"Гражданска отговорност" поевтиня с 15% за половин година

Според експертните прогнози системата „бонус-малус“ няма да заработи и през 2021 г.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е дъвка - залъгалка. В нашата страна това скоро няма да се приложи.

паднали са застраховките ама друг път.Както казват, апетита идва с яденето,колкото повече лапат толкова по голям апетит им се отваря.

Мики- маус по булгаристански. Плащам колкото идиотите на пътя, а нямам нито една щета.

Къде паднаха тия застраховки бе ? Нещо не сте наред....

Фейк новина. Абе Аделина, БНР не институция която да съобщава какво е поевтиняло и какво не. Нали "УЖ" Вашите новини са проверени?????????????????????????????????????????????????????????????? Чушки са проверени.

Това не вярно! Що не питате какво стана със парите от ОЛИМПИК? Ами в шкавчето са.

застраховката ще спре да е на автомобил и ще стане персонално на водач?

Бонус-малус няма да заработи никога, защото нашите хора и калинките трябва някакси да бъдат предпазени!

Само се чудя,как никой не усети това намаление !

И аз се чудя как никой не го усети. Преди малко си гледах плащанията за последните 3 години. За 2020 е с около 20лв по-евтина от колкото за 2019, а за 2021 с още около 30лв.

Падането на цените е абсолютен факт. Ето как е при мен: Края на 2018 (след фалита на Олимпик) - 290 лева, края на 2019 - 270 лева, края на 2020 - 204 лева. Автомобилът е един и същ и аз съм един и същ. И в трите случая съм с над 35 годишен стаж, без аварии.

Абе като си седим в къщи каква Гражданска отговорност?

Появтиня, поевтиня - беше 50 лв. преди 12 г., сега е над 200 лв.! Голямо поевтиняване, голямо нещо! А населението е във възторг! Как изпростя тоя народ толкова бързо ...

Уважаемите коментиращи,явно винаги са сключвали,най евтината застраховка.Нормално е при тях да няма голямо намаление.Лично за мен,320лв.за 2020,и226 за 2021г.,във една и съща компания.Така че, има намаление,но може и ни готвят нещо,защото тези обяснения за големия буфер,липсата на "румънски "проблем,не ми звучат много логично.Пък и все пак става дума за пари.

Не разбрах, това платена реклама ли е?! Преди Нова година ми изтече гражданската и нямаше никъде на цената от миналата година. Всичко беше скочило с 30-тина лева нагоре!

Лъжеш. Като ман гал лъжеш, не като селянин.

Хайде сега да кажеш и какво работиш!

Това, че пишеш модифицирано едно и също с различен ник, не означава, че ти повярвахме!

Ама и да заработи, ще е само малуса.

Хахахаха, това да съм седял с калкулатора и да съм го следял цяла година, няма да го повярвам ;)

За тях бонуса, за вас - ануса... ъ-ъ-ъъъ малуса.ха.ха...

Сериозно? Къде това?

Отговорността е институционална, само безотговорността е гражданска. Затова - фифти/фифти! А ако продължава така, и селска отговорност за прииждащите с бохчите.

Вярно е! Старата ми застраховка беше 242 лв. Сега сключих на 171 лв.

И няма да е малус, ами ше е фалус :D

педали недоклатени за незалепен стикер 50лв. фиш. който го е измислил е пълен олигофрен

Gugnelid

Плющи майка ти на ишлеме!

Притежател съм на така нареченият "златен талон". Миналата година платих 188 лева. към застрах. компания Армеец. Сега като направих справка, цената е 195 лева. "Намалението" явно мен не ме засяга, тъй като съм водач на МПС, без нарушения. Смешници.... п.п. И много ясно, че ще търся най-евтината оферта. Поради каква причина трябва да избера най-скъпата? Щото трябва да пълня нечия гуша ли? Влизам в офис на SDI, примерно, и сключвам това което финансово ми е най-изгодно.

Никога няма да стане. И никъде по света не е така.

ГО за 2020 г. (сключена 12.2019 г.) в Групама(най евтината за автомобила ми в 24ins) = 231,05 лева. ГО за 2021 г. (сключена 12.2020 г.) в ДЗИ(най евтината за същия автомобил в 24ins) = 181,30 лева. !!! В момента в ДЗИ за същия автомобил ГО - САМО 160,90 лева! Цените може да се проверят лесно в мрежата. На година „навивам“ 15 ÷ 25К километри. Имам все още (и сам се чудя как е оцеляло) едно златно(оранжево) талонче. Не съм „женен“ за нито една застрахователна компания! Всеки сам да си прави изводите.

Ама е олигофрен с власт!

Само някой да не си помисли, че ми харесват застрахователните компании и дилърите им – редовно пращам поздрави на най-близките им роднини по права линия заради „народните“ им цени! И ще ви кажа, под секрет, кога ще въведат системата Бонус-Малус – точно след като ми приберат златното талонче за някое „пикаене срещу вятъра“!

В ЗДвП е записано, че, всеки без такъв стикер се глобява 50 лв. Това означава, че всеки чужд автомобил автоматично се глобява за липсата на стикер. Та такива тъпанари работят в Гаранционния фонд, които налагат тази норма.