбите и други престъпленията скачат,мизерията ,ако има на къде повече също скача и така до краят на държавата

Платените руски тролове като тебе не са специалисти по нищо. Ако баща ти е бил член на тази комисия то тогава ти си някакъв пенсионер бивш член на БКП. Така ли е платено руско тролче? Само вие руските подлоги си мислите че Русия е незаменима.

Вие най-вероятно сте астрофизик ,или инженер по електроника и то в областта на телекомуникациите в цялото им разнообразие.Не сме дасте специалист по кардиохиругия -това ще е ужасно.Колкото до мен да ,доктор съм по електроника ,да имам към 30 публикации ,да превеждани са няколко в чужди държави ,да бил съм на специализация в "Сименс",,"Алкател","Серагон", Хуавей" да,да да .

Значи вие сте над 60 годишен не знам си доктор По какво. Обаче за сметка на това пък всеки божи ден пишете стотици коментари в защита на Путин и Русия. Интересно, понеже знам със сигурност че платените коментари дори като вас не получават кой знае какво за плащане що за доктор сте И що за специалист , след като заплащането за писане на коментари е по-високо от парите които изкарвате? От друга страна пък това е поредното нещо по което сте специалист доктор научен сътрудник и така нататък. И все пак другарю пенсионер член на БКП, Какво е това, дето само Русия може да го произведе и никоя друга държава?

Не си никакъв специалист. От години украинските АЕЦ работят с американско гориво. Американците хванаха цаката иправят същата рецепта каквато и руснаците, така че спокойно можеш да си изядеш всички дипломи и руски учебници от които си учил.

Ако бяха построили и АЕЦ Белене, сега рискът щеше да е двоен, защото и тя щеше да е руска! Щяхме да имаме две ядрени централи, на които не можем да разчитаме заради ненадеждния партньор. А щяхме да сме затворили много други мощности и щяхме да сме двойно по-зависими от Русия.

Ако беше построена АЕЦ Белене с американски реактори щеше да работи, но на ЦЕНАААААААА, като американските ТЕЦ-ове.

Платено коментатор че ядрен реактор не се пуска с топлинна енергия. Гледам оттук надолу си издращил един тон лъжи простотии показващи пълната ти некомпетентност. Това че си платен руски трол не те прави разбирач на атомна енергетика. Всъщност не те прави разбирач по нищо.

Щото разбира се според всичките такива експерти и Русия единствената ядрена държава. Само тя притежава и ядрени оръжия и ядрена енергетика и ядрено гориво. Друга държава в света няма-само Русия нали? Няма нищо произведено в Русия, дето да не може и да бъде за да но по-добре и по-качествено от високотехнологичните държави в света.

Споко, нали Асенчо докара два кораба с газ от Америка, осигурени сме с енергия, 3-4 пъти по-евтина.

Мдаааа... Значи, според господин "експерта", изходът е един единствен - да ставаме Задунайка и да слушкаме с лапичк пред гърдите какво ни разпорежда барина. В противен случай, както няма газ, така няма да има и ток.

Ама хайде де ,опитайте се ,най-после и да мислите ,при условие,че притежавате необходимото оборудване.

Аз ще ви продам !!!!

Хиновски е канцеларски плъх, който цял живот е бил по канцеларии и се е занимавал основно с кражби. После с всичко откраднато построи един нефелен ТЕЦ на дърва, който фалира. Откъдето дошло, там отишло. Нали се сещате, че кинтите за ТЕЦа не са дошли от спестяванията на баба му? Сега на 70г., обикаля партии и телевизионни студия и плещи глупости за да изкара по някой лев защото пенсията явно не му стига. Ще изпия още една ракия и ще изляза да поплувам. В морето има едни раци дето щипят мамицата им. за тва ще обуя и ще плувам с едни стари пътъци. Приятен и усмихнат ден на всички и нека братска Русия и Владимир Путин бъдат с вас. Изчезвам за дълго.

Плувай, вата. Направо към сочи!

след като търпим Киро и Асен да унищожават България за своя изгода а такива като Хиновски да лалат глупости България загива

1. Хиновски да приведе в експлоатация собствения си ТЕЦ на дърва, който от техническа и икономическа гледна точка е пълна глупост за това и фалра. 2.АЕЦ Козлодуй не може да работи с един блок по чисто технологични причини. 3.Шистов газ и съсипване на българската природа не ни е притрябвало. 4, Възела Никопол - Турну Магуреле е химера понеже брегът на Дунав откъм Румъния е много нисък и ще се издавят власите. За това не бе построен по времето на Живков а се започна АЕЦ Белене. 5. Хиновски немедлено да се разстреля, тъй като по друг начин не може да бъде озаптен да дрънка глупости. 6. Време е да изпия една ракия.

