"Гражданска отговорност" поевтиня с 15% за половин година

Според експертните прогнози системата „бонус-малус“ няма да заработи и през 2021 г.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ГО за 2020 г. (сключена 12.2019 г.) в Групама(най евтината за автомобила ми в 24ins) = 231,05 лева. ГО за 2021 г. (сключена 12.2020 г.) в ДЗИ(най евтината за същия автомобил в 24ins) = 181,30 лева. !!! В момента в ДЗИ за същия автомобил ГО - САМО 160,90 лева! Цените може да се проверят лесно в мрежата. На година „навивам“ 15 ÷ 25К километри. Имам все още (и сам се чудя как е оцеляло) едно златно(оранжево) талонче. Не съм „женен“ за нито една застрахователна компания! Всеки сам да си прави изводите.

Само някой да не си помисли, че ми харесват застрахователните компании и дилърите им – редовно пращам поздрави на най-близките им роднини по права линия заради „народните“ им цени! И ще ви кажа, под секрет, кога ще въведат системата Бонус-Малус – точно след като ми приберат златното талонче за някое „пикаене срещу вятъра“!

Притежател съм на така нареченият "златен талон". Миналата година платих 188 лева. към застрах. компания Армеец. Сега като направих справка, цената е 195 лева. "Намалението" явно мен не ме засяга, тъй като съм водач на МПС, без нарушения. Смешници.... п.п. И много ясно, че ще търся най-евтината оферта. Поради каква причина трябва да избера най-скъпата? Щото трябва да пълня нечия гуша ли? Влизам в офис на SDI, примерно, и сключвам това което финансово ми е най-изгодно.

педали недоклатени за незалепен стикер 50лв. фиш. който го е измислил е пълен олигофрен

Ама е олигофрен с власт!

В ЗДвП е записано, че, всеки без такъв стикер се глобява 50 лв. Това означава, че всеки чужд автомобил автоматично се глобява за липсата на стикер. Та такива тъпанари работят в Гаранционния фонд, които налагат тази норма.

Вярно е! Старата ми застраховка беше 242 лв. Сега сключих на 171 лв.

Отговорността е институционална, само безотговорността е гражданска. Затова - фифти/фифти! А ако продължава така, и селска отговорност за прииждащите с бохчите.

Сериозно? Къде това?

За тях бонуса, за вас - ануса... ъ-ъ-ъъъ малуса.ха.ха...

Хахахаха, това да съм седял с калкулатора и да съм го следял цяла година, няма да го повярвам ;)

Не разбрах, това платена реклама ли е?! Преди Нова година ми изтече гражданската и нямаше никъде на цената от миналата година. Всичко беше скочило с 30-тина лева нагоре!

Уважаемите коментиращи,явно винаги са сключвали,най евтината застраховка.Нормално е при тях да няма голямо намаление.Лично за мен,320лв.за 2020,и226 за 2021г.,във една и съща компания.Така че, има намаление,но може и ни готвят нещо,защото тези обяснения за големия буфер,липсата на "румънски "проблем,не ми звучат много логично.Пък и все пак става дума за пари.

Лъжеш. Като ман гал лъжеш, не като селянин.

Появтиня, поевтиня - беше 50 лв. преди 12 г., сега е над 200 лв.! Голямо поевтиняване, голямо нещо! А населението е във възторг! Как изпростя тоя народ толкова бързо ...

Абе като си седим в къщи каква Гражданска отговорност?

Падането на цените е абсолютен факт. Ето как е при мен: Края на 2018 (след фалита на Олимпик) - 290 лева, края на 2019 - 270 лева, края на 2020 - 204 лева. Автомобилът е един и същ и аз съм един и същ. И в трите случая съм с над 35 годишен стаж, без аварии.

Хайде сега да кажеш и какво работиш!

Gugnelid

Плющи майка ти на ишлеме!

Само се чудя,как никой не усети това намаление !

И аз се чудя как никой не го усети. Преди малко си гледах плащанията за последните 3 години. За 2020 е с около 20лв по-евтина от колкото за 2019, а за 2021 с още около 30лв.

Това, че пишеш модифицирано едно и също с различен ник, не означава, че ти повярвахме!

Бонус-малус няма да заработи никога, защото нашите хора и калинките трябва някакси да бъдат предпазени!

Ама и да заработи, ще е само малуса.

И няма да е малус, ами ше е фалус :D

застраховката ще спре да е на автомобил и ще стане персонално на водач?

Никога няма да стане. И никъде по света не е така.

Това не вярно! Що не питате какво стана със парите от ОЛИМПИК? Ами в шкавчето са.

Фейк новина. Абе Аделина, БНР не институция която да съобщава какво е поевтиняло и какво не. Нали "УЖ" Вашите новини са проверени?????????????????????????????????????????????????????????????? Чушки са проверени.

Къде паднаха тия застраховки бе ? Нещо не сте наред....

Мики- маус по булгаристански. Плащам колкото идиотите на пътя, а нямам нито една щета.

паднали са застраховките ама друг път.Както казват, апетита идва с яденето,колкото повече лапат толкова по голям апетит им се отваря.

е дъвка - залъгалка. В нашата страна това скоро няма да се приложи.