Готов е стикерът, който ще показва трайно ниските цени на храните

До този момент едва две търговски вериги са подали информация към сайта foodprice.bg

Обратно в новината

Коментари - Готов е стикерът, който ще показва трайно ниските цени на храните | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дам, ама в Беларус няма такива проблеми. Е, няма Айфон, но нищо. Вие яжте фоня, а добрата храна може да я гледате на картинка на фоня от предишното изречение. Слава на Демокрацията. Слава на Героите. За Бандера да казвам ли слава?

Мамина рожба шантава...

Тъй, като това са най-евтините цени, мнозинството от хората ще купуват точно тези продукти. "Логично", и инфлацията ще следи тях с по-високо тегло. Евтините са евтини за сметка на скъпите, където ще се преразпредели по-високата надценка. Ето така се крие инфлацията в официалната статистика. Тъй, като инфлацията измерва най-популярните продукти, които са обикновено най-евтини, то тя пропуска да отчете вярно инфлацията при останалите. И така хем инфлацията "ниска" (т.е. 15-18%), хем на продуктите със средно+ качество цените им катерят с по 20-30%. Манипулацията на инфлацията изисква постоянно задръстване на пазара с всевъзможни евтини боклуци, които да "свалят" инфлацията. Официално. Така в един момент, нормалното брашно ще стане луксозна стока, а инфлацията ще отчита официално супер иновативния, ефективен и ЕВТИН продукт - брашно от буби.. маркирано със съответния знак разбира се. Не искаш да ядеш брашно от буби? ако щеш - другото вече е в луксозната кошница с инфлация 30-40%.. "пазар"..

Оставиха шепа бандити да заграбят българската земя и сега цените били високи. Сега яжте за закуска царевица за обяд жито и вечеря слънчоглед с ечемик. Много хора искат да работят земя а други да отглеждат животни за да си изкарват прехраната но земя НЯМА. Само поземлена реформа или данъци за притежание на над 100 дка.

Българската земя, по подобие на украинската, в голямата си част вече е притежание на няколко чужди инвестиционни фонда, вкл. турски, израелски, американски. Някои от тях с особено лъскави сгради в покрайнините на София. Някои държави не спят, а си гарантират продоволствието на собствените си народи.. е в случая за сметка на българския, ама това е подробност. Иначе, "да пазим частната собственост".. и печалбите на "българските" зърнари.. дето до вчера продаваха на българите по европейски цени, че нали износа диктувал цените.. Измекяри.

Зад всяка американска компания в България седи по един руски олигарх ..... по някаква случайност и в Украйне е така изтова се води тази война ..... заради безграничната руска алчност !

на всички останали продукти - не е ебавка, вчера вече забелязах нови 5-10% на останалите

Този стикер тайна ли е, защо не е показан на страницата? Невероятна глупост, показваща нивото на компетентност на министрите. И докато служебният МС "бори" високите цени, аграрният министър Гечев подкрепя бунта на зърнарите ,който всъщност е за по-високи цени. Което означава ,че цените на хляб и олио, например няма да падат , а ще останат високи. Заради печалбите на неколцина дотирани.

И с тоя стикер ще борим спекулата и високите цени ? -Пълни глупости на търкалета .

Този сайт след още няколко "инициативи" могат да го прекръстят на картел.бг

Сайтът не работи. Празен е, няма почти никакви цени, а на малкото артикули като цъкнеш, изкарва една и съща цена.

Още повече боклуци ще ядем.