Всяко лято АЕЦ козлодуй работи с по един блок. Първо единият се изключва за планов ремонт, после другия.

Да, ама вторият работи. От работещия блок енергетиците вземат топлинна енергия за да пуснат спрения.

Ото Скорцени - хотелиер, печенег.

Забравяш "руски трол с опит 3+ години"..

Ото и колежката му и сънародничка Елена Киренко заработват тежка нощна. Ото, помогни на "момичето да донаучи" български език, че силно се излага. Дано прояви разбиране работодателят, нов кадър е, все пак.

Русия ако се "разяри" просто ще ни анексира. Но не сме и притрябвали. За сега апетитите са откъм Турция.

Де ги видя тези апетити откъм Турция?

Ще ги видиш, рахат бъди.

Така се анексира НАТО.

То пък едно НАТО...на Русия и трябва житницата на Европа, Украйна, а не някакви безполезни тъмни балкански субекти.

Представете си страна която има национална гордост вместо да учи малолетните да са педали. Точно така, не сме ние. Ние дори забравихме какво е това национално достойнство. Та такава страна няма как да прости педалско отношение. Такава страна е Русия а нейният лидер Путин ще удиш в енергийна хватка цяла Европа! По всичко личи, че сега ще изхвърли Шел и Японците от Сахалин 2, а после ще прогони неприятелските държави и от всички останали находища. Нашият идиот ни гарантира, че и ние ще получим подобаващо отношение. Така че енергийните ни експерти да не се чудят и маят по двайсет години както си знаят, а незабавно да търсят как и от къде ще внасяме ресурси - ще ни трябват!

Да си близач на руски задници не е национална гордост.

Българите никога не са имали национално достойнство. Дори собствената им държава е подарък от Русия.

Категорията българите обхваща ли и теб? Що пишеш за българите в трето лице?

Не, аз съм печенег. Такъв се писах при преброяването миналата година.

Добре. Хареса ми.

НРБ беше точно това - близач на руски задници. А педалите така или иначе си ги имаше - знаят се кои бяха известните - народни певци, народни артисти и други неизвестни.

Е да, но от Русия получавахме нефт, газ и суровини без пари. И беше необятен пазар за продукцията ни. Сега не само ближем американски задници ами някои ядат и американски лайна и в замяна получаваме среден пръст.

Абе колко да си получавал за без пари? Аз си спомням как съм събирал реколта на полето за по левче на ден. А бензинът 1989та вече беше левче. Нафтата беше евтина, ама щото само за горене ставаше. И каква продукция си изнасял? Долнопробни цигари и вино. Които никой друг не щеше.

През 89 вече се бяхме "демократизирали". През 70те годни танкерите с безплатен петрол директно отиваха за реекспорт. Руснаците купуваха всичко което произвеждахме. Абсолютно всичко. После произвеждахме предимно слугини на гърците и проститутки. Та до ден днешен. Лена дори е звезда с парапета.

За 6 месеца с глупостите си Киро унищожи живота на цяло едно поколение. Но то точно това поколение си го избра, така че драма няма. Преди години Иван Костов унищожи живота на цяло едно друго поколение. Но те сами си го избраха и до ден днешен реват и чакат държавата да им увеличи пенсиите с 50лв. Това, че цял живот бяха слуги за жълти стотинки в Гърция и Италия е незначителна подробност. Сега историята се повтаря като фарс. Иначе Хиновски цял живот е бил чиновник с политически протекции и няма и един ден работа в енергетиката на терен. Но за ядреното гориво е прав. За това не е нужно да си експерт.

Колко беше хубаво преди Иван Костов а? Колко струваше доларът да ни припомниш.

Комунистическите безчинства на Румен Гечев са едно на ръка. При Костов те просто се задълбочиха. Комунягите получиха без пари цялата индустрия на България. Костов прекрати икономическите връзки с Русия, която беше основен източник на суровини и основен пазар на продукцията и заводите отидоха на скрап а животът на цяло едно поколение отиде на кино. Животът на цяло едно поколение мина в мизерия и до днес вият като карпатски мечки за 50лв. увеличение на доходите, а Иван Костов и Румен Гечев са коалиционни партньори. В тази какфония построих 4 хотела и днес ми дреме и за единия и за другия.

Ото ти май си пиян. Дрънкаш глупости. Кога беше енергетик, кога стана хотелиер.

Много отдавна съм хотелиер. С енергетика не се занимавам. Дори "експерт" не съм, иначе щях да се пъча като Хиновски по телевизиите.

Ото, кажи колко АЕЦа има Гърция.

Нито един и за това гърците купуват ел. енергия от нашия АЕЦ. След 2г. и ние и гърците ще купуваме енергия от руската АЕЦ Акую в Турция по левче киловат, матрияла ще вият като карпатски мечки, а Кърджалийска област ще е в Туеция. Не че ме е грижа особено.

