Гражданска отговорност твърдо над 220 лева, гони 50% от каско-то

Разходите за двете полици излизат около 67 лева на месец за масов автомобил у нас

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами въведете я най-после системата бонус-малос, защото така е в нормалните държави! Или се страхувате, че ще удари по вас уважаеми недосегаеми нарушители?!

Ти си бессмъртно дисциплиниран.И какво е това дисциплиниран бе фий.Мой познат повече от 30 години притежава свидетелство са право управление на МПС и винаги е имал и си е служил с автомобила.За този период имаше един фиш и една лека катастрофа(Изкривен калник и счупен фар-удря леко отзад един "Вартбург" спрял внезапно на мост през 1994 година).Притежаваше "златен талон", защото катастрофата бе лека и бяха минали повече от 20 години без произшествие.Миналата година обаче е засечен от прословутата камера на "Джулюница със огромната скорост от 97 км, при положение, че капана е поставен на междуградски път София-Варна със 60 км/ч.И хоп-37 км превишение-джигит и какво-бонус-малус.както си дисциплиниран, утре да не ревеш като вдовица.И за убийство има давност, но когато те щавят-няма.И какво покрива тази застраховка-пожар, откраднат автомобил или щета.Мутра или селянин прост, та чак вдлубнато тъп си мой.Радвай се на "бонус малус'-и пулни гуши на Боко Цвикуня и Свинетка.Гражданската отговорност трябва да е обвързана или със доста големи покрития на щетите или със средния доход на хората.

Абе оу какви граждански какви пет лева от февруари ми удариха колата още чакам да ми се изплати а оная и гражданска нямаше ни номера и свалиха нито нищо и всеки си бара оная работа и се ослушва за какво я плащам тази гражданска за какво плащам този данак та някой да си ги прибират във джоба ли

Абе оу какви граждански какви пет лева от февруари ми удариха колата още чакам да ми се изплати а оная и гражданска нямаше ни номера и свалиха нито нищо и всеки си бара оная работа и се ослушва за какво я плащам тази гражданска за какво плащам този данак та някой да си ги прибират във джоба ли

Преди време намерих в стари документи на баща ми квитанции за платени застраховки към комунистическото ДЗИ от преди 1989г. Много се учудих че 1977,8,9 г. на всяка кола се е плащало задължително ГО И КАСКО и застраховка на пътници. Не си спомням сумите но не са били огромни и непосилни. Явно наследихме плащане на мпс оттогава. От 30 години ни обещават че опасните шофьори ще плащат повече.

Правите всичко възможно да вдигате налозите и с това печалбите си, но винаги си имате едно на ум при сключването на застрахователните сделки, а то е че няма да изплатите нищо по тях! Не се правете на светена вода ненапита и божи кравички, защото всички ваши договори са така изтипосани, от ваша страна, че настъпи ли застрахователното събитие, особено при смърт, то винаги се позовавате на някой член, точка и буквичка от закона с която, изтъквайки настъпването на застрахователното събитие в резултата на неясни и непредвидими обстоятелства, "мотивирате" отказа си да изплатите застрахователна сума на пострадалите или наследниците им! И още нещо, което никак не е за пренебрегване, защото при сключването на застраховка, дори такава за злополука или живот, никога не се интересувате от здравословното състояние на застрахования, а при неговата смърт винаги неговото заболяване преди и по време на застрахователният период е вашият основен мотив за отказ да платите дори и лев на наследниците му! Та така, чрез узаконяване на нови прагове на застрахователните полици държавата директно застава в позиция за защита на частните интереси на застрахователите и предварително им осигурява гарантиране на баснословните им печалби! Защо ли?! Ами защото всички застрахователни компании или са собственост на бивши и настоящи "нашенски" политици или са собственост на банки, които до една вече са чужда собственост, или са собственост на чуждестранни частни физически или юридически лица или търговски сдружения!

Тая българска простотия край няма ! В целия НОРМАЛЕН СВЯТ застраховката гражданска отговорност е на ВОДАЧА , само у нас е на АВТОМОБИЛА ! За да се дере масово - де що има таратайка - плащай ! Ама ние сме си виновни - като сме овце - ще ни стригът ! Защо не се организираме , да излезем на улицата и да ревнем ! Милиони са хората с коли у нас , защо дремем ?

тогава ще премина на колело в електродвигател... или тротинетка.... кънки... лошото е че ще трябва да си правя застраховка живот... тя поне е по ниска....

като се дигнат цените на горивата е нормално да се дигнат и цените на гражданските....

Ей на това му се вика да имаш лоби. Застрахователите са подплатили дебело депутатчетата и всяка година си бичат колкото си искат процента отгоре на гражданската.

