Готвят компенсации за хората с пенсии, по-ниски от декемврийските

Един от възможните варианти е да бъдат отпуснати индивидуални добавки за всеки от ощетените пенсионери

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Освен 2017,2018 и 2019 години , които са пропуснати при отразяване на всички промени в размера на пенсиите , пропусната е още една година - 2009 -та. Хората я пропускат , защото през тази година е имало две промени , но се взема предвид само едната. Другата е промяна пак на тежестта на година стаж от 1 на 1,1. Така че, ако ще се обжалва това преизчисление , то трябва да важи за четирите години - 2009, 2017, 2018 и 2019.

Резил с преизчисляването на пенсиите! Резил с цената на електроенергията ! Резил със Зеленият Сертификат ! Резил с напъните на министъра на електронното управление да набута на всеки Грабданин на България да си извади отново лична карта ама тоя път тя щяла да е заедно със здравната! Резил ! Руди Кълвача ака Спортният министър разбрал какви са проблемите в шахмата ! Резил ! Спряха засега увеличението с по 0,50 ст до 1 лв на мобилните оператори , НО никой не се запита с колко се вдигнаха комисионните , таксите у Банките в последната 1 год ! Резил ! Пламенчо Димитров разправя колко инфлацията била изяла заплатите а не каза че по идея на Мика Зайкова и ИТН и неговият Синдикат категорийните пенсионери изядоха бахурката ! Мнооо Резил в тая държава а са минали само 6 дни от новата година! Направо ми избега фантазията за да помечтая що Резил ще видим до краят на тази година ... който отцелее я без ваксина я с ваксина ама с българска пенсия

На които се плащаше на ръка( в плик) и не са се осигурявали на пълния размер на раб.заплата ще получават по високи пенсии. Тарикатите пак спечелиха без да работят.

Не сте сметнали правилно, скъпи пенсионери! Зна е се, че парите не се губят, а само се местат от един джоб друг. В случая печеливши ще са само имунизираните. Там се преместиха парите.

01.07.2021 - 642,22 лева. От 25.12.2021 - 680,10 лева. Осигурителен стаж 3-та категория - 44 г. А на минималната - 70 лева увеличение. Къде са тези обещани 12.5 % ? Това е въпрос от предаването "Минута е много".

Незабавно уволнение на тъпанарите,наричащи се експерти в НОИ и социалното министерство.Оставка на социалния министър комуниста Гьоков!Ние,пенсионерите го изчислихме по кафенетата и пейките пред блока с калемите,че ще се получи тази каша,"експертите" и учЕните-не можаха!Е,това е разликата между Българските университети и Харвард & сие :)

Харвардските калинки (по-скоро капути) объркАха изчисляването на пенсиите,така че доста пенсионери да получат по-малко от Декември'21!Това най-много засегна категорийните пенсионери-миньори,шофьори,жп служители,специфични производства, военни,полицаи, пожарникари, строители при специфични условия и прочее,защото намалиха коефициента от 1,35 на 1,20 за приравнените.Така тези,които имат стаж само по категория I и II,го задухаха!А кaтегориите се даваха и дават за неблагоприятни условия на труд-ненормиран работен ден,силикоза,опасности,разположение,срещи с най-гадното в живота и пр. Така ни се пада,защото същите тези пенсионери с умиление се радваха на пластмасовите усмивки на гелосаните Харвардци и повярваха на обещанията,че ще им върнат децата.Хак ви е сега!

Най виновни с КНСБ и НОИ. Предложенията и изчисленията за тежестта на трудовия стаж бяха техни. НОИ претендираше че осигуровките са внасяни на малък доход и така било по справедливо. А ДАЛИ СИ СПОМНЯТ ЧЕ ДО 90 год. СМЕ ВНАСЯЛИ ПО 27% върху дохода. Ако прегледате предложенията ще видите че Нинова и Манолова искаха преизчисляване с осъвременен осигурителен доход. Но със СОД за 2018 г. ЗАЩО 2018 а не 2020? ПРЕДЛАГАМ АКТУАЛИЗАЦИЯ НА ПЕНСИИТЕ със СОД КЪМ ВРЕМЕТО КЪМ КОЕТО СЕ ИЗЧИСЛЯВАТ ДЕПУТАТСКИТЕ ЗАПЛАТИ

