Хърватия е отчела 1738 нарушения на закона за въвеждане на еврото: ето някои от тях

Все още не се спазва изискването за двойно изписване на цена в куни и в евро; не се указва и фиксираният курс на етикетите и касовите бележки

Обратно в новината

Коментари - Хърватия е отчела 1738 нарушения на закона за въвеждане на еврото: ето някои от тях | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Провеждането на референдум за въвеждане на еврото не е в полза на ЕС и големите инвеститори!За обикновеният гражданин тази тема ще се превърне в "Ахилесова пета"! Управляващите в чудо ще се видят! Не ми се мисли каква каша ще настане!! То и без това ЕС върви към разпадане,така че превалутирането на лева към еврото ще бъде излишно упражнение свързано с много разходи и главоболия!!Швейцария да не е проста или пък Англия (добре че се отказа навреме)!И какво излиза че ЕС е един обречен съюз който скоро ще рухне!!

Нищо няма да рухне... За разлика от Хърватия, ние сме вързани към еврото от много години, така че надали ще има големи сътресения! Съвсем друг е въпроса дали ни трябва, предвид една камара задлажнели страни в тоя съюз, да не стане накрая болен здрав носи...

:) Смешно. "Не се сещатате" да напишете, какво става реално там. Е, на други места го написаха, като очевидно са използвали същия материал, който сте използвали и вие от ДИР. "Три дни след въвеждането на еврото като разплащателно средство в Хърватия зачестяват оплакванията от внезапно повишени цени на хранителните стоки, фризьорските услуги и в кафенетата. Новинарският портал index.hr съобщава, че в различни интернет форуми много потребители изразяват недоволството си от увеличението на цените и го подкрепят с конкретни примери. Социалните мрежи са пълни с примери за многобройни увеличения на цените след въвеждането на еврото, независимо дали става въпрос за магазини, фризьорски услуги или такси за паркиране." "Три дни след официалното въвеждане на еврото като национална валута в Хърватия правителството е изправено пред вълна от недоволство заради повишения на цените поради закръгляване при превалутирането. Новинарският портал index.hr съобщава, че в различни интернет форуми много потребители изразяват недоволството си от по-високи цени в магазини, фризьорски салони и дори паркинги. След среща с представители на търговски вериги във вторник министърът на икономиката Давор Филипович подчерта възможността за предприемане на правителствени мерки срещу сектора на търговията на дребно. Той атакува търговските вериги и ги обвини, че неоснователно вдигат цените. "Търговските вериги вдигат цените месец след месец. И сега, в тази ситуация с еврото, те вдигат цените и се опитват да измамят гражданите. Това няма да им помогне“, коментира той. Търговската асоциация HUP заяви, че са били неприятно изненадани и шокирани от заплахите на министъра, който обяви цялата търговия за несправедлива, и смятат, че истинските виновници, които манипулират цените, трябва да бъдат посочени, вместо да се обвинява целият сектор." Не били се качвали цените с еврото, а?! Сигурно. В главите на ония, които ни управляват - защото тях цените и как преживяват хората са въпроси, които изобщо не ги вълнуват.

А нас какво ни чака, не ми се мисли! Но някои се радват и потриват ръце!

Е какво те чака... ти още не си влязал -ако въобще влезеш. Има препоръчителна точка но не и ЗАДЪЛЖИТЕЛНА С ТОЧНА ДАТА! Може след 10, може и след 30 години да влезеш, ако още я има тая валута!

"Установени са и 51 случая на продажба на определени хранителни продукти на дребно на цена, по-висока от максималната позволена, определена с решение на правителството." УАУ! :))

Аз чаках тука повсеместен крах и стотици хиляди хърватски молби за убежище в рая на чебурашките - България, а то какво?

че хърватите дошли у нас в края на годината отново да изживеят кошмарът на приемането на еврото... то че има мазохисти има, ама чак пък всички да са се събрали в Хърватска, че и да искат да повторят 30% скок нацените два пъти за няма и година като се преместят в България, е това вече хич не ми се вярва-)

Ако въобще някога влезеш -има препоръчителна точка в евросъюза, но не и ЗАДЪЛЖИТЕЛНА СЪС СРОК! Когато тогава... зор няма!