Гутериш призова за облагане на неморално високите печалби от петрол и газ

Шефът на ООН критикува "гротескната алчност" на петролните и газови компании

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За фармацевтиката нещо чува ли се?

Гутериш преоткри комунизма - да вземем неморално високите печалби на алчните капиталисти. Опората на капитализма - свободния пазар вече няма думата. Бюрократите на ЕС решават с кого да търгуваме, на каква цена, и колко да потребяваме/икономисваме. Неприкосновената частна собственост също е детронирана. Бюрократите на ЕС решават чие имущество да запорират/конфискуват и на кого после да го дадат. Справка - България, 9 септември 1944. Разликата сега е, че сега не разстрелват интелигенцията. Може би защото е толкова оредяла, че не представлява заплаха. Но като цяло се движат в същата посока. Очакваме: режим на тока, купони за гориво, преразпределяне на енергията и газа "солидарно" и "демократично" (но все пак принудително).

Кога е имало "свободен" пазар бе Минке? С бизнес, собствен, занимавал си се да видиш колко е "свободен" пазаря? Няма свободни пазари и НИКОГА не е имало. Пазарите са свободни в главите на наивниците, както и "демокрацията". Па най малкото доказателство за липсата на свободен пазар беше когато се дадоха народни пари от ТРИЛИОНИ на частни банки през 2008 да не фалират. Нали пазаря бил свободен и печалбите техни...да си плащат загубите тогава и да ги оставят да фалират!

Е организация олигопол. Създадена в нарушение на всички закони. Другите олигарси също са там. Аре на бас че ще го гръмнат преди да предложи още нещо таоова. А може просто да си купят 3ма лобисти да гладуват против че и да забранят подобни закони като антиовечни.

Всеки данък се плаща от крайния потребител бе олигофрен.

Ти да видиш!? Имало морал при капитализЪма, бизнеса, търговията и печалбата?

Във Метавселената.

Да. Много повече, отколкото при ''онзи'' капитализъм, сещай се.

Социализъм. След това взетите пари се дават за помощи, а компаниите вдигат цените нагоре с процента данък. И накрая същото. Наместо да отпушат доставките, те искат да вдигнат цените още нагоре. Боклуци!

Познайте от 3 пъти - Цената на бензина ще се понижи или ще се повиши? И дефакто кого този фашист предлга на обложи с данъци?

Ще се понижи. За същите пари ще купуваш по-малко...

Смешен дядка. ООН след 3-4 години няма да съществува.

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова американските оръжейни компании да бъдат обложени със специални данъци !!! Защото е "неморално" фирмите им да печелят от войната в УСрайна !!!

Кой не скача, е червен! Помните ли омразния соц, драги десносектанти? Къде ви отиде свободната търговия, пазарната икономика, ненамесата на държавата в отношенията между търговските субекти? Още ли не сте разбрали, че, без значение от формата на управление и обществен строй, управлението във ВСЯКА държава работи по един ВЪЗМОЖЕН начин - чрез репресии да си осигури паразитирането. Ралзиката е ЕДИНСТВЕНО в начина и вида на репресиите.

При сегашната цена на петрола от около 12о долара цената на горивата трябва да бъде около 1.60 лева. Останалото е спекула която се харесва на всички властимащи по света! Докато на гей парад излизат по 40 000 души,а за цените се правят че не забелязват така ще бъде!

Увеличи им данъците и ЩЯЛА да падне цената за хората...

Гути, с това си изказване ще разгневиш началниците си в Ню Йор. Ако случайно не знаеш, в Щатите се подвизават най-големите фирми занимаващи се с Петрол и Газ, които не споделят вижданията ти. Кажи какво стана с $2млрд, дето ги даде Мъск за глада по света. Май не стигнаха до никъде.

Увеличи им и данъ ите и цените за хор

Демагогия.... Вие на кого служите бе нещас тници.... Кой ви осигурява заплатите...!?!? Това предложение е просто изпускане на въздух!?!? Само че, хората които смятате за маса се образоват и поумняват. Идва времето Когато ще ви наритат и изхвърлят.... Паразити....

Ами "демократично"ги запорирайте и конфискувайте като руските.

В петрол и газ индустрията практически не се инвестира. Нови находища не се търсят или развиват. Стари находища се изчерпват. Налагат се санкции и ембарго на Русия. Ама ако им увеличим данъците ще решим проблема с липсващото предлагане и голямото търсене.

Хахахахахахахахахахаха Е, признавам. Речите на Зеленски ме карат да се усмихвам, но Гутериш ме разсмя с глас!!!

"SARS-CoV-2" беше предупреждение към човечеството, че последния стадий в развитието на егоизмът се проявява като алчност. И ако не се намери сътрудничество за преодоляването на алчността, в следващите 2 - 3 години не само горещи вълни, суша, наводнения, урагани, вулкани, земетресения, епидемии ... ще напомнят за проблемът АЛЧНОСТ.

С поставяне на минус, няма да премахнеш алчността.

Идиоти, вие докарахте нещата дотук, не компаниите. Те просто се възползват от вашите тъпотии.