..ДОБРОВОЛНО!!!! В ПАЗАРНАТА ИКОНОМИКА ДУМАТА "ЗАДЪЛЖИТЕЛНО" Е НЕСЪСТОЯТЕЛНА!!! ОПИТВАТ СЕ ЗАРАДИ НЕРАБОТЕЩ СЪД( И УЖ ЗАРАДИ ТОВА ) ДА ТОВАРЯТ ХОРАТА СЪС СКРИТИ ДАНЪЦИ И ПОДАРЯВАТ БИЗНЕСИ НА СПОНСОРИТЕ НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ ... А СПОНСОРИТЕ СА БИВШИТЕ СИК, ВИС... САМО ДЕТО СЕГА НЕ ХОДЯТ НАСИЛА С БУХАЛКИТЕ ДА ЗАСТРАХОВАТ, АМИ ДЪРЖАВАТА ИМ Е НАПРАВИЛА УДОБНИ ЗАКОНИ!!!! ДЪРЖАВА НА МУТРИТЕ!!!

И като ме блъснеш с скрапа си, после ще има да ми плащаш доживот ремонта на колата. Хайде стига глупости!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ще има да гони тия 50%... Как ги смятате тия незнам. Моята кола е със застрахователна премия за каско от 6 и малко хиляди на година. А ГО-то ми е малко под 300лв.

Всеизвестна истина е, че застраховките и конкретно ГО са завишени над шест пъти поради изкуственото и целенасочено създаване на скрит монопол от държавата чрез сбъркана икономическа политика спрямо наличните търговски дружества ограбващи българите с помощта на репресивния апарат на държавата. Щом се стига до такива извращения - застрахователите да си правят опити за поносимостта на българите е редно да има мерки от държавата за да се укроти този скрит монопол. Най-лесното е да отнемат лиценза на 25-26 застрахователни компании опериращи в България и оставянето на тези с най-висока печалба. След това с промяна в закона се ограничава печалбата, въвеждат се правила за по-стеснени граници при оправдаването на разходите на събраните средства като необходимо-присъщи, ограничават се възможностите за оправдаване не редица разходи с фалшиви документи, като ,,консултантски" договори, неправдано високи заплати, извън приеманите за България граници и в корелация с минималната заплата у нас, регулация чрез прогресивно облагане и само за половин сезон застрахвоките ще паднат на 30-40 лева за година. И едни около 2 милиарда национален капитал няма да се изнасят от България. Защото тези пари задълбочават кризата и способстват обедняването на българите. За тези от ДИР-а : ако ви се плащат неоправдано високи застраховки може да изтриете коментара!

Дрън-дрън. Комунизма си отиде, стига плака.

След като няма комунизъм, откъде накъде има БОГОИЗБРАНИ браншове!?!?!?!? Защо в някои сфери на икономиката НАСИЛА СЕ ПОДАРЯВА "ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН" БИЗНЕС НА НЯКОЛКО ФИРМИ!?!?!?!??!?! Лобизъм !?!?!? Къде е пазарната логика да има ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ЗАСТРАХОВКИ!?!?!? АМИ УТРЕ МОГАТ ДА ВЪВЕДАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО КОНСУМИРАНЕ НА БИРА, ИЛИ КРАСТАВИЦИ.... АЙДЕ СТИГА С ТЕЗИ МАЛОУМНИ ИЗКАЗВАНИЯ "КОМУНИЗМЪТ СИ ОТИДЕ!!!! И КАКВО ДОЙДЕ СЛЕД НЕГО??????

Задължителни са щото всякакви мангали ще карате коли и ще блъскате наляво и надясно, а после ще ревете, че нямате пари да си плащате золумите. Конкуренцията и доброволността са изразени във възможността да избираш различни застрхователни фирми предлагащи различни цени. Ако нямаш пари няма да караш кола.

И в Америка монополизацията се преследва, макар и да е скрита. И в Америка не е допустима държавна помощ както у нас е бизнеса на застрахователите - иначе нямаше вместо две компании да делят пазара сред 9 милиона потребители, както беше при соца, сега над 30 компании да делят същия пазар с добавката, че вече не сме 9 милиона ами по шест милиона. Малка държава сме за да осигурим добре печеливш застрахователен бизнес за сегашните над 30 компании. Но това ти и онези в управлението не го знаете защото сте неграмотни. И според теб в Америка е комунизъм! Откъде ви намират толкова неграмотни?

