Горанов: Технически е почти невъзможно да влезем в еврозоната през 2022 г.

Влизането на страната в Еврозоната ще допринесе за предимства за цената на финансирането на българската икономика, каза финансовият министър

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ясно е,че никой не дава и пет пари за съдбата на стотици българи,които сега мизерстват,а след приемането на еврото ..трябва направо да се самоубият,и защо е всичко това...ами просто е,Боко пак го погалиха по ушенцето и реши да се възползва -как-това е поредния предизборен фанфар за Герб,/и е поредната лоша преценка на ситуацията,а и с тия кьорфишеци за просперитет ни омръзнаха до болка/ а е толкова пошло всичко това: нужни сме им на западняците и то за вършене на мръсната работа,а тия политици,които непрекъснато предават интересите на народа си заслужават публичен линч и затвор...Бойко ,гледай навреме да усетиш накъде духа вятърът,че да не стане лошо..имайпредвид драги ,че това вероятно ще е краят на политическата ти кариера ...може би и за това Горанчо днес друга песен запя,гледай само това евро да не ви изиграе лоша шега,навремето беше казал,че и кандидатурата на магаре да издигнеш,пак ще те изберат,но това време отдавна отмина и не бъди толкова сигурен,че ще спечелиш..не мога да разбера едно,защо сами се издънвате и правите подаръци на опонентите си,надменността ще ти изиграе лоша шега

А може ли някой да обясни как повече от 1 милион българи ще живеят със 100 ЕВРО ПЕНСИЯ НА МЕСЕЦ при цени окръглени нагоре след влизане на еврото.

МЕЧТИ-и-и!

СССР БСП , вечна дружба, Нинова да жшвей- мила кукис от курнелово БСП, БКП , КПСС, КГБ.....

Има само една причина да не искаме клуба на богатите. Не искаме да се присъединим като миячи на кенефи!!! А до бара няма да ни пуснат.

"Защо позицията на БСП е такава?" - много просто. Защото България в еврозоната ще бъде много по-трудно извадена от ЕС за да бъде завряна в задника на Рассия.

И комунделите много по-трудно ще фалират (и ограбват) банки.

За да не повтаря Цвъкьо с тъщата, тоя се оправдава с кръстника си....

Сигурно, поради тъпото ви управление, но ти ще влезеш където трябва ....

Вярвам ти Горанов, ще получавам по често продължителна ерекция, като видя на майка ти задника.

От това по-голяма тъпня беше само идеята в боновете за гориво да се посочва доставната цена и търговската надценка, което си е търговска тайна откъдето и да го погледнеш. Нямало логика!? То и в това, Б.Б. да "управлява" 3 мандата няма логика, ама той се е зафичил да надмине Тато. Що не пита в Словакия, като минаха на евро к'о 'тана?

mari1955

ДА ГОВОРИ ЗА ЛОГИКА,СЕ ИСКА ДА ИМА АКЪЛ!

Мааамин сладък! Еврото.... значи. Ама кажи за апартамента, де. Или те стяга чепикът по таз тема. А бат бойко що ли нищо не прави по въпроса за апаратамента кръстников?

Този е абсолютен некадърник!

Като влязохме в ЕС бяха големи обещания за вдигане на доходите на българите,уви,сринаха се и буквално изчезнаха! Сега,как да вярваме,че няма да се вдигнат цените на всичко и да стигнем до просешка тояга?!? Народа нищо не усети от 12 години ЕС освен тотално дране,инфлация и ниско заплащане на труда!!!! Нищо друго не усетихме,единственото хубаво на ЕС е,че може да пътуваш с лична карта из почти цяла Европа,друго добро не видяхме,затова и много хора изобщо не искат този ЕС!!!!! Само робовладелците се облажиха с милиони,робите станаха в пъти по зле!!!!

Ей, свищовски темерут! Няма житейска логика и заради земетресение в Анталия да ти подарят апартамент в Изток! Няма житейска логика да да раздаваш коледни премии на държавни служители, виновни за провалената работа на регистри и агенции. Ама сами сме си виновни, че ги търпим такива кретени!