Викаш за Македония много те е грижа, ама за Кърджали хич не те е грижа. Странни хора сте руските тролове.

За Македония пък съвсем не ме е грижа.

Щото едни хорица (яено не си от тях), 80 години по-късно внезапно се сетиха, че съществувала Македония. Ясно кой им го подсказа.

ХАЙДЕ да не се лъжем, атома за момента е най чист а Русия е технологично супер развита със супер добри цени! Четох наскоро в блоомберг че повечето от американските централи се захранват от Руският уран и той НЯМА алтернатива!!!! Та очакваме да се захраним като газа ли? Руски но през доставчик?!? Това ли е европа и свободният пазар която европа ни предлага?!?!? Евала.

САЩ- 100 реактора. Русия - 30. Ама вторите били най-развити.

Е силно заразна.

Споко! Ще се топлим м-у краката на Ленчето! Може дори да е малко влажничко..

Много демагогия много нещо... и малко мисъл и проучвания. Ядренно гориво може да се набави от Русия или от САЩ. Уестингхаус имат произведени касети с уран които да са съвместими с реакторите в Козлодуй (не са тествани добре, мисля че преди година бяха доставени първите експериментални на Украйна). Но.. имаме друг по-голям проблем какво правим с отработеното гориво ? В момента руснаците доставят горивото и вземат обратно отработеното. Американците отказват и ни го оставят да се оправяме сами. Това не е отпадък който може да се съхранява в някаква плевня или където падне. Отработеното гориво е силно радиоактивно в продължение на още хиляди години и трябва специално хранилище под специални мерки. Ние в България имаме едно, то е пълно а и въобще не е ясно какво е и ще е техническото му състояние. Аз лично съм силно против такъв отпадък да има на територията на България. Този отпадък е в пъти по-опасен от ядрена бомба, защото отделя силна радиация за дълго време, а заразен район практически ще е необитаем за стотици години. Това е много сериозен въпрос и никакви ама никакви политически, геостратегически или каквито и да било друг вид такива простотии трябва да бъдат движещи при вземането на решения ! Идеяата с въглищните централи е безумна, но е единственната бърза алтернатива която има България (2023 е след 6 месеца). Иначе режим на тока и/или цени които със сигурност ще предизвикат сериозни катаклизми в държавата и нито ЕС нито НАТО нито САЩ нито който и да било ще ни помогнат. Що се отнася до хидро енергията на Дунав, идеята е добра, но ще иска време, сериозни инженерни усилия и големи финансови инвестиции в такъв проект, а и до колко стабилна като базова мощност (нещо което дава гарантирано постоянна мощност в теоретично безкрайно време), за да заместим с нея АЕЦ Козлодуй - 2 мВч.

Моя грешка 2000 мВч или 2 гВч е мощността на АЕЦ Козлодуй.

Отработилото ядрено гориво не е отпадък. Ако кандидатстваш за работа в АЕЦ Козлодуй и изтърсиш такава глупост на интервюто немедлено ще ти покажат вратата. Хидро възел на Дунав няма да има. Румънският бряг е нисък и при изграждане на стена плодородните полета на Румъния остават под вода. За това по времето на Живков не се изгради хидровъзела Никопол-Турну Магуреле, макар че имаше проект. Българският бряг е висок и няма проблем но румънците потъват.

Хидро енергия може да се добива и от теченията в реката, слагат се турбини по дъното, които се въртят от естествените течения ! Има отпадък при презареждане на една ядренна централа, защото се подменят и други елементи в системата.Всички елементи в крагът на тежката вода са силно радиоактивни. Ето ви линк за да видите каква е текущата национална програма, която се изпълнява и е приета преди 10 години за управление на ОЯР и радиоактивни отпадъци. http://dprao.bg/images/%D0%A1%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B0-%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%9E%D0%AF%D0%93-%D0%B8-%D0%A0%D0%90%D0%9E.pdf

Руснаците не са взимали отработено гориво от 25 години. Боклукът на отдавна затворените четири блока, още стои в басейни в централата. Още през 2010 цената на руснаците за да взимат отпадъка беше няколкостотин милиона годишно. Т.е. на практика изяжда печалбата.

Двете хранилища за ОЯГ на АЕЦ Козлодуй са празни.

На кое казваш хранилища? Защото истинско дългосрочно хранилище няма. Имаше предложение да се прави общоевропейско хранилище някъде вър Финландия.

Казвам хранилища на това което са хранилища. Отработилото ядрено гориво е суровина и се преработва в заводи за преработка на ОЯГ. Ние такъв завод нямаме, не ни и трябва.