Цените на задължителната застраховка Гражданска Отговорност в Бустаня е като Черният Петък преди Коледа т.е месеци преди да дойдат празниците цените леко започват да се покачват и когато пуснат УЖ намаленията на Черният Петък всички купуват стоките на реалните им цени УЖ с намаления :) Тъ и ГО в Бустаня е така. Усетиха че ще се вкара Система която да извежда изрядният водач на първо место който да получава бонус намаления от ГО и сега решиха да вдигат ГО за да може след като пуснат системата ние да получим намаление което реално ще свали ГО до реалните и нива хехе т.е намаления няма да има а ще има гърбене за онези с нарушенията. Така уж ще покажем на изрядния че ще му дадем отстъпка , но няма да загубим нищо хем ще изгърбим нарушителя!? Далавера печели се във всеки случай. При тия мишки в Застраховането които се крият За Комисията по финансов Надзор ( и тя им е реакламодател) и зад гърба на Държавата (която има също полза от това гърбене) празно нема а народа спи и си траееее. Водата вдигат народа мълчи , парното вдигат народа мълчи, топлата вода вдигат народа мълчи, тока вдигат народа мълчи ,ГО вдигат народа мълчи , стоките от първа необходимост се покачват по обясними фактори народа отново мълчи?! Спи народе , спи и когато един светъл ден ако я има още тая държава се събудиш а дано те удари просветление че ако ти даваш власт на Богопомазаните то точно ти си отговорен да контролираш тези .... за да може по тия земи да видим един народ който живее не ден за ден а за своето бъдеще , за да има правосъдие , за да има здравна система , за да получат хората достойни старини , за да работят и получавайки достойна заплата да се гродеят с работата си , но на този етап народа е в дълбока Кома и докато това е факт там някъде ще има едни Сценаристи които даже в сънят ви ще ви показват къде е посоката в която да тръгнете. Жалка история ...

21 век е. Обединяването в момента е толкова лесно, колко никога не е било. 1 000 000 шофьора, три месеца ако не платят гражданска, алчните застрахователи ще фалират. КАТ колко акта би направил за това време? А ако се обжалвят всички актове - системата просто ще гръмне. Просто си разсъждавам. Знам, че в БГ няма как са стане.

BRCK

То офците не искат да го приложат спрямо бензинджиите, дето няма как да загубят нищо и няма кой да ги глоби, ти срещу КАТ искаш да ритат. Няма как да стане. Офцете ще бъдат стригани и клани докато останат само лъвовете.

BRCK

Системата бонус-малус е бонус за застрахователите и малус за застрахованите. Всяка година ЗАД изплащат 2 пъти по-малко пари отколкото прибират по застраховки. Отчетите ги има на сайта на КФН. Това никъде го няма по света! И не е само ГО - и при каското е същата работа!

как ни ограбват хахаха, и тъпия народец си трайка! Сега ще качим та когато вкарат измислената система за глоби да ни отрежат главата! При тия калпави пътища, неправилна регулировка на пътищата и движението няма как рано или късно да не участвате впроизшествие! И ЗАБЕЛЕЖЕТЕ НАКАЗАНИЕТО ЗАПОЧНА ДА СЕ ПРЕДОСТАВЯ НА ЧАСТНИ ЛИЦА БЕЗ ДА ИМ СЕ ОГРАНИЧАВАТ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ДА ТИ НАЛАГАТ ГЛОБИ! ТА ЕДИН ПЪТ ЩЕ ТЕ ГЛОБЯВА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ВТОРИ ПЪТ ЧАСТНА ФИРМА! МРЕТЕ БЕ БЪЛГАРИ!

Близо 30 години след падането на комунизма, все още има хора на които главите са им чугунено комунистически...

Близо 30 години след падането на комунизма, все още има хора на които главите са им чугунено комунистически...

За това карай си 20 годишното дизелче и може без каско

Малко е, 500лв трябва да е!

Така де! Не е задължително всеки CD-ром да е с кола. Можеш да плащаш караш, не можеш возиш се.

Цените на стоки и услуги постоянно се вдигат, но иначе инфлация няма! България е най-бедната държава от ЕС, където населението е с най-ниски доходи и покупателна способност, но иначе се води остров на икономическата стабилност. Да се чуди човек защо все повече българи избират да живеят на друг остров, където имат "ниска" стабилност, но значително по-високи доходи и покупателна способност. И то да беше проблема само в доходите...

Едните вдигат тока, други - бензина, тия - застраховките! Кога ще му писне на тоя робски народ и ще ги измете тия отгоре! КОГА?