Пенсионирах се 2004 г. Пенсията тогава ми се равняваше на 4 минимални пенсии или на 2 минимални заплати. Сега с новото преизчисление е равна на 2 минимални пенсии или 1 минимална заплата, т.е. изостанала е 200% спрямо минималната пенсия и минималната работна заплата. Ново пенсионирани колеги също получават 2 пъти по-голяма пенсия работили на една и съща позиция. Не е нормално да вдигаш минималната пенсия, без да вдигнеш със същия процент всички останали пенсии. Ако така продължавате след 20 год. ще изравните всички пенсии и ще обезсмислите осигуряването на висок доход.

Добре сте чегъртали, няма що НОИ никога до сега не са правили грешки хаосът е тотален

Компенсации, индивидуални дабавки, търсят се начини, всичко това е прах в очите на хората. Целта е само да мине 14 дневен срок за обжалване на намалените нови пенсии.За това, пуснете си жалба до нои и искайте преизчисляване с добавен коефициент от увеличението за 2017,2018 и 2019г.! В противен случай рискувате да бъдете излъгани за втори път.

Какво смятахте, бе тъпаци. Как е възможно толкова прости хора да управляват публични фондове за милиарди! Това те е дъно, това, което виждаме над нас е дъното!

Честито! Ха на ви сега Харвард, Оксфорд, Кембридж и Итън

Кашата е пълна, лъжата на Курни цъфна. Тя се уреди вицепремиер! Процента е около 9, а не 12.5. Маймуни.

да лъжеш,или просто не разбираш какво си написал.

Изравниха минималните с средните пенсии. Срам и позор!!!

имам 44,5 тодини стаж признат от нои! сега каво се раздели новата пенсия на предишната ,не се получава 1,125! ЗАЩО???

стажа ми е 3 категория! те съм преизчеслен 1,2 !!!

Защото не умножава днешната ти пенсия,а първата ,която си получил +коефициентите по Швейцарското!Анадън му?!

Суперкомпютърът не можа ли да ви изчисли всички варианти и да ви каже кой е най-добрият?!? С ръчен калкулатор ли смятахте? И не са увеличени пенсиите с 12,5%, а около 9%, така че не лъжете. С глупостите, които Кирчо§Кокорчо сътворяват мотивират младите българи да не се осигуряват на реални приходи, защото вие увеличавате пенсиите на неосигурявалите се повече.

Точно така, излъгахте яко. Обявихте увеличение с 12.5%, а увеличението е с около 9%. Лъжливи маймуни!

какви 9 процента? моят трудов стаж е само 2-ра категория, и при новото изчисление не само , че няма да се вдигне , но и ще е по ниска.

Ден 1 - хляба струва 1 лев. Изпращам детето с 1,5 лева да купи хляб. Рестото за него. Ден "н" ти - хляба е 2 лева. Пращам пак детето , но му давам 1 лев. Рестото за него. Така и с пенсиите...

Аз не мога да разбера едно. Още когато го предложиха този механизъм, аз, простия касиер - счетоводител, бях наясно, че ще се получи точно това. Как "експертите" не го осъзнаха?

Мика и кнсб забъркаха тази каша с пенсиите.

На това му се казва хаос от малоумие. Руменчовите апапи изпревариха бойковите с едни гърди в тази категория.

Аз само нещо да питам: - А компенсация за липсата на компенсация при повторна компенсация брои ли се за компенсация, в условията на компенсационен режим, ако е обещана пенсия, а не е взета без да има компенсация?

НЯМА ДРУГО ТАКОВА ПРАВИТЕЛСТВО И ПРЕЗИДЕНТ , УМСТВЕНО ОГРАНИЧЕНИ !