Не сте прав или не сте запознат. Ето ви линк за националната стратегия за управление на радиоактивни отпадъци до 2030 година. http://dprao.bg/images/%D0%A1%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B0-%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%9E%D0%AF%D0%93-%D0%B8-%D0%A0%D0%90%D0%9E.pdf Ние нямаме хранилище за съхранение на силни радио активни отпадъци и / или ОЯГ (отработено ядрено гориво). Нито имаме завод за рециклиране и обогатяване (рециклиране). В България има две хранилища за съхранение на материали със средно и ниско ниво на радио активност. Но те не могат да бъдат използвани за съхранение на ОЯГ (високо ниво на радио активност). Прочетете внимателно официалния документ и ще разберете че точно Руската страна взема обрат ОЯГ от Козлодуй !

Това са пълни глупости. Аз съм договорил втечнени АЕЦ от САЩ и вече към Варна плуват Два танкера с ядрени централи. Много по-големи, много по-хубави и много по-евтини.

Хиновски е глупак, но за ядреното гориво е прав.

Чудесно! Време е да преминем към най-новите и безопасни ядрени електроцентрали. При това са и по-евтини и да заместим на 100% руските части и горива. Нима не е пределно ясно, че с Русия приключихме и няма връщане назад! Ако сте се чудили как залязва една комунистическа империя можете да гледате на живо, а ние най-добре да стоим колкото се може по-далеч вместо да правим както всеки път едни и същи исторически грешки, като винаги заставаме на страната на губещия...

Сега пак сме на страната на губещия. По традиция. За това нямаме спечелена война а само национални катастрофи.

Т.е. предричаш Русия да победи най-богатите и добре въоражение държави в света? Последния път когато застанахме на страната на диктатор, нацист и фашист, цял свят се обедини за да му набие канчето. Какво те кара да си помислиш, че бедна Русия ще победи всички, че ние да сме пак от губещите?

Русия вече ги победи. Скоро и слепите ще го разберат.

Абе тоя що не си ходи при матушките. Имаше статия, как реално можем и без руснаците за АЕЦа. Тоя само всява страх.

уж още през 1999о год. старт. стр-во на беленската (край гран. р. Дунав) атомна бълг. ц-ла, ама после нещо спря за неопредел. врем. срок, отскоро небълг. еколози взеха здраво да настояв. без почти ник-ви атомни & въгл. ц-ли, а тока да изхожда предимн0т водни и газови ел. централи, живи + здрави

АЕЦ белене е стартирана още през 1980.

няма да спре ..шъ го направим на въглища... а и в Бг за какво Ви е ток...

лошото е че този уран от Русия е обогатен по технология която може да работи на нашата централа. Друг урн няма да работи. Това означава само едно... или е Руски или центрслата спира :) Просто Киро... иначе другото са празни приказки.

Скандинавските страни са на същия принцип. Въобще не ни трябват рашките.

нормално Русия държи 50% от световния капацитет за обогатяване на уран...изглежда че са само бензиностанция всеки си мисли че копаш урановата руда и я мяташ като кюмюр в кюмбе в АЕЦа и готово...

Просто Киро и Кокорчо, вместо да взимат заеми за да харчат, да закупят за точно същите пари една ядрена електроцентрала от 3-то поколение, която хем е по-безопасна, хем по-компактна и да "Продължаваме Подмяната" на всички руски съоръжения, които застрашават националната ни сигурност. Ясно е, че Русия от тук насетне Е и ЩЕ продължава да се държи като враг, така, че няма защо да си мислим, че ако се примолим и извиним ще получваме от тук насетне, за вечни времена ЕВТИН газ, петрол и обогатен уран. Всъщност колкото по-здраво се опълчваме на Раша, толкова е по-вероятно да ни уважават и да НЕ ни закачат. В момента обаче сме като в училище, като най-малкото, слаботелесно, с учила, пъпчасало и мега грозно дете, което бият в междучасията. Вместо това предлагам юмруци и шамари за руското управление!

Нека завинаги сме зависими от руснаците и да ни цакат както си искат.

ако не те цакат Русия ще те цака САЩ, но пак ще си прецаканият ;) това ти е заложено в мисловния процес.

-70 кгбейци,= на - 700 руски тролчета педерастчета...

Трябва да бъде съден за подклаждане на паника в населението...

Него кога ще осъдят, за принудително дупчене с вакса?

Поредната активирана мурзилка. Газът спря и трябваше да настъпи колапс на икономиката. Няколко месеца по-късно никой не забелязва разлика (и не, нямаше да е по-евтино с руски газ)

Да дойде зимата и какво ще стане. Сега голям го вадиш, ама като ти спре парното, топлата вода и, както се вижда - може и тока - друга песен ще запееш !

Караме без парно... Или с клинатици... Споко едно време като е нямало парно,как се оцелели?!?! Важното е да не зависи толкова очевидно от никой..и да се научат да стоят вече настрана... Аман от тея чибурашки

Да си взимат урана и да го духат. Под вода.