"Ханделсблат": България не се отказва от битката за завода на "Фолксваген"

Страната е ядосана и очаква подкрепа от ЕК и от еврокомисаря по конкуренцията Маргретe Вестагер, пише германската медия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма нужда да им се молим повече.Унижаваме се . Който дойде с усмивка и желание ,е Добре дошъл .

Нашенския “капацитет” и “велик организатор на клъстери” не може да проумее, че политиката няма как да надделее над по—изгодното икономическо предложение. Това не е като да посочиш на тоя или оня да си купи футболен отбор или да стане спонсор по принуда.

Голема работа, да си правят немските кенефи в турция. Все ми е тая.

"Когато Българин реши да гони заек, ще го настигне и с волска кола" /Турска поговорка/

Поне са упорити в баламосването.

Терен за производство на Софтуер :D :D :D Тоя какво гълта?

Да бе, не сме се отказали от завода за автомобили... Днес чета, че друга фирма, производител на кабели за автомобилостроенето вече се изнася от тук и пак в Турция отива - Аркомат, Казанлък, и 800 човека са на улицата... ЗАЩО, бе, след като сме толкова правоверни и законопослушни, уж?! Да не би това да не е съвсем така, както го твърдим?!

Да наистина сега видях новината, наистина закриват 800 работни места, и отиват в Турция. А пон мас медиите нищо не се съобщава. Оф верно забравихм че сме на 138 място по свобода на медиите

Турците са колко, 5 милиона само в Германия? Турци в Германия заемат високопоставени длъжности. Турците си имат лоби. Вие какво очаквате, ганьовци? Германците и турците са братя - чисти арийци!

Немците много по-добре знаят от обикновения българин с какво ще се сблъскат тук и заради това бягат от тук като дявол от тамян. Не са само те, а доста други инвеститори също. Само американските инвеститори, свързани с управляващите в САЩ виреят в България, понеже са стиснали здраво топките на оня от Банкя и останалите от управляващите му лакеи.

След като толкова много ни боли за чуждия завод, в който чужди хора ще печелят тяхна си печалба на наш гръб, защо не взема държавата да спретне нейна си фирма и да вдигне наш си завод? Взимаме едни пари назаем, вдига се държавно предприятие и се купува лиценз-може да е на която си поискаме световна марка. Произвеждаме по лиценз, продаваме където и както можем. Консултанти ще сметнат риска, печалбите, капацитета на завода. Други ще дистрибутират. Дори да не е на огромни печалби, ще повлече нагоре и други бизнеси, ще е локомотив за образованието на кадри, ще реши социални въпроси и т.н. Около нас например навсякъде виждаме перфектни сгради, построени от български фирми-те чакали ли са някой да инвестира в строителство? По-просто ли е да проектираш, построиш и продадеш сграда? Защо все трябва да чакаме нещо отвън, това не ми е ясно. По същия начин можем да произвеждаме Хуавей, Самсунг, каквото се сетите.

Такива неща без позволение на господарите няма как да се случат. Освен това нито управляващите, нито някой друг има толкова акъл в България, както и ноу-хау, за да реализира подобни проекти. Това би могло да се случи само с помощ от страна на Германия например. Ама защо и е на Германия още един конкурент при този ограничен пазар?

Не разбрахте ли че държавата не е добър стопанин. Ще се взимат едни сочни заплати, ще се назначават парашутисти и калинки, ще се сключват договори с наши фирми. Качеството ще е трагично. Не го ли разбрахте за 45 години социализъм и години пост социализъм.

Дълго време след закриването на "Южен поток" като проект от Газпром в България имахме държавна фирма с това име, в която се взимаха прилично големи заплати за нищо неправене. Защо сега да не правим същото и със завода на VW ? Все пак тези консултанти и т.н. комисионери няма да седят гладни.

Моля, другарко, а пък Тайпи ме ухапа!!! Е те това е изказването на Плевню... Вместо да анализират причините, поради които ФауВе-то не ни ще, тръгнали да се оплакват на ЕК, ЕС и други келави структури, които освен да лапат едни пари, друго не правят.

Натрупа много пари с ДАЛАВЕРА И УКРИВАНЕ НА ДАНЪЦИ,ПЛАТИ СИ ДА СТАНЕ "ПРЕЗИДЕНТ" и си мисли,че времената са същите и той е най умният престъпник.плащате ,но не става вече.

OK! Приемаме факта и продължаваме напред! Полза от реване няма! VW няма да си променят решението заради нас! Според мен трябва да спрем и да си повтаряме клишето за "най-бедната страна" и ако го направим просто няма да сме на дъното повече.

не е мантра, а факт

"Надяваме се да влезем в бизнеса с Volkswagen с допълнителен завод за доставчици. Това е балансът според нас" Ще правим сачмите за лагерите, гумената подложка за долния ляв педал (съединител) и резбите на винтчетата за десния мигач!

Ти да видиш ! Другарю Плевенлиев , това не е строителство в Германия а сглобяване на автомобили в България. И ако навремето си натрупал пари с това че си продавал евтин строителен 'матерял' в Германия това не може да стане същото и в България още повече че не става въпрос за редене на тухли-четворки. Така че седни, помисли малко ( ако имаш капацитет за това) и въпросът който търси отговор е 'Защо още следваме указанията на столетицата' ? когато навремето беше лесно с указ на държавния съвет и по предложение на ....и решение на ЦК на БКП се открива завод за тежко машиностроене в Радомир ?!

Когато отиде в Турция, всеки вижда силната държава. Вероятно това е повлияло и върху решението на VW. Освен да сме лоялни, какво друго предлагаме? Разрушихме си държавата, не съумяха да я изградим отново, лутаме се, на кого, освен на себе си, можем да се сърдим?

Наслушахме се и се нагледахме на простотиите ти Бочко,хората подписали ,той /чрез послушковци разни/ще ни вменява небивалици и лъжи...ти си господин никой за "приятелите" ти от Брюксел-бабички в деменция,алкохолици разни и тем подобни старчоци дет вече не знаят къде се намират .. колко пъти ти се подсказа ,че Плевньо-фолксфагена не е добрият избор /верно-послушко ,ама безполезен/..стига си го бутал из телевизии разни и медии, щото голем смех пада ...смех ..ама за твоя сметка,а ти не обичаш това нали...така ,че време е да му забраниш да те излага така..щото си е голяма излагацията ..направо си е резил..

ама кой ше работи тук в заводите на VW?! умните и красивите? ората искат квалифицирани и работливи, не протестъри и синоптички!

Умните и красивите слагат минуси, ама е вярно за 700-800 евро не могат да си намерят читави хора/разбирай грамотни/ да бачкат по 8 часа на конвейра.

ние и москвичи не можем да сглобяваме,камо ли да правим Западни коли.Можем да им правим калниците и стелките,и да ги подарявяме на турците за жълти стотонки.

Всички знаят че в България трябва да се съобразяваш с прищявките на мутрите. Т.е желания, които в даден момент няма да имат никаква логика. Турция може и да не спазва правила, но поне си имат някакви рационални аргументи. В България всичко е на юруш, днес това - утре онова. Никой не ще да ни погледне даже. А ние народа даже нямаме нищо напротив. Няма как да стане. Не само ФВ ще бягат, ами и всички други.

РОСКАТА ГИ УПЛАШИ, НЕ МОГАТ ДА СПЯТ НЕМЦИТЕ! ОХОХОХОХ