след 500 години, като дойдат пак руснаците

Мутренските времена се върнаха с пъна сила.Нали щеше да се въвежда системата бонус малус.Значи и да си съвестен шофьор е все тая приравнен си на тези с по няколко катастрофи.Самата държава те прави на идиот и спазващите законите и правилниците са същите идиоти.Застрахователите не се наядоха.Преди една година имах каско в Бул инс и зарада одраскан заден калник от някои си пи платиха след жалба до КФН.С всяко ходене до Джеимс Баучер отговора беше другата седмица.Да не говорим , че щетата беше платена от мен за 500 лева и те плащат 250 лева тъй като това е тяхната оценка.Несе награбиха застрохователните мутри.Все били на загуба.Дано си харчат парите по лекари

ами има сума ти свестни, а ти си се забил при най-големите мутри, които цитираш, пък и ревеш

Пак застраховай там. :) На тия им е традиция да не плащат.

Общото правило при застрахователите-непрекъснато цените нагоре.Не дай си Боже при ПТП-правим всичко по силите си,за да не платим адекватно.И при каското е така.

пълното каско е 350 лева за 8-10 годишно МПС със стойност 5000-7000 лева /масовите - опел, рено, пежо, фолксваген и т.н.т./ така, че разликата почти ще отпадне. цената на ГО не е от стойността на щетите у нас, а от тези които се случват в чужбина...

само ще допълня, щото се пълни форума с "разбиращи" по темата.... цената на ГО се вдига поради огромните, колосалните сметки за плащане от щети в чужбина по зелена карта. там няма баламосване както у нас ни дърварят с Наредба 24 с 8 лева на час труда и цена боя 70 лева за литъра...

petrovito

а за човешки вреди и жертви те съдят в милиони евра...

Е блъскаш един скъп мерцедес и им го вземаш с лихвите на тези мародери.

:) Aко знаеш как ме изкуши един Ролс-Ройс, като се разминахме във Варна...

КАТАСТРОФИРАЩИ ЕЖЕМИНУТНО, ЩЕ СЕ ВДИГА И ЦЕНАТА НА ЗАСТРАХОВКИТЕ! ЗАЩОТО НЕ ЗАСТРАХОВАТЕЛЯ А НИЕ СОЛИДАРНО ПЛАЩАМЕ ЩЕТИТЕ !!!! ВСИЧКИ НИЕ СОЛИДАРНО ПЛАЩАМЕ КАТАСТРОФИТЕ НА ИДИОТИТЕ !!!!

не е ли далече още нова година, а то сурвакането започнало?! Гръбнаците ни с остеопороза, а сопата за сурвакане става все по дебела... Нагоре, нагоре, докато и ние се извисим. Мен друго ме интересува след като се повишава цената на застрахователната услуга, това отразява ли се на качеството й и води ли до увеличаване на заплащането на служителите?

на шефовете

Застрахователното лоби смуче яко

Това, че Лев Инс отказва да плаща щетите си в Европа защо трябва да се отразява на крайния потребител? Това, че всички застрахователи са внесли ОБЩО 4млн.евро по депозитна сметка за издаване на банкова гаранция защо трябва веднага да донесе до "избиване на разходите". Ами след като банковата гаранция бъде върната и вложителите си върнат парите ще върнат ли цената на сегашната ГО? Защо когато една фирма има финансови затруднения сама се оправя и ако има невнесени данъци, ДДС и др. се завеждат дела срещу нея, а срещу некоректни застрахователи, които отказват да плащат рисковете, които покриват не се действа по същия начин? Въпросните застрахователни компаний са частни субекти и имат същите права и задължения, както всяка друга фирма.

имат ли "инс" в името не ги брой към плащащите...

За някой хора в провинцията такава застраховка е непосилна и те или трябва да карат без да плащат за гражданска или трябва да си продадат колите... Това не е нормално за съвременния свят!!!! Да живееш и работиш в България и да не можеш да си платиш сметките,за удоволствия забрави. Да не може да си позволиш автомобил да имаш,това не е нормално! Тези хора замислят ли се,че този автомобил не е само гражданска,за него се плащат и за ГТП,за винетка,данък,нови зимни и летни гуми,ремонти,гориво,автомобилът се превръща в лукс за българина! Затова и караме кочини и тези кочини отново са лукс за нас,защото след като платим всички сметки,такси,данъци,храна и консумативи които са ни необходими за да преживяваме и за автомобила не остава нищо... В София те пребият с наеми,който се е излъгал да изтегли заем да си закупи хипер скъпо жилище става роб на банки до гроб,в България се провежда тотален геноцид срещу работещото население!!!