ако дадат добавки , базата данни ще се компрометира окончателно. да се обсъди проблема с експерти като Нейков, Шулева и др. Пенсиите трябва да се изчислят отново справедливо според стария модел. Тая безумица я сътвори временното правителство на Радев с помощта на Гълъб Донев. Още тогава в. Сега писа , че така ще се объркат пенсиите, че никой после няма да може да управи. Защо не пуснаха едно пробно изчисляване и да сравнят резултатите, това е толкова лесно.

Увеличените пенсии май са станали вече намалени!

Защо мълчи другарката Нинова?

Уволнение за шефа на НОИ!!!!!!

На правителството е верният отговор, защото те спускат коефициент за преизчисляване !

Половината пенсионери в България се надигат защото са ощетени, Вие пълните статията с глупостите за 75лв. срещу ваксини! Журналисти...

Сега разбрах защо някои експерти държаха преизчислението на пенсиите да е с увеличение на тежестта за година трудов стаж, а не с увеличение на СОД. Това е така, защото при бъдещо преизчисляване при първият начин се изчисляват пенсиите за години с увеличение само по "швейцарското" правило, а годините с увеличение на тежестта за година трудов стаж не се взимат предвид. Примерно при ново преизчисляване от 2023г., коефициента на увеличение за 2017, 2018, 2019 и последното от 25.12.2021г отново няма да се взимат предвид. И това прецакване ще продължава с всяко бъдещо преизчисляване на пенсиите. Мика Зайкова, дали е знаела за това, когато "експертно" се изказваше по въпроса?!

Пенсионерите, които са го изкарали и са си платили лечението сами, няма да поличат нищо, защото не са се боцнали. :-)

Най-добре да изравнят всички пенсии! Който се е осигурявал върху максимума/реален доход "да духа супата". Това е политиката на социалистите, пардон комунистите. Всичке да са равни и еднакво бедни! Позор! За пореден път.

Ебаси и пенсиите в България, за 14г проработени ми дадоха 234лв а в западна Европа за 18г ми дават 700€, тогава защо да стоя в БГто, за да може Мунчо да взима 17хил.лв заплата.

Централи,ецове,вецове!Всичко сме го строили ние пенсионерите и нашите родители.Кой печели сега ?Кой ни дере кожата и нямаме пари да плащаме това което ние сме създали.Енергийните босове,те са там в парламента и никога няма да изменат закона за да защитят истинските собственици. Киро и това ли ще премълчиш,както канадското си гражданство..?

Ние в кафенетата още преди време сметнахме,че се прави поредната щуротия с пенсиите и "увеличението" ще се изгуби по трасето или ще е символично.Ама ние сме завършили български университети,къде да се мерим с такива Хрвардски "капацитети"?!Да ева и боклуците усмихнати,да еВа!

Кога ще махнете.Ощетявате тези които са внасяли и ги раздавате на тези който не са.Тази държава за нищо нестава

нищо не се казва за инвалидните и наследствените пенсии? Които не зависят от стажа и години на осигуровки. Тях упраляващите забравиха ли ги? С какъв процент ще се променят или ще ги принизят до минималните, което също не е честно. Някои хора вземат наследствени пенсии, по-високи от минималните, но с годините с вдигане на минималните с по-голям процент, останалите намаляват.

Компенсации на компенсациите.... Бах тоз Харвард колко е занижил нивото

Нещо не разбрах. Добавка или е..вка за пиенсионерите?

Вие пак от пенсионерите ли че спестявате?Инфлацията от момента на пенсиониране трябва да се компенсира.Това значи,за всияки пенсионирали се например 2006 година,при инфлация досега 60% пенсиите трябва да се преизчислят с толкова.Чиста кражба е да ти намаляват пенсията с годишните инфлации и така след 20 години си или умрял или оскутял.

Готвят компенсации за хората, с пенсии по-ниски от декемврийските - дебилизъм в действие !!! Егати специалистите !!!

Значи тръгваме по познатото-проба грешка. Толкова ли ви беше акъла та не го предвидихте преди а го осъзнах те сега. Завършили Харвард друг път. Само петните името на престижния колеж

Тотално изтрещяха! Индивидуални добавки ли? Изчислете пенсиите и с увеличенията за 2017, 2018 и 2019г. и управете тази несправедливост, допусната от вашата некомпетентност.