Не ми се слушат тези наши тъпаци, които ни управляват.... Толкова години все няма логика и в крайна сметка всичко поскъпва и народа окраден, а един престъпник от тези които забъркаха буламача наречен България няма в затвора, така че да не си говорим глупости като за простолюдието, а да допуснем какво всъщност ще се случи след поредната простотия свършена от тъпите ни и неграмотни политици. Вече убедихте ли се, че няма по-лошо нещо от това неграмотен човек да се мъчи да те управлява... ами то мозъка му все за крадене мисли.....................................

Французите още превръщат днешните евра във франкове, когато пазаруват. Разликата е умопомрачителна.

само платени бесепари. Всичките страшни неша, които вещаете , не могат да се случат при действащ валутен борд към момента на преминаване към еврото. Те могат да се случат само ако БСП дойде на власт, отмени валутния борд и промени курса евро-лев за определен промеждутък от време, когато техни хора ще вземат едни огромни левови кредити, ще ги обърнат в евро и ще чакат курсът да се повиши, за да изплатят кредитите за дребни евра. Ще се родят новите кредитни милионери, а народът ще пие една студена вода, както беше преди няколко години. БСП си знаят сценария, затова призовават да не се бърза, т.е. като дойдат те на власт.

Щото си бос, като цървул на бос крак! Да си чул случайно, че едно от (май най-важното) условие за влизане в "чакалнята на еврото " е търговски курс на еврото към националната валута, сиреч отпадане на борда? И тогава "ела вълчо - изяж ме". Да си спомняш за курс 3000 лв. / 1 US $?

Няма ами. Нула лева наем ще е равен на нула евро от същото.

ВЕрвайте му! Човека има доверието на всичките си познати, даже кръстникът му на "него и на децата му" (никога повече няма да си избер друг кръстник, толкова е доволен), го е пуснАл да живвее безвъзмездно вече 5 години е един огромен, неизползван апартамент, в една от най-скъпите сгради в София. Аз лично му.... вЕрвам. :)

във всики държави приели еврото цените и данъците скочиха. Успиват ни с приказки за лека нощ, че тук няма да се случи такова нещо. Тази неадекватна и неграмотна шайка трябва да бъде изгонена и да спрем влизането в еврозоната!

Къде е логиката, къде е разумът... Върви Иванчо по коридора на училището и крещи: - Къде е логиката, къде е разумът... Среща го Директорът и пита: - Иванчо, какво ти има? Вървиш из коридора, по време на час, крещиш като ненормален, какво става?! - Какво става - отвръща Иванчо - пръднах в час и ме изгониха, а те останаха вътре. Къде е логиката, къде е разумът...

Та и Горанов така - ще се осерат и офейкат, а ние ще останем във вонята. Трябва да ги изгоним преди да са пръднали.

Англия излиза от ЕС, това означава един нетен вносител в ЕС да изчезне и основно немският бизнес да изгуби около 300 000 работни места. Затова тези упорито търсят да вкарат други държави в еврозоната, за да попълнят поне малко дупките от Брекзит. Тези недоразумения и като хора и като икономисти ще ни вкарат във нова криза и ще ни докарат ново обедняване сравнимо с фалитите на банките. Освен това ставаме и солидарни длъжници на всяка изпаднала в криза страна от ЕС. А, такива ще следват ... Италия, Испания . Ставайте да ги изметем, докато не са ни унищожили съвсем!

Та тя Англия кога е била в еврозоната?

Е, тези англосакси не са глупави и затова не влязоха в еврозоната. А, сега и излизат от ЕС без сделка. Това на прост език казано, ще правят каквото си решат и нищо няма платят на ЕС.

По въпроса господинът е добре да пита италианците, гърците, германците и т.н. какво стана в техните страни като приеха еврото, и после да се изказва успокоително. А няма да е зле и да каже какво стана с "жилищния" въпрос.