проблема не е в цените друже, а в заплатите. цените са ни средноевропейски... заплатите обаче...средноафрикански

Ехее...от кога притежанието на автомобил стана нещо супер нормално??? За някой може да е нормално и самолет или хеликоптер да имат и като е нормално да вадят парите и да си плащат за притежанието както и тези дето си мислят че притежанието на кола е нормално.

Спор няма ама хайде др път да не излизаме да гласуваме и ли нон стоп протести.Но поради една или др причина нещо не успяваме.Сигурно ни харесва,знам ли?

Това поскъпване е очаквано. Само вижте каква касапница е по пътищата. Кой да Ви плаща за смачканите ламарини? Да не говорим за погубените животи.

Според официалната статистика на КАТ, "касапницата" миналата година е по-малка от "касапницата" през 2016-та.

petrovito

ама не виждаш касапниците на нашите джигити в чужбина.... а, там се плаща в десетки или стотици пъти по-големи обезщетения от тукашните мизерия

Трябва да плащат в пъти по скъпа ГО тези, които нарушават пътните закони и причиняват произшествия и щети!!!

"Съгласно Кодекса за застраховането срокът за изплащане на обезщетение по ГО е от 15 работни дни до 3 месеца. Ако искате водете иск!". Това беше отговорът на каката по телефона на въпроса ми "Защо повече от 15 работни дни вече не ми се изплаща обезщетение?", като става дума за сравнително неголяма щета, причинена от застрахован в "Лев инс", та така опрях до тях. До миналата година имах каско и подобни усложнения не са се получавали.

Лев Инс яко бавят и плащат символично. Има една руска компания Car defence изплащат ти щетата до 5дни и те се разправят със застрахователя, като ипрехвърляш правата по щетата. Ако щетата е по-голяма си заслужава. На мой познат застраховател му излати 510лв за цялостно пребоядисване от градушка /пасат 2012 без предишни щети/, а с намесата на тези взе над 2000лв

Безумно много поскъпнаха полиците по ГО, а алчността на застрахователите вече минава всякакви граници! Като се има в предвид колко много разтвориха ножицата между доходи и разходи-положението в милата ни родина жално!

petrovito

ако взимаш 5000евро /длъжност на вишист в Германия/ няма да те бъркат 110 евро застраховка. проблема е в заплатите, а не в цените... а застрахователите плащат обезщетения по зелета карта по дебели цени по разходните документи от чуждите държави.

Всичко това е, за да плащаме обезщетенията на мутрите и политиците, които карат коли от по 200хил.лв., а плащат смешни данъци и смешни застраховки. И после пак целувайте задника на Бойко..... Бил добър човека, че нищо и за никого не знае, а пък знае как да краде???? С една дума на тъпия народ малкото му мозък е виновен за всичките беди.

Никой не те насилва да се застраховаш тук. Като ти е скъпо ,може да се застраховаш в Германия или Швейцария. Пробвай й ми кажи къде е по-евтино. Там Бойко го няма.

Тазгодишната застраховка е със 70 лв. по-скъпа от миналогодишната за същият автомобил. Какво да каже човек.

Или плащаш на Боико 10 процента от приходите на застрахователните компании или зад храста

там ли седи майка ти

Kenn1111

Без статията да е точна поне показва реалните неща.Няма въпросните отстъпки в размера който се каза за хора нямащи нарушения има само реалното дигане почти двойно от преди това.Всичко е измама.

Всичко се вдига поголовно,заплатите едвам едвам... Доходите ни се сринаха отново благодарение на управляващата мафия!!!!!!!!!!!!!!!!

А защо ако имаш каско трябва да имаш и гражданска само това не разбирам да им плащаш два пъти на крадците !

ГО-то е за другите, каското си е за теб ;)

sawo

Брей, някой се сети, че ГО полиците са поскъпнали? Те от два месеца са по-скъпи с 30-40лв на полица независимо от автомобила, но явно бяхте много заети да говорите за бонус-малус?

Напишете си го както е. ГО скочи заради “Лев Инс” и “Дал Бог...”. Ако някой не вярва, да се поинтересува как и защо.

Както всичко в България, цената се вдига, качеството остава ниско. Какво получава българинът срещу парите, които плаща за застраховка? Шикалкавене, увъртане и всякакви фатки и чалъми от застрахователя, само и само да не плати каквото е необходимо. На фона на това, даже са много високи цените на застраховките!

Не случайно ВИС и СИК бяха застрахователи. Това е мафията в България.

Те все още са

А ти какви застрахователни търсиш, в една мутринска държава? Естествено мутри, които законно рекетират населението!

тия двете дружества и наследниците им, никога не са били застрахователи... рекетьори да, събирачи на премии, да... застрахователи още не са станали