Може и да няма житейска логика но те ще поскъпнат само защото това е евро а не лев. А това ще стане защото в Европа където има евро цените на 80% от почти всички стоки са поне два пъти по-високи от тук. А сега следва и най-интерсното. Заплатите в евро тук ще са от 10 до 20 пъти по-малки. И ето какво ще се случи. Например един хляб ще струва около 2 евро а средната заплата ще е 350 евро. Е в такъв случай цената на хляба няма ли да е няколко пъти по-висока от сегашната? Реално преминаването към евро означава обезценяване на нашите спестявания дори и днес да ги държим в евро. При всяка парична реформа болшинството от хората губят а малцина печелят. Единствения случай това да не се случи е ако просто преименуваме нашият лев в евро. Тоест, когато дойде време за заплата вместо например 550лв вие получите 550 евро и вместо една минерална вода да струва 0.60 лв тя струва 0.60 евро. Всичко останало са дрън, дрън та пляс. Е да ако ще оставаме в ЕС най-добре ще е да приемем еврото защото в бъдеще ще е добре. Но докато дойде това бъдеще ще ни се види за кой ли пореден път нанагорно. За това аз предлагам тази реформа да я направят поколението което няма да помни и грам от 90 те години на миналия век и вече ще са прехвърлили 45 години. На мен до гуша ми е дошло от революции, кризи, реформи, подмяна на ценностни системи и незнам още какво. Искам малко почивка. Ей така поне едно 20 години да няма генерални промени. Ама като гледам няма да ми се отвори парашута.

Не сте добре вие комунетата?

А печатницата дето ще трябва да направи парите колко милиарда ще прибере за печатането на Еврото ? Тези хартийки някой от европа ще ни ги даде безплатно ли ?

Логиката е, че правителството използва всеки повод КЕВР да вдигне цените и да отчете икономически растеж. Икономическия растеж на правителството на ГЕРБ българите си го изкарват на гърба, тъй като се дължи само на вдигането на регулираните от държавата цени за сметка на заплатите и разходите за труд. Такъв "растеж" прогони и последните смислени млади хора, които биха се навили да работят тук.

Нямало житейска логика , то и за мен няма житейска логика , да живееш безплатно в апартамент на Бизнесмен с мулти милионен бизнес и Държавни поръчки ! Какво изведнъж тези Назначени от САЩ започнаха да говорят за евро и цени ! България с Външен Валутен дълг 32 милиарда Евро ! Миналата година се реши че е рано за България да заменя Българския лев на евро ,но тези може да са получили замръзване на някой мозъчна гънка и като Папагали повтарят едно и също ! Този и неговата Управляваща Партия трябва да ги изгоним защото влизаме под Морското ниво на земята !

То и цената на тока щеше да падне на борсата, пък тя се качи в пъти, в пъти Горанов и останалите некадърници , делящи си кражбите съвместно с няколко олигарси. Същото ще е и с цените на стоките, след приемане на еврото, защото не сме нормална държава, а територия, управлявана от неграмотни мутри, но печени крадци.

Но ще ставеме все по-бедни,и задлъжнели.Колко повече беден може да стане народа?!

Няма житейска логика да ни управляват такива откровени простаци, но е факт, и то от много много години.

Кое ли в Б-я има логика?

Горанов, не ти знам логиките, ама иди питай немците като са приели еврото какво е станало! Някои неща ако са били 10 марки са станали 5-6 евро, но повечето стоки от 10 марки са станали на 6-7-8 евро!

То нямаше "житейска и икономическа логика" и тока да поскъпне при "либерализацията" на пазаря за ток за промишлени цели, но той поскъпна с 300 процента ! Нямаше логика и България да стане най-бедната и окаяна страна в Европа след фанфарите за ЕС и НАТУ - ама това е факт !

Няма житейска логика Горанов да ни сравнява с при балтийските страни. Една Естония въведе електронно правителство след шест месеца работа при цена от 52 милиона евро, а ние след 15 години упорит труд и над 2 милиарда разходи, все още си имаме само един Томислав Дончев. Така, че какъвто министъра на финансите, такива и сравненията.

Говорител на чешкото правителство заяви, че НЯМА никога да има такова чешко правителство, което да приеме толкова унизителни клаузи, както направи българското.

Ако си министър-пич, ще прокараш закон, според който една година ще стоят цените и в лева, и в евро, съотношението ще е 1: 1.95583 и ще има наказателна отговорност за всеки търговц, който си помисли да приравни левовата цена като цифра в евро.

Защо България не трябва да приема еврото?

За по-точни резултати потърсете "Почему у Болгарии нельзя принимать евро?"

Не знам защо, всички държавни, които се отказаха от националната си валута, може би с изключение на Германия и Франция, след като приеха еврото, обедняха. Не знам защо, много държави в ЕС, дори не искат да чуят за него. Горанов, дай отговори на тези въпроси!

да сме точни, във Франция излизане от врото е едно от исканията на жълтите жилетки. Сигурно така приветстват според поляка. А и, сега ще се явяват на евроизбори. Защо ли ?

латвиеца с полски корени...

"Няма икономическа и житейска логика да се очаква съществена промяна на ценовите равнища при присъединяването на България към Еврозоната, каза финансовият министър Владислав Горанов по време на среща на бизнеса с правителството." Бе то няма и житейска, и всякаква друга логика недоразумението Горанов да е финансов министъ, ама...

Не, не, числата от цените ще си останат същите, но ще бъдат в евра.Само дето доходите ще се преизчислят най-малко с резултат от 2:1 за еврото, и хората ще са 50% по-бедни. Така че кръглата кратуна е прав за цените, но и умно не казва нищо за доходите.

ГЛУПОСТИ !!!!!

To няма житейска логика и ти да си министър на финансите, ама - на!

Ало, ГЕРБ, смени плочата че тази се изтърка - преди избори почвате да свирите за Еврозона, за евро, каните брюкселки чиновници да ни убеждават колко сме "доБре" А стига толкова де. Дайте някоя нова лъже

ами ако приемем еврото при купс 1 към 4?

При какъвто и курс да е все ще си същият посран руски слуга/трол.

Това приказки от мероприятието ли са?

Във ВСИЧКИ държави, приели еврото, стоките скочиха точно 2 пъти. Но разни псевдо-икономисти упорито продължават да отричат

Глупости. Знаеш, че са глупсти рабира се, просто се напъваш пак да излъжеш.

извади си главата от там. Мои приятели в Германия го потвърдиха. Стига тъпоумие и ти го знаеш. Житейската логика е такава. След като и финансистите вече работят по нея.

Вчера един автомобил е струвал 30 хиляди евро в еквивалент, като приели еврото е станал 60 хиляди. Звучи разумно!

На теория - разлика между теория и практика няма. Но на практика ...

Ктб,,банка на годината,десет години под надзора на Бнб и герб,печаливша банка,,а фалира.Е как да ви вярваме.Най големият грабеж,след преватизацията на комунистите.А после този на надзора му поверихте най голямата държавна банка. Та къде ви е логиката арогантно мини...........

Хайде точно този да не дава лекции по логика, че ще изгорят и най-устойчивите на цикъл процесори.

Когато в Германия смениха марката с евро, цените на стоките от една марка станаха същите в евро, а заплатите ги приравниха към курса на еврото тоест станаха на половина. Стоките поскъпнаха от един път двойно.

Глупости. Поскъпване действително имаше дотолкова доколкото това, което е било 1,90 марки после не беше 95 цента, а едно евро. Но двойно поскъоване не е имало, това са приказки от 1001 нощ. Тогавашните германци не си мълчаха и за такова нещо щяха да запалят райхстага още веднъж.

там ли беше ? Няма по манпулируеми хора от германците. Благодарение лудостта и брътвежите на Фюрера го доведоха на власт и започнаха световна война.

Сз бедният пенсионер,как ще оцелея с 140евро пенсия.В Германия се е случило,цените двойни,а у нас нищо няма по логика.Но ти горянов,до тогава ще бъдеш изритан,та не ти пулс за нас бедните,че ще станем още по бедни.Мразя комунистите за безнаказаният им грабеж,а сега геп продължават тяхното пъклено дело.Знаеме ,че всички страни които приеха еврото първите пет години е грабеж на народа и още ще увеличите държавният дълг за да се възползвате.Защо ли не ви вярваме ,,уж в добрите намерения,,

Прочетох само заглавието, което е абсолютно погрешно. Във всички страни, приели еврото, цените се увеличиха, а заплатите си останаха почти същите! Даже навремето в Германия! За нормалните хора животът ще поскъпне още повече. А отделно, като че ли еврото в момента е губеща валута. Нека да видим какво ще се случи с Брексита... Защо трябва да св бутаме пак между